Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

90 Strony « < 54 55 56 57 58 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Piłka Nożna, No zbiorówka do diaska no!

Potti
post 14.09.2006 22:14
Post #1376 

Plotkara

Grupa: czysta krew..

nie rozumiem jak Ci może być szkoda Realu ani też jak może podobać Ci się Beckham (ja tam wolę Cannavaro...), ale co tam, o gustach się nie dyskutuje smile.gif

w każdym razie rozpisałabym się o tym jak to każdy z osobna grał beznadziejnie, podkreślę chyba tylko nieudolność prawej strony- Cicinho & Becks. recepta na przegranie meczu. Brazylijczyk chyba zapomniał, że jest mimo wszystko obrońcą i od czasu do czasu wypadałoby się wrócić, a David to w ogóle zapomniał, że na boisku się gra. może martwił się, że mu się paznokcie połamią or smth.
ale oczywiście nie po ich stronie cała wina- ogólnie Blancos grali jakby (znów! Capello jak narazie ducha walki chyba w nich nie tchnął tongue.gif) im się nie chciało, czego zupełnie nie rozumiem. mają sporo do udowodnienia- to, że rzeczywiście coś idzie ku lepszemu, że nie są jeszcze skończeni i przereklamowani, a w dodatku to był mecz z Lyonem na którym dobrze byłoby się odegrać. wygląda na to, że im wszystko jedno i Fabio będzie miał sporo roboty ze zmianą tego nastawienia.
ciekawi mnie też jeszcze jedna rzecz- kogo zrobi nowym Zidanem? proroctwa są dość śmieszne- Emerson, Cassano, Robinho. ale i lepszych opcji brak.

no i na koniec o Cannavaro. porównajmy defensywę Realu Cicinho- Cannavaro- Sergio Ramos- R. Carlos do obrony rep. Włoch Zambrotta- Cannavaro- Matterazzi- Grosso. biorąc pod uwagę formę jaka towarzyszyła partnerom Fabio z obu drużyn, po części umiejętności i motywację przede wszystkim- niebo a ziemia. zresztą na MŚ nie miał obok takiego wybryku natury jak Cicinho i nie musiał bronić na dwóch pozycjach naraz. dodając do tego, że to jedno z jego pierwszych oficjalnych spotkań w barwach Blancos, a La Liga dopiero zaczęła rozgrywki i nie jest jeszcze w optymalnej formie = wciąż można stwierdzić, że zagrał poniżej oczekiwań, ale specjalnych pretensji bym do niego nie miała.

jednak jakby nie było- mi Królewskich żal nie jest. lubię Lyon i gdyby jakimś nieszczęśliwym mało prawdopodobnym i z pewnością niezbyt sprawiedliwym zbiegiem okoliczności Barca przed finałem odpadła z LM- właśnie im bym kibicowała, a że do Realu mam stosunek zupełnie przeciwny... jestem usatysfakcjonowana wynikiem, choć, 2:0 to i tak mało w porównaniu do tego co się w pierwszej połowie działo smile.gif

--------------------
voir clair dans le ravissement
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Child
post 15.09.2006 06:55
Post #1377 

leżący rybak

Żadne 5:0 nie zastąpi widowiska na Old Trafford. Kwintesencja efektywnej [efektownej też, ale jeżeli Barca się rozpędzi to nie ma mocnych wink2.gif], szybkiej gry na najwyższym poziomie. Było wszystko, czego potrzeba, żeby kibice na trybunach przezyli orgazm, a widzowie przed tv nadciśnienia. Gdyby w drugiej połowie padły jeszcze jakieś bramki...
Boruc bogiem bramki.

ManU chyba ma jakiś patent na takie mecze. Że przypomnę 3:2 z Juve w bodaj połfinale LM i potem 2:1 z Bayernem.

--------------------
user posted image
His power level... It's over ni-- oh, wait. It's only over seven thousand.

