Piłka Nożna, No zbiorówka do diaska no!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Piłka Nożna, No zbiorówka do diaska no!
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
wczorajszy przedziwny, naprawdę przedziwny mecz Juventusu z Bolonią! 1 do 0 dla piłkarzy Starej Damy. niestety Juve nie powinien był wygrać tego spotkania.
![]() ![]() hmm, prawdę mówiąc to wolę jednak od Juve klimat meczów takich włoskich drużyn jak Milan, Roma <3 Inter, Lazio. ps. Camoranesi wygląda po prostu jak Azjata, z tymi oczami. ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
naprawdę trudno w obecnej sytuacji Juve lubić klimat ich meczów. tzn. tak mi się wydaje, bo nie śledzę SerieB
![]() a jutro Atletico- Barca. prognozy niekoniecznie optymistyczne, ale wciąż wierzę, głupio byłoby stracić lidera w końcówce. no i kolejna porażka mogłaby się niekorzystnie odbić, ileż ważnych meczów może przegrać/ zremisować zespół, który w większości z nich był faworytem i jest uważany za jeden z najlepszych w Europie? -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
nie no, piękie, po prostu cudownie.
Milan - Catania 3 do 0 (Gilardino <3 i Kaka x2) Lazio - Inter 0 do 2 (Lazio też lubię, ale Inter chyba mimo wszystko bardziej, więc cieszy mnie taki wynik :] ) Torino - Roma 1 do 2 Newcastle United - Chelsea 0 do 1 (Drogba!) nie mogłam sobie tego lepiej wymarzyć ![]() ![]() ps. barcelona - athletic będzie 3 do 2 albo 1 do 0. nawet mi się przyśniło kto strzeli bramki, ale nie chce zapeszać ;p -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
i tak u mnie lepiej :>
Real- Recreativo 0-3, jeszcze nie wiem jak to zrobili, bo nie chciało mi się nawet przed końcem meczu zawracać głowy "bułką z masłem" dla Blancos. kocham takie niespodzianki ![]() i coprawda Sevilla wygrała z Depor 4-0, ale w końcu się potknie, a jeśli nie- Barca już pecha wyczerpała, więc wygra z Atletico, odrobi zaległości i wróci na pierwsze miejsce :} -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam dyskretne pytanie do Potti i do Kiry.
Czy wy czasami obstawiacie mecze w sts-ach albo innych totalizatorach sportowych? -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Potti |
![]()
|
dyskretnie odpowiadam, że nie, ale trzeba będzie to zmienić kiedyś
![]() (widzicie, moje emocje są czyste, nic za tym nie stoi...) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Słyszałżem, iż dozwolone to od lat 18. Ale od ponad roku nie gram, więc co ja wiem ;)
-------------------- |
Potti |
![]()
|
e tam, dla chcącego nic trudnego, nawet moi półinteligentni koledzy rówieśnicy potrafią
![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
hehe, ja osobiście też nie, ale ostatnio z kimś nawet rozmawiałam na ten temat ;}
Child- problem magicznej granicy 18 lat akurat wyjątkowo łatwo i banalnie obejść ;p to ja dodam coś a propos wczorajszego meczu Roma - Torino, bo wczoraj śledziłam tylko wyniki na żywo w internecie, a spotkanie obejrzałam dopiero dzisiaj, korzystając z tego, że nie byłam w szkole. więc wynik oczywiście nie był przypadkowy. drużyna z Turynu przez większą część gry zepchnięta do obrony, grała "po włosku", czyli żeby nie przegrać ;] defensywa wprawdzie spisywała się nieźle, nawet mimo tego, że już w pierwszej połowie wyleciał z boiska Franceschini, ale atak kulał. dopiero w końcówce nieco przycisnęli Rzymian, czego efektem był skromny jeden gol. uff, i całe szczęście że na tym się skończyło, bo o dziwne najbardziej emocjonujące w ciągu całego meczu było chyba ostatnie doliczone 5 minut. Roma wróciła do wiecznego miasta z kompletem punktów i Torino zostali pokonani na Stadio Olimpico po raz pierwszy od dwóch miesięcy. ![]() ![]() ![]() zapomniałabym, te piękne powiewające transparenty na trybunach: Totti come il pane *__* w ogóle to niektóre określenia komentatorów są takie śmieszne. np. wczorajszy bezapelacyjnie najlepszy to "zawodnik Torino połechtał Tottiego po piszczelu" ;p ale fakt, nie był to jakiś brutalny faul, mimo to Totti, jak każdy włoch ma teatr we krwi i odstawił chwytający za serce mini spektakl ![]() ps. potwierdzono kontuzję zambrotty - uraz mięśnia lewej nogi. czeka go miesięczna przerwa w grze. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Child- problem magicznej granicy 18 lat akurat wyjątkowo łatwo i banalnie obejść ;p szczegolnie z moim wzrostem ;) ale jezeli to nie dzialalo, to moje kupony w sts-ach puszczal ojciec kumpla. [do dzisiaj pamietam, jak z piataka moglem wygrac 4.5k a trafilem 12/14 ;[] -------------------- |
Potti |
![]()
|
51' Barca póki co prowadzi 1-0 z Atletico.
