Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

8 Strony « < 3 4 5 6 7 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> Jak Myślicie Kto Umrze Następny?, Kolejka do śmierci

Aylet
post 20.08.2005 13:53
Post #101 

shinigami

Grupa: Prefekci

A co, mają zrobić imprezke, jak ktoś zginie? Terz było by głupio, gdyby zaczęła się książka, a tu nagle BUM i zginie jakaś ważna postać... a Jeśli ginie, to pod koniec, bo w trakcie książki ma jeszcze coś do zrobienia, fabuła jest ciekawsza, niż gdyby zabrakło jej juz na początku, a później wszyscy by o tej osobie zapomnieli...

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Aylet
post 21.08.2005 10:52
Post #102 

shinigami

Heh, no ja ciekawa jestem jak Dumbel może zginąć w VII części biggrin.gif No chyba, że zmartwychwstanie tongue.gif dementi.gif

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
+Quote Post
kruk
post 21.08.2005 11:42
Post #103 

Uczeń Hogwartu

Grupa: Magiczni Forumowicze

A może tak jak w Hamlecie wszyscy wszscy kaputt:P ?? To by było dobre wyjście...takie zaskakującen, nikt by się nie spodziwał. Najpierw Voldi całą szkołę (żeby było mniej do opisywania) dalej Rona Bellatrix, Hermiona z zemsty Bellatrix itd... aż w końcu Voldiego Harry. Biedny nie będzie miał co zrobić i się powiesi...biggrin.gif Dobra, dobra ja tylko żartuję

--------------------
Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!

user posted image ssssss....
+Quote Post
Ania*
post 21.08.2005 13:24
Post #104 

Unregistered

Uważam, że "dał się zabić". Przecież stwierdzono jego śmierć.

A może miał klona? To jest myśl... jakiś sobowtór mógł umrzeć. Dumbel widział co się święci i stworzył sobowtóra
+Quote Post
Aylet
post 21.08.2005 22:00
Post #105 

shinigami

estiej, no sorry bardzo, ale wszyscy byli na jego pogrzebie, widzieli też na dole, że nie zyje... Nie ma się co tu zastanawiać - Dumbledore'a już nie ma i nie będzie.. a Jeszcze jednym dowodem na to, że nie żyje, jest jego osoba na portrecie w galerii byłych dyrektorów Hogwartu. I kropka. happy.gif

Ten post był edytowany przez ???: 21.08.2005 22:01

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
+Quote Post
Aylet
post 22.08.2005 09:15
Post #106 

shinigami

Taak, przeczytałam to i muszę przyznać, że nieźle się napracowałeś i rozkminiałeś przy tym temacie, jednak.. Mnie nie przekonałeś - nadal uwarzam, że Dumbledore nie żyje i nie powroci. Oczywiście, mogę się mylić

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
+Quote Post
Mione
post 22.08.2005 23:13
Post #107 

Iluzjonista

Hm...przed HBP, miałam poważne obawy co do Lupina i Weasleyów- konkretnie Billa, Charliego lub Percy'ego, teraz jednak jestem już o nich raczej spokojna. Lupina "zabezpieczył" wątek miłości Tonx- JK raczej nie byłaby tak okrutna żeby kazać biednej dziewczynie snuć się po kątach i popłakiwać przez całą książkę, w finale znów przemalować ją na różowo by potem i tak ukatrupić mężczyznę jej życia.
A Weasleyowie zostali już i tak naznaczeni wojną- wystarczy spojrzeć na Billa dry.gif

Ron na pewno przeżyje, zdaje się że JK nawet to potwierdziła, Hermiona również...Harry...moim zdaniem przeżyje, ale otrze się o śmierć i to poważnie, może nawet zawędruje na drugą stronę zasłony? ( Jo w tym wywiadzie dla Mugglenet. powiedziała że dla ukatrupienia Syriusza istniały ważniejsze powody, niż tylko to by Harry został sam).

