Jak Myślicie Kto Umrze Następny?, Kolejka do śmierci
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jak Myślicie Kto Umrze Następny?, Kolejka do śmierci
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
A co, mają zrobić imprezke, jak ktoś zginie? Terz było by głupio, gdyby zaczęła się książka, a tu nagle BUM i zginie jakaś ważna postać... a Jeśli ginie, to pod koniec, bo w trakcie książki ma jeszcze coś do zrobienia, fabuła jest ciekawsza, niż gdyby zabrakło jej juz na początku, a później wszyscy by o tej osobie zapomnieli...
-------------------- |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Heh, no ja ciekawa jestem jak Dumbel może zginąć w VII części
![]() ![]() ![]() -------------------- |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
A może tak jak w Hamlecie wszyscy wszscy kaputt:P ?? To by było dobre wyjście...takie zaskakującen, nikt by się nie spodziwał. Najpierw Voldi całą szkołę (żeby było mniej do opisywania) dalej Rona Bellatrix, Hermiona z zemsty Bellatrix itd... aż w końcu Voldiego Harry. Biedny nie będzie miał co zrobić i się powiesi...
![]() -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Ania* |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Uważam, że "dał się zabić". Przecież stwierdzono jego śmierć.
A może miał klona? To jest myśl... jakiś sobowtór mógł umrzeć. Dumbel widział co się święci i stworzył sobowtóra |
Aylet |
![]() ![]()
|
estiej, no sorry bardzo, ale wszyscy byli na jego pogrzebie, widzieli też na dole, że nie zyje... Nie ma się co tu zastanawiać - Dumbledore'a już nie ma i nie będzie.. a Jeszcze jednym dowodem na to, że nie żyje, jest jego osoba na portrecie w galerii byłych dyrektorów Hogwartu. I kropka.
![]() Ten post był edytowany przez ???: 21.08.2005 22:01 -------------------- |
Aylet |
![]() ![]()
|
Taak, przeczytałam to i muszę przyznać, że nieźle się napracowałeś i rozkminiałeś przy tym temacie, jednak.. Mnie nie przekonałeś - nadal uwarzam, że Dumbledore nie żyje i nie powroci. Oczywiście, mogę się mylić
-------------------- |
Mione |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 141 Dołączył: 17.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Hm...przed HBP, miałam poważne obawy co do Lupina i Weasleyów- konkretnie Billa, Charliego lub Percy'ego, teraz jednak jestem już o nich raczej spokojna. Lupina "zabezpieczył" wątek miłości Tonx- JK raczej nie byłaby tak okrutna żeby kazać biednej dziewczynie snuć się po kątach i popłakiwać przez całą książkę, w finale znów przemalować ją na różowo by potem i tak ukatrupić mężczyznę jej życia.
A Weasleyowie zostali już i tak naznaczeni wojną- wystarczy spojrzeć na Billa ![]() Ron na pewno przeżyje, zdaje się że JK nawet to potwierdziła, Hermiona również...Harry...moim zdaniem przeżyje, ale otrze się o śmierć i to poważnie, może nawet zawędruje na drugą stronę zasłony? ( Jo w tym wywiadzie dla Mugglenet. powiedziała że dla ukatrupienia Syriusza istniały ważniejsze powody, niż tylko to by Harry został sam). Mam obawy co do Nevilla...biedny chłopak pewnie znów błysnie odwagę i zapłaci za to życiem. ![]() Luna...mam nadzieję że nie, bo to moja ulubiona bohaterka, zresztą wydaje mi się że ona i tak żyje na pograniczu dwóch światów. Ginny...nie znoszę tej Mary Sue jak zarazy, ale śmierci jej nie życzę, poza tym ona jest "szczęśliwą przyszłością Harry'ego" czy mi się to podoba czy nie. Snape. Moim zdaniem to on zginie, uprzednio zrehabilitowawszy się w oczach świata...i Harry'ego. Nie jestem Snaperką- ba choć nie wierzę by naprawdę był zdrajcą, uważam go za bydlaka, ale jednak nie wątpię że był- z takich czy innych powodów- wierny Dumbledorowi do samego końca. Nie zdziwię się jeśli na końcu 7 tomu zobaczymy