Jak Myślicie Kto Umrze Następny?, Kolejka do śmierci
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jak Myślicie Kto Umrze Następny?, Kolejka do śmierci
Ismena_virgo |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 08.05.2004 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Voldemort powstał, teraz wojna pomiędzy
dobrem a złem może rozpętać sie na dobre. Jak sądzicie kto umrze w
następnych częściach, czy też może nikt? Może ktoś z Zakonu podczas
wykonywania pracy lub Snape, bo w końcu Czarny Pan powiedział, że czeka go
kara za zdrade.
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kubik - czepiasz się ;P
- Nie powielamy tematów (dla zdezorientowanych 'powielanie' to inaczej 'kopiowanie' ) - Nowe tematy zakładamy jedynie w sprawach ważnych i ciekawych, które mogą zainteresować ogół użytkowników. wprost z regulaminu ![]() 1. temat był - czyli się powielił [i o ile się nie mylę - ten sam autor] 2. ponieważ już wtedy ludzie sobie pogadali, zainteresowanie moze byc jedynie w nabicu licznika -------------------- |
Koralina |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Ron - osoba której najbardziej brakuje
Harry'emu, jego pierwszy i najlepszy przyjaciel. Jego śmierć doprowadziłaby go do obłędu i podjęcia strasznych decyzji przesądzających o przeszłości, których nie podjąłby za życia Rona. Dumbledore - śmierć najpotężniejszego czarodzieja tamtych czasów zwolniłaby miejsce Harry'emu - nowemu pokoleniu. Zginie, tak jak zginąć powinien - w walce o dobro, zostawiając całą swą potęge komuś kto żyje i musi żyć nadal. Dumbledore jest bardzo stary, przeżył już dostatecznie wiele i jestem pewna, że umrze. Glizdogon - wypełni swój dług wobec Harry'ego i zatrze ślady z przeszłości, może uniewinni pamięć Blacka ukazując się światu. Pomorze możliwe też Harry'emu, zostając zamordowanym przez to z rąk Voldemorta. Artur - jest za bardzo pozytywną postacią, by nie zginąć. Pan domu Weasleyów, szalony człowiek lubujący się w odkrywaniu tajemnic mugoli i na dodatek wierny członek zakonu. Bardzo kocha jak widze swoją rodzine i mógłby się dla niej poświęcić. Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 12:32 -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
kubik |
![]()
|
||||||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
i
jak bedziecie dawac takie posty to napweno zniknie ale... juz ja zadbam zeby były tu tylko fahne posty. a zeby nie było offtopu to: 1 smierc - sie zdziwicie oj bardzo powiem wam tylko tyle, ze bedzie to tragedia dla jednego z klanów pure blood i ze nie bedzie to smierć za przyczyną Voldemorta. 2 smierć - ma za przyczynę Voldemorta a raczej rzecz która ta osoba zrobiła w V tomie. Jest członkiem rodziny jedego z głównych bohaterów. 3 smierć - Peter Pettigrew === Ale wam teraz namieszałemco? XPPP zgadujcie jezeli czujecie sie na siłach. EDIT: Child of Bodom => ale to wy rozwalacie tematy bezsensownymi postami XP a poza tym bede czymał straz aby nie było floodaopiniowego. np.
ten post został usuniety bo to jest oczywiste XP -------------------- ...
|
||||||
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Według mnie piersi zginą najlepsi
przyjaciele i osoby bez których Harry by sobie nie pordził (Minerwa,
Dumbledore). Ale wolałabym żeby umarł ktoś mniej znaczący (a nie tak jak
syriusz
![]() |
Ludwisarz |
![]()
|
||
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kurcze. Widze, ze kazdy ma tendencje robienia z HP od teraz ksiazki, ze wszyscy musza umrzec i zostanie tylko Harry na koncu. Owszem, w 4 czesci usmiercono Cedrika. W 5 stalo sie cos z Syriuszem. Ale czy Rowling bedzie na tyle latwa do odgadniecia i banalna, ze teraz usmierci kolejne dobre osoby? Po co? Czy jesli niektorzy polubili te postacie - jest cel w ich zabieraniu? Co do teamtu to mysle, ze usmierci Harry'ego, a potem Sam-Wiesz-Kto zrobi sobie sepuku, bo nie bedzie mial juz z kim walczyc. ![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
||
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
TimmY =>
jest wojna ![]() -------------------- ...