+Quote Post
Potti
post 15.09.2006 16:41
Post #1378 

Plotkara

pogadamy o widowiskach po meczu Barcy z Chelsea (a przynajmniej mam nadzieję...) wink2.gif

ah, zapomniałam, w tvn turbo widać, że nie ma komentatorów (bo z tego co wiem komentują po prostu reporterzy). kilka zabójczych tekstów ze spotkania Lyon- Real:
,,GOL! 1-0 dla Olympique Marsylia!!!''
,,Lyon bez trudu odbiera piłkę w środku pola Olympique'owi''
,,Co za strzał Juninho! z trudem broni go Coupet... a przepraszam, oczywiście Iker Casillas!''

smile.gif

--------------------
+Quote Post
Child
post 15.09.2006 19:26
Post #1379 

leżący rybak

Ja jednak obstawiam, że zobaczymy poza niezłą grą - masakrę.

Szpaka nie pobiją ;]

--------------------
user posted image

+Quote Post
Kira
post 15.09.2006 20:12
Post #1380 

Mistrz Różdżki

Grupa: Magiczni Forumowicze

nie, nie, nie jest mi przesadnie szkoda Realu, bo nie kocham ich jakoś specjalnie (chociaż ten Beckham... dobra, żartuję p: Fabio jest fajny, tylko, że Grosso wink2.gif przywrócił mi wiarę we Włochów. jest przesympatycznie, ujmująco szalony na boisku [dlaczego on się śmiał upadając na murawę w meczu z Holandią na MŚ 2006? ;D] włoskie aktorzenie w jego wydaniu nawet nie jest takie złe. no i Toni), po prostu kompletnie im nie wyszło. Olimpic technicznie robił ich jak chciał, przewyższał co najmniej o klasę. to prawda, że każdy gracz Olimpicu mógł bez problemu odebrać piłkę królewskim. no cóż, musieli być w fatalnej formie. Beckham zachowywał się jak dziecko we mgle. a co ciekawsze, nie wyglądali wcale na szczególnie przejętych przegraną, zwłaszcza Cannavaro. ogólnie nie byłam wyjątkowo emocjonalnie zaangażowana w oglądanie tego spotkania. o wiele bardziej przejęłam się wygraną Chelsea z Bremą niż porażką Realu. przejęłam, tzn. ucieszyłam (: Ballack, Szewczenko i Terry : )

szpakowski rlz. ;D

--------------------
ogni giorno sempre faccio qualche lotta
+Quote Post
Potti
post 16.09.2006 12:06
Post #1381 

Plotkara

przepraszam, ale naprawdę nie moja wina, że mam do Chelsea podobny stosunek jak do Realu tongue.gif
pieprzenie Jose, kaprysy Romka, świetne traktowanie piłkarzy (patrz choćby Gallas)... zdecydowanie 3mam kciuki, żeby znów im się nie udało. no i po meczu z Barcą chyba będziemy miały o czym dyskutować wink2.gif
bo żeby tego było mało- nie cierpię Ballacka! ani na boisku, ani poza nim... zresztą jak można lubić kogoś kto ostatnio zaczął w prasie narzekać, że nie ma za co kupić sobie domu, chociaż zarabia 130 mln funtów tygodniowo. i to fair play w jego wykonaniu...
już naprawdę wolę Lamparda, choć jak słyszę o jego katalońskiej narzeczonej, domu w Katalonii i tym, że jest jedną nogą w Barcelonie- nie wiem czy się śmiać czy płakać.

no, ale ja o czym innym chciałam wink2.gif przed chwilą widziałam podobno najładniejsze (i z tych wszystkich które zobaczyłam wcześniej, zgadzam się) bramki 1szej kolejki :> przezwyciężam moją subiektywność i zagłosowałabym na Rosicky'ego. ciekawa jestem jego dalszej kariery w Arsenalu.

--------------------
+Quote Post
Kira
post 16.09.2006 19:00
Post #1382 

Mistrz Różdżki

QUOTE(Potti @ 16.09.2006 14:06)
po meczu z Barcą chyba będziemy miały o czym dyskutować wink2.gif

a kiedy jest? chelsea gra z kimś 18 września... tylko nie pamiętam z kim.

QUOTE(Potti @ 16.09.2006 14:06)
nie cierpię Ballacka! ani na boisku, ani poza nim... zresztą jak można lubić kogoś kto ostatnio zaczął w prasie narzekać, że nie ma za co kupić sobie domu, chociaż zarabia 130 mln funtów tygodniowo.

każdy ma jakieś wady. ;D a tak poważnie. Ballack mówi takie rzeczy? nie słyszałam tego, ale cóż, tak bywa. tak jak paru innych piłkarzy obrósł trochę takim mitem przez te wszystkie kontkrakty reklamowe, w które się angażuje, przez co w jakiś sposób traci na wiarygodności. ale mimo wszystko, lubię go. potrafi zaskoczyć, zagrać zaskakująco dobrze. prawidłowo, mocno i z klasą. i strzela sporo goli. Ballack nie jest zły wink2.gif

--------------------
+Quote Post
Child
post 16.09.2006 19:25
Post #1383 

leżący rybak

najbliższy 'wielki' mecz Chesea gra jutro z Liverpoolem wink2.gif

--------------------
user posted image

+Quote Post
Potti
post 17.09.2006 11:09
Post #1384 

Plotkara

mecz Barca- Chelsea za miesiąc dokładnie smile.gif

a tymczasem wreszcie bardziej patriotycznie- w nowym numerze Piłki Nożnej piszą o Pruszkowie!! i o tym jak to powinni brać przykład z naszej nowej trybuny, ciekawe czy dopomoże Zniczowi Pruszków awansować z III Ligi? tongue.gif

ah i super, że Inter- zdobywca Scudetto, który ma najlepszy skład w Europie według Jose i wielu innych (ale ja bym polemizowała wink2.gif ) znów nie zdobył kompletu pkt! remis, podobno krzywdzący dla nich, 1-1 z Sampdorią, ciekawe jak dalej pójdzie w LM? mam nadzieję, że znów długo będą musieli czekać na tytuły...

--------------------
+Quote Post
Child
post 17.09.2006 19:10
Post #1385 

leżący rybak

brawo Tomek Kuszczak - obronił karnego i swietnie gral przez całe 90 minut. szkoda tylko, ze ManU przegrało

--------------------
user posted image

+Quote Post
MisieK
post 17.09.2006 21:58
Post #1386 

Chrapiący Mesjasz New Age

kuszczak brawo. ManU cienizna tongue.gif Lepszy był mecz Niebieskie vs. Czerwone ;}

--------------------
MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.]
PrZeMeK_Z.: Tak trochę.
+Quote Post
Potti
post 17.09.2006 22:12
Post #1387 

Plotkara

Ballack czerwo, Kira tongue.gif brawo Kuszczak, no i nie żebym była jakimś zdrajcą narodowym albo co, ale brawo Arsenal, wreszcie jakieś pkt i oby coś się ruszyło.

ale żeby zrównoważyć posty o ostatniej (coprawda ciekawszej) kolejce Premiership, wracam do La Liga. znów dla mnie się dobrze układa smile.gif Barca 0-3 na wyjeździe z Racingiem Santander (gole Eto'o, Giuly'ego i karny Ronaldinho), a z tego co zrozumiałam ze wszelkich relacji i niezbyt dla mnie zrozumiałego katalońskiego radia- mogło być wyżej. tymczasem wielki odrodzony Real w 1. połowie oddał 1 strzał na bramkę (grając z Realem Sociedad na Santiago Bernabeu), a na chwilę obecną- 51 minuta- jest wciąż 0-0. oby się utrzymało.

--------------------
+Quote Post
Kira
post 18.09.2006 21:30
Post #1388 

Mistrz Różdżki

chelsea vs. liverpool.

raczej bezbarwny, mało efektowny (i efektywny) mecz. takie przepychanki. choć później się trochę poprawiło. ale sporo było żenujących momentów.

mimo skromnego wyniku było wiele (noo, parę) naprawdę dobrych sytuacji dla obu drużyn (kuyt! i piłka trafiająca w poprzeczkę). tylko albo słabo wykorzystanych albo stłumionych przez przeciwnika, albo przez... pech. i wydaje mi się, że liverpool grał chwilami... ładniej niż chelsea, bardziej współpracowali ze sobą.

ballack. niestety kartka się należała za pasję z jaką sfaulował malijskiego zawodnika user posted image
ale bramka drogby była ładna. a cech naprawdę dobrze bronił. no i 'błękitnym' udało się utrzymać przez prawie całą drugą połowę przewagę mimo osłabienia zejściem z boiska ballacka. i wygrali. i dobrze, bo piszę to z ukłuciem w sercu, ale z barcą mają raczej niewielkie szanse (bo ronaldinho jest niesamowity! niestety ;p)

a terry wpadł do bramki user posted image nie no, biedny.
to robben tak pięknie symulował faul? ;D

78 minuta i wejście na murawę wspaniale anorektycznego, długonogiego croucha, to ogromny plus tego spotkania, bo uwielbiam patrzeć na niego na boisku ;P gdyby tylko dobrze tamto uderzył... dobrze, że jednak nie.

arsenal vs. manu o wiele, wiele bardziej emocjonujący.
szkoda kuszczaka. stresował się biedny chłopak, ale i tak dał z siebie wszystko.
a cristiano ronaldo jak zwykle przewidująco zaskakujący w najmniej spodziewanych momentach. auć, biedna twarz lehmanna.

a jeszcze chciałabym coś o meczu barca vs. lewski sofia, który miał miejsce jakiś czas temu. barcelona oczywiście rozbiła bułgarów w pył, ale co mi się podobało, walczyli do końca. i to im się chwali, mimo, że nie mieli zbyt dużych szans. ale mieli wolę walki.

--------------------
+Quote Post
Kira
post 19.09.2006 18:54
Post #1389 

Mistrz Różdżki

jakieś typy na dzisiejszy wisła kraków vs. sevilla? user posted image

--------------------
+Quote Post
MisieK
post 19.09.2006 19:13
Post #1390 

0:3

--------------------
+Quote Post
Kira
post 19.09.2006 19:15
Post #1391 

Mistrz Różdżki

katastrofizm wrodzony? xD

--------------------
+Quote Post
MisieK
post 19.09.2006 19:30
Post #1392 

realizm raczej.

--------------------
+Quote Post
Child
post 19.09.2006 20:04
Post #1393 

leżący rybak

telewizja publiczna oczywiscie sie wypiela i inwestuje w telenowele ;[

--------------------
user posted image

+Quote Post
Kira
post 19.09.2006 21:42
Post #1394 

Mistrz Różdżki

jest 1 do 0 czy mi gorączka podskoczyła? user posted image

--------------------
+Quote Post
Ahmed
post 19.09.2006 22:35
Post #1395 

The Fallen

--------------------
w nocy spać i grzecznym być za dnia.
+Quote Post
Potti
post 22.09.2006 22:10
Post #1396 

Plotkara

Barcelona- Werder w TVN Turbo smile.gif !

--------------------
+Quote Post
Kira
post 22.09.2006 22:16
Post #1397 

Mistrz Różdżki

kiedy, teraz? tak czy inak, trzymam kciuki za barcelonę user posted image

--------------------
+Quote Post
Child
post 22.09.2006 23:49
Post #1398 

leżący rybak

a ja za Werder. bo to jeden z tych nie-wielkich klubów, który potrafi powalczyć z każdym. ba - nawet wygrać ;d

--------------------
user posted image

+Quote Post
Kira
post 23.09.2006 09:34
Post #1399 

Mistrz Różdżki

a kiedy to w ogóle jest (mam nadzieję, że jest, a nie było <; ), bo szukam w programie i nie widzę. to może być baardzo ciekawe spotkanie. ^.^

--------------------
+Quote Post
Potti
post 23.09.2006 10:02
Post #1400 

Plotkara

w środę smile.gif też bym 3mała za Werder gdybym nie kibicowała Barcelonie. a tak w ogóle kto jeszcze Twoim zdaniem należy do tych nielicznych ''nie-wielkich klubów, które mogą walczyć z każdym i nawet wygrać''?

--------------------
+Quote Post

90 Strony « < 54 55 56 57 58 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 19.05.2025 11:51