Harry'ego odwiedzającego jego grób- na który nikt inny nie przychodzi- nie, nie zalewając się łzami z uczuciem miłości do Seva w sercu- ale z pewnym zrozumieniem i respektem Poza tym moim zdaniem zginie Szalonooki Moody. Bellatrix po tym co zrobiła rodzicom Nevilla i ojcu chrzestnemu Harry'ego ma "trup" wypisane na czole. Z Malfoyów...nie jestem pewna...może Draco, robiąc coś pożytecznego dla odmiany? No i Voldemort, ale to chyba nie ulega wątpliwości. ![]() -------------------- ![]() |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Hm...przed HBP, miałam poważne obawy co do Lupina i Weasleyów- konkretnie Billa, Charliego lub Percy'ego, teraz jednak jestem już o nich raczej spokojna. Lupina "zabezpieczył" wątek miłości Tonx- JK raczej nie byłaby tak okrutna żeby kazać biednej dziewczynie snuć się po kątach i popłakiwać przez całą książkę, w finale znów przemalować ją na różowo by potem i tak ukatrupić mężczyznę jej życia. A Weasleyowie zostali już i tak naznaczeni wojną- wystarczy spojrzeć na Billa dry.gif tak na to nie patrzyłam... ale masz rację... chociaż Rowling była tak okrutna, że zabiła Dumbledora... teraz wszystkiego można się po niej spodziewać... QUOTE Ron na pewno przeżyje, zdaje się że JK nawet to potwierdziła, Hermiona również...Harry...moim zdaniem przeżyje, ale otrze się o śmierć i to poważnie, może nawet zawędruje na drugą stronę zasłony? ( Jo w tym wywiadzie dla Mugglenet. powiedziała że dla ukatrupienia Syriusza istniały ważniejsze powody, niż tylko to by Harry został sam). możesz zapodać linka do tego wywiadu?? ![]() QUOTE Mam obawy co do Nevilla...biedny chłopak pewnie znów błysnie odwagę i zapłaci za to życiem. sad.gif czy ja wiem... jakoś nie widzę go w roli ofiary... on zostanie kimś ważnym, i beda mówić, że rodzice byliby z niego dumni... QUOTE Luna...mam nadzieję że nie, bo to moja ulubiona bohaterka, zresztą wydaje mi się że ona i tak żyje na pograniczu dwóch światów. ona jest tak zakręcona, że szybciej zabije się o coś ględowatego niż przez Voldemorta czy jego popleczników QUOTE Ginny...nie znoszę tej Mary Sue jak zarazy, ale śmierci jej nie życzę, poza tym ona jest "szczęśliwą przyszłością Harry'ego" czy mi się to podoba czy nie. Ginny?? nieeeeee..... będzie żyła długo i szczęśliwie z Potterem i urodzi mu tyle dzieci, ile sama ma rodzeństwa ![]() QUOTE Snape. Moim zdaniem to on zginie, uprzednio zrehabilitowawszy się w oczach świata...i Harry'ego. Nie jestem Snaperką- ba choć nie wierzę by naprawdę był zdrajcą, uważam go za bydlaka, ale jednak nie wątpię że był- z takich czy innych powodów- wierny Dumbledorowi do samego końca. Nie zdziwię się jeśli na końcu 7 tomu zobaczymy Harry'ego odwiedzającego jego grób- na który nikt inny nie przychodzi- nie, nie zalewając się łzami z uczuciem miłości do Seva w sercu- ale z pewnym zrozumieniem i respektem popieram. ale juz sie na ten temat rozpisałam w temacie o Snape.... ma chyba najwieksze "szanse" na umarcie... może ocali Harry'ego, trafiony klątwą Voldzia, przeznaczoną dla chłopca? QUOTE No i Voldemort, ale to chyba nie ulega wątpliwości. smile.gif NIE!!! nie!!!! tylko nie on!!!!!!!!1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Słyszałam gdzieś, że Rowling powiedziała, że Glizdogon nie zabije Lupina. Oficjalnie, ale kurcze nie mogę znaleźć źródła
![]() ![]() Myślę że sam Remus nie zdobędzie się na zabicie Petera, ale teraz to właśnie on (Peter) moze zginąć. On, lub Snape. Lub Ron... -------------------- just keep dreaming.
|
Katty |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Lochy Gryffindoru ![]() |
Eee...Jak dla mnie to niech na Hogwart spadnie "grzybek" i wszyscy wykitują. Takie małe mugolskie nieporozumienie na szczeblu władzy...
