Piłka Nożna, No zbiorówka do diaska no!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Piłka Nożna, No zbiorówka do diaska no!
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
e , syf , zamknęli stadion we Wrocku.
SYYYYYYF. a na Jagę też nie jadę , bo -hihihi- stadion -hihihihi- im się... rozwala -buhahahahaha- ech. SYF! a , dzisiaj Barca - Milan? oj. niedzisiejszy jestem. SYF. i nawet jak Barca wygra to satysfakcji mieć nie będę. ech , SYF syf SYF. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
no. Barca wygrała jeden do zera.
ale jakoś nie taki porywający ten mecz był. pierwsza połowa taka półsenna moim zdaniem. w drugiej to jak strzelili gola to nawet nie zauważyłam, gdzies spojrzałam na bok akurat i dopiero jak się Szpak wydarł mi to zobaczyłam ;d poczekam na rewanż. wtedy się już muszą przebudzić (a niektórzy powrócić z żółtokartkowego wygnania) -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
nudno, bez polotu. początek całkeim niezły, nie zapowiadał poźniejszego ziewania.
po 30 minutach oglądałem 'bezsenność' na polsacie (swoją drogą fajny film). -------------------- |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
oj dobra, może mecz nie należał do najpiękniejszych na świecie, ale jakby nie patrzeć końcówka sezonu, Barca zdziesiątkowana i i tak pokonuje wielki, niezawodny Milan 1 do 0!
ja tam może wszystkich paznokci nie obgryzłam a zbierało mi się na to dopiero w końcówce, modląc się, żeby nie wyrównali- ale jestem usatysfakcjonowana. choć równocześnie cieszę się, że nie było Inzaghiego- okazje Gilardino mogły nie skończyć się tak na niczym, gdyby Pippo stał na jego miejscu. z drugiej strony jednak- Barca pokazała, że ma kto strzelać nawet bez Messiego i Larssona, Ronaldinho dał pokaz części swoich umiejętności (bo o wszystkim na co go stać mowy być nie może), obrona nie popełniała rażących błędów, a Iniesta bez Deco i Xaviego radził sobie świetnie- więc kiedy ten pierwszy za tydzień wróci po przerwie za kartki, spodziewam się jeszcze czegoś więcej. zresztą dość gadania, wygraliśmy zasłużenie i tyle :) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A jednak się myliłem co do wyniku :]
Mecz w pierwszej połowie strasznie nudny, ale druga połowa gdy na początku przyśpieszył Milan, a potem Barca, dużo ciekawsza. Nie widzę tak naprawdę już żadnych szans dla Milanu. Gdy wróci Deco i może wyleczy się Larsson to mecz rewanżowy powinien być jednostronnym widowiskiem. No i trzeba powiedzieć, że Valdes dzięki Bogu dał dzisiaj popis swoich umiejętności ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE zresztą dość gadania, wygraliśmy zasłużenie i tyle ![]() to się nazywa obiektywizm ;] nie skomentuję... Mecz nudny, brak polotu, stagnacja. Wynik 1-0 uważam za niesłuszny. Obie drużyny zaprezentowały wyrównany poziom gry i myślę, że najsprawiedliwszym wynikiem byłoby 1-1. Jak to się mówi: niewykorzystane sytuacje mszczą się. Gilardino skiepścił sprawę, a ten "wspaniały" Ambrosini, który rok temu dał awans do finału, wczoraj skompromitował się. Kaka niewidoczny, Sheva zagubiony - o ile dostawał piłkę, to zaraz ją tracił. Barcelonie gratuluję b.dobrej postawy w drugiej połowie, po zdobytej bramce mądra obrona, Milan nie miał prawie nic do gadania. Muszę pochwalić Valdesa za świetną postawę na bramce, ratował zespół kilka razy z poważnej opresji. Poczekamy na rewanż. Barca po tym zwycięstwie jest bliska awansu, ale jeszcze nie wszystko przesądzone. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ja tam dalej myślę, że wygraliśmy zasłużenie. i nie widzę tu specjalnego subiektywizmu. jeśli nawet obie drużyny zagrały na wyrównanym poziomie, ale to Barca jako jedyna potrafiła wykorzystać sytuacje, to nie ma tu mowy o niesprawiedliwym wyniku, bo nie został on wypaczony przez sędziego, a istnieje takie magiczne słowo- skuteczność, bez której meczu nie da się wygrać. kto miał w Milanie strzelić gole? Sheva, który najwidoczniej złapał wirusa od Inzaghiego bo z jego zimnej krwi i nosa strzeleckiego nic nie zostało? Gilardino, który z kolei nie ma w LM ani jednej bramki i nie potrafi wykorzystać stuprocentowych sytuacji? mógł ich uratować Kaka, jednak też przebudził się dopiero w ostatnich minutach. więc powstaje pytanie- kto miał strzelić tego sprawiedliwego, wyrównującego gola? faktycznie było kilka sytuacji, przez pierwsze minuty i ogólnie pierwszą połowę cały zespół grał nieźle- ale bez odpowiedniego wykończenia, nie umiejąc strzelić na własnym boisku ani jednej bramki... czy taka drużyna zasługuje, aby grać w finale Ligi Mistrzów?
