Kim Chcecie Zostać???, .
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kim Chcecie Zostać???, .
Satania |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 139 Dołączył: 01.02.2007 Skąd: za górami , za lasami . . Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE Mój nauczyciel języka polskiego z liceum wyjechał w zeszłe wakacje i nie wrócił. Kolega, co się bronił w tym roku, wyjechał z dyplomem inżyniera i składa laptopy DELLa. Kuzyn po politologii sprzedaje w Dublinie używane samochody. Znajoma po konserwacji zabytków (czy ja to się tam nazywa) siedzi w Hiszpanii i pilnuje dzieci. I coś mi się widzi, że trza spieprzać, zanim nam granic nie pozamykają. czyli poprostu lepiej szybko skończyć zaodówkę jako jakiś piekarz i wyjechać i pracować w zawodzie niż kończyć studia i i tak robić to samo . . ![]() chociaż mi się ten pomysł nie widzi . przecież studia to podobno najpiekniejszy okres w życiu ![]() Ten post był edytowany przez Child: 04.02.2007 13:42 -------------------- Fairytale gone bad .
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy system eliminacji studentow jest nadal aktywny? bo od tego w duzym stopniu bedzie zalezalo, czy potwierdzone zostana studia jako najpiekniejszy okres :P
-------------------- |
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Jest aktywny, i to jak cholera.
Sesja może nie byłaby takim traumatycznym przeżyciem (przynajmniej dla mnie), gdyby człowiek nie tylko obiecywał sobie, że będzie się uczył w semestrze, ale naprawdę to robił. Ten post był edytowany przez hazel: 04.02.2007 16:07 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
patix |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 126 Dołączył: 28.08.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Otóż po utraceniu wszelakich ambicji z niewiadomych powodów :P chciałabym mieszkać w małej przyciasnej (musi być przyciasna!) kawalerce w niedogrzanym bloku. Dobrze byłoby, gdyby raz na jakiś czas nie było ciepłej wody (ale nie w ziemie :P). Poza tym odpadający tynk, wpół-rozwalone schody - jestem jak najbardziej za. Podwórko wychodzące na blokowisko, najlepiej brudne i lekko zalatujące mieszaniną dymu papierosowego i gnijącego śmietnika, którego nie wiedzieć czemu nikt nie opróżnia. W bramie grupka dresów, jeśli chcesz przejść z tym, co masz w kieszeniach, musisz wykazać spryt Jamesa Bonda.
A jeśli chodzi o zawód (bo o tym miałam pisać) - 0 konkretnych planów. Żeby było trochę kasy - rachunki, Internet :P, parę niespodziewanych wydatków (tj. raz na jakiś czas odświeżyć komputer, wymienić parę ciuchów). Sam zawód - najchętniej też coś przed komputerem - coś żmudnego i nieciekawego :P. Taki scenariusz naprawdę mi się podoba (przynajmniej jak na teraz). 0 stresu, 0 wymagań, 0 problemów. Żyć, nie umierać! -------------------- i don't think he wanted to kill James ... i mean,it's Voldy!~he'd kill everyone and everything
|
LilienSnape |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 579 Dołączył: 11.12.2006 Skąd: Roseau Płeć: Kobieta ![]() |
ech . żeby każdy miał takie wymagnia x P życie byłoby piękne x P
-------------------- |
Satania |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 139 Dołączył: 01.02.2007 Skąd: za górami , za lasami . . Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(patix @ 04.02.2007 16:15) Otóż po utraceniu wszelakich ambicji z niewiadomych powodów ![]() ![]() A jeśli chodzi o zawód (bo o tym miałam pisać) - 0 konkretnych planów. Żeby było trochę kasy - rachunki, Internet ![]() ![]() Taki scenariusz naprawdę mi się podoba (przynajmniej jak na teraz). 0 stresu, 0 wymagań, 0 problemów. Żyć, nie umierać! a dodatkowo może na pół etatu dorabiać sobie jako agentka CIA ? ![]() to by mi pasowało . -------------------- Fairytale gone bad .
|
mida |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 99 Dołączył: 02.08.2005 Skąd: z Polski Płeć: Kobieta ![]() |
Zawsze chciałam być bogatą bezrobotną... ale w ostateczności mogę też pracować w teatrze.
-------------------- "Na mój zew chłoń nocy smak, tylko nocą zatracisz duszę
Przeklnij ze mną słońca blask, pragnień twych nic już nie zagłuszy Uwierz mi i uwierz w noc, tylko nocą odkryjesz prawdę Sny wstydliwe skryje mrok, z marzeń nikt cię tu nie okradnie!" |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(mida @ 10.03.2007 23:01) bogata bezrobotna? hm. rentierka prędzej. ale dobra. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja bym pracował w mafii.
