Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

90 Strony « < 43 44 45 46 47 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Piłka Nożna, No zbiorówka do diaska no!

GrimmY
post 30.06.2006 19:45
Post #1101 

Potężny Mag

Grupa: Magiczni Forumowicze

kreff mnie zalewa.
gratuluję postawy w ógole-nie-stronniczego sędziego i głupoty komentatorów na polsacie (nobla temu, kto stworzy przycisk wyłączający ich głos. i nie mówić mi, że 'mute'). psiamać.

--------------------
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
BeBe
post 30.06.2006 19:46
Post #1102 

Uczeń Hogwartu

Możesz zacząć strzelać ;<
Ja wiedziałam, że jak będe kibicować Argentynie to przegrają. Wiedziałam. A mimo to byłam za nimi..
To nie fair, że Niemcy zawsze wygrywają.

--------------------
L'amitie doit etre cultivee comme un grain...

Uczę sie Poznania./ Mam go w dupie i uczyć się go już nie zamierzam.

+Quote Post
Zeti
post 30.06.2006 19:48
Post #1103 

Potężny Mag

Grupa: Prefekci

Nie no ide szukac pistoletu, moja ulubiona druzyna odpadła cry.gif

--------------------
user posted image user posted image
...Prefekt Gryffindoru...
'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.'
+Quote Post
Zwodnik
post 30.06.2006 19:50
Post #1104 

Prefekt

Ładuj 2 kule, coby jedna dla mnie została...

--------------------
AMOR PATRIAE NOSTRA LEX...
+Quote Post
Potti
post 30.06.2006 19:53
Post #1105 

Plotkara

Grupa: czysta krew..

jesu!!!
gardło mnie boli. i jeszcze się na tym mundialu tak nie wkurzyłam, szkoda że mam taki dobry telewizor, bo z chęcią bym się go pozbyła :/
w każdym razie gratuluję Argentynie, że tak długo udało jej się trzymać w niepewności Niemców, którzy po swojej stronie mieli wszystko i w ogóle już tak marzyłam, żeby te MŚ się dla nich skończyły... ale skąd, to niemożliwe. jak nie sędzia im pomaga (a pomagał też) to sam trener Argentyny. od dziś po nocach mi się będą te zmiany śnić. co robi Cruz, kiedy na ławce siedzą Saviola i Messi? czemu kiedy już Riquelme schodzi nie wchodzi Aimar tylko Cambiasso? czemu Klose musiał sfaulować jeden z najpewniejszych pkt Argentyny, co właściwie miało później spore znaczenie?
mam to wszystko w dupie. jestem dzisiaj całą sobą za Włochami, bo choć są w średniej formie, jedyna w nich nadzieja, że przed finałem zagrożą Niemcom.

edit: a tak przy okazji Kira, ta Twoja nadzieja co do sędziowania to najgorsze co przeczytałam w tym temacie, choć powszechne na tym Mundialu- ale coś mi się zdaje, że Belg będzie gwizdał raczej na korzyść lepszych.

Ten post był edytowany przez Potti: 30.06.2006 20:10

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
Child
post 30.06.2006 20:13
Post #1106 

leżący rybak

Mowilem, ze Niemcy przejda dalej - widac, kto ma doswiadczenie z sts-ow [i 50 zl na tym stracil :P]. Pierwsza polowa bez historii [Tja, "To juz trzeci rzut rozny, widac, ze Argentynczycy stwarzaja wieksze zagrozenie" by spece z Polsatu. Ogromne - zero strzalow na bramke, strach sie bac :>].
Druga to juz cos innego. Fragmentami bo fragmentami, ale zrobilo sie ciekawiej. Niemcy pokazali stara zasade Gorskiego, zeby grac do konca. Pekerman zaczal sie murowac i jak historia uczy, 'tego powinni zabronic' :P

Ukraina! :D

Ten post był edytowany przez Child: 30.06.2006 20:13

--------------------
user posted image
His power level... It's over ni-- oh, wait. It's only over seven thousand.

+Quote Post
Potti
post 30.06.2006 20:22
Post #1107 

Plotkara

no tak, niech wraca do taksówek.

