Kim Chcecie Zostać???, .
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kim Chcecie Zostać???, .
Skaterin |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 173 Dołączył: 14.11.2004 Skąd: Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(avalanche @ 30.07.2005 19:51) QUOTE(Cat @ 30.07.2005 21:01) QUOTE(avalanche @ 30.07.2005 17:57) QUOTE(Hedwiga666 @ 30.07.2005 16:41) a ta fascynacja kryptologią nie zrodził się czasem po przeczytaniu pewnej sławnej ksiązki? ![]() ty się ciesz, że dzisiejsza mełodzież raczej nie sięga po "czterech pancernych" czy "winnetou" bo ciekawe rzeczy mogłyby się na ulicach dziać. chwała im za to, że są mniej oczytani ![]() no wiesz ![]() ![]() ![]() a co do tego oczytania ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() tu płonie lampa wiedzy, tu mędrcem będziesz snadnie... |
Zanthia |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 130 Dołączył: 07.04.2003 ![]() |
QUOTE(Vilanda @ 22.07.2005 21:45) czuje się otoczona przez polityków. a tak na poważnie ( a tak, potrafie, a co!), to nie mam nic przeciwko założeniu jakiejś klimatycznej knajpy na jakiejś ulicy, Pomysł onegaj miałam podobny, aczkolwiek cała rodzina nastraszyła mnie mafią wyłudzającą kasę od właścicieli lokalu za tzw. ochronę XD A jak Bozia da to zostanę architektem wnętrz. Albo grafikiem. Albo malarką [ bynalmniej nie pokojową :> ]. Albo będę uczyć dzieci plastyki XD. wish me luck. ale taka knajpa ozdobiona i zorganizowana przestrzennie od początku do końca przez siebie, w której nawet menu jest własne, autorskie , to jednak super rzecz ![]() -------------------- ;D
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
QUOTE no wiesz smile.gif moje dziecinne zainteresowanie "zagadeczkami" przerodzilo sie potem w "co to sa do diabla te hieroglify i skad sie wziely" a na koncu w kryptologie smile.gif a po przeczytanio Kodu... i Anioly i Demony stwierdzilam ze to faktycznie fajne a ktoś cię uprzedził, że: Kryptologia (z greckiego kryptós - "ukryty" i lógos - "słowo") to nauka o przekazywaniu informacji w sposób zabezpieczony przed niepowołanym dostępem (w celu modyfikacji lub zapoznania się z treścią). Zakres kryptologii obejmuje: * utajnienie - informacji nie można odczytać bez klucza, * uwierzytelnienie - strona wysyłająca może udowodnić swoją tożsamość, * niezaprzeczalność - strona odbierająca może udowodnić tożsamość autora informacji, * spójność - pewność, że informacja nie została zmieniona. ? (źródło- wikipedia) |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
z mafią można się zaznajomić przy kubeczku aromatycznej herbatki ;p
a taka knajpa baj maj ołn, to piękne marzenie. mam nadzieje że realne ![]() -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Altruist |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 16 Dołączył: 04.08.2005 ![]() |
hmm.. co do tematu to ja tez mam juz ten problem za sobą,jestem szczęsliwą studentką 2 roku stomatologii i podobnie jak kolega dostałam sie na Najlepszą We Wszystkich Rankingach Akademie...Mogłam tego bolesnie doświadczyc podczas rozpoczecia ktore trwało 5 godzin...ble,ale ogólnie jest fajnie wiec uczcie sie i robcie to na co macie ochote,albo to co was do tego doprowadzi.to taka mala rada...pozdrawiam
![]() |
Altruist |
![]() ![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 16 Dołączył: 04.08.2005 ![]() |
jeszcze jedno: jak w trakcie przygotowan do egzaminow(lub tez juz na studiach) dopadnie was mysl ze was to przerasta to pomyslcie o tym wszystkim przez pryzmat przyszłosci. pozdrawiam ponownie
![]() |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
źą, łącz posty;p
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Historia matką wszystkich nauk jest...