Mam obawy co do Nevilla...biedny chłopak pewnie znów błysnie odwagę i zapłaci za to życiem. sad.gif

Luna...mam nadzieję że nie, bo to moja ulubiona bohaterka, zresztą wydaje mi się że ona i tak żyje na pograniczu dwóch światów.

Ginny...nie znoszę tej Mary Sue jak zarazy, ale śmierci jej nie życzę, poza tym ona jest "szczęśliwą przyszłością Harry'ego" czy mi się to podoba czy nie.

Snape. Moim zdaniem to on zginie, uprzednio zrehabilitowawszy się w oczach świata...i Harry'ego. Nie jestem Snaperką- ba choć nie wierzę by naprawdę był zdrajcą, uważam go za bydlaka, ale jednak nie wątpię że był- z takich czy innych powodów- wierny Dumbledorowi do samego końca. Nie zdziwię się jeśli na końcu 7 tomu zobaczymy Harry'ego odwiedzającego jego grób- na który nikt inny nie przychodzi- nie, nie zalewając się łzami z uczuciem miłości do Seva w sercu- ale z pewnym zrozumieniem i respektem

Poza tym moim zdaniem zginie Szalonooki Moody. Bellatrix po tym co zrobiła rodzicom Nevilla i ojcu chrzestnemu Harry'ego ma "trup" wypisane na czole.
Z Malfoyów...nie jestem pewna...może Draco, robiąc coś pożytecznego dla odmiany?

No i Voldemort, ale to chyba nie ulega wątpliwości. smile.gif

--------------------
user posted image
+Quote Post
anagda
post 22.08.2005 23:40
Post #108 

Członek Zakonu Feniksa

Hm...przed HBP, miałam poważne obawy co do Lupina i Weasleyów- konkretnie Billa, Charliego lub Percy'ego, teraz jednak jestem już o nich raczej spokojna. Lupina "zabezpieczył" wątek miłości Tonx- JK raczej nie byłaby tak okrutna żeby kazać biednej dziewczynie snuć się po kątach i popłakiwać przez całą książkę, w finale znów przemalować ją na różowo by potem i tak ukatrupić mężczyznę jej życia.
A Weasleyowie zostali już i tak naznaczeni wojną- wystarczy spojrzeć na Billa dry.gif

tak na to nie patrzyłam... ale masz rację... chociaż Rowling była tak okrutna, że zabiła Dumbledora... teraz wszystkiego można się po niej spodziewać...

Ron na pewno przeżyje, zdaje się że JK nawet to potwierdziła, Hermiona również...Harry...moim zdaniem przeżyje, ale otrze się o śmierć i to poważnie, może nawet zawędruje na drugą stronę zasłony? ( Jo w tym wywiadzie dla Mugglenet. powiedziała że dla ukatrupienia Syriusza istniały ważniejsze powody, niż tylko to by Harry został sam).

możesz zapodać linka do tego wywiadu?? huh.gif

Mam obawy co do Nevilla...biedny chłopak pewnie znów błysnie odwagę i zapłaci za to życiem. sad.gif

czy ja wiem... jakoś nie widzę go w roli ofiary... on zostanie kimś ważnym, i beda mówić, że rodzice byliby z niego dumni...

Luna...mam nadzieję że nie, bo to moja ulubiona bohaterka, zresztą wydaje mi się że ona i tak żyje na pograniczu dwóch światów.

ona jest tak zakręcona, że szybciej zabije się o coś ględowatego niż przez Voldemorta czy jego popleczników

Ginny...nie znoszę tej Mary Sue jak zarazy, ale śmierci jej nie życzę, poza tym ona jest "szczęśliwą przyszłością Harry'ego" czy mi się to podoba czy nie.

