Jak Myślicie Kto Umrze Następny?, Kolejka do śmierci
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jak Myślicie Kto Umrze Następny?, Kolejka do śmierci
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
A mi się wydaje, że jeśli już ktoś ma
zginąć, to nie będzie to nikt bliski Harry'emu (tyle się chłopak
nacierpiał, to już go można trochę odciążyć). Sądze, że potencjalną ofiarę
poznamy dopiero w VI części, tak jak to było w przypadku Cedrika (wcześniej
znaliśmy go tylko z meczów qudittcha, a bliżej poznaliśmy go o wiele
później). Mam nadzieję, że nie zginie nikt bliższy mojemu srecu (Lupin,
McGonagall, Ron itp.).
![]() -------------------- |
Pottermenka |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 545 Dołączył: 03.07.2004 Skąd: Proxima Centauri Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak dlamnie to teraz w kolejce jest Lupin i Peter... Rowling zabije nam wszystkich Huncwotow
![]() -------------------- |
Nati |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 108 Dołączył: 09.08.2004 Skąd: Pszów (woj.śląskie) ![]() |
A może umrze Hagrid????????
-------------------- Harry Potter wywrócił moje życie do góry nogami ale w takiej pozycji jest ono o wiele cikawsze :P
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ojej, ale jesteście okropni, jak możecie tak z zimną krwią decydować o czyjejś śmierci... Dekadencja i zacofanie... Buuu...
Ba Ba Ba... -------------------- |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
A ja myślę, że to będzie COLIN! On już
swoją role odegrał (2 cz.) i raczej już się nie przyda... : ) Taaak, myślę,
że Colin to najlepsze rozwiązanie...
-------------------- |
MalGanis |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 174 Dołączył: 12.04.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Prędzej czy później zginą wszyscy
![]() Śmierć w końću itak przyjdzie po każdego w swiom czasie. Chyba ze Czarny Pan znowu zacznie dążyć do nieśmiertelności i mu się uda... Ehh, zginie paru mugoli, ale wątpię zeby to miało jakieś szczególne znaczenie, i ewentualnie jacyśczarodzieje, ale wątpię żeby to był ktoś znaczący. Nie zapominajmy, że Voldemort to nie jakaś apokaliptyczna bestia któa rozwala wszystko do okoła. On ma plan. Chce oczyścić świat magii z nieczystych, więc może zabić tych czarownikow co pochodzą z mugolskich rodzin. Rodów czystej krwi raczej niszczyć nie będzie, bo w razie ewentualnej wygranej w nowym Mrocznym Porządku też musi ktoś być. Ktoś musi sprawować władzę w imieniu Lorda w totalnie zniszczonym świecie, ktoś musi nauczać w Hogwarcie (m.in. czarnej magii) a zatem muszą być też dzieci którzy staną się uczniami... A ponieważ niewiele pozostało rodów czystej krwi, mieszańcy też mogą przeżyć, jeśli tylko będą wierni Czanemu Panu. Na pierwszy odstrzał pójdą mugole ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Dumbledore. To oczywiste.
|
MalGanis |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 174 Dołączył: 12.04.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A może by tak założyćtemat, w którym nie będziemy rozważać kto ewentualnie zginie, ale temat, w którym byśmy pisali kogo najchętniej byśmy uśmiercili
![]() Co wy na to? Typuję Dursleyów ![]() |
Goomisia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 11.04.2005 Skąd: Lublin Płeć: Mężczyzna ![]() |
Moim skromnym zdaniem na pewno zginie jakiś dorosły bohater. raczej żaden przyjaciel Harry'ego, czy członek rodzinki Rona. Może jakiś nauczyciel...
![]() -------------------- Naczelna Syriuszomaniaczka - członek zarządu THE MARAUDERS - FANKLUB HUNCWOTÓW.