No właśie historia. Nie powiem, żeby fascynowała mnie od dzieciństwa, ale od pewnego czasu, dobrych 3-4 lat. Z tym, że nie tzw.: suche fakty, a bardziej to co niewyjasnione... Bądź co bądź w podstawówce uczyć nie chcę, ale kariera wykładowca dobra fucha No i dekorator wnętrz, moja druga pasja i chyba najbardziej prawdopodobny kierunek studiów na obecną chwilę. Nie wie jednak czy z historii tak latwo zrezygnuję, mo pasja jest zbyt silna...^^ Archeologia? Raczej nie... Od dzieciństwa nie lubiałam grzebac w ziemi ;P. Dziennikarstwo? Zastanawiałam się, ale nie znoszę gramatyki itepe. Pedagigika? Zbyt oklepane. Psychologia? Raczej nie... W gruncie rzeczy nie jestem jeszcze na 100% pewna, zawsze jednak pociągało mnie to co niewyjaśnione. ^^ jeszcze sie zobaczy -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(kelyy @ 11.08.2005 00:34) A ja wrecz przeciwnie - nie widzę siebie w innej sytuacji niż biegająca ze szpadlem po wykopach... Serio. Chyba, że ktoś zna jakiś zawód, w którym mogłaby sie spełnić osoba świetnie znająca mitologię grecką <pełen wiary uśmiech> -------------------- |
Dajmond |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 356 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: nie wiem ![]() |
Mogłabyś pójść na filologię klasyczną. Tam sięuczy greki, łaciny i takich pierdół, ale potem albo zostajesz ekspertem albo uczysz gdzieś w zapyziałęj wsi greckiego grekokatolików
-------------------- .
|
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
QUOTE(Nimfka @ 11.08.2005 00:44) QUOTE(kelyy @ 11.08.2005 00:34) A ja wrecz przeciwnie - nie widzę siebie w innej sytuacji niż biegająca ze szpadlem po wykopach... Serio. Chyba, że ktoś zna jakiś zawód, w którym mogłaby sie spełnić osoba świetnie znająca mitologię grecką <pełen wiary uśmiech> Wiesz, może to też wynikać z tego, że raczej zawsze mój wzrok błądził w górze...^^ -------------- Wiesz zawsze możesz pójść na historię albo coś zblożonego i zostać wykładowcą... -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Nimfka |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 322 Dołączył: 10.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Ale wykładowcą od razu po studiach się nie zostaje, więc trzeba znaleźć coś na międzyczas :] A archeologia w sam raz mi się wydaje, bo i to coś z moimi zainteresowaniami ma wspólnego...
A walić to, zostało mi jeszcze pare lat do podjęcia decyzji. -------------------- |
Sayaka |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 194 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Poznań Płeć: Kobieta ![]() |
Ja zamierzam na studia do Szkocji wyjechać, jeśli nadarzy się okazja. A raczej się nadarzy thanks God.
Wymarzony kierunek : Językoznawstwo, potem może anglistyka bądź japonistyka. Ostatecznie koreanistyka albo stosunki międzynarodowe. Może mi się jeszcze zmieni, who knows. Ale zainteresowania mam mniej więcej określone, więc dramatycznych zmian nie oczekuję ![]() A kim bym chciała być, nie wiem. Widzi mi się praca tłumacza, ale to długa wędrówka pełna niepowodzeń ![]() |
kruk |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 200 Dołączył: 12.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE A archeologia w sam raz mi się wydaje, bo i to coś z moimi zainteresowaniami ma wspólnego... wiedzę, że wiele osób tutaj ma podobne zainteresowania do mnie ![]() Ja też chciałam iść na archeologię, ale trudno się dostać, bo tam głównie z historii przechodzą. Ja wybieram się na prawo, alternatywa to historia. Zobaczymy jak wyjdzie. W ogole będę składać papiery na kilka kierunków. Historykiem to ja chciałam już od 4 klasy zostać ![]() QUOTE A walić to, zostało mi jeszcze pare lat do podjęcia decyzji. a ja czasu już nie mam ![]() Ten post był edytowany przez kruk: 15.08.2005 16:17 -------------------- Idę swoją drogą, a ludzie niech mówią, co chcą!
![]() |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Ja po raz kolejny zmienilam typ na moj wlasny kierunek studiow. Tym razem mam zamiar probowac dostac sie na Filmoznawstwo, telewizje i kutlure medialna w Poznaniu na UAMie (filologia polska i klasyczna) za te moje 2 lata.