Byłbym bogaty, no i oficjalnie bezrobotny ![]() -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
jamona |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 24.08.2006 Skąd: z pobliskiej rzeki Płeć: Kobieta ![]() |
żyć z procentów to niezła myśl tylko najpierw trzeba mieć trochę kapitału. Od powietrza odsetki nie urosną.
W mojej szkole zorganizowano doradztwo zawodowe. Po spotkaniu z psycholog okazało sie ze prawie każdy wybrał nie ten profil co trzeba.Osoby które mają same pały z maty powinny zostać inżynierami,a humaniści poświęcić się biologii. Padały niezwykle interesujące pytania np.: Czy interesuje Cię produkcja betonu?. Moja wiara w doradztwo zawodowe upadła...Ciesze się,że akurat w tym czasie,kiedy ustalano termin spotkania z doradczynią byłam chora. Jeszcze by się okazało,że moją przyszłość powinnam związać z hodowlą glizdy kalifornijskiej. ![]() Im bliżej studiów,tym większe mam wątpliwości co do mojej przyszłości.Kompletnie nie wiem co mam wybrać.Zastanawiałam się nad kryminologią i kryminalistyką ,prawem i historią sztuki.bardzo interesuje mnie też zawód kostiumologa. Kocham teatr i bardzo chciałabym w jakiś sposób związać z nim swe plany. Jak zwykle pewnie nic nie wyjdzie i jak większość młodych ludzi wyjadę z tego kraju.... -------------------- wolność dla Tybetu
więcej tolerancji |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
A ja bym nie chciał wyjeżdżać. Mam nadzieję, że mi się uda.
Nie wiem, na jakie iść studia. Doradźcie coś przeciętnie inteligentnemu humaniście z niewielkim zapałem do pracy. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
jamona |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 24.08.2006 Skąd: z pobliskiej rzeki Płeć: Kobieta ![]() |
Mafia...hm...niezły pomysł
![]() Polecałabym wszystkie kierunki humanistyczne ![]() Ciekawe jest kulturoznawstwo historia sztuki .Wszystko zależy on twoich zainteresowań. Eva: Polecam zapoznanie sie z opja 'EDYTUJ POST'. -------------------- wolność dla Tybetu
więcej tolerancji |
Zeti |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Prefekci Postów: 3734 Dołączył: 13.12.2005 Skąd: Kraków Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja bym poszedł na Historię Ogólną, albo jakiś język obcy. Nic innego mi nie przychodzi do głowy
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 11.03.2007 13:17) A ja bym nie chciał wyjeżdżać. Mam nadzieję, że mi się uda. Nie wiem, na jakie iść studia. Doradźcie coś przeciętnie inteligentnemu humaniście z niewielkim zapałem do pracy. dziennikarstwo. przynajmniej u mnie /uw/. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
QUOTE dziennikarstwo Przeciętnie inteligentnemu humaniście z niskim zapałem do pracy, który nie chce być dziennikarzem. Język obcy brzmi prawdopodobnie. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
Hiszpański. Hiszpański na przyszłość
-------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Akurat.
Sinologie bym polecala, ale to nie jest dla przecietniakow. -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Mam pytanie: Co to jest sinologia???
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Sprawdź na Wikipedii.
Eva - chyba Cię Budda opuścił. A hiszpański? No chyba nie bardzo. Angielski prędzej. Chyba wybiorę zawód tłumacza. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Zeti |
![]()
|
Jak już wiem co to sinologia, to ci ją odradzam.
angielski może być, ale nie uważasz, że za dużo jest już tłumaczów angielskich? Czas na jakiś nowy kierunek, dlatego proponuje iberystykę. -------------------- ![]() ![]() ...Prefekt Gryffindoru... 'Friends are angels who lift us to our feet, when our wings have trouble remembering, how to fly.' |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
łeee... myslalem ze ta sinologia to czesc teologii zajmujaca sie grzechem ;p
-------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
A dlaczego odradzasz jesli mozna wiedziec? xP
Child - spadlam z krzesla xD LOL xD -------------------- |
Zeti |
![]()
|
Złożoność języka chińskiego, i trudności związane z jego nauką mnie przerażają. Choć Chiny to ciekawy kulturowo i etnograficznie kraik.
Eva |
![]()
|
A ja bym polecala, bo zwazajac na rozleglosc rynku chinskiego znajomosc jezyka i kultury oraz regionu otwiera szerokie pole do popisu dla osob, ktore zajmuja sie konaktami biznesowymi na linii Europa-Chiny. I dochodowe to pole.
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
dodatkowo polecałbym zaopatrzenie się w dobrze usytuowane stoisko na stadionie dziesięciolecia xD
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 08:08 |