Jezyki, j.angielski,niemiecki...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jezyki, j.angielski,niemiecki...
martusza |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 121 Dołączył: 17.05.2007 Płeć: Kobieta ![]() |
Za francuski ze zniżką dałam JEDYNE 60 zł
![]() ![]() |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dlaczego te podręczniki do nauki języków obcych są takie drogie? Rozumiem dać tyle za zwykłą książkę, ale podręcznik droższy prawie dwa razy od innych podręczników? A miał Giertych zrobić tańsze.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciesz się, że np nie przygotowujesz się do certyfikatu z ang.
właśnie przeglądam cene swoich książek w księgarniach internetowych i wychodzi, że za podręcznik i ćw. musiałem zapłacić okolo 110-120zl + 60 za niezły podręcznik do gramatyki, Później dodać jeszcze kilkaset zł, aby przystąpić do samego egzaminu. A! Nie zapominajmy, że kursy też kosztują. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
No dobra. Książki do języków obcych są drogie, ale dlaczego? Skoro zwykłą książkę w języku obcym można w Polsce kupić za 50-7- zł?
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Kolejna wielka tajemnica bytu.
A tak serio, sądzę, że to dlatego, że nauka języka to dochodowy biznes i każdy chce na nim maksymalnie zarobić. Języków obcych chce się uczyć mnóstwo ludzi, więc winduje się ceny na najwyższy rozsądny poziom. Ha, jak dobrze móc kupić używane podręczniki. Polski kupiłem za "postawisz mi piwo", a matematykę za "sama nie wiem, mi i tak niepotrzebne". ![]() -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
ja zawsze kupowałem nowe (bo potem dla siostry będzie) ale w liceum nie ma przebacz, siostrunia i tak sie tam nie dostanie, kupuje w antykwariacie.
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Omen, po co Ci ten certyfikat?
-------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Aby mieć pierwszeństwo na zmywak w Irlandii i aby nie tracić czasu na studiach na ang.
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Lol, dla mnie to nie bylaby motywacja zeby wywalic taka kupe kasy ale jesli Ciebie zadowala to tylko powinszowac ;>
-------------------- |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
To jeszcze niech mi ktoś zamówi Advanced Grammar Longmana i parę innych śmieci.
Niestety podręczniki językowe są drogie, ale jest kilka tańszych sposobów. Ja się uczę japońskiego (jako hobby lubię też czytać słownik synonimów i encyklopedię do poduszki) przez internet. A poza tym to właśnie zaczynam 2 rok na anglistyce, a swój niemiecki oceniam na 6/10, bo mieszkałam rok w Niemczech... swoją droga nie przepadam za tym językiem, nie miły dla ucha. -------------------- ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE(Eva @ 31.08.2007 00:32) Lol, dla mnie to nie bylaby motywacja zeby wywalic taka kupe kasy ale jesli Ciebie zadowala to tylko powinszowac ;> Zapomnialem jeszcze zeby nie bylo 'uczysz sie tego 5 rok w szkole i na kursach a wszystko to jak krew w piach' A motywacja to klucz do wszystkiego, kazdy powinien znalezc to co go motywuje najbardziej. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Eva |
![]()
|
FC czy CAE?
-------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
CAE! FCE dla leszczy =P
Ten post był edytowany przez BlackOmen: 31.08.2007 20:56 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CAE - dla masochistów :P
-------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
PCE dla masochistow =P
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Eva |
![]()
|
Nascie lat sie ucze angielskiego i mi nie przyszlo do glowy zrobic certyfikat. Za to robie studia xP
-------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
Ja po prosu na serio chciałem mieć tak z ambicji. Łaziłem na kursy i coś pojąłem z języka. Zawsze dodać sobie mogę do CV, albo powkurzać kogoś że ja mam a on nie! PCE to już przegięcie ale CAE poziom, który już pokazuje 'jako taki poziom ang' a lekcje same tez miło wspominam
ach... -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Zeti |
![]()
|
Wytłumaczcie mnie ciemnemu, co znaczą te skróty CAE, PCE, FCE ?
BlackOmen |
![]()
|
na przyszłość http://google.pl
First Certificate in English (FCE) to jeden z najpopularniejszych angielskich certyfikatów językowych na poziomie średnio-zaawansowanym wyższym (upper intermediate), wydawanych bezterminowo przez University of Cambridge Local Examinations Syndicate Certificate in Advanced English (CAE) to jeden z najpopularniejszych angielskich certyfikatów językowych na poziomie zaawansowanym, z naciskiem na umiejętności praktyczne, wydawanych przez University of Cambridge Local Examinations Syndicate Certificate of Proficiency in English (CPE) - jeden z angielskich certyfikatów językowych potwierdzający znajomość języka angielskiego na poziomie biegłym, wydawany przez University of Cambridge Local Examinations Syndicate Ten post był edytowany przez BlackOmen: 31.08.2007 22:56 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Zeti |
![]()
|
Dzięki. Tak, wiem, ze istnieją Gogle, ale czasami o nich zapominam
![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
FCE - Faflunisz Całkiem Elegancko ;)
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Zeti @ 31.08.2007 23:48) jeśli się zdecydujesz to olej fce i mierz w cae, to tak od siebie polecę. -------------------- |
Eva |
![]()
|
Hy, wiadomix.
-------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
cae potwierdza umiejętności wystarczające do uczenia dzieci w podstawówkach i gimnazjach, o ile dobrze pamiętam
-------------------- |
Eva |
![]()
|
U mnie w szkole uczyla kobieta z CAE i kursem pedagogicznym. Bida z nyndza. I strasznie glupi babiszon w dodatku.
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.08.2025 22:26 |