--------------------
+Quote Post
Ahmed
post 30.06.2006 20:30
Post #1108 

The Fallen

Pekerman ma trzy psy: jeden nazywa się Argentyna, drugi Malezja a trzeci Katar. Czwartego chciał nazwać Niemcy. Nie da rady ;] Z młodzieżówką zdobywał MŚ aż trzykrotnie, stąd te urocze imiona jego pupilków. Do taksówek nie wróci, ale założę się, iż Maradona go surowo skrytykuje. Sam od dawna ma ochotę na posadę trenera reprezentacji.
Ochłonąłem już nieco. I połowa - nuuuddaaa, nic ciekawego, nawet jednej ładnej akcji. Tak właściwie, to gra rozkręciła się po golu Ayali. Niemcy złapali swój rytm i zmusili Argentynę do obrony. Przez cały mecz nie stwarzali większego zagrożenia. Klose sfaulował bramkarza - Abbondanzieriego (jesli wierzyć specom z Polsatu, bramkarz Albicelestes był specjalsitą od bronienia rzutów karnych ;]). W końcu udało się Szwabom strzelić bramkę i to nie byle jaką, piękne podanie Borowskiego z główki. Argentyna wymiękła fizycznie i psychicznie, chociaż w dogrywce była zdecydowanie lepszą drużyną. A jak zaczęły się rzuty karne, to już wiedziałem kto wygra. Publiczności dziękuję za wspaniałe gwizdy, gdy do piłki podchodzili Argentyńczycy. Brawo Lehmann, to on dzisiaj dał zwycięstwo swojej drużynie, która w sumie nic ciekawego nie pokazała. Argentyna była lepszym zespołem, aczkolwiek również nie zachwycali. No szkoda. Po raz kolejny słuszność należy przyznać Linekerowi, który podsumował kiedyś fenomen niemieckiego futbolu: "Wszysycy grają w futbol, a wygrywają Niemcy".

--------------------
w nocy spać i grzecznym być za dnia.
+Quote Post
Pszczola
post 30.06.2006 21:07
Post #1109 

Mistrz Różdżki

Żeszkurde ;/. Jaki niefart! Ale teraz odpadnie Niemiec! Japonii też się wtedy poszczęściło i Gucio! Nie wejdą do finału. Dobrze by było gdyby Ukraina weszła do finału i z Brazylią zagrała. Ale troszeczę się pogubiłam. Niemcy w półfinale będą grały z wygranym którego meczu?

Ja twardo za Brazylia stoje. Nawet w 1998 kiedy grali z Francja o Mistrzostwo byłam z nimi. Założyłam się, że jak przegrają, będę pół godziny z pomostu wrzeszczała, że jestem głupia. I wrzeszczałam.
Lubię Włochy. Juventus taki to nawet miły memu sercu. Ale Kanarki bardziej. Jestem tradycjonalistką.

Ten post był edytowany przez Child: 30.06.2006 21:10

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
Ahmed
post 30.06.2006 21:11
Post #1110 

The Fallen

Niemcy zagrają ze zwyciezcą dzisiejszego meczu Włochy - Ukraina. Heh, już jest 1-0 dla Makaroniarzy. Może chociaż oni Szwabów powstrzymają. Murarze do boju! ;]

Brazylia z Francją grała w '98. Jutro powtórka z rozrywki, tym razem w ćwierćfinale. No Child był szybszy ;]
Nieustajaco w pomocy. Niczym Gattuso :P

Ten post był edytowany przez Child: 30.06.2006 21:14

--------------------
+Quote Post
Pszczola
post 30.06.2006 21:15
Post #1111 

Mistrz Różdżki

Cholera, starzeję się skoro dat nie pamiętam. Przez lata byłam przekonana, że to był '97.

... no i co z tą Ukrainą!???

Ten post był edytowany przez Pszczola: 30.06.2006 21:16

--------------------
+Quote Post
maniaa
post 30.06.2006 21:56
Post #1112 

Kandydat na Maga

To straszne cry.gif kiedy akurat trwał mecz byłam na imieninach, ale wszyscy wspólnie oglądalismy mecz i wszyscy kibicowali Argentynie! Wszystko było pięknie! Pierwsza bramka! Argentyna obejmuje prowadzenie, aż do 80 minuty kiedy Niemcy zobyli bramkę! Potem przeżywanie dogrywki i RZUTÓW KARNYCH.... cry.gif aż mnie krew zalewa kiedy o tym myślę.. załamka.. Moje kuzynki stwierdziły, że mam źle z głową kiedy zaczęłam się wściekać! sad.gif Drużyna, ktorej kibicowałam od samego poczatku przegrała, nie przechodzi dalej... cry.gif

--------------------
SUMMER HAS COME AND PASSED...