|
Koralina |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 14.02.2004 Skąd: Wenus Płeć: Kobieta ![]() |
Chodzi ci o Belatriks? Jeśli o nia to dlaczego tak sądzisz? Ciekawie by było gdyby wreszczie ktoś ze złej strony strony umarł, przynajmniej Neville wreszczie dokonałby zemsty, lecz troche za różowe. 1. Rody które znamy: Weasley, Longbottom, Malfoy. -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
||
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
no i Black...
-------------------- m
|
Koralina |
![]()
|
Syriusz był podobno ostatnim Blackiem, a
jego śmierć zakończyła istnienie tego rodu.
-------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
kubik |
![]()
|
||||||
Nie, nie miałem na mysli nikogo z ciemnej strony.
Potter, Black, Lovegood, Diggory, Lastrange ![]()
Bellatrix, Narcissia i Andromeda. Ten post był edytowany przez kubik: 26.07.2004 15:05 -------------------- ...
|
||||||
Koralina |
![]()
|
||||
Potter - główny bohater nie umrze w przedostatniej części skoro nie jest to związane z Voldemortem.. Black - skoro nie ciemna strona to też odpada.. Diggory - jeden umarł drugi nie umrze narazie. Lastrange - ciemna strona. Lovegood - czyli utwierdzenie twojej teori o dementorach.. Jakoś wydaje mi się dziwne - poznajemy ją w V tomie, umiera w VI. Przez jeden rok musiałby się stać cud, żeby między Harrym a Luną wytworzyły się silne więzi przyjaźni a nawet miłość tak wielka, że Harry byłby gotów poświęcić własne życie dla niej.
Mogłabym na ten temat polemizować. Wszystkie panie zakończyły swój udział w rodzinie Blacków wkupiając się do rodów Lastrange, Malfoy i Tonks. Nie oznacza to, że krew Blacków dalej w ich żyłach nie płynie, ale nie są już prawowitymi dziedziczkami. Należą do rodziny, ale nie tak bliskiej. -------------------- ![]() Tak, zawsze genialna - idealna, muszę być i muszę chcieć. Super luz i już, setki bzdur i już - to nie ja. I nawet kiedy będę sama, nie zmienię się - to nie mój świat. Przede mną droga którą znam, którą ja, wybrałam sama. Myslovitz |
||||
kubik |
![]()
|
||||||
ech you got me. Chodzi o
masz racje, ja tylko wspomniałem, ze Syriusz nie jest ostatnim potomkiem Blacków. A swoja drogą, ciekawe czy Bella ma dziecko? -------------------- ...
|
||||||
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
ja myśle że w 6 części może umrzeć ktoś
kogo dopiero poznaliśmy np.Luna lub ktoś bardzo bliski Harry'emu.....
-------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja mysle ze umrze... wpadla bomba do
piwnicy... o np. Flitwick
![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
cedrik_diggory |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 36 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: Mysłowice ![]() |
Ja myśle że Dumbledore na pewno nie zginie. Voldek się go boi i raczej nieprawdopodobne żeby go zabił.
