Piłka Nożna, No zbiorówka do diaska no!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Piłka Nożna, No zbiorówka do diaska no!
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ojeła, ale nam się nagle niesamowicie cały naród zainteresował piłką nożną przez mistrzostwa europy. poruszenie w tym temacie jak nigdy.
tak, jestem szczęśliwa :) bynajmniej nie z powodu euro, chociaż to oczywiście też. nie mam nic więcej do powiedzenia, wszystko już rzekłam i wypiłam. nic nie cieszy tak bardzo, jak pokonanie lidera na jego własnym stadionie. teraz czekam na wzniesienie pucharu Włoch przez Giallorossich w moje urodziny :) a uśmiech Tottiego *-* jest cudowny. ale karny z kosmosu. ewidentna pomyłka sędziego. mimo to uwielbiam ligę włoską. ma swoją specyfikę i magię, której odmawiam każdej innej lidze. włoscy komentatorzy to też taki mały kosmos :] kiedy ich słucham to przypomina mi się z całą mocą, dlaczego tak bardzo kocham ten język (a jaka to radość kiedy się wyłapuje i rozumie całe zdania ![]() ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
jesli o mnie chodzi to bardziej sie ciesze z faktu inwestycji jakie czekaja nasz mlekiem i miodem plynacy kraj, bo zauwazylem w sobie stopniowy spadek zainteresowania pilka kopana w ciagu ostatnich paru miesiecy wiec roznie to moze byc za 5 lat:)
-------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
Ja powinnam już zacząć odkładać na bilety na moich Włochów, Hiszpanów i Portugalczyków ;> Ale przecież w 2012 roku i tak mnie tutaj już nie będzie, będę w jakimś Rzymie *-* czy innym końcu świata.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Kira |
![]()
|
... chociaż z drugiej strony ciekawe ile wyciągną z naszych własnych kieszeni i czy wtedy też będziemy się tak cieszyć.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
no to pięknie.
ale tak poza tym to brawo Lyon i Inter ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
odio il calcio di nouvo! eh.
zabieramy bogatym, oddajemy biednym. i to nie tak miało być ![]() ale przynajmniej Grosso się cieszy. tyle dobrego. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Kira |
![]()
|
wciąż wierzę, że Milan zagra w Atenach.
Kaká bardzo śliiicznie. obrońcy Milanu nie rozbili się przynajmniej o siebie idiotycznie we własnym polu karnym : p no i nie ma to jak pokopać przeciwnika i spowodować jego zejście z boiska. super, naprawdę. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak Włosi kopią - dobrze. Jak Włochów kopią - na stos.
-------------------- |
Kira |
![]()
|
nie. ManU eliminuje nieprzepisowo jednego z groźniejszych rywali, a Evra nie dostaje kartki (a jedną żółtą miał już na koncie i gdyby skończyło się to czerwienią graliby w 10, a wtedy wynik meczu mógłby być inny... prawda?)
gdy Włosi kopią i faulują to TEŻ nie jest w porządku. ale że Italijczykom jest się w stanie więcej wybaczyć w ogóle - to już inna sprawa. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
No wszyscy się cieszą z Euro, ale u nas nic nie ma. Ukraińcy kończą już Donieck, a my mamy tylko projekty. Jak w takim tempie będziemy budować stadiony, to nie zdążymy.
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kopania po nogach nie powinno sie nikomu wybaczac. i wali mnie w lewa nerke czy skasowany bedzie c. ronaldo czy gattuso [chociaz tego szanuje, bo facet jak nie-wloch: nie nurkuje, nie szuka fauli z kosmosu, nie placze jak dostanie, nie pluje w twarz i nie wjezdza na czyjas rodzine] czy to oni kogos skasuja.