*** ![]() *** http://s14.bitefight.pl/c.php?uid=2073 |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
16 lipca fani Harry'ego Pottera ruszą do sklepów aby kupić najnowszą książkę Rowling. Jednym z głównych pytań na które chcą znaleźć tam odpowiedź jest "Kto zginie?". Rowling zapowiedziała, że ta część będzie bardziej krwawa i ktoś na pewno zginie. Strona Maclean's ma pewne przypuszczenia i przedstawiła procentową szansę zgonu poszczególnych osób.
1. Członek rodziny Weasleyów (95%) - są za dobrzy i zbyt liczni aby przeżyć. Najbardziej prawdopodobnym kandydatem jest Molly, później jeden z bliźniaków. 2. Albus Dumbledore (75%) - jest jak Obi-Wan dla Harry'ego 3. Minerva McGonagall (75%) - została poważnie zraniona w poprzedniej części. Jeśli Dumbledore przeżyje, ona zginie 4. Neville Longbottom (55%) - ma zbyt tragiczną historię rodzinną aby nie być zabitym 5. Rubeus Hagrid (35%) - bardzo lojalny w stosunku do Dumbledore'a i Harry'ego 6. Remus Lupin (30%) - podczas walki może zapomnieć o wypiciu mikstury. Najprawdopodobniej będzie ciężko ranny. 7. Hermiona Granger (28%) - zbyt mądra ale może zginąć w ostatniej książce. 8. Severus Snape (25%) - na pewno Voldemort chciałby go ukarać za brak lojalności 9. Lord Voldemort (0%)- Rowling na pewno nie zabije głównej postaci 10. Harry Potter (0%) - Rowling powiedziała, że dożyje do 7 książki a co wy o tym sądzicie? -------------------- |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciekawe na jakiej podstawie wyliczyli te procenty :>
QUOTE 1. Członek rodziny Weasleyów (95%) - są za dobrzy i zbyt liczni aby przeżyć. Najbardziej prawdopodobnym kandydatem jest Molly, później jeden z bliźniaków. Bliźniacy tak. Molly pierwsze słysze. [choć nie neguje, że umrze] QUOTE 2. Albus Dumbledore (75%) - jest jak Obi-Wan dla Harry'ego Czy Jo nie powiedziała już, że to byłoby za StarWarsowe? Ona umieściła jeden motyw zerżnięty z SW :> A na poważnie: OCZYWIŚCIE, ŻE UMRZE! nie trzeba być wielkim wróżbitą by to przewidzieć. In fact chodzi tu o to gdzie i dlaczego :) QUOTE 3. Minerva McGonagall (75%) - została poważnie zraniona w poprzedniej części. Jeśli Dumbledore przeżyje, ona zginie Pani sztuka ma być dyrektorem. QUOTE 4. Neville Longbottom (55%) - ma zbyt tragiczną historię rodzinną aby nie być zabitym Sprzeczność. Co do reszty hmmm. A gdzie Ron co? Przenosze twój i mój post Anagdo Ten post był edytowany przez kubik: 18.06.2005 13:02 -------------------- ...
|
marii |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 03.08.2005 ![]() |
a ja mysle ze w 7 czesci zginie albo Ron albo Hermiona
![]() ![]() |
harolcia |
![]()
|
![]() przerażona Grupa: Prefekci Postów: 1425 Dołączył: 30.07.2005 Skąd: wiesz, że żyjesz? <wro> Płeć: Kobieta ![]() |
Moim zdaniem zginie:
1. McGonagall 2.Lupin ![]() 3. Hagrid 4. Ktoś inny -------------------- Prefekt Gryffindoru Członkini KLL
Tekst do wygrawerowania na nierdzewnej bransoletce, noszonej stale na przegubie na wypadek nagłego zaniku pamięci Barańczak Stanisław 1.) JEŻELI COŚ CIĘ BOLI: - DOBRA WIADOMOŚĆ: ŻYJESZ. - ZŁA WIADOMOŚĆ: TEN BÓL CZUJESZ WYŁĄCZNIE TY. 2.) TO WSZYSTKO DOOKOŁA, CO CIĘ SZCZELNIE OTACZA NIE CZUJĄC TWEGO BÓLU, JEST TO TAK ZWANY ŚWIAT. 3.) UBAWI CIĘ, ŻE JEST ON REALNY I JEDYNY, A LEPSZEGO NIE BĘDZIE PRZYNAJMNIEJ PÓKI ŻYJESZ. 4.) GDY JUŻ SKOŃCZYSZ SIĘ ŚMIAĆ, ODRZUĆ LOGICZNY WNIOSEK, ŻE TAKI ŚWIAT BYĆ MUSI PRZYWIDZENIEM LUB SNEM. 5.) TRAKTUJ GO CAŁKIEM SERIO, JAK ON PRZED CHWILĄ CIEBIE - DOKONUJĄC WYBORU SPECJALNEJ CIĘŻARÓWKI, 6.) BY W OKREŚLONYM MIEJSCU I UŁAMKU SEKUNDY POTRĄCIŁA CIĘ, KIEDY PRZECHODZIŁEŚ PRZEZ JEZDNIĘ. |
Tenebris69 |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 228 Dołączył: 05.10.2004 ![]() |
Harry zginie. Ja wam to mówię.