"De gustibus non est disputandum"
+Quote Post
Child
post 30.06.2006 22:26
Post #1113 

leżący rybak

Wlosi strzelaja trzy bramki? O mamma mia! :P

--------------------
user posted image
His power level... It's over ni-- oh, wait. It's only over seven thousand.

+Quote Post
MisieK
post 30.06.2006 22:33
Post #1114 

Chrapiący Mesjasz New Age

;(

--------------------
MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.]
PrZeMeK_Z.: Tak trochę.
+Quote Post
Pszczola
post 30.06.2006 22:54
Post #1115 

Mistrz Różdżki

No żeeszzz! Ja chyba muszę przestać kibicować Brazylii, bo wszyscy, na których liczę, odpadają! Jakież oni mieli okazje! A tu co!? Poprzeczka! Ale bramkarz Ukrainy raczej się nie popisał. Za to Włoch: czapki z głów. Nie mówiąc już o tym, że gdybym wyrżnęła głową z taką siłą w słupek, przez 5 minut bym się nie pozbierała, a on pyk, pyk i gra dalej.

Dobra, niech teraz Włosi skopią.... no.

--------------------
+Quote Post
Ahmed
post 30.06.2006 22:58
Post #1116 

The Fallen

To mi Włosi przynajmniej humor poprawili. Nie był to wielki mecz w ich wykonaniu. Ukraina powinna cieszyć się z awansu do ćwierćfinału. Italia pokazała jak grać z zimną krwią i skutecznie. Bezlitośnie wykorzystali błędy obrony ukrainśkiej. Świetny mecz w wykoanniu Zambrotty, najpierw gol, a potem cudowna asysta. Brawa również dla Buffona, który ratował swój zespół z opresji. Zawaliła dzisiaj defensywa, bez Nesty, Materazziego, popełniali zbyt duzo błędów. Grande Italia odrodzi sie na mecz z Niemcami. Widac postep w grze, jest coraz lepiej.

--------------------
+Quote Post
GrimmY
post 30.06.2006 23:00
Post #1117 

Potężny Mag

[^re:up - cieszyć jak cieszyć, ale chwilami miałem wrażenie, że oni grają tam pod jakimś przymusem (ukraińcy naturalnie).]
włochy vs. niemcy - istny półfinał marzeń:>

Ten post był edytowany przez GrimmY: 30.06.2006 23:02

--------------------
user posted image
+Quote Post
maniaa
post 30.06.2006 23:00
Post #1118 

Kandydat na Maga

To było do przewidzenia, że Włosi wygrają. A dla Buffona (? nie jestem już pewna czy to on) jestem pełna podziwu, za to, ze tak szybko podniósł się po zderzeniu ze słupkiem! biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
Pszczola
post 30.06.2006 23:03
Post #1119 

Mistrz Różdżki

Ech, ale dobrą obronę mieli Włosi. Czego o Ukraińcach powiedzieć nie można.

Dobra, Włosi, Dąbrowski, etc. Zgniotą ich! Nie żebym coś miała przeciewko naszym zachodnim sąsiadom... *evil grin*

