Kim Chcecie Zostać???, .
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kim Chcecie Zostać???, .
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie przesadzaj Kubik. znam ludzi, którzy
się tam dostali normalnie.
oczywiście znam też te drugie przypadki, ale to chyba akurat nie tylko Gdańsk, nie tylko prawo... -------------------- dupa.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
No świetnie. I teraz wszystko idzie na
UG.
A w sumie ciekawe co by wyszło, gdyby pozostałe uniwerki zaczęli sprawdzać. Napewno nie było by mniej "podpłaconych". Znam ludzi, których dotyczy ta historia i widziałam jak pracowali, aby się tam dostać i jak teraz pracują, żeby się utrzymać. Nie wiem jak było w tym "kulminacyjnym" momencie i nie wnikam. Ale wiem, że czasem ludzie zbyt łatwo oceniają innych nie sprawdzając jak naprawde wygląda sprawa. -------------------- |
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
ja sie nie wypowiadam w kwestii
nieuczciwego zdawania na studia, poniewaz wiem o tym tyle, ile uslyszalam w
faktach, uwadze albo innym polsatowsko-tvnowskim chlamie.
a kim chcialabym zostac? jeszcze 2 miesiace temu bylam pewna ze polonistka... :] ale... moze to glupie, ale mam pewna wielka motywacje do ukonczenia branzy filmowej, a poniewaz kocham fotografie, sztuke, jezyk polski itd. to moglabym byc operatorem kamery, rezyserem, czy chocby pisac scenariusze. wiec na razie mam takie plany, ale one moga sie zmienic, jezeli po jakis 10 latach marzen o polonistyce w ciagu tygodnia zmienilam zdanie, to chyba o tym tez moge zmienic ![]() wiem za to, czego robic nie bede na pewno. studiowac medycyny. nie wyobrazam sobie praktyk na studiach, w ktorych przyczynilabym sie do tajemniczego znikania zwierzat ze schronisk. zreszta nie lubie przedmiotow scislych, a medycyna jest jednak bardziej scisla niz humanistyczna. |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przypominam że cały przkręty w UG był
oficjalny i nikt nie krył że wchodża osby mają np. 23 punkty gdy normalnie
najniśzy wynik z normy to było 53. Teraz przepisy zmieniono. Zresztą i tak
chće być w Toruniu na prawie, na UG składam asekuracyjnie...
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Hagrid, mój znajomy jest w Toruniu na
prawie i jest niezadowolony, przenosi się na inny uniwerek. Nie lepiej na UW
albo UJ?
-------------------- |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
UJ mi nie pasuje, niedość że trudno się tam
dostąc to jeszcze daleko. A na uW to bym się nie pojawił choćby mi
zapłacili, bleee
![]() -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
Phi, wiesz co Jarek i mówisz że to ja jestem
buszmen a ty się chowasz po jakiś mieścinach zamiast się pojawić w stolycy
;ppp
-------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Hagrid |
![]()
|
Wiesz, pewnie w Oxfordzie czy Cambride też
nie mają na mieśice ciekawych imprez i takich klubów jak w
Londynie...ciekawe czemu tam nie ma światwoejsławy uniwerków.....XP
|
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
no jeste ten...London School of Economics
![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Sihaja |
![]()
|
I London School of Drama ;P
Ej, no wybredny jesteś. A może na KUL się wybierzesz, na prawo, ciooo? I na UW byś się nie wybrał, a na UG składasz papierki. Aj :-) -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
Mnie od Warszawy odpycha wszystko a UG nie
widze nic złego. Zresztą jestem z prowincji, życie mnei nauczy może innego
myslenia. Ale jak widzę z doświadczenia nie ma czegoś takiego jak
"elitarne licea". Nic one nie dają. Wszystko zalezy od nas no UMK
ma swój prestiż.
|
avalanche |
![]()
|
weź nie ściemniaj, ja wiem czemu ty nie
chcesz do Warszawy
![]() -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Sihaja |
![]()
|
Nu... Warszawa, jakby to powiedzieć,
specyficzna jest. Też tam zdaję (ale na swój kierunek, nie na UW), ale
uczucia mam mieszane. Bo, niestety, nie mam nazwiska, a u mnie przyjmują
głównie tych z nazwiskami. Przynajmniej w Wawie. No ale kto nie próbuje ten
nie osiąga.