I pewnie jeszcze inni, ale mniej znaczący. W koncu wojna to wojna, nie? -------------------- ![]() |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Zginie, ale w ostatniej walce ( 7 część )
Zresztą już wszyscy wiedzą kto zginie w 6 części ![]() ![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
grlouiee |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 393 Dołączył: 06.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się , ze zginie Nevill
![]() -------------------- ' proszę pożycz mi swój grzebień. '
*** Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów *** ![]() |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Peter musi odejść!!!
![]() -------------------- ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
A tak na serio to zginie Czarny Pan. He will fall in the darkness....(VII tom)
Tak poza tym to ciężko szafować jakimikolwiek wyrokami śmierci, wiele osób jest na "liście śmierci": Hagrid, Lupin, ktoś z Weasleyów. Obstawiałbym któregoś z Huncwotów, aczkolwiek wolałbym zeby to nie był Lupin (ehhh może nareszcie jest trochę szczęśliwszy). Natomiast śmierć pettigrew jest trochę przewidywalna, po tym co harry zrobił dla niego w III tomie. Ten post był edytowany przez Ahmed: 13.08.2005 18:41 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Tomak |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 116 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: Hogwart ![]() |
Orazu mówie ze nie czytałem 6 czesci ale jestem na 100% no moze 99%
![]() Po 1.Miała Zginąć jedna z głównych postaci <=> no i sie zgadza Po 2.Miał byc to powazna strata dla Harry'ego i ogólnie <=> no i tez się zgadza Po 3.Dumbledore stał na drodze Harry'emu bo niby po co Harry miał by walczyc z Voldemortem skoro jest Dumbledore <=> no i co mam racje ?? jak myslicie ?? Ten post był edytowany przez Tomak: 29.08.2005 11:13 -------------------- |
Gem |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Prefekci Postów: 749 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: z oślizłego lochu >:] Płeć: Kobieta ![]() |
Ale co?? chcesz żebyśmy ci powiedzieli, czy nie??? Bo jak nie chcesz psuc sobię
"niespodzianki" nie nie trzeba było tu wchodzić... ... ... ... ... Ale tak. ![]() -------------------- ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
marii -> myślę, że jesteś blondynką, ale to mało prawdopodobne ;dd
no a pozatym. sądzę, że może zginąć Lucjusz albo Narcyza. nikt nie jest ich w stanie obronić po śmierci Dumbledore'a, a autorka potrzebuje wytłumaczenia, dlaczego Draco w końcu przejdzie na dobrą stronę [jakoś jestem pewna, że tak będzie]. to jak dodatkowy bodziec. jeśli Rowling będzie miała wyjątkowo bolesne napięcie przedmiesiączkowe podczas pisania- pewnie zabije Lupina lub Tonks albo Billa lub Fleur. coby za szczęśliwi nie byli. ah, może to być też Ron czy Hermiona. ew. biorę pod uwagę jeszcze Snape'a i Petera. będą odpracowywać swoje grzechy ;> -------------------- voir clair dans le ravissement
|
miwoj |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 40 Dołączył: 13.08.2005 Skąd: ...a z tym to różnie bywa ![]() |
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony, nie chce, żebu w 7 tomie ginął ktokolwiek
