Plaga?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Plaga?
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
nie wiesz, ale wkurza mnie to, jak ktos
cale zycie ma kogos gleboko w dupie a po jego smierci nagle zaczyna po nim
rozpaczac.
Dlaczego nie bylo tematow o czeslawie miloszu wczesniej? Dlaczego nikt tutaj sie o nim nie wypowiadal? Dlaczego do cholery teraz, jak umarł co? -------------------- ![]() yeah. |
Secner |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
A dlaczego nie? Śmierć ma to do siebie, że uświadamia ludziom co stracili. -------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Widze, że ktoś posty zmienił... ładnie tak??
Prawda w oczy kole??
Nie wszyscy mieli go gdzieś.... a dużo ludzi ceniło go za nagrode Nobla.. -------------------- ![]() |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
kurde, zaczyna mnie wkruzać jak mi ktos
posta ciacha w trakcie dyskusji ><
no, ale jeszcze raz pisze: Syriusz - ja człowieka cenię i to bardzo. Szanuję niezmiernie. Naprawdę. I właśnie dlatego myślę, że mówienie o nim dużo teraz, właśnie po śmierci jest w pewnym stopniu nie fair. Całe życie kogoś podziwiasz. Umiera. I nagle co? Mnóstwo osób, które miały generlanie jego twórczość w głębokim poważaniu zaczyna tak starsznie cierpieć, że umarł. Nie wiem po co, chyba tylko po to, żeby pokazać jak bardzo są elokwentni i oczytani. Nie mówię konkretnie o tym forum, może faktycznie moj wybuch tutaj był nieuzasadniony, ale dostawałam kurwicy po mału, jak dziewczyna, która na polskim się wyrażała, że miłosz przynudza i jest do dupy, nagle po trzech miesiącach milczenia wysyła mi wiadomość 'Och, wiesz co, czesław miłosz umarł, to takie straszne <płacze>'. I odpowiedni status na gg. Ręce opadają na takich ludzi. -------------------- ![]() yeah. |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
No ja nie mówię o dwulicowości... bo to inna
sprawa...
Takich ludzi nie trawie... -------------------- ![]() |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ech, Syriiuszka, owszem większość osób
zauważa dopiero śmierć, a nie człowieka. Ale są też tacy, których żal jest
bardziej szczery. Ja osobiście bardzo czuję się zwiazana z poezją - czytam
jej dużo i hmmm... torchę ja znam, choć jeszcze dużo przede mną. A
dziewczyna o której mówisz - rzeczywiście żałosne. Ale nie wszyscy są tacy.
Na szczęście.
-------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
to jest taki cholerny snobizm... znam
ludzi, którzy czytają literaturę klasyczną i poezję, chodzą do opery, teatru
i słuchają muzyki poważnej [teraz do tej listy mozna dopisac tez:
opłakiwanie zmarłych artystów], ale to wszystko nie wynika z żadnej potrzeby
serca czy zamiłowania, ale po prostu ze znajomości powszechnego faktu, ze
'tak wypada'. snobizm. snobizm. snobizm. afiszowanie sie i chęc
pokazania światu, jaki to oni wysoki poziom prezentują. przy czym większośc
takich ludzi nie czerpie żadnych przyjemności ani korzyści z tego bycia
ukulturalnionym człowiekiem. bo to jest nieszczere, obłudne. oni po prostu
nie czują tego, to nie ich bajka... no ale tak wypada... nie
ma rady...
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
szkoda go, bo byl cenionym poeta, a takze
autorytetem w naszym kraju.
i byl czlowiekiem. Ten post był edytowany przez TimmY: 15.08.2004 23:45 -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Popłakałem się... To znaczy w sumie to mi
łzy poleciały. Właśnie przeczytałem, ze zmarł jeden z najważniejszych
polskich poetów. Czerpał z Niego inspirację w kilku wierszach. Yhm jest mi
cholernie smutno i naprawdę bardzo mi przykro. Tak ważna osoba. No i jak
TimmY zaznaczył, człowiek.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:08 |