--------------------
+Quote Post
Potti
post 30.06.2006 23:12
Post #1120 

Plotkara

Kira, wiem że nie mówiłaś serio, ale byłam tak wkurzona na Michela w meczu Niemców z Argentyną, że nawet takie żarty to najgorsze co mi się przeczytać zdarzyło ;)
Ahmed, nie wiem czy tak do końca Niemcy zmusili Argentynę do obrony, zdaje mi się, że to Pekerman ją do tego popchnął. nie wiem o czym on myślał w tym momencie i dlaczego zdawało mu się, że jak się cofną to zdołają utrzymać ten rezultat z gospodarzami. być może cały jego plan wziął łeb w momencie sfaulowania Abbondanzieriego, ale to i tak go nie usprawiedliwia. druga zmiana (planowana zresztą jeszcze przed zejściem bramkarza) conajmniej ''lekko'' nietrafiona. rozumiem, że może Riquelme zagrał poniżej oczekiwań, chociaż jego akurat bym nie zmieniała, a jeśli już to wstawiłabym na jego miejsce (lub prędzej innego zawodnika ze środka) Aimara. w meczu z Meksykiem zaprezentował się ze świetnej strony kiedy już wszedł i napewno jest lepszy w kreowaniu gry niż Cambiasso, a przecież przy stanie 1-0 defensywa to nie wszystko. ale z trzecią to wyglądało jakby się po prostu pod Niemców podłożył. brak doświadczenia Cruza, to co sobą reprezentuje w porównaniu z Messim, Saviolą lub nawet zmęczonym Crespo, wszystko chyba świadczyło przeciwko niemu.
reasumując pracę Pekermana, nie chciałabym na stanowisku trenera tej reprezentacji Maradony (chociaż, w końcu największy rywal Brazylii...), ale w tym meczu nawet on na tym stanowisku poradziłby sobie lepiej. rzeczywiście napewno krytyka z jego strony będzie, tym razem słuszna. Albicelestes byli w stanie to wygrać, ale zdaje mi się, że to właśnie on do spółki z sędzią są ojcami porażki.
no i jeszcze o rzutach karnych. tutaj też sporo do rzeczy miał faul Klose, którego konsekwencją było zejście bramkarza Boca Juniors. nie mówię, że wyciągałby wszystkie jedenastki czy coś w tym stylu, ale nawet respekt jest inny przed takim bramkarzem niż przed debiutantem, jakim był w tym meczu Leo Franco. ale i tak gratuluję Abbondanzieriemu, podobno miał fatalny sezon w klubie, a na MŚ póki był w stanie- prezentował się świetnie.

a co do Włochów- nie mieli ostatnio najweselej i w obliczu tego, że już przed meczem było dla mnie naturalne, że są przeciwnikami Niemców w 1/2- aż dziwne się przyznać, ale naprawdę za nimi byłam tak bardzo jak nigdy :} i nie zawiedli, Ukraina miała okazje, ale generalnie ani przez chwilę mi się nie wydawało, że mogą to wygrać. brawo Buffon, jak zwykle jeden z najmocniejszych punktów drużyny. brawo Zambrotta, jak ja bym go chciała w Barcelonie w obliczu afery Juve, chyba we wszystkich meczach Italii wypadł świetnie, a tutaj uwieńczył to bramką i asystą (a także przynajmniej jednokrotnym uratowaniem przed stratą bramki, tzn. jedna interwencja mi w pamięć zapadła). brawo Totti, rozkręca się i mam nadzieję, że na mecz z Niemcami będzie w jeszcze lepszej dyspozycji, bo tam będzie wszystkich środków potrzeba. i w końcu brawo Toni, wreszcie mu się udało. nie przepadam za nim, ale widać, że szuka gry, stara się i nie odpuszcza nawet przy pewnym zwycięstwie, a ambicja w ofensywie akurat Włochom się bardzo przyda :]

--------------------
+Quote Post
maniaa
post 30.06.2006 23:23
Post #1121 

Kandydat na Maga

No to będzie bardzo ciekawy półfinał Włochy - Niemcy. Jednak wydaje mi się, że Niemcy awansują do finału (obym się myliła) tongue.gif

--------------------

+Quote Post
em
post 01.07.2006 09:48
Post #1122 

ultimate ginger

Powiem tak - coby się tradycji stało zadość... będę kibicować dzisiaj Brazylii.
;p.

--------------------
all you knit is love!
każdy jest moderatorem swojego losu.
+Quote Post
Zeti
post 01.07.2006 12:02
Post #1123 

Potężny Mag

Grupa: Prefekci

QUOTE(maniaa @ 30.06.2006 23:23)
No to będzie bardzo ciekawy półfinał Włochy - Niemcy. Jednak wydaje mi się, że Niemcy awansują do finału (obym się myliła)  tongue.gif
*

Obyś się myliła. Nie wytrzymał bym gdyby Niemcy wygrali mundial, no ale cóz graja u siebie

--------------------
user posted image user posted image
...Prefekt Gryffindoru...
'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.'
+Quote Post
Katon
post 01.07.2006 13:14
Post #1124 

YOU WON!!

No i doszło do tego, że będę za Włochami.
+Quote Post
maniaa
post 01.07.2006 16:58
Post #1125 

Kandydat na Maga

Ja sobie żyły linijką podetnę jak Niemcy przejdą dalej! Nie zniosę tego psychicznie..

Ten post był edytowany przez maniaa: 01.07.2006 16:58

--------------------

+Quote Post

90 Strony « < 43 44 45 46 47 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 20.05.2025 13:07