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE czy taka drużyna zasługuje, aby grać w finale Ligi Mistrzów? nigdy nie podważałem Twoich osądów Potti i szanuję Twoje zdanie. Odpowiem, więc krótko: rewanż pokaże... -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja utnę tą dyskusję tym , że LG wygrała z Białorusinami 1:2.
ole! -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Potti |
![]()
|
Ahmed- co racja to racja.
dziś za to zwycięstwo Arsenalu było ''trochę'' bardziej zasłużone, aż dziwne, że tylko 1:0. Kanonierzy byli zdecydowanie lepsi, choć napewno nie tak świetni jak im się ostatnio zdarzało. szczerze mówiąc liczyłam na bardziej widowiskową wygraną- biorąc pod uwagę, że to ostatni mecz w LM na Highbury. liczyłam też na 50. bramkę Henry'ego. jednak podobało mi się tempo meczu i wiewiórka na boisku :P trochę za to nie zgadzam się z decyzjami sędziego, uważam, że Villarreal mógł poczuć się nimi skrzywdzony, ale specjalnie czepiać się nie będę- nie sądzę, aby wpłynęły szczególnie na wynik meczu. i mimo, że Arsenal okazał się w tym pojedynku lepszy, co z jednej strony dobrze, bo ew. finał Barca-Arsenal będzie ciekawszy niż Barca-Villarreal, nie mogę się pozbyć sympatii do ''Żółtych Łodzi Podwodnych''. w głowie się nie mieści, że taki klub, z tak małego miasteczka (bodajże niewiele ponad 40 tys. mieszkańców, dwa hotele i 11 taksówek) zaszedł do półfinału LM. ma wspaniałych kibiców i wolę walki, jednak to chyba koniec jego przygody z Champions League. życzę mu powodzenia kiedyś, może za 2 sezony? -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Lupek |
![]()
|
![]() Forumowy Śmierciożerca Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 580 Dołączył: 08.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hehe szkoda, że sędzia nie pokazał poczucia humoru i nie pokazał wiewiórce czerwonej kartki :] Mecz mi osobiście podobał się bardziej niż pojedynek Milan-Barca. 1-0 jest według mnie najniższym wymiarem kary dla Villareal choć Hiszpanie nie grali źle. Za to Henry udowodnił mi, że jeśli przejdzie do Barcy to nie będzie na nią mocnych.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Idzie, idzie, idzie - Podbeskidzie!