z tego co zrozumiałam w radiu katalońskim, najmocniejszym ogniwem gości jest Leo Franco. co chwila tylko słychać jak komentator nabiera powietrza, żeby odkrzyczeć swoje, ale kończy się na "prawie" i "Franco". pod koniec pierwszej połowy Barca miała 78% posiadania piłki. już myślałam, że tego gola się nie doczekam, kolejny wolny, podchodzi Ronaldinho [choć o tym dowiedziałam się póżniej, nie zrozumiałam =P] i... golgolgolgolgolgolgolgolgolgolgolgol(...)! w wykonaniu komentatora. potem wychwalanie w/w gola pod niebiosa. i właśnie go obejrzałam, ładny =) ale i tak bardziej mi się podoba jak Eto'o się lansuje na widowni- jego płaszczyk i czapka wymiatają! EDIT: JUŻ NIGDY NIE BĘDĘ TU PISAĆ W TRAKCIE MECZÓW, KIEDY JEST KORZYSTNY WYNIK DLA BARCY! ZA KAŻDYM RAZEM SIĘ DZIELĘ RADOŚCIĄ, A JAK SKOŃCZĘ I WYŚLĘ, TRACĄ BRAMKĘ! AGUERO, 1-1! Ten post był edytowany przez Potti: 22.12.2006 00:27 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
a jednak. czułam, że Atletic nie będzie najłatwiejszym przeciwnikiem dla Barcelony, ale myślałam, że jak już się przełamią i zdobędą tę pierwszą bramkę to dalej będzie łatwiej. dużo żółtych kartek. nawet na ogół naprawdę grzeczny Deco, który był chyba najczęściej faulowanym zawodnikiem w pierwszej fazie lm.
QUOTE(Potti) bardziej mi się podoba jak Eto'o się lansuje na widowni- jego płaszczyk i czapka wymiatają! fajnie się lansował Materazzi w meczu z Lazio. ![]() ![]() ![]() Borek nie omieszkał wspomnieć, że prawie zawsze tam gdzie jest Marco Materazzi jest coś niezgodnego z przepisami, chociaż w tym meczu był akurat raczej grzeczny. ale Lazio należała się ta jedna bramka. bo ładnie grali. aż czasem trudno było uwierzyć, że to gra zespół zajmujący 7 miejsce i zespołem z samego szczytu tabeli. i że tym najlepszym wcale nie są zawodnicy w jasno błękitnych strojach. właśnie, lazio rzym wycenił swojego kapitania na 14 milionów funtów, w 2008 roku kończy się włochowi kontrakt, negocjacje w sprawie jego przedłużenia nie układają się gładko i pomyślnie, a oddo od blisko 2 lat zainteresowany jest milan ![]() ![]() zapomniałam, dwa wczorajsze mecze Benfica 4 : 0 Belenenses U. Madeira 1 : 3 Sporting ![]() ![]() cieszymy się. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Kira |
![]()
|
to jest warte napisanania drugiego postu pod rząd
![]() QUOTE Barcelona chce pocieszyć swego japońskiego kibica Hiszpański klub piłkarski FC Barcelona, który przegrał finałowy mecz klubowego Pucharu Świata z Internacionalem Porto Alegre, zareagował na fotografię, przedstawiającą płaczącego, młodego kibica na trybunie stadionu w Jokohamie. Fotografia zrozpaczonego kibica katalońskiego klubu zamieściły gazety całego świata. Barcelona, mistrz Hiszpanii i triumfator Ligi Mistrzów, zidentyfikowała młodzieńca, który nazywa się Leo Miyagata i chce mu zafundować podróż na mecz ligowy na stadionie Camp Nou. O tych planach pocieszenia zmartwionego japońskiego kibica napisano na stronie internetowej katalońskiego klubu. a oto zdjęcie :] suodkie. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
mes que un club
