Jezyki, j.angielski,niemiecki...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jezyki, j.angielski,niemiecki...
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Hypacja @ 03.09.2007 14:44) CPE to nie tyle biegłe opanowianie jezyka, bo nawet osoby władajace jezykiem angielskim jako mader tong maja z tym problemy i muszą sie przygotowywać. to zdaje sie jest jezyk naukowy,literacki, coś w ten deseń. Znam jedną co zdała na C. Jest językowym ganiuszem. Znasz dwie, bo ja też zdałam ![]() No co, pochwalić się nie można ![]() Edit: QUOTE(em @ 03.09.2007 19:00) O shit. No to się jednak pochwaliłam ![]() Edit2: I żeby nie było, zdawałam prawie dziewięć lat temu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 10.09.2007 04:11 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Piccolo pizzo prego don diego.
-------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Uczylem sie przez rok z podrecznika do CPE pani Virgini Evans.
Ulala, Hardcore, a nie rurki z kremem, tak wiec owczarnio moje gratulacje. Po ilu latach nauki jezyka angielskiego to zdalas i jak sie uczylas? Sama, szkola, kursy, rodzice, wyjazdy? -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(TimmY @ 11.09.2007 16:23) Uczylem sie przez rok z podrecznika do CPE pani Virgini Evans. Ulala, Hardcore, a nie rurki z kremem, tak wiec owczarnio moje gratulacje. Po ilu latach nauki jezyka angielskiego to zdalas i jak sie uczylas? Sama, szkola, kursy, rodzice, wyjazdy? Byłam na studiach ![]() Ha. I wiecie co? Nigdy w życiu nie byłam w Anglii. W Stanach raz przez kilka godzin (płynęliśmy Kanałem Panamskim ![]() Edit: no i proszę, nakłamałam. Wcale nie byłam już na studiach. Właśnie sobie policzyłam, zdawałam CPE po niemal dwuletniej przerwie, tzn. prawie dwa lata po skończeniu kolegium. Przygotowanie polegało na zakupieniu przykładowych testów i przejrzeniu ich ![]() Ten post był edytowany przez owczarnia: 11.09.2007 17:07 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
a FCE i CAE zdawałaś?
-------------------- ![]() ha! |
owczarnia |
![]()
|
FCE tak, zaraz po maturze. CAE nie.
-------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Eva @ 11.09.2007 16:19) queste sono le uniche parole italiane che conosci? e' pietoso, ti compatisco. inoltre, in quella frase, hai commesso ben tre errori. ma stai tranquilla, nessuno e' ideale ![]() peró c'e un'altra faccenda: 'don' e' una parola dello spagnolo ;p -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Hypacja |
![]()
|
![]() life`s a bitch Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 05.07.2007 Skąd: 50 05'29.93'' N 19 56'45.09'' E Płeć: Kobieta ![]() |
to ja będę dociekliwa: na jaką ocenę zdałaś?
muszę z Tobą jakiś bliższy anglojęzyczny kontakt utrzymać, bo dzięki tej mojej geniuszce (nie istnieje takie słowo,nie? jeżeli, to w słowniku dla feministek chyba...) mój angielski podskoczył znacznie. polecam jako formę nauki: mieć zagranicznych przyjaciół xD |
owczarnia |
![]()
|
FCE? Na "A".
No co ja mogę, no. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Hypacja |
![]()
|
![]() life`s a bitch Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 05.07.2007 Skąd: 50 05'29.93'' N 19 56'45.09'' E Płeć: Kobieta ![]() |
e tam FCE, CPE rzecz jasna.
|
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
QUOTE(owczarnia @ 10.09.2007 04:00) QUOTE(Hypacja @ 03.09.2007 14:44) CPE to nie tyle biegłe opanowianie jezyka, bo nawet osoby władajace jezykiem angielskim jako mader tong maja z tym problemy i muszą sie przygotowywać. to zdaje sie jest jezyk naukowy,literacki, coś w ten deseń. Znam jedną co zdała na C. Jest językowym ganiuszem. Znasz dwie, bo ja też zdałam ![]() No co, pochwalić się nie można ![]() -------------------- |
owczarnia |
![]()
|
To żeby nie było że ja taki kujon albo co złote dziecko jestem, to na dyplomie mam czwórkę Xd. Bo pracę pisałam do tego stopnia na odwal się i na ostatnią chwilę, że moja pani promotor nawet nie miała możliwości jej przeczytać przed obroną i bała się w związku z tym postawić coś więcej niż dostateczny
![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Madame Lestrange |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 14 Dołączył: 27.08.2007 Skąd: Dolina Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
Uczę sie angielskiego, nimieckiego, łacińskiego - to w szkole
a sama zaczynam się uczyć francuskiego. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Ucze sie angielskiego, walijskiego, irlandzkiego i laciny, a sama zaczynam jeszcze niemiecki. Eithr dw i twp!