-------------------- - Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
– Tonks! Moja radości! Moja miłości! Nareszcie jesteś! Tak za tobą tęskniłem! Powinnaś się do mnie wprowadzić. I rzucić tę zwariowaną pracę. - ... O Merlinie i siedmiu krasnoludków... – Moja najmilsza. Mój skarbie. Jak się miewasz? Czy już mówiłem, jak strasznie za tobą tęskniłem? – Kim jesteś, nędzny oszuście, i co zrobiłeś z moim Sevem?! - ... Wydało się. Jestem Gilderoyem Lockhartem. Uciekłem ze św. Munga i zmusiłem Severusa, żeby zajął moje miejsce. Jeśli szybko tam pobiegniesz, zdołasz go może uratować, zanim lekarze mu wmówią, że jest mną. Arien Halfelven - "Rozmowy Trumienne VIII: Exegi monumentum" Fanka pairingu NT/SS - łaskawie proszę o nie wieszanie ![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
To by było chyba trochę banalne ;] Przecież musi ktoś zostać i świętować, bo jeśli wykitują wszyscy, to Vold też?
![]() P.S. ładny gif w sygnaturce ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
Katty |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Lochy Gryffindoru ![]() |
![]() Jeśli wszyscy w Hogwarcie wykitują(Voldi i jego świry też), to świętować będzie mugolski premier, a co. ![]() -------------------- - Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
– Tonks! Moja radości! Moja miłości! Nareszcie jesteś! Tak za tobą tęskniłem! Powinnaś się do mnie wprowadzić. I rzucić tę zwariowaną pracę. - ... O Merlinie i siedmiu krasnoludków... – Moja najmilsza. Mój skarbie. Jak się miewasz? Czy już mówiłem, jak strasznie za tobą tęskniłem? – Kim jesteś, nędzny oszuście, i co zrobiłeś z moim Sevem?! - ... Wydało się. Jestem Gilderoyem Lockhartem. Uciekłem ze św. Munga i zmusiłem Severusa, żeby zajął moje miejsce. Jeśli szybko tam pobiegniesz, zdołasz go może uratować, zanim lekarze mu wmówią, że jest mną. Arien Halfelven - "Rozmowy Trumienne VIII: Exegi monumentum" Fanka pairingu NT/SS - łaskawie proszę o nie wieszanie ![]() |
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
No more "The Others" *_*
Hmm...zgadzam sie, po VI czesci, mysle,ze Neville jednak doczeka sie starosci i stolka Ministra Magii ;P. A co do Tonks...hhmm...jakos sie o nia niepokoje. W ogole, jej zachowanie (nawet jezeli cierpietniczo-milosne) bylo dziwne. No coz, o to ze Lupina jej zabiora, tez sie nie martwie. Juz i tak facet ma przerabane od dziecinstwa. Dlatego moze byc jeszcze lepiej. Np. nie wiem (zeby bylo bardziej dramatycznie), zabita przez Greybacka, ginie Tonks. I Lupin sie msci *_*. Switw slowa, Bellatrix nawazyla osbie piwa. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Katty |
![]()
|
Te, mam lepszy pomysł. Może Jo ukatrupi Trójkę, i cały Zakon, a na planie zostaną tylko Voldi i Bella?? To by było pasjonujące...
Mione |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 141 Dołączył: 17.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE możesz zapodać linka do tego wywiadu?? Miałam na myśli wywiad z Emersonem i Melissą, ale się pomyliłam. Tamten w którym wspomniała o głębszej roli i znaczeniu śmierci Syriusza które poznamy w 7 tomie, widziałam gdzieś na Immeritusie, w dziale HBP. Tak czy inaczej link do wywiadu na muggle.net jest tutaj. http://www.mugglenet.com/jkrinterview.shtml -------------------- ![]() |
Joan |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Ze Slytherinu ![]() |
Pasjonujące?
Kasia ale z ciebie świr. Kto zginie? Voldi. Ja w to wierzę, marzę, śnię... Neville nie zostanie Ministrem! Zapomnijcie! Madame Ważka... Ekchem... Trelawney nigdy się nie myli! ![]() Neville za to będzie albo nowym dyrem albo nauczycielem zielarstwa [może wymyśli jakąś roślinkę dla rodziców? ![]() Dopuszczam też myśl, że zginie Ginny. HA HA HA!!! Jakie to by było piękne!!!!! Ten post był edytowany przez Joan: 23.08.2005 17:39 -------------------- ![]() ![]() Członkini The Maradeuders- fanklubu Huncwotów |
Katty |
![]()
|
Wiem, wiem...Voldi zginie na 99,99%, bo tego wymaga logiczne zakończenie...Ale Jo lubi zaskakiwać!! Mam nadzieję, że spełni się moje uprzejme oczekiwanie zawarte w tym 0,01%...Chyba, że Voldi sam się pozbawi funkcji życiowych, co również by mi odpowiadało.