![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dostanie miejsce za filarem pewnie XD
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Kira |
![]()
|
Udinese 0 : 3 Milan (znów Gilardino, mrr
![]() Inter 2 : 1 Atalanta Roma 2 : 0 Cagliari (a tu znowu Mancini. ach, ten facet musi utrzymać formę do drugiej fazy ligii mistrzów) Parma 1 : 3 Lazio Wigan 2 : 3 Chelsea piękny prezent prawie-świąteczny ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
aaaa dziś wreszcie mecz Barcelony, trudno, że z Getafe =)) ważne, że powinni z takim przeciwnikiem dogonić dziś Sevillę i wrócić na pozycję lidera. a potem, po odrobieniu meczu zaległego z powodu Klubowych MŚ- prowadzić samodzielnie.
a Saragossa-Sevilla [4. i 1. drużyna Primera Division] 2:1. Barca się cieszy, a spotkanie podobno szczególnie w drugiej połowie świetne, uwieńczone bójką Diogo i Fabiano oraz usunięciem obojga z boiska. how nice. edit: Kira, jak możesz naraz kibicować wszystkim "rządzącym" w SerieA? żadna zabawa ![]() Ten post był edytowany przez Potti: 07.01.2007 11:28 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Potti |
![]()
|
1:1.
nic się raczej nie stało, szczególnie, że Sevilla wczoraj przegrała a i Depor prowadzi narazie 2:0 z Realem, a już 84 minuta... dobrze, że nie było mnie w domu i nie słuchałam katalońskiego radia, bo wtedy pewnie bardziej by mnie to zmartwiło. a tak- odrobią spotkanie z Betisem i wszystko będzie ok =) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Child |
![]()
|
a propo - pare kwiatkow z meczu Real - Depor ;d
Mecz mniej wiecej jest tak interesujący jak emerytka robiąca szalik na szydełku. Sergio Ramos o mały włos nie stracił piłki pod naszą bramką, zamyślił się chłopak. Ciekawe o czym tak usilnie dumał? Grają sobie chłopaki...to w środku to na boku... to sparing czy liga? Real przypomina dziś zespół... zespół grajków weselnych o godzinie 5 rano Widze ich. Już tu są. Czują sie winni. Synowie marnotrawni rozpoczeli 2 odsłone meczu. Kopią sie po nogach, najczęściej w środku. Jak na meczu Okręgówki... Mecz nudny jak posiedzenie klubu parlamentarnego PiS. Bezradny Becks bez pardonu potraktował któregoś z rywali, potrzeba lekarza... lekarzaaaa!!! Jest już szarlatan. Anglik otrzymuje zółtą kartkę. I zestaw gilette.... Na boisku jest Marcelo. Wspominałem o tym? Ten mecz męczy niemiłosiernie Galaktycznych, może arbiter sie zlituje i nic nie doliczy. Zrezygnowany Reyes strzela wysoko w trybuny. Ależ radość sprawiło to kibicom miejscowym. Mała rzecz a cieszy no... Capello już myśli co mądrego na konferencji powie... Na boisku pojawia sie Valeron. Stadion oszalał ze szczęścia. Ciekawe czy kibice Depor piszą o nim,że jest za słaby i drewniany? realmadryt.pl Ten post był edytowany przez Child: 07.01.2007 23:05 -------------------- |
Kira |
![]()
|
Potti, nic na to nie mogę, że w każdym z tych klubów jest przynajmniej kilku piłkarzy, których lubię