A UG fajne jest, co chcesz. Tylko się wielkie halo zrobiło. A te osoby, które ja znam i się dostały z odwołania na prawo, wcale nie miały 23 punktów. Nie miały 56, ale z tą różnicą nie przesadzajmy. Było to kilka punktów w dół po prostu. -------------------- |
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
No w sumie jeszcze nieśmiało zasugeruję,
że UAM zostaje. Poznań piękne miasto i gdzie prawo smakuje lepiej niż w
mieście grzechu, rozpusty, Kulczyka, Peatza, Maestra i Polskich Słowików?
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Kubik, jak Cię dawno nie widziałem :]
W sumie powiem tak - masz trochę racji. Ale koło mnie jest uniwerek UMCS (dobrze notowany, więc chyba w Lublinie zostanę), 2 piętra nade mną mieszka rektor do spraw studentów z tegoż uniwerku, a ta pani bardzo mnie lubi :] Czy masz jakieś wątpliowści :] No i średnia będzie około 5,0... :] -------------------- ![]() |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE No
świetnie. I teraz wszystko idzie na
UG. niee-e. ja się tam na gdańską polibudę wybieram ;> Gdyby nie wyszło to bankowość może? -------------------- |
Sihaja |
![]()
|
Chodziło o to, że "wszystkie złe
rzeczy, pomówienia" XD
Polibudę? No proszę. A jaki wydział? -------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Realnie: SGH.
Mniej Realnie: Polibuda. W Marzeniach: Deski Teatru. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Sihaja |
![]()
|
Ech, o marzenia warto walczyć.
Wbrew pozorom - lubią się spełniać. Bo ja z radością wielką stwierdzam, że deski teatru mam pod nogami. Przynajmniej narazie, póki mnie chcą =) -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
QUOTE(Sihaja @ 12.04.2005
23:12) A te osoby, które ja znam i się dostały z odwołania na prawo, wcale nie miały 23 punktów. Nie miały 56, ale z tą różnicą nie przesadzajmy. Było to kilka punktów w dół po prostu. Mi chodziło o tych "aferystów". nikt do tj proy nie robil sensacji że "oficjalnie" wchodża osboy bez połowy punktów. Teraz bedzie inaczej. -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Sihaja @ 13.04.2005
16:21) Ech, o marzenia warto
walczyć. Wbrew pozorom - lubią się spełniać. Bo ja z radością wielką stwierdzam, że deski teatru mam pod nogami. Przynajmniej narazie, póki mnie chcą =) Właśnie że nie. Nie spełniają się. A deski też mam pod nogami.. Ale mówimy tu o przyszłości i o chlebie. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Sihaja |
![]()
|
Heh, to trzeba wybrać na czym bardziej Ci
zależy... na dobrobycie czy na pasji (w moim przypadku). Ja wybrałam szkołę
teatralną, mimo iż wiem, że na 90% (pod warunkiem, że zostanę w zawodzie)
będę klepać biedę.
Ale jeśli ważniejsza jest dla ciebie stabilność finansowa, to rzeczywiście nie warto =) -------------------- |
anna_maria |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: krózganki-gnief!!! ![]() |
heh
a ja jeszcze niedawno chcialam isc na jakiesc WSM czy tym podobne rzeczy a teraz to juz zupelnie nie wiem napewno gdzies gleboko zostalo to mażenie tak trudne do spelnienia.. jednak to tylko gleboko poszukuje natchnienia |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ktoś wcześniej pisał o KULu..
KUL ma słabe prawo niestety.. jeżeli chcecie do Lublina, to tylko na UMCS.. A jest ktoś kto studiuje/ będzie/ chce studiować w Lublinie?? Ja mogę podpowiedzieć gdzie i co warto :] -------------------- ![]() |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
ASP w Gdańsku, olaboga, ale by się
chciało!
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 16.05.2025 08:37 |