Co do Rona - też nie, myśle że Rowling chce go w dalszych częściach, chce opisać jego życie dorosłe (może romansik z Hermioną?) ![]() A może np. Cho - bliska Harry'emu osoba, może Voldek go gdzieś zwabi za jej pomocą ? -------------------- "Z daleka, gdzieś sponad jego głowy, napłynął piskliwy, zimny głos:
- Zabij niepotrzebnego. Coś świsnęło i drugi głos zaskrzeczał w noc: - Avada kedavra! Harry miał zaciśnięte powieki, ale błysnęło przez nie zielone światło. Usłyszał, jak coś ciężkiego pada na ziemię tuż obok niego. Ból w czole osiągnął takie natężenie, że poczuł gwałtowne mdłości, a potem nagle ustąpił. Bojąc się tego, co zobaczy, otworzył piekące powieki. Tuż obok niego leżał z rospostartymi ramionami Cedrik. Był martwy." Pub TrZy MIOTŁY - REAKTYWACJA - Moja Super Stronka. ZZZapraszam. PO REAKTYWACJI. Forum - REAKTYWACJA |
Syriusz_Black |
![]()
|
||||
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Widzę, że zależy wam na tej znajomości... ![]() Ale nie wiem, czy Luna aż tak leci na Harry'ego... on będzie wolał Cho ;p -------------------- ![]() |
||||
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Milosc. XD
A ja wole zeby Harry byl z Hermiona ![]() ![]() ![]() -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Inciaa |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 13.04.2003 Skąd: Elbląg ![]() |
Eee tam, Harry z Cho nie będzie, już pod
koniec 5tego tomu jest powiedziane, że nie obchodziło go to, że Cho ma
chłopaka.
A widać, że Hermiona woli Rona =P -------------------- |
kubik |
![]()
|
||||||
taaak? Gdzie? ![]()
Nie nie nie nie nie nie nie nie nie Syriusz to Harry ma leciec na Lune a nie odwrotnie XD
Hero gets the girl echhh Rowling jest zbyt dobra na takie zagrania. -------------------- ...
|
||||||
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Umrze Dumbledore. Powinien w każdym razie,
jeżeli finałowa konfrontacja Harry'ego z Voldemortem ma mieć jakiś sens
i dramatyzm. Ale wątpie, żeby zginął w 6. Zginie w 7mym. A co do związków,
to byłbym nie pocieszony gdyby Hermiona nie była z Ronem. Zżyłem się już z
tą myślą.
|
IceSoul |
![]()
|
||
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 38 Dołączył: 22.07.2003 ![]() |
Niby mało wiarygodne, ale
wklejam... CLICK! Wydanie specjalne (nr 6/2004)
Ale jak dla mnie to zbyt oczywiste, żeby mogło być prawdziwe. -------------------- Sometimes I wake up, and I'm falling asleep,
And I think that maybe the curtains are closing on me, But I wake up, Yes I wake up, Smiling. "A Dementorów wyśle się do Azkabanu" =P "Czy gdyby Voldemort miał komórkę, lubiłby grać w wężyka?" |
||
kubik |
![]()
|
[...]...w VII tomie.
-------------------- ...
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
re: up - nie nabijaj tak perfidnie bo ci
kubik posta obrobi, ze hej! ;P
Click - bardzo mało wiarygodne. tak mniej wiecej na poziomie bravo -------------------- |
kkate |
![]() ![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
No ja też czytałam to w Clicku, i w to nie
wierzę, bo:
- jeżeli zginął Syriusz, to nie może zginąć kolejny Huncwot, bo Harry nie miałby do kogo zwracać się z pytaniami o swoich rodziców (no, nie liczę kogoś takiego jak Hagrid, bo to nie to samo), - po drugie: JKR nigdy nie mówi czegoś tak WPROST, tj. nigdy nie powie: w kolejnej cześci wydarzy się to i to; więc jest to chyba zmyłka, - no i ja tak lubię Remusa (moja ulubiona postać w książce!!!!), - i on byłby w stanie choć trochę zastąpić Harry'emu Syriusza (czytał ktoś mój felieton "Remus Lupin - zastępca Syriusza???) I to chyba tyle. Co do tego, kto to może być inny... Nie Luna. Wątpię, czy Harry się w niej zakocha. Ona może mieć związek z tą zasłoną (jej słowa "Ale przecież nie jest tak, że już jej (zmarłej matki) nigdy nie zobaczę" i "Przecież słyszaleś ich tam za zasłoną" dają do myślenia.) A Dumbledore... może zginąć, ale dopiero w 7. Nie wykluczam śmierci Rona, chociaż on miał chodzić z Hermioną ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:14 |