Ginny?? nieeeeee..... będzie żyła długo i szczęśliwie z Potterem i urodzi mu tyle dzieci, ile sama ma rodzeństwa wink.gif

Snape. Moim zdaniem to on zginie, uprzednio zrehabilitowawszy się w oczach świata...i Harry'ego. Nie jestem Snaperką- ba choć nie wierzę by naprawdę był zdrajcą, uważam go za bydlaka, ale jednak nie wątpię że był- z takich czy innych powodów- wierny Dumbledorowi do samego końca. Nie zdziwię się jeśli na końcu 7 tomu zobaczymy Harry'ego odwiedzającego jego grób- na który nikt inny nie przychodzi- nie, nie zalewając się łzami z uczuciem miłości do Seva w sercu- ale z pewnym zrozumieniem i respektem

popieram. ale juz sie na ten temat rozpisałam w temacie o Snape.... ma chyba najwieksze "szanse" na umarcie... może ocali Harry'ego, trafiony klątwą Voldzia, przeznaczoną dla chłopca?

No i Voldemort, ale to chyba nie ulega wątpliwości. smile.gif

NIE!!! nie!!!! tylko nie on!!!!!!!!1 cry.gif cry.gif cry.gif cry.gif tongue.gif to Harry zginie (to taka pewna informacja jest wink.gif)

--------------------
user posted image
+Quote Post
kkate
post 23.08.2005 14:19
Post #109 

Czarodziej

Grupa: slyszacy wszystko..

Słyszałam gdzieś, że Rowling powiedziała, że Glizdogon nie zabije Lupina. Oficjalnie, ale kurcze nie mogę znaleźć źródła tongue.gif Hmm, no tak, Glizdogon go nie zabije, to fajnie, ale przecież zawsze ktoś inny... ;] Chociaż rzeczywiście wątek miłości Tonks jako tako go chroni, no bo po co byłoby to w ogóle zaczynać tongue.gif
Myślę że sam Remus nie zdobędzie się na zabicie Petera, ale teraz to właśnie on (Peter) moze zginąć. On, lub Snape. Lub Ron...

--------------------
just keep dreaming.
+Quote Post
Katty
post 23.08.2005 14:28
Post #110 

Iluzjonista

Eee...Jak dla mnie to niech na Hogwart spadnie "grzybek" i wszyscy wykitują. Takie małe mugolskie nieporozumienie na szczeblu władzy...

--------------------
- Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
– Tonks! Moja radości! Moja miłości! Nareszcie jesteś! Tak za tobą tęskniłem! Powinnaś się do mnie wprowadzić. I rzucić tę zwariowaną pracę.
- ... O Merlinie i siedmiu krasnoludków...
– Moja najmilsza. Mój skarbie. Jak się miewasz? Czy już mówiłem, jak strasznie za tobą tęskniłem?
– Kim jesteś, nędzny oszuście, i co zrobiłeś z moim Sevem?!
- ... Wydało się. Jestem Gilderoyem Lockhartem. Uciekłem ze św. Munga i zmusiłem Severusa, żeby zajął moje miejsce. Jeśli szybko tam pobiegniesz, zdołasz go może uratować, zanim lekarze mu wmówią, że jest mną.

Arien Halfelven - "Rozmowy Trumienne VIII: Exegi monumentum"

Fanka pairingu NT/SS - łaskawie proszę o nie wieszanie

user posted image
+Quote Post
kkate
post 23.08.2005 14:30
Post #111 

Czarodziej

Grupa: slyszacy wszystko..

To by było chyba trochę banalne ;] Przecież musi ktoś zostać i świętować, bo jeśli wykitują wszyscy, to Vold też? tongue.gif

P.S. ładny gif w sygnaturce smile.gif

--------------------
just keep dreaming.
+Quote Post
Katty
post 23.08.2005 14:40
Post #112 

Iluzjonista

blush.gif Dzięki kkate.