Nawet wielka barcelona naszej Siarki nie pokona!!! (Siarka Tarnobrzeg, go go go!) Jeszcze przyjdą czasy, jeszcze przyjdą czasy, spadnie Wisła wejdą Pasy (na melodię "Jeszcze po kropelce") i mój ulubiony, śpiewany ponoć kiedy jakaś tam drużyna z podkarpacia spadła po jednym sezonie w drugiej lidze znów do trzeciej: Drżyjcie chamy - do trzeciej ligi wracamy! |
Lupek |
![]()
|
Nawet gdy jest w trzeciej lidze ja Rakowa się nie wstydze ;P
|
Hefaj |
![]()
|
QUOTE(Katon @ 22.04.2006 12:49) Idzie, idzie, idzie - Podbeskidzie! Nawet wielka barcelona naszej Siarki nie pokona!!! (Siarka Tarnobrzeg, go go go!) Jeszcze przyjdą czasy, jeszcze przyjdą czasy, spadnie Wisła wejdą Pasy (na melodię "Jeszcze po kropelce") i mój ulubiony, śpiewany ponoć kiedy jakaś tam drużyna z podkarpacia spadła po jednym sezonie w drugiej lidze znów do trzeciej: Drżyjcie chamy - do trzeciej ligi wracamy! chyba BÓJCIE SIĘ. nie czasem Stal SW? a z tego drugiego bym się nie śmiał. ;-P Bójcie się chamy do okręgówki spadamy - Sz sz szombierki! XP -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Potti |
![]()
|
chyba jakoś nie czuję się natchniona do wypowiadania się na innych tematach, więc wracam tu XD
Chelsea przegrała z Liverpoolem 1:2. gole strzelali dla ''The Blues'' Drogba, a dla ''The Reds'' Riise i Garcia. skrytykowany został Mourinho, którego niektórzy chcą już w ogóle wyrzucić z Chelsea, za to że na początku nie wystawił żadnego ze skrzydłowych, choć w poprzednich meczach, kiedy przerwał złą passę- chwalono go za taką taktykę. ale nie żebym go broniła, bo Jose też zachował się jak zwykle, czyli bezsensu- zwalił na sędziego, mówiąc, że pierwszy gol dla Liverpoolu nieuczciwy za to Terry zdobył uczciwego, którego sędzia nie uznał. półfinaliści LM spisywali się różnie- Arsenal i Villarreal przegrały, bo jak widać w ligach już na nic nie liczą... ale Wengera to naprawdę nie rozumiem- mieli szansę przybliżyć się do czwartego miejsca, jednak w pierwszym składzie w derbach z Tottenhamem nie wybiegli ani Henry, ani Fabregas. ale jego sprawa (; za to Milan pokonał Messinę 3:1 i ciężko to przypłacił (co raczej spowodowane ostrą grą Messiny)- kontuzjami Kaki, Nesty, Ambrosiniego, Cafu i podobno (b. lekką) Shevy. ciekawa jestem kto z pierwszej czwórki się na śr. wyleczy, haha, nawet Inzaghi może ich nie uratować XD natomiast Barca spotkanie gra dziś- bez Ronaldinho, co dla mnie jest głupotą, bo w pierwszej połowie z Milanem po przerwie był widocznie nieograny oraz Larssona, co już rozsądniejsze. z Sevillą być może sobie poradzą, o ile osłabiony atak utrzyma poziom- Eto'o dobrze zagra, Giuly znów pokaże klasę, a Maxi lub Ezquerro totalnie wszystkiego nie zepsują. no i o ile zastępowanie Oleguera jakoś pójdzie Rodriemu. modlę się tylko, żeby odbyło się bez kontuzji. no i jeszcze jedno- wygrana może dla Barcy oznaczać mistrzostwo Hiszpanii, o ile Valencia straci pkt. choć wolałabym chyba, żeby stało się to z Cadiz- z XAVIM, który wraca, na Camp Nou i po rewanżu z Milanem. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Lupek |
![]()
|
Z powodu jutrzejszych egzaminów dzisiejszy mecz oglądałem urywkami, ale mogę powiedzieć tylko jedno: przez większość czasu był to mecz Villareal-Lehmann, a nie mecz Villareal-Arsenal, aż się boje co będzie jak Lehmann będzie stał na bramce w meczu Polska-Niemcy. Mimo, że kibicowałem Arsenalowi to szkoda mi hiszpańskiego klubu, ale jak się nie wykorzystuje takich sytuacji, no cóż szkoda i trzeba im podziękować za ten sezon. Jeśli chodzi o Arsenal to oprócz Lehamanna na wyróżnienie zasługują Ljungberg, Pires i częściowo Henry, obrona zagrała przeciętnie, ale skutecznie. Teraz czekam na mecz Barca-Milan, który z powodu kontuzji ze strony Mediolańczyków powinien być jednostronnym widowiskiem na rzecz Barcelony.
|
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
Mimo, że całym sercem byłam wczoraj za Arsenalem muszę przyznać, że nie spisali się najlepiej. Villareal grał dobrze, mnóstwo dobrych akcji tylko neistety (chociaż w sumie dla mnie raczej an szczęście
![]() Dziś ostani już półfinał, mam nadzieję, że Barcelona pokaże na co ją stać i zagra w finale z Arsenalem. -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Lupek |
![]()
|
Hehe czyli miałem rację co do finału Barca-Arsenal
![]() |
Ahmed |
![]()
|
Zawiedziony postawą Arsenalu w drugim półfinale. Aż szkoda mi było Villareal. Zasłużyli na zwycięstwo w rewanżu, ale bramka Lehmanna okazała się zaczarowana. Nawet karny nie pomógł. A byłyby wielkie emocje w dogrywce...