Bella nie zginie-ona JUŻ jest martwa(psychicznie, rzecz jasna) Marzę, śnię by wykorkował Pettigrew. W ogóle do grobu z Hunćwokami!! I tak zostało tylko dwóch... Profesor Ważka nie pomyliła się dwa razy...Mam nadzieję, że znów jej nie wyszło... -------------------- - Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
miwoj |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 40 Dołączył: 13.08.2005 Skąd: ...a z tym to różnie bywa ![]() |
A może wszyscy dobrzy zginą, Voldemort zapanuje i mrok zapadnie na świecie BUAHAHAHA.
Tylko do czego właściwie dąży Vold? Co będzie, gdy już zabije wszystkich dobrych, zniszczy ministerstwo, obejmie władzę absolutną nad światem czarodziejów, może z czasem nad tym normalnym (a to byłoby już trudniejsze, nawet różdżka niewiele zdziała przeciwko batalionowi czołgów...). Tylko co potem. Będzie sobie siedział na czarnym tronie i siał na lewo i prawo rządami terroru? I co mu z tego przyjdzie? Zresztą nie jest głupi, nawet on wie, że żeby było czym rządzić, to trzeba tym rządzić dobrze, bo rozsypie sie w diabły. |
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
no jak to co zrobi? W końcu pojedzie na zasłużone wakacje
![]() a tak do tematu to musze (z bardzo ciężkim sercem) stwierdzić, iż wydaje mi się że zginie Severus ![]() Jo już za bardzo nakręciła ze Sevem wiec zeby dodac tej postaci dramaturgi usmierci ją, a gdyby jeszcze dodała ze Snape od zawsze był nieszczęsliwe zakochany w Lily to mamy pikny watek nieszczęśliwej, niespełnionej miłości dodatkowo ukoronowany tragiczna śmiercią Severusa. I wtedy wyjdzie nam ze Snape to najbardziej tragiczna i samotna postać z całego cyklu HP. |
Aylet |
![]() ![]()
|
Jeśli chodzi o Snape'a, to myślę, że się jakoś uchowa i że przeżyje.. Bardziej bym się obawiała o losy Malfoya ( o Bosh, mój Draco!
![]() ![]() -------------------- |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
O niet my dear. Młody Malfoy musi przezyć i tak będzie. Myślę, że ostatecznie Voldemort ukatrupi jego cała rodzinkę i to właśnie będzie tym głównym powodem jego zmiany, bo ponoć na koniec Harry i Draco mają walczyc razem, a to uczyniłoby ich "równymi" wobec strat poniesionych przez ciemną stronę mocy:).
-------------------- ![]() |
Katty |
![]()
|
Taa...Może od razu wszyscy(i ci obrzydliwie dobrzy i ci poetycko źli) zaczną padać sobie w ramiona i wołać "Jak ja cię kocham! I cieibe też!". Ckliwe i cukierkowe.
Pszczola |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1243 Dołączył: 30.08.2004 Skąd: Sto(L)ica ![]() |
Alez oczywiscie, Neville moze zostac i dyrekorem Hogwartu i odkrywca jakis paskudnych roslinek, a nawet Aurorem ;P Po ostatniej czesci juz mu nie wroze niechybnej smierci ;).
Co jak co, ale arry nacierpial sie chyba wiecej niz Malfloy, nawet jest Dark Lord posle cala jgo rodzine do piachu. Tamten mial przynajmniej szczesliwe dziecinstwo.No, ale to nie w naszej mocy oceniac ich uczucia. -------------------- “so far from God and so near to Russia”
|
Katty |
![]()
|
Moja kolejna opcja: Voldziu, Sev i Malfoy gryzą ziemię, a Harry urządza z tego powodu wielką imprezę
![]() -------------------- - Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Happy End`y, to jest to
![]() Chociaż mało prawdopodobne ![]() Ale w końcu ktoryś z tej dwojki Voldziu i Harry, jedne chyba zginie ![]() Lepiej, zeby ten pierwszy ![]() Przynajmniej ja bym sie cieszyla ![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 18:56 |