Moje (tragiczne)wierszyki, coś na
pogłębienie doła :D
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Moje (tragiczne)wierszyki, coś na
pogłębienie doła :D
..:Ala:.. |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 30.06.2004 ![]() |
Eeee...... hej! Tak sobie pomyślałam (fajny żart ja nie myśle), że moge umieścić tu moje wiersze. Wszyscy moi znajomi mówią że są tragiczne (tragiczne bo smutne przesiągnięte żalem) no ale ja innych nie umiem pisać. Narazie dam tylko 1 i zobacze jak wam się spodoba
Czujesz gniew i pytasz czemu tak jest Widzisz ludzkie łzy lecz nie rusza cię nic Widzisz ból widzisz trach Lecz to tylko w twoich snach Jesteś pusty jak ten gmach Jednak w oku kryje się łza Ta kropla jest źródłem nadziei Która spływa po policzku który się rumieni Rumieni się bo odkrywa ludzkie uczucie W pełnym tego znaczeniu nie w skrócie (moi znajomi nie zrozumieli o czym jest ten wiersz więc ja powiem tak szybko. Chodzi o to że gdy jesteś jeszcze młody nie rozumiesz wielu żeczy i przez to nie okazujesz uczuć a kiedy jesteś już starszy nienawidzisz się za to że byłeś taki głupi w moim przypadku ten wiersz jest dedykacją dla mojej śiętej pamięci babci) |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
na poczatku bardziej mi przypominalo tekst
hip hopowy.
literowka jest. takie troche tandetne mi sie wydaje. ale jesli dopiero zaczynasz to nic dziwnego ![]() zycze sukcesów i cwicz duzo ![]() -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Secner |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
Co znaczy "trach" w tym kontekscie? Bo o ile wiem to jest onomatopeja, a one mają to do siebie, że je się słyszy, a nie widzi. -------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
||
..:Ala:.. |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 17 Dołączył: 30.06.2004 ![]() |
bo mi literka uciekła miał byś "strach". Przepraszam
|
Secner |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
Nic się nie stało - poprostu to była dla mnie niejasność =) -------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
||
Cat |
![]()
|
||||||||
Unregistered ![]() |
Pogłębienie doła jest rzeczywiście czymś radosnym. Mili państwo, wyszczerzmy zęby za każdym razem, kiedy się nam to uda. Prześledźmy mój tok myślenia podczas czytania "tego".
No proszę, nie dość, że przed powiedzeniem hej trzeba się zastanawiać, to mamy jeszcze nowy znak interpunkcyjny- szcześciokropek bodajże.
Chwała Bogu, że trawienie wykonuje za ciebie organizm.
Jesteś pewna tego w nawiasie? Poza tym "przesiąknięte" Sam wiersz... Cóż, jak zauważyła Marcia, cholernie pachnie to hip hopem, przy czym nie zawiera interpunkcji (bo po co?), co czyni go jeszcze mniej przystępnym do trawienia. Dalej, rzeczy, nie żeczy. A św pamięci babci współczuję. Ten post był edytowany przez Cat: 26.07.2004 23:51 |
||||||||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
1 proszę o nie obrażanie hip hopu. znowu zaczyna się głupia kwestia. może do hip hopolo to jest podobne i pasuje. ale nie do rapu.
2 wiersz jest tragiczny. poprostu go tragicznie napisałaś. |
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Jest kilka błędów, które psują ogólne
odczucia po przeczytaniu Twojego wiersza, mianowicie są to błędy
ortograficzne. Co do wiersza: nie spodobał mi się. Taki wymuszony jest (moim
zdaniem).
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
tragiczne. i wcale nie takie przesiąknięte smutkiem i żalem [''umiejętnie'' zabiłaś jakiekolwiek emocje].
pozatym wcale nie przypomina mi hip-hopu. wbrew pozorom, jakie stwarza taki Jeden Osiem L, ta muzyka też coś sobą reprezentuje. a ten wiersz nic. wygląda jakby ktoś ułożył sobie w pary słowa, żeby się rymowały, a potem dopasowywał treść. a fe! -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Anita |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 88 Dołączył: 13.05.2004 Skąd: (z)myślona ![]() |
"Widzisz ból widzisz trach
Lecz to tylko w twoich snach Jesteś pusty jak ten gmach Jednak w oku kryje się łza" Nie czepiam już się tego "tracha", ale dla mnie to brzmi jak wyrąbana toporem wyliczanka. Może i coś by było z tej "łzy", ale zabiłaś cały efekt, który może byś osiągnęła nie zakrecając tych wersów w kozie ogony (czy jak tam...?) No i jeszcze to wytłumaczenie na końcu - wierszy nie powinno się tłumaczyć. Tłumaczenie zostaw Czytelnikowi, OK? Czyli "jestem na nie" - jak to się mówi. Ale skoro to pierwszy wiersz... -------------------- |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Wszyscy tutaj macie jakiegoś talenta
![]() ![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 20.07.2025 09:13 |