Jezyki, j.angielski,niemiecki...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jezyki, j.angielski,niemiecki...
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Od pięciu lat uczę się niemieckiego, a od czterech angielskiego. No i całkiem dobrze mi idzie
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Ania* |
![]()
|
Unregistered ![]() |
|
Natalia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 15.07.2005 Skąd: Tarnów ![]() |
no a ja ucze sie angielskiego i niemieckiego
moze zaczne sie uczyc hiszpanskiego i wloskiego:) nie wiem jeszcze -------------------- Motto:
Mrok kryje prawdę o nas samych. Ludzie boją się ciemności bo w niej kryją się demony, ale nie pochodzą z piekła tylko z ludzkich umysłów. Sami boimy się siebie nawzajem. Moc i wiara we własne możliwości są piękne tylko w ciemności. ......................................................................................... Przyjaźń może oznaczać bycie razem, pisanie listów lub rozmowy telefoniczne. może być wiotka, ulotna, trwała i silna, może trwać całe życie lub tydzień. Może zostawić nas z uczuciem goryczy albo zostać w pamięci jak ciepły, jasny klejnot. Nic nie zastąpi przyjaźni - ani pieniądze, ani władza, uroda, dobrobyt, ani sława... Uśmiech jest najprostszą drogą do ludzkich serc...Uśmiech jest jak słońce, które spędza chłód z ludzkiej twarzy...Uśmiech bogaci obdarzonego, nie zubożając dającego... |
Elennial Luminae |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 18.07.2005 Skąd: from Issues ![]() |
Nie mam specjalnego talentu do języków obcych. Jednak każdu orze, jak może (;
- angielski - uczę się od podstawówki. Nigdy nie sprawiał mi większych problemów, uważam go za bardzo przyjemny język. Lubię się go uczyć. Myślę, że powinnam sobie poradzić, gdybym musiała załatwiać jakieś sprawy na dworcu, w skelpie, w restauracji itd. Gorzej by było z żywą konwersacją z autentycznym Anglikiem ;p Ale gdyby mówił dość powoli i wyraźnie... Cóż, z Koreańczykiem się dogadałam (: - niemiecki - uczyłam się, teraz już na szczęśćie nie muszę. Gdyby przyszło mi rozmawiać z Niemcem, wydusiłabym chyba tylko tyle: Langsam, bitte. Nie lubię niemieckiego, to potworny język; tolany brak melodyczności. Okropność. - łacina - uczyłam się troszeczkę. Powiem tylko tyle, że jest szalenie trudna i zajmuje baaardzo dużo czasu. Te wszystkie końcówki i koniugacje... - quena - język Elfów Wysokiego Rodu. Poznawałam go dla przyjemności. Znam podstawowae zwroty i trochę słówek. Gdybym mogła, chętnie nauczyłabym się dokładniej, ale z moim talentem lingwinistycznym to raczej odpada. Ten post był edytowany przez Elennial Luminae: 22.07.2005 16:12 -------------------- There's nothing you can say to make me change my mind.
KoRn Otwórz oczy na to, co nie jest oczywiste - z Zasad Postępowania Jedi |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE - quena - język Elfów Wysokiego Rodu. Poznawałam go dla przyjemności. Znam podstawowae zwroty i trochę słówek. Gdybym mogła, chętnie nauczyłabym się dokładniej, ale z moim talentem lingwinistycznym to raczej odpada. Uczylas sie z jakichs zrodel, materialow, ... ? -------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
na spotkaniach osób przebranych za elfy
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
od jakiegos czasu ucze się polskiego, bo lubie.
angielskiego się uczę, bo muszę. uczę się jeszcze niemieckiego. (umiem już 3 zwroty) i francuskiego (2 przkleństwa) łaciny (wypisałabym recepte) włoskiego (umiem liczyć) rosyjskiego (ale nie umiem jeszcze alfabetu) hiszpańskiego (mam nawet mini rozmówki) elfickiego (wyliczanka, zawsze coś) html (marny poziom) a najbardziej to lubie i umiem język ludzkiego ciała, bo jest sexi, trendi i dżazi. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Elennial Luminae |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 5 Dołączył: 18.07.2005 Skąd: from Issues ![]() |
QUOTE Uczylas sie z jakichs zrodel, materialow, ... ? Znalazłam lekcje w internecie. Resztę poznawałam na podstawie dodatków do Silmarilliona i Władcy. -------------------- There's nothing you can say to make me change my mind.
KoRn Otwórz oczy na to, co nie jest oczywiste - z Zasad Postępowania Jedi |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kurs sindarinu lepszy, doskonale przetłumaczony przez Adaneth.