I jesli powaznie zaczne o tym myslec to bede musiala sie ostro zabrac za historie sztuki ktora musze w takim razie zdac na rozszerzonym na maturze. -------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Filmoznawstwo jest fajne i w miarę lekkie na UJocie, polecam
![]() -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Juz mi ktos UJota proponowal, chyba bede musiala nad tym pomyslec. Chociaz z Poznania to do domu blizej, do mezczyzny blizej, do babci blizej, ... ;p Ale Krakow mnie pociaga niezmiernie.
Wlasnie, moglby mi ktos polecic jakas literature specjalistyczna z zakresu filmu ktora nie jest magazynem 'Film' ? ;] Ten post był edytowany przez Elvaralinde: 16.08.2005 17:03 -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Apropos Krakowa mojego kochanego będzie offtop - czytał ktoś kiedyś opowiadania Łukasza Orbitowskiego? Polecam wszystko z góry na dół (trzeba w archiwalnych "Science - fiction" poszperać bo jeszcze nic nie wydał w formie książkowej) - genialne horrory z gatunku "tu i teraz". Dla ludzi znających Kraków frajda podwójna bo większość wydarzeń rozgrywa się właśnie w Krakowie. W domach, które mijałem chodząc do szkoły, w sąsiedztwie knajp do których chodzę, na plantowych ławkach - aż strach chodzić potem w nocy po mieście. Polecam gorąco!
No. Chce zostać muzykiem rockowym. Dziękuję. |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
masz dwie możliwość - albo zbieraj na pogrzeb - tacy szybko umierają, albo odkładaj na emeryturę - bo można mieć tyle lat, co Lemmy [Motorhead] i nadal grać ;p
-------------------- |
Quizer |
![]()
|
![]() Gusrim Gehorertz, Syn Odyna, Wielki Wódz Nordów, Arcykapłan Zakonu Auril Grupa: kontroler ruchu Postów: 672 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Wellington Płeć: Mężczyzna ![]() |
re topic:
Za 2 lata wyjezdzam na studia do Anglii , koncze prawo, zostaje prawnikiem i zarabiam od cholery i troche kasy ;] -------------------- "We Stand Alone but Stand Together"
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
a Obsranym Gusrymem nei chcesz juz zostac w przyszlosci ? ;p
|
Katty |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 129 Dołączył: 03.08.2005 Skąd: Lochy Gryffindoru ![]() |
Ech, chciałabym być prawnikiem, jak znaczna część mojej rodziny...W grę wchodzi jeszcze historia, bo ją kocham. Może zostałabym nauczycielką historii i gnębiłabym biedne, niewinne dzieci...Tak, to coś dla mojego pokręconego charakteru. Albo szatański nauczyciel albo piekielny obrońca.
![]() Ten post był edytowany przez Katty: 24.08.2005 11:12 -------------------- - Seviczku! Witaj, moje bóstwo Podziemi!
– Tonks! Moja radości! Moja miłości! Nareszcie jesteś! Tak za tobą tęskniłem! Powinnaś się do mnie wprowadzić. I rzucić tę zwariowaną pracę. - ... O Merlinie i siedmiu krasnoludków... – Moja najmilsza. Mój skarbie. Jak się miewasz? Czy już mówiłem, jak strasznie za tobą tęskniłem? – Kim jesteś, nędzny oszuście, i co zrobiłeś z moim Sevem?! - ... Wydało się. Jestem Gilderoyem Lockhartem. Uciekłem ze św. Munga i zmusiłem Severusa, żeby zajął moje miejsce. Jeśli szybko tam pobiegniesz, zdołasz go może uratować, zanim lekarze mu wmówią, że jest mną. Arien Halfelven - "Rozmowy Trumienne VIII: Exegi monumentum" Fanka pairingu NT/SS - łaskawie proszę o nie wieszanie ![]() |
Quizer |
![]()
|
![]() Gusrim Gehorertz, Syn Odyna, Wielki Wódz Nordów, Arcykapłan Zakonu Auril Grupa: kontroler ruchu Postów: 672 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Wellington Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(voldius @ 23.08.2005 22:56) Tera elfem zaczalem grac ;p -------------------- "We Stand Alone but Stand Together"
|
Herma |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 136 Dołączył: 28.09.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
siatkarką
krótko zwięźle i na temat.......... |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
new plan:
chcę zarabiać dużo kasy i jeździć po świecie, o! -------------------- voir clair dans le ravissement
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 04:44 |