Ideał
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ideał
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Macie jakiś ideał urody na świecie? Kogoś
kogo uważacie za wcielenie piękna i doskonałości? Myślę tu oczywiście o
pięknie fizycznym, jestem w końcu facetem. A może macie ideał
niespersonifikowany? Wymyślony, ale nie istniejący realnie. A może wogóle
macie to w tyle, bo dla was "liczy się tylko wnętrze". Różnie to
bywa. Nie chcę, żeby to przeszło w rozmowę o miłości. Miłość miłością, a
piękno to trochę inna bajka. Wlałbym raczej, żeby dyskusja przybrała postać
nieprowadzącej do niczego (za to bardzo inspirującej) dysputy o pięknie i
jego formach przybranych w ludzkie ciało. No bo jedni lubią nosy długie i
garbate, a inni małe i zadarte. No i które są ładniejsze? (wiadomo, że te
zadarte, no ale nie wszyscy osiągnęli ten poziom oświecienia, żeby se to
uświadomić, hehe)
|
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
piękny jest wschód słońca nad jeziorem
oświn
piękne są słoneczniki i stokrotki piekne jest dno zatoki korynckiej i partenon piekny jest wysoki brozowooki brunet i lot orła chwile sa piekne Ten post był edytowany przez voldius: 29.07.2004 15:06 -------------------- m
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
hm ciężko byłoby mi określić ideał.
zresztą chyba sam nie wiem, jak ten ideał mógłby wyglądać. cholernie
ciężko jest coś takiego określić. to pytanie możnaby zadać w wieku
kilkudziesięciu lat ;] a teraz co mogłoby być choć trochę idealne. hmm.
idealne jest piękno. a czyje?
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
wg mnie to glupi temat.
wiele razy slyszalam o osobach ktore mowia moj/a chlopak/dziewczyna musi byc wysoki/a ladny/a szczuply/a za moment okazuje sie ze kochaja totalne przeciwienstwo. -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
No i? Niezbyt rozumiem, co ma ten przykład do sensowności tematu. Faktycznie często tak bywa. To raczej udowadnia sensowność tematu. Można się zastanowić, gdzie przebiega granica między podziwem a miłością i wogóle nad setką innych rzeczy.
|
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Nie chcesz, aby temat zszedł na miłość?
Hm, szkoda bo już po pierwszym słowie chciałam do niej nawiązać...nawet
ciężko tego nie zrobić. Nie, nie mam ideału urody. Kiedyś sobie taki
"skleciłam" ale szybko okazało się, że moje upodobania zmieniają
się..
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
nie mam jasno określonego ideału. raczej nie
podniecają mnie [mówię o facetach oczywiście] modele z okładek czasopism,
tacy a'la Ken. oprócz zadbania itd. liczą się oryginalne rysy, coś co
pociąga.
nie raz zdarza mi się prawie poślinić na widok Johnny'ego Deppa. Ten post był edytowany przez Potti: 29.07.2004 15:40 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Pamiętam jaki zawsze miałam problem, by
odpowiedzieć koleżankom jaki jest mój ideał faceta
![]() W tej chwili nie miałabym najmniejszego problemu z opisem mojego ideału. Ale tylko dlatego, ze już na niego wpadłam. Z grubsza spełnia wszystkie dotychczasowe wymogi, ale prawda jest taka, że wcześniej bym go na pewno nie opisała. Jeszcze do niedawna, byłam zdania, że coś takiego jak ideał nie istnieje. Zmieniłam je, nie dlatego, ze nagle się cudownie objawił, lecz dlatego, ze zmieniłam mój sposób pojmowania ideału. Do wyglądu, który z czasem przestaje razić, lub zachwycać; wszystkich cech które sprawiają, ze ogólnie jest nam super, dodałam nasze wszystkie wady. Jeśli jestem w stanie je zaakceptować, choć u wszystkich innych doprowadzają mnie do szału, i nie rzutują one na związek, to taka osoba jest dla mnie właśnie ideałem. Oczywiście, nie zamierzam mu o tym mówić. Każdemu facetowi od razu przewróciło by sie w głowie, gdyby usłyszał, ze jest ideałem. Niech się jeszcze trochę postara, wszak zawsze może być lepiej ![]() Aaa! Wymyśliłam! Jest jedna rzecz obowiązkowa, bez której się po prostu nie da obyć. Musi być dobry w łóżku. Tak, drodzy panowie, większość moich koleżanek twierdzi, że sex jest przereklamowany, i cos mi mówi, ze to przez to, ze mają facetów niedorajdy... |
Katon |
![]()
|
No to jaki jest w łóżku to już się do jego wyglądu ma no... powiedzmy względnie. Znam dziewczynę, która jest dla mnie absolutnym ideałem urody. Tak naprawdę najważniejsze w twarzy jest to czego się akurat nie da jasno opisać. No bo kolor włosów, czy oczu, to są jednak sprawy drugorzędne. Liczy się chyba najbardziej "sposób rozmieszczenia" wszystkiego na twarzy. Harmonia, ale z małymi elementami asymetrii, odległość od nosa do końca czoła i od końcówki nosa do brody. Wiem, to głupio brzmi ale to właśnie decyduje o tym czy jakaś twarz nam się podoba czy nie. Ta dziewczyna ma wszystko tak jak powinna. I jeszcze jakieś takie wyzwanie w oczach... Szkoda, że zmienia facetów jak rękawiczki i jest hm...mocno świadoma własnej urody...
|
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
o tym czy ktos sienam podoba czy nie,
decydują również feromