Piłka Nożna, No zbiorówka do diaska no!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Piłka Nożna, No zbiorówka do diaska no!
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kibice Manchesteru dziękują Arsenalowi =D
-------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
czerwoni sprani na biało ;D nie lubię manchesteru. jakoś mnie nie leczy.
Lazio Rzym - AS Roma. derby wiecznego miasta. ![]() ![]() okropny mecz dla Romy, Totti nie zdobył nawet honorowej jednej bramki, a naprawdę wiele razy był tak blisko. Totti to świetny facet. piłkarze wielokrotnie przed meczem powtarzali, że to spotkanie jest dla nich porównywalne rangą i emocjami do finału Mistrzostw świata. twardy mecz, pełen fauli, nie obyło się bez przepychanek. nawet Totti zarobił żółtą kartkę. był zły, a w drugiej połowie na każdym niemal kroku okazywał swoją arogancję i złość. faul za który dostał kartonik był po prostu... chamski, bo zwyczajnie wypchnął Zauri'ego za linię boiska i go podeptał. ![]() ![]() de Rossi o dziwo, częściej na pozycji faulowanego niż faulującego ;} Perotta i Chivu z takim poświęceniem... aż przykro było patrzeć na miny zawodników Romy po tym meczu. myślę, że odczuli tę porażkę podwojnie, a może nawet potrójnie. przykro, tym bardziej że Romę lubimy i nie mamy jej za złę, że przegrała. ![]() ha, ale Włosi to jednak awanturnicy, ale jakże uroczy awanturnicy. ![]() ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
haha, piękny weekend
![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Roma fajniejsza niż Lazio.
![]() na pewno nie przyniesie, Azjaci wpadną w jeszcze większe kompleksy. ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
mam coś takiego z SerieA, że za każdym razem jak ci z góry przegrywają to się cieszę.
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Potti |
![]()
|
haha! Tymoszczuk najlepszym ukraińskim piłkarzem roku, dla Shevy ciężkie czasy nastały
![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jego gra zachwycała mnie tylko w odległych czasach, kiedy Dynamo Kijów potrafiło skopać Barce 4:0 ;)
-------------------- |
Potti |
![]()
|
to właśnie korzenie mojego braku sympatii do niego ;p
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
a ja lubię Szewę odkąd pamiętam i nie sądzę, żeby to się zmieniło.
![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
ja jak już wspominałam od dawna go nie lubię, ale jak grał w Milanie... to i on, i Rossoneri lepiej z tym wyglądali. a teraz to już wolałabym go w ogóle nie oglądać (w ACM przynajmniej zdarzało mu się coś ładnego zrobić)- zresztą jak sporej części składu Chelsea.
Abramowicz i perspektywa większej liczby klubów wzniesionych na wyżyny w ten sposób- tragedia. a Barca sobie pofrunęła na Klubowe Mistrzostwa Świata i skoro już musiała się tam znaleźć, mogłaby wygrać. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Potti |
![]()
|
Barcelona- Club America 4-0, szkoda że byłam w szkole
![]() bramki- Gudjohnsen, Marquez ;*, Ronaldinho i Deco. teraz finał z Internacional Porto Alegre i powinien być wygrany skoro już musieli ruszyć tyłki do tej Japonii. zresztą po pierwsze, drużyna jest w formie i trudno żeby uważać kogokolwiek za problem dla niej w tej chwili (chociaż to różnie bywa, bo Puchar Interkontynentalny od 2óch edycji w rękach Brazylijczyków, ale teoretycznie jesteśmy lepsi i lepiej poukładani przede wszystkim). po drugie Ronaldinho, który też ostatnio gra conajmniej nieźle, dziś podobno też błysnął, a z drużyną z Porto Alegre powinien być jeszcze bardziej zmobilizowany. w końcu jego rodzinne miasto, gdzie grał w Gremio i toczył z Internacionalem wojny co jakiś czas ![]() i pierwsze trofeum KMŚ powędruje do Barcy =)) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
1/8 LM:
FC Porto - Chelsea Londyn - no to możemy być pewni, że centralną postacią tego dwumeczu będzie Mourinho. znów pewnie znajdzie się coś czym będzie mógł zwrócić na siebie uwagę i przypomnieć światu sukces sprzed kilku sezonów. niestety, Chelsea nie powinna mieć problemów. Celtic Glasgow - AC Milan - Milan gra tragicznie, z wielu przyczyn- Calciopoli, sprzedaż Shevy, brak skuteczności/szczęścia, niezbyt imponujące transfery... ale w LM zawsze znajdują się dobrze, w ost latach zachodzą bardzo wysoko, mają doświadczenie- nie sądzę, żeby tak szybko dali za wygraną. PSV Eindhoven - Arsenal Londyn - Arsenal jak chce to potrafi. a na mecze 1/8 wrócą już kontuzjowani gracze, odpocznie Henry i Holendrom powinni dać radę. chyba, że powtórzą swój popis nieskuteczności. OSC Lille - Manchester United - nie znam się na Ligue 1, zatrzymałam się w tym sezonie na tym jak Lille radziło sobie trochę gorzej, teraz znów jest drugie, ale przepaść 14 pkt do Lyonu chyba mówi wystarczająco dużo o tym, że to jeszcze nie zespół do walki z najlepszymi. nie przewiduję niespodzianki. AS Roma - Olympique Lyon - Roma to za to jedna wielka niespodzianka, nigdy nie wiadomo czego się spodziewać. ale mimo wszystko, jak zawsze jeśli tylko w tym meczu nie gra też Barca, jestem za Lyonem i uważam, że to on jest faworytem. przynajmniej do 1/4 znów zajdą, a może tym razem i dalej? =)) FC Barcelona - Liverpool FC - [możecie nie czytać, bo i tak nie będę obiektywna ![]() Real Madryt - Bayern Monachium - zastanawiałam się na kogo postawić. Bayern wyszedł z pierwszego miejsca w trudnej grupie, Real w swojej ani razu nie dał rady urwać 3 pkt Lyonowi. ale kobieca intuicja mówi mi, że niestety Hiszpanie wygrają =P jednak nikogo w tej parze nie skreślam, szczególnie, że szczerze mówiąc zbyt wielu spotkań Bayernu w tym roku nie widziałam. Inter Mediolan - Valencia CF - jak mogłabym nie postawić na "najlepszy skład tegorocznej edycji"? =) wcale nie jest taki najlepszy moim zdaniem, ale mimo wszystko dobry... tzn. starczy na nie taką złą, ale nie taką świetną Valencię. =) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
Mourinho: "Porto to drużyna z tradycjami w europejskiej piłce i drużyna z ambicjami, więc zasługują na szacunek od nas i go dostaną"
wygrają, to jasne, jednak z obozu Portugalczyków będzie mi niezmiernie szkoda Ricardo Costy. ![]() szkoda, że Celitowie wylosowali Mediolańczyków. Boruc, Żurawski Lennon i McGeady staną na przeciw Gilardino, Pirlo & Inzaghi'ego. przestaję obstawiać w takim razie... żałuję, że Barcelona nie zagra z ManU. to by było ciekawe widowisko. ;} dalej musi przejść na pewno Roma. tym razem Totti, Perrotta, Chivu i reszta nie mogą zawieść. poza tym czymam kciuki za Bayern, wiadomo ![]() ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
Lyon jest w świetnej sytuacji- w lidze ma ogromną przewagę, nawet jak wpadnie parę razy to nic się nie stanie, więc może skupić się na LM. nie sądzę by kolejny raz zadowolił się nawet ćwierćfinałem [dlatego oby jak najdłużej Barcelona na nich nie trafiała...], a możliwości ma, więc nie wiem czy Roma ma znów takie wielkie szanse. oczywiście są nieobliczalni i może się tak zdarzyć, że np. Totti wszystkich czymś zaczaruje, ale równie dobrze może to zrobić Juninho.
i znów wymieniasz najlepszych ze składu Romy, kiedy moim zdaniem ci najlepsi Lyonu są lepsi ![]() jak dla mnie Olympique to jeden z kandydatów do wygrania rozgrywek, a Rzymianie zdecydowanie są dalecy od tego. no, ale pożyjemy zobaczymy =)) a Porto nie lubię, lubię Andersona i Lucho, ale za każdym razem jak o nich myślę to tylko w kategorii ''kiedy zmienią klub'' =P zresztą sam Gonzalez mówi ''Porto to dobry klub by rozpocząć karierę w Europie'', o wyścigu o Brazylijczyka mówi się od dawna. nawet mi nie będzie ich szkoda, ale jeśli jakimś cudem pokonaliby Chelsea- kocham ich. co do Realu wiem, że gra bez polotu, ale po prostu mam takie przykre przeczucie, że awansuje do 1/4 ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Child |
![]()
|
Gdyby Porto powtórzło wyczyn z 2004, kiedy w 1/8 też trafiło na angielską drużynę i ją wyeliminowało [pomijam, że był to awans-fuks na miarę nieodżałowanego meczu Australia - Włochy =p] to bym się nie obraził.
-------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE na miarę nieodżałowanego meczu Australia - Włochy Czemu Australia grając z przewagą jednego zawodnika przez całą drugą połowę nie nawsadzała Włochom tylu bramek? Nie słyszałeś, że niewykorzystane sytuacje się mszczą? Grosso zaimprowizował faul w polu karnym - zgadzam się, że to było niefair. Brzydkie zwycięstwo, ale czy fuks? Najlepsza obrona świata (a grali przecież bez Nesty!), najlepszy bramkarz (Buffon). Australia drugi raz dopiero grała na mundialu, to drużyna niedoświadczona, nieograna, bez wielkich nazwisk. W Niemczech zagrali naprawdę wspaniale, trzymałem za nich kciuki w meczu z Brazylią - remis był naprawdę blisko i znowu doświadczenie odegrało znaczącą rolę. Fred strzela bramkę na 2-0 w 90 minucie i jest po meczu. Co z tego, że Kangaroos przez całą drugą połowę cisnęli, stwarzali realne zagrożenie bramce Didy? Tak samo było w meczu z Italią - spryt, exp i cattenaccio. Zagrali w starym stylu - defensywa, defensywa, defensywa + kontrataki. Możesz ich nienawidzieć za ten styl gry, ale to był jedyny mecz na mundialu w którym zagrali "niechlubnym" cattenaccio. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Child |
![]()
|
http://www.youtube.com/watch?v=LYlqql38XkY - gdzies wyczytalem, ze to moze byc nastepca Ronaldinho. Moze w lidze japońskiej :>
Doprawdy, nie mam pojęcia, czym ludzie się podniecają? ot, podbija sobie pilke glowa. w lidze angielskiej moglby sobie ta sztuczke w buty wsadzic. Terry czy Ferdinand bez zbednego napinania sie zdjeliby mu ja znad glowy, że o takim Crouchu nie wspomnę =P -------------------- |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
No nie bylbym pewien Child, znaczy pewnie a angielskiej by sie nie sprawdzil, bo zastawienie tam to zaden faul i tak by mu pilke odbierali, ale w zasadzie pat patent calkiem niezly
![]() -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Child |
![]()
|
Wszystko fajnie, ale cały czas musi patrzeć na piłkę. Pożytek z tego niewielki, dopóki nie znajdzie się w polu karnym. Ale wtedy jest ryzyko, że bramkarz może się zdecydować na wyjście i zabrać mu piłkę znad głowy. [Szczególnie, że chłopak za wysoki nie jest]
-------------------- |
Kira |
![]()
|
Barcelona przegrała klubowe mistrzostwa świata[!]. mecz zakończył się wynikiem 1 do 0 dla Internacional Porto Alegre. no nie wierzę.
cały czas w szoku. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
trzeci rok z rzędu to trofeum jedzie do Brazylii, bo oni się tym rajcują, a drużyny europejskie przyjeżdżają, zgarniają takie np. 3,5 mln dolarów za drugie miejsce i nie chce im się męczyć, bo na własnym podwórku mają lepszą konkurencję.
oczywiście fajnie byłoby jakby Barcelona się przyłożyła i korzystając z szansy, zdobyła akurat to trofeum, którego nigdy wcześniej się nie udało. ale na stojąco, kiedy (co tu dużo mówić, nie chłopcy do bicia, jak America) przeciwna drużyna biega; z takim sędzią... tak się nie da. mogli to wygrać, ale przegrali na własne życzenie. trudno. btw: mój tata właśnie wrócił z Mediolanu ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Potti |
![]()
|
bez żartów kocham Materazziego, doprowadza mnie do łez ze śmiechu.
wszystkie listy jego najlepszych fauli na youtube, a do tego ta mina ''ja nic nie zrobiłem'', skrajne zachowania- powoduje karnego a potem strzela bramkę, zachowanie po którym wcześniej się dla niego skończyły Derby Mediolanu, a teraz powtórka z Zidane'a w jego wykonaniu, a w tym samym spotkaniu naprawdę świetna bramka i doprowadzenie do wyrzucenia trenera Messiny do szatni. gratulacje! mogą go sobie zawieszać, ale i tak mam wszystkich cierpiących przez niego gdzieś narazie, tak mnie rozśmiesza ![]() no, ale Najlepszym Piłkarzem Świata FIFA Cannavaro. raczej sprawiedliwie, szkoda tylko, że drugi niesamowicie sprawiedliwie musiał być Zidane. wiem kim jest i co robił, ale jest kolejną świętością, która kiedy jej świetność minie, zaczyna mnie irytować. Pele i Maradony też nie mogę słuchać, Cruyff pewnie ma więcej do powiedzenia w Barcy niż niejeden teoretycznie ważniejszy, Platini chce sprawić, żebym musiała oglądać wszystkich krajów po równo w LM... niech się oni wszyscy zamkną wreszcie. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
Materazzi wygląda jak więzień & gangster
![]() no właśnie, Fabio najlepszy ![]() ![]() no i Buffon najlepszym bramkarzem ![]() ![]() ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Kira |
![]()
|
właśnie. pewnie wszyscy wiedzą i pamiętają, ale...
ricardo neri i alessio ferramosca. niech spoczywają w pokoju ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.05.2025 13:58 |