![]() Z drugiej... hmm marzy mi się jakaś epicka walka ze złem, gdzie trup ściele się gęsto, wspaniałe akty heroizmu i poświęcenia nadające całości dużo więcej dramatyzmu i wymiar tragiczny. Cichy głosik w głowie mówi mi jakże niesamowitą sceną byłaby śmierć na przykład Ginny i dzika, rozpaczliwa furia Harry'ego miażdżąca wrogów w akcie straszliwej zemsty! Aż mnie dreszcze przechodzą, jak to sobie wyobrażam. Uwielbiam takie rzeczy ![]() |
Zwodnik |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 341 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
QUOTE Cichy głosik w głowie mówi mi jakże niesamowitą sceną byłaby śmierć na przykład Ginny i dzika, rozpaczliwa furia Harry'ego miażdżąca wrogów w akcie straszliwej zemsty! Ciemna Strona jest silna w tym chłopcu... Nie, to nie jest SW, ale nie sądzę, żeby Rowling chciała ukazywać zemstę jako coś słusznego. Co naturalnie nie wyklucza smierci wiewióry - po prostu ta slepa furia i chęć natychmiastowej zemsty wyjdą Potterowi jak najbardziej na złe... Chociaż mimo wszystko wydaje mi się, że Rowling nie zamierza uśmiercać "par". Nie mówię tu o Malfoyach czy starszych Weasleyach, ale jakoś wydaje mi się, że Ron, Hermiona i Ginny są bezpieczni (ta ostatnia w każdym razie jesli założymy hapy end w którym Harry przezyje). Z tego samego powodu raczej nie widzi mi się smierć Billa Luipina Tonks czy Fleur, ale kto to wie ? -------------------- AMOR PATRIAE NOSTRA LEX...
|
miwoj |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 40 Dołączył: 13.08.2005 Skąd: ...a z tym to różnie bywa ![]() |
QUOTE(Zwodnik @ 15.08.2005 16:02) Nie, to nie jest SW, ale nie sądzę, żeby Rowling chciała ukazywać zemstę jako coś słusznego. Co naturalnie nie wyklucza smierci wiewióry - po prostu ta slepa furia i chęć natychmiastowej zemsty wyjdą Potterowi jak najbardziej na złe... To jednak ciekawsze niż Harry pokonujący Volda za pomocą "mocy miłości" ![]() "Harry podbiegł do zaskoczonego Voldemorta. Nim tamten zareagował Harry objął go i powiedział -Kocham cie i wybaczam ci! Na dźwięk tych słów najstraszliwszy czarodziej w historii zaczął miotać się agonalnie po czym PUF, pękł jak bańka mydlana z której posypały się kwiatki" A potem wszyscy żyli długo i szczęśliwie, koniec. ![]() Ten post był edytowany przez miwoj: 15.08.2005 14:29 |
Tomak |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 116 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: Hogwart ![]() |
QUOTE(kubik @ 18.06.2005 14:56) QUOTE 3. Minerva McGonagall (75%) - została poważnie zraniona w poprzedniej części. Jeśli Dumbledore przeżyje, ona zginie Pani sztuka ma być dyrektorem. Ona napewno przerzyje 6 część. Ale 50% ze zginie w 7 bo w 7 części "Prestiżowe stanowisko dyrektora Hogwartu ma objąć jeden ze szkolnych kolegów Harry'ego." (50% dlatego ze moze odejsc/zrezynowac albo zostac wylana czy cos takiego) Fani (większosc) typują na to stanowisko Hermone Granger lecz pani J.K.Rowling lubi zaskakiwac więc jako drugiego silnego kontrkandydata jest typowany... Nevill Longbottom Ten post był edytowany przez Tomak: 16.08.2005 16:04 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 13:33 |