to nie ja sedziowalem, ale w mojej opinii Evra powinien wyleciec. chociaz kibicuje ManU. i co to za stwierdzenie ale że Italijczykom jest się w stanie więcej wybaczyć w ogóle - to już inna sprawa.? moze od razu wprowadzic przepisy ze wlosi moga dostac w meczu 6 zoltych kartek i dopiero wylatuja [jak w NBA]? a moze kazdego przystojniejszego gracza niz te wypicowane panienki wywalac z boiska, bo makaroniarzom morale opada a zona w domu wypomina ze jakis kmiot z Anglii wyglada lepiej? a najlepiej rozstawic wloskie druzyny - tak ze trzy na poczatek, a potem dodac czwarta - w polfinalach LM i PUEFA. plus miejsce w finale Euro i Mundialu. a dlugi wloskich druzyn rozdzielic do splaty po klubach w Niemczech, Hiszpanii i Anglii. -------------------- |
Kira |
![]()
|
Co takiego? ._. Jaki bezsens. Chodziło mi o to, że w sympatii do Włochów (w moim przypadku przynajmniej) jest duża dawka stronniczości. Tak jak już pisałam. Tak już jest. Wpada się po uszy i z czasem przestaje się być obiektywnym. Zawsze znajdujesz jakieś ALE, jakieś usprawiedliwienie na wszystko, coś. I nie ma to nic wspólnego z wygrywaniem, sędziowaniem i kartkami. Jeśli Włosi faulują to niech schodzą z boiska, sędzia decyduje. Jeśli grają słabo, to przegrywają. Proste. Ale nie oznacza to, że przestanę ich lubić. A oznacza to wręcz, że w ich przypadku jestem w stanie przymknąć oczy na bardzo wiele rzeczy. Na tym polega właśnie prawdziwa sympatia, jest bezwarunkowa. Znasz takie powiedzenie, że miłość jest pobłażliwa? Komuś kogo lubisz zawsze wybaczysz więcej niż jakiemuś iskowi czy igrekowi, którego darzysz co najmniej obojętnymi uczuciami.
QUOTE a moze kazdego przystojniejszego gracza niz te wypicowane panienki wywalac z boiska kogo nazywasz wypicowanymi panienkami? -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
nie wypowiadam się co do ManU-Milan, bo nie widziałam. wynik tak sobie mi się podoba, ale to zawsze wygrana. za to Liverpool nie dość, że nie strzelił to przegrał sprawiedliwie i zaczyna mi pachnieć Chelsea w finale. śmierdzieć w sumie.
głupia ta Liga Mistrzów strasznie. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
GLOOOORY GLOOOORY MUNITED!!!
Po dzisiejszym meczu z Evertonem liczę na potrójną koronę, 'the blues' powinni czekać tylko na wykonanie wyroku 9go maja. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
faktycznie, ino pierwsza polowa bieda z nyndzom^2
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
a widziałeś drugą?
btw - co to za avatar?! -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
widzialem i jestem pod wrażeniem, ale nie lubie nierównych drużyn:P
Barat i Doherty:P -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Child |
![]()
|
że kto nierówny? ManU? Misiu, ale co też Miś ^^"
Własnie to oni prezentuja najbardziej równy [i efektowny] futbol w Europie. Mniej wiecej od zakladu Fergusona i Ronaldo, ze ten drugi nie strzeli w sezonie 15 bramek, czyli jakies 4 miechy -------------------- |
Kira |
![]()
|
Ale te dwie bramki zdobyli trochę fuksiarsko :F (jedną nawet bardziej niż 'trochę')
|
Child |
![]()
|
QUOTE(zczuba.pl) Piłka nie wpadła do siatki tylko dlatego, że nie odbiła się od nogi Inzaghiego ![]() -------------------- |
Kira |
![]()
|
Inzaghi, Inzaghi... Inzaghi *-* w porównaniu z innymi piłkarzami ma słabą technikę i szybkość, ale za to jaki istynkt strzelecki
![]() Włosi są niesamowici, mimo że niesamowita gra (z pewnymi wyjątkami) nigdy im nie groziła. za to kibice Man. są chyba święcie przekonani, że ich klub jest zawsze i wszędzie najwspanialszy na świecie blablabla. przykład: kiedy Manchester strzela w końcówce - ach, wiara, walka do ostatniej chwili, silny charakter, geniusz, mentalność zwycięzców itede. a gdy, chociażby Chelsea strzela w koncówce - czysty fart. oto podejście fanów ManU. i brak szacunku dla przeciwników. tyle razy już spotkałam się z głupotą i chamstwem ze strony kibiców ManU, że nie mogę mieć dla nich respektu. bardziej niż samego klubu nie lubię właśnie jego kibiców. (którzy nie mam pojęcia po jaką cholerę łażą po stronach innych klubów, bluzgają i cieszą się z ich porażek) -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Potti |
![]()
|
nie przesadzaj. sama zawsze szukasz usprawiedliwienia dla włoskich klubów lub je idealizujesz. oczywiście nie jest z Tobą tak źle jak z tymi, którzy chodzą po stronach innych klubów i bluzgają, ale to też nic nie znaczy, bo każdy klub (włoskie też) ma takich kibiców. mnożą się oni, kiedy zespół jest na fali, tak jak teraz ManU i może dlatego w jego przypadku rzucają się w oczy.
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Child |
![]()
|
a ktory kibic nie mowi ze inni maja farta? chyba tylko wlosi - oni sie przyzwyczaili do wygrywania w cudowny sposob
-------------------- |
vold |
![]()
|
No ja się przyznaję do chamstwa i prostactwa wpajanego przez MU od jakiegoś piątego roku życia.
-------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 16:07 |