Brawo Barca! Zasłużone zwycięstwo. Nie będę bronił Milanu. Wczoraj zagrali dobrze, ale bez rewelacji. Mądra obrona FCB i konsekwentne kontrataki - aż dziw bierze, że Milan uchronił się przed utratą gola. Ale to chyba zasługa Didy. W każdym bądź razie to koniec przygody dla Milanu w tegorocznej edycji LM.Jak to ujął Szaranowicz "zestarzała się drużyna i potrzebuje świeżej krwi". Geriatryk pora odmłodzić. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Potti |
![]()
|
Barca-Milan
czy Milan naprawdę zasługiwał na tą jedną bramkę? Barca oddała 15 strzałów na bramkę przy 11 Milanu, w tym 8 celnych, przy tylko 1 Milanu. coprawda posiadanie piłki 48%-52%, ale przecież ta różnica nie była (przynajmniej wg. mnie) b. widoczna na boisku. jednak ogólnie o meczu powiem coś, czego bym się po sobie nie spodziewała- Katalończycy nie byli o wiele lepsi, mecz był dobry, poziom wyrównany. nie wiem sama dlaczego tak było- Rossoneri zmęczeni po meczu z Messiną, natomiast Barca wypoczęta, bo nie rozegrała żadnego spotkania w PD. a wcale nie było tego tak bardzo widać. oczywiście najwięksi fani Milanu twierdzą, że przegrali przez sędziego. cóż, Markus Merk się pomylił, ale tym razem na naszą korzyść... niedawno czytałam tekst o tym, że ten sędzia zawsze mylił się na niekorzyść Barcelony, zresztą wciąż pamiętam karnego w meczu z Chelsea. wczoraj było odwrotnie- Puyol chyba rzeczywiście nie został faulowany, spalonego też nie było. jednak Sheva strzelił gola po gwizdku (który Valdes słyszał i dlatego nie zamierzał nawet tej piłki bronić). więc pretensje jego, a po meczu Ancelottiego są z gatunku tych, z których słynie Mourinho. w każdym razie śmieszne jest gadanie, że Barca doszła do finału tylko z pomocą sędziowania na naszą korzyść, mam nadzieję, że pewnym zwycięstwem w finale udowodni swoją wartość. teraz Villarreal-Arsenal kibicowałam Villarrealowi. choć wolałam widzieć w finale Arsenal ze względu na widowisko, to po prostu lubię ''Żółte łodzie podwodne'', pochodzące z małego miasta, którym nikt chyba nie wróżył aż takiego sukcesu. po meczu na Highbury byłam też zaskoczona ich dobrą postawą... i aż przykry był ich brak skuteczności. Franco pokazał w dobitny sposób co to znaczy być pechowym, jednak o tym nikt raczej nie będzie pamiętał, bo to co najważniejsze to świetna postawa Lehmanna (choć jego passa bez straconej bramki w LM dobiega końca :P) i niestrzelony karny Riquelme- największej nadziei. właściwie na twarzach Villarrealu było już wypisane, że tylko czekają na dogrywkę, Jose Mari mało nie posikał się z radości, kiedy sędzia podyktował niesłusznego karnego... a tu ups. nie powiem napewno, że Kanonierzy doszli do finału niezasłużenie, ale trochę szkoda. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Lupek |
![]()
|
http://sport.onet.pl/1314626,wiadomosci.html czyżby powrót, który da Barcelonie Puchar Europy? :]
|
Potti |
![]()
|
yeah nareszcie!
(choć szkoda Iniesty, bo w dwumeczu z Milanem nie kto inny jak on był najlepszy :P) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
Lupek |
![]()
|
Czyli jeśli nasza reprezentacja trafi w 1/8 na Anglię to będziemy mieli większe szanse na zwycięstwo ;D No może, że mamy strasznego pecha i trafimy jednak na Szwecje
![]() |
Ahmed |
![]()
|
Nie chcę nic tutaj zapowiadać, ale te braki mogą poważnie uszkodzić Anglię. W tym momencie Szwedzi wyrośli na faworytów grupy B (a moim zdaniem mogą wiele namieszać na tym mundialu). A co do Polaków: jestem optymistą, ale jak z grupy nie wyjdziemy to się pogodzę z naszym marnym losem. Jakież były wielke nadzieje przed MŚ 2k2. W tym roku mamy jeszcze łatwiejszą sytuację, bo Niemcy wyraźnie bez formy.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 22.05.2025 17:43 |