![]() ![]() generalnie to dość skomplikowane. moje sympatie i odczucia względem włoskiej piłki i tychże klubów są dość skomplikowane i jeśli ktokolwiek na świecie jest w stanie zrozumieć ewolucję i podłożę tych uczuć, to chyba tylko sam najjaśniejszy ;p a może nawet i on nie. Figo odszedł z Interu. Totti przedłuża kontrakt z Romą :)) facet jest niesamowity. całe życie wiernym barwom jednego klubu. jak go nie kochać. Cristianem Chivu interesuje się real. o nie-eee, tylko nie to. ale Cristian na razie nie wyraża chęci przeniesienia się. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
żeby Figo był tak przyzwoity jak przyzwoitym jest piłkarzem... a tak na myśl o nim nasuwają mi się same niecenzuralne określenia. jak beznadziejnym trzeba być, żeby najpierw przejść z Barcy do Realu, potem z Madrytu przenieść się do Mediolanu i o poprzedniej drużynie mówić "cyrk na kółkach"? ciekawe co za kilka miesięcy wymyśli o Interze. życzę jak najgorzej :*
a o włoskich klubach-> po prostu dla mnie sympatia do kilku piłkarzy klubu nie równa się sympatii do samego klubu i chyba dlatego nie mogę Cię zrozumieć ![]() ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
ja np. generalnie nie przepadam za ManU, po prostu nie lubię, to jest głęboko zakorzeniona niechęć, geny, antypatia od lat wczesnoszczenięcych, jakkolwiek to nazwać. mimo, że gra tam kilku fajnych zawodników, do ktorych absolutnie nic nie mam i o których mogłabym powiedzieć nawet, że całkiem ich lubię. jednak jako całość drażnią mnie wyjątkowo. samo hasło 'manchester united' działa na mnie alergicznie
![]() ![]() ![]() dziwnym dzieckiem jestem ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Child |
![]()
|
Zagadki specjalnie dla Kiry
![]() Jaki zespoł prowadzi w Premiership? W jakim klubie gra Cristiano Ronaldo? Sir Alex Ferguson niedawno obchodził 20 lecie pracy w jednym klubie. Jakim? Do jakiego klubu, na zasadzie wypozyczenia, przeszedł ostatnio Henrik Larsson? Eric Cantona i Roy Keane to dwaj znani boiskowi rozrabiacze. Obaj rowniez byli kapitanami pewnego angielskiego klubu. Jakiego? -------------------- |
Potti |
![]()
|
ee tam, wolę Kanonierów
![]() a btw Larssona- nie mógł wybrać sobie gorszego czasu na odejście z Barcy! kiedy Eto'o nie było on nie zawodził, co znaczy, że był lepszy niż Saviola i Eidur razem wzięci. no, ale rozumiem. też uważam, że coś specjalnego jest we włoskiej piłce... chociaż to trochę jak w każdej. edit: oglądałam sport jednym i nie zauważyłam jak Rijkaard odbiera nagrodę. widziałam tylko kamerę na Lippiego a potem na Mourinho, haha, i już myślałam, że znów głupi Jose wygrał. chociaż jak dla mnie to Rijkaardowi się nie należy, tylko też nie wiem komu w piłce klubowej to wyróżnienie przyznać. Ten post był edytowany przez Potti: 09.01.2007 23:42 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
QUOTE(Child @ 10.01.2007 00:08) W jakim klubie gra Cristiano Ronaldo? dobra, dobra, Criastiano akurat dosyć lubię ![]() Totti w 67 minucie z Parmą na 2 do 0, mrr ![]() ![]() ![]() Milan - Arezzo 2:0 ![]() bramki: 1:0 - Gilardino 35' 2:0 - Inzaghi 50' Chelsea niestety trzeba przemilczeć. zdarza się w najlepszej rodzinie ;p -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 18.05.2025 14:20 |