* E pomyrdalam. Niemieckiego sie ucze sama, reszta uczelniana ;p Ten post był edytowany przez Eva: 23.12.2007 22:09 -------------------- |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Ucze sie angielskiego, niemieckiego, walijskiego, irlandzkiego i laciny, a sama zaczynam jeszcze niemiecki. Eithr dw i twp! O co chodzi? W tym roku strasznie zapuściłem języki - angielski i niemiecki - db. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Hermiona1900 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 518 Dołączył: 10.06.2006 Skąd: ja to znam?? Płeć: Kobieta ![]() |
Angielski uwielbiam, za nimieckim za bardzo nie przepadam :/ Zresztą, jak większość, a raczej cała moja szkoła. Wina języka czy nauczyciela? Chyba i tego i tego
![]() -------------------- Gryffindor
KLL |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja się uczę angielskiego i łaciny. Chociaż ten angielski na studiach, to nie angielski. Mam wrażenie, że się uwsteczniam.
W LO miałam jeszcze niemiecki i teraz próbuję uczyć się dalej sama. ![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Eva |
![]()
|
To zapraszam na korki z angielskiego na terenie Poznania;d
-------------------- |
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Chociaż ten angielski na studiach, to nie angielski. Mam wrażenie, że się uwsteczniam. O, to nie jestem sama. Nie wiem jak Ty, ale ja po poltora roku studiow (i 150 godzinach lektoratu) mam wrażenie, że umiem mniej niż jak wychodziłam z liceum :] -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
U mnie pod względem godzinowo to jest tak:
uczę się: -niemieckiego -polskiego -angielskiego ( o ile to można nauka nazwać ![]() -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
kate711 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 27.10.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Eva @ 23.12.2007 21:56) Trochę daleko... ![]() QUOTE(Golden Phoenix @ 23.12.2007 21:58) To samo... Mój angielski nigdy nie był jakoś niesamowicie dobry, ale teraz to mam problemy, by coś powiedzieć na zajęciach. Często zadaję sobię pytanie: co to było za słowo? ![]() -------------------- ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~ ![]() |
Golden Phoenix |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 351 Dołączył: 16.07.2004 Skąd: Bydgoszcz / Toruń Płeć: Kobieta ![]() |
Ja mam taką dziwną przypadłość - jeżeli chodzi o tłumaczenie sobie tekstu czytanego to jest ok, rozwiązać test - nie ma problemu, odsłuchać sobie coś z kasety - spoko, ale jak mam coś powiedzieć to jest już masakra. Potrzebuje jakiegoś kursu konwersacyjnego albo coś na ten kształt, bo wiem, że słówek dużo znam, ale przypominają mi się one zupełnie nie wtedy kiedy trzeba (tzn. nie przypominają się jak mam coś mówić, ale przyjdą np. przed położeniem się spać
![]() ![]() -------------------- "Nightingale in a golden cage..."
|
Eva |
![]()
|
Zapraszam na konwersatoria, 15zl/h, cwiczymy wymowe oraz pracujemy nad odwaga w mowieniu!
-------------------- |
owczarnia |
![]()
|
QUOTE(Golden Phoenix @ 24.12.2007 00:15) Ja mam taką dziwną przypadłość - jeżeli chodzi o tłumaczenie sobie tekstu czytanego to jest ok, rozwiązać test - nie ma problemu, odsłuchać sobie coś z kasety - spoko, ale jak mam coś powiedzieć to jest już masakra. To nie jest dziwna przypadłość. To jest norma dla 99,9% osób uczących się obcego języka w swoim ojczystym kraju. -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:19 |