Jeśli wszyscy w Hogwarcie wykitują(Voldi i jego świry też), to świętować będzie mugolski premier, a co. biggrin.gif

--------------------
– Tonks! Moja radości! Moja miłości! Nareszcie jesteś! Tak za tobą tęskniłem! Powinnaś się do mnie wprowadzić. I rzucić tę zwariowaną pracę.
– Moja najmilsza. Mój skarbie. Jak się miewasz? Czy już mówiłem, jak strasznie za tobą tęskniłem?
- ... Wydało się. Jestem Gilderoyem Lockhartem. Uciekłem ze św. Munga i zmusiłem Severusa, żeby zajął moje miejsce. Jeśli szybko tam pobiegniesz, zdołasz go może uratować, zanim lekarze mu wmówią, że jest mną.

user posted image
+Quote Post
Pszczola
post 23.08.2005 15:23
Post #113 

Mistrz Różdżki

No more "The Others" *_*

Hmm...zgadzam sie, po VI czesci, mysle,ze Neville jednak doczeka sie starosci i stolka Ministra Magii ;P.

A co do Tonks...hhmm...jakos sie o nia niepokoje. W ogole, jej zachowanie (nawet jezeli cierpietniczo-milosne) bylo dziwne. No coz, o to ze Lupina jej zabiora, tez sie nie martwie. Juz i tak facet ma przerabane od dziecinstwa. Dlatego moze byc jeszcze lepiej. Np. nie wiem (zeby bylo bardziej dramatycznie), zabita przez Greybacka, ginie Tonks. I Lupin sie msci *_*.

Switw slowa, Bellatrix nawazyla osbie piwa.

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
Katty
post 23.08.2005 15:54
Post #114 

Iluzjonista

Te, mam lepszy pomysł. Może Jo ukatrupi Trójkę, i cały Zakon, a na planie zostaną tylko Voldi i Bella?? To by było pasjonujące...

--------------------

user posted image
+Quote Post
Mione
post 23.08.2005 16:31
Post #115 

Iluzjonista

możesz zapodać linka do tego wywiadu??

Miałam na myśli wywiad z Emersonem i Melissą, ale się pomyliłam. Tamten w którym wspomniała o głębszej roli i znaczeniu śmierci Syriusza które poznamy w 7 tomie, widziałam gdzieś na Immeritusie, w dziale HBP.

Tak czy inaczej link do wywiadu na muggle.net jest tutaj.

http://www.mugglenet.com/jkrinterview.shtml

--------------------
user posted image
+Quote Post
Joan
post 23.08.2005 17:39
Post #116 

Kandydat na Maga

Pasjonujące?
Kasia ale z ciebie świr.
Kto zginie? Voldi. Ja w to wierzę, marzę, śnię...

Neville nie zostanie Ministrem! Zapomnijcie!
Madame Ważka... Ekchem... Trelawney nigdy się nie myli! tongue.gif To Harry będzie ministrem i będzie miał gromadkę potomstwa!!!

Neville za to będzie albo nowym dyrem albo nauczycielem zielarstwa [może wymyśli jakąś roślinkę dla rodziców? czarodziej.gif ].

Dopuszczam też myśl, że zginie Ginny. HA HA HA!!! Jakie to by było piękne!!!!!

Ten post był edytowany przez Joan: 23.08.2005 17:39

--------------------
user posted image user posted image

Członkini The Maradeuders- fanklubu Huncwotów
+Quote Post
Katty
post 23.08.2005 20:23
Post #117 

Iluzjonista

Wiem, wiem...Voldi zginie na 99,99%, bo tego wymaga logiczne zakończenie...Ale Jo lubi zaskakiwać!! Mam nadzieję, że spełni się moje uprzejme oczekiwanie zawarte w tym 0,01%...Chyba, że Voldi sam się pozbawi funkcji życiowych, co również by mi odpowiadało.
Bella nie zginie-ona JUŻ jest martwa(psychicznie, rzecz jasna)
Marzę, śnię by wykorkował Pettigrew. W ogóle do grobu z Hunćwokami!! I tak zostało tylko dwóch...
Profesor Ważka nie pomyliła się dwa razy...Mam nadzieję, że znów jej nie wyszło...

--------------------

user posted image
+Quote Post
miwoj
post 23.08.2005 22:26
Post #118 

Tłuczek

A może wszyscy dobrzy zginą, Voldemort zapanuje i mrok zapadnie na świecie BUAHAHAHA.