Pozatym Galadhorn wydał do Sindarinu genialny słownik. I ogólnie sindarin wydaje się być prostrzym do opanowania językiem. No i HoME polecam ;p //BTW. szykuje się tłumaczenie całego HoME, ale zajmie to z 10 lat;p Silo elenath na-ven lín! Navaer! ile ja sie w sieci tego í naszukałem. -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Angielki, niemiecki, słowacki
Od wrzesnia mam zamiar sie hiszpanskiego uczyc , ale czy to wyjdzie zobaczymy ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Francuski od początku życia, bo mieszkałem 6 lat we Francji
![]() Polski (ciężko idzie ale jakoś się uczę) Angielski (tak na poważnie to od 5 latu) Niemiecki (2 lata nauki) -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ha. mimo mojego całkowitego braku rosyjskiego akcentu, a co za tym idzie, umiejętności choćby przyzwoitego przeczytania tekstu, ciągłego gubienia literek przy pisaniu cyrylicy, no i zupełnego braku chęci- udało mi się mieć na świadectwie bardzo dobry. inna sprawa, że dopiero pod koniec roku udało nam się nauczyć liczyć i nazywać kolory... cóż, może to nie jest najlepsza szkoła i najlepsza droga do nauki języka, ale uczę się rosyjskiego.
a pozatym angielskiego, który jednak poprawił się po dwóch wizytach w Londynie oraz roku z native speakerem. właściwie to dzięki native speakerowi nie miałam oporów przed mówieniem, super mi się gadało z anglikami. tak czy inaczej, 7 lat (połowa mojego życia, fuck...) to zawsze coś. no i chciałabym uczyć się francuskiego, a jeśli chodzi o niemiecki, to tylko jeśli będę zmuszona. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Skaterin |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 173 Dołączył: 14.11.2004 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Zusia =) @ 17.07.2005 13:54) hmm, języki.... w eLO będę mieć niemiecki DSD II i francuski początkujący, a jak się zapiszę na kółko to będzie jeszcze łacina (ale odpłatnie, kuuuurczę) a dodatkowo angielski i jest fajno. /pzdr dla tych, którzy łacinę znają, ludzie, zazdroszczę! ja uczesczam na DSDII drugi rok ![]() a co do jezykow: Angielski Niemiecki <moj ulubiony> Rosyjski <slabo> Bialoruski <slabo> Ukrainski <slabo> zaczynam Wloski /lacine i Francuski. -------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
Bella |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 07.07.2005 ![]() |
co do języków to uczę się niemieckiego 6 lat i mam go serdzecznie dość ,ale niestety będę musiała kontynuować,i angielskiego się uczę prywatnie od roku z własnej woli i kocham ten język no i dobrze mi idzie
![]() -------------------- "Mam nadzieję, że kiedy następnym razem zdecyduje się pan bezmyślnie komuś zagrozić, narazi pan na niebezpieczeństwo swoje własne życie, i, dla dobra ludzkiej rasy, mam nadzieję, że je pan straci"TS
"The Dark Arts,are many, varied, ever-changing, and eternal. Fighting them is like fighting a many-headed monster, which, each time a neck is severed, sprouts a head even fiercer and cleverer than before. You are fighting that which is unfixed, mutating, indestructible." ![]() THE SNAPERS - Uczeń Alchemika |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
o morde jeża... jak tak patrzę co tu piszecie to czuję się jak ostatni jełop... to ja tylko dwa języki znam na poziomie podstawowym??
![]() ![]() -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(anagda @ 02.08.2005 21:43) o morde jeża... jak tak patrzę co tu piszecie to czuję się jak ostatni jełop... to ja tylko dwa języki znam na poziomie podstawowym?? :blink: :blink: Ej a ja znam 2 na poziomie dostatecznym czyli polski i angielski. Chcial bym aby w LO niemiec nie byl obowiazkowy jak w gimnie bo przeraza mnie wizja 3 albo 2 na swiadctwie maturalnym z niemca -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Sayaka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Ja znam angielski na poziomie dobrym, acz nie doskonałym.
Poza tym niemiecki na poziomie marnym, kilkuzdaniowym. I japońskiego uczę się, ale dopiero zaczęłam i umiem powiedzieć kilka zdan jedynie:) A od września dochodzi mi francuski:) |
Anita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
A ja angielskiego, niemieckiego od kilku lat
i łaciny od roku. na początku byłam zachwycona, ale po dwóch tygodniach dotarło, że ciekawe rzeczy to za dwa lata przyjdą, jak zacznę tłumaczyć łacińskie teksty. a tak: deklinacji jest pięć, koniugacji cztery, czasów i konstrukcji nie chce mi się wyliczać... ale nie, narzekam. "inna" bardzo. a od września hiszpański. i francuski! może w końcu zrozumiem coś więcej poza Je suis, merci i au revoir ![]() a tak najbardziej to bym chyba chciala umieć po węgiersku ![]() -------------------- |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
Ege szege dreciokolo masajo osto kuto hojo todo buroki?
-------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
od dzis ucze sie portugalskiego z naciskiem na odmiane brazylijska ;p
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
brazyliski jest ZŁY!
brazilijczycy są ŹLI! takie tibijskie zboczenie;p -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Potti |
![]()
|
nie grzesz.
;p -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Sayaka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Oho ja zapomnialam.
Od jutra, czy tam pojutrza, czy tez poniedzialku lub innego dnia ucze się łaciny0.o W mojej szkole kazda klasa lacine ma. Nawet mat-fiz Troche bez sensu? ![]() |
MisieK |
![]()
|
łacina to fajny język. nawet dobrze ze każda klasa to ma. wiesz mój kumpel był na mat-fiz a zaczyna studiować farmację niedługo i teraz cierpi bo z łaciny zna tylko vanitas vanitatum et omnia vanitas.
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
po nadchodzacym roku akademickim konczy mi sie przygoda z codzienna nauka jezyka angielskiego. zastanawiam sie czy szlifowac dalej jezyk ktory i tak juz znam przynajmniej dobrze (nie chwalac sie) czy wziasc sie porzadnie za cos nowego. jak myslicie?
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 02.08.2025 15:27 |