Tylko do czego właściwie dąży Vold? Co będzie, gdy już zabije wszystkich dobrych, zniszczy ministerstwo, obejmie władzę absolutną nad światem czarodziejów, może z czasem nad tym normalnym (a to byłoby już trudniejsze, nawet różdżka niewiele zdziała przeciwko batalionowi czołgów...).
Tylko co potem. Będzie sobie siedział na czarnym tronie i siał na lewo i prawo rządami terroru? I co mu z tego przyjdzie? Zresztą nie jest głupi, nawet on wie, że żeby było czym rządzić, to trzeba tym rządzić dobrze, bo rozsypie sie w diabły.
+Quote Post
Mira
post 23.08.2005 23:57
Post #119 

Ścigający

no jak to co zrobi? W końcu pojedzie na zasłużone wakacje biggrin.gif

a tak do tematu to musze (z bardzo ciężkim sercem) stwierdzić, iż wydaje mi się że zginie Severus cry.gif ale jako ten dobry, który pomoże Harry'mu w ostatecznej potyczce z Voldemortem.
Jo już za bardzo nakręciła ze Sevem wiec zeby dodac tej postaci dramaturgi usmierci ją, a gdyby jeszcze dodała ze Snape od zawsze był nieszczęsliwe zakochany w Lily to mamy pikny watek nieszczęśliwej, niespełnionej miłości dodatkowo ukoronowany tragiczna śmiercią Severusa.
I wtedy wyjdzie nam ze Snape to najbardziej tragiczna i samotna postać z całego cyklu HP.

+Quote Post
Aylet
post 24.08.2005 10:08
Post #120 

shinigami

Jeśli chodzi o Snape'a, to myślę, że się jakoś uchowa i że przeżyje.. Bardziej bym się obawiała o losy Malfoya ( o Bosh, mój Draco! cry.gif ) Dał plamę w VI części, a teraz jak da jakąś kolejną to Voldi się zdenerwuje na maxa i może być po nim ( crying.gif )

--------------------
Prefekt Ravenclawu.
user posted image
+Quote Post
Gem
post 24.08.2005 11:58
Post #121 

Magik

O niet my dear. Młody Malfoy musi przezyć i tak będzie. Myślę, że ostatecznie Voldemort ukatrupi jego cała rodzinkę i to właśnie będzie tym głównym powodem jego zmiany, bo ponoć na koniec Harry i Draco mają walczyc razem, a to uczyniłoby ich "równymi" wobec strat poniesionych przez ciemną stronę mocy:).

--------------------
user posted image
+Quote Post
Katty
post 24.08.2005 12:01
Post #122 

Iluzjonista

Taa...Może od razu wszyscy(i ci obrzydliwie dobrzy i ci poetycko źli) zaczną padać sobie w ramiona i wołać "Jak ja cię kocham! I cieibe też!". Ckliwe i cukierkowe.

--------------------

user posted image
+Quote Post
Pszczola
post 24.08.2005 13:42
Post #123 

Mistrz Różdżki

Alez oczywiscie, Neville moze zostac i dyrekorem Hogwartu i odkrywca jakis paskudnych roslinek, a nawet Aurorem ;P Po ostatniej czesci juz mu nie wroze niechybnej smierci ;).

Co jak co, ale arry nacierpial sie chyba wiecej niz Malfloy, nawet jest Dark Lord posle cala jgo rodzine do piachu. Tamten mial przynajmniej szczesliwe dziecinstwo.No, ale to nie w naszej mocy oceniac ich uczucia.

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
Katty
post 24.08.2005 16:20
Post #124 

Iluzjonista

Moja kolejna opcja: Voldziu, Sev i Malfoy gryzą ziemię, a Harry urządza z tego powodu wielką imprezę biggrin.gif Jestem niepoprawna.

--------------------

user posted image
+Quote Post
grlouiee
post 25.08.2005 19:28
Post #125 

Prefekt

Happy End`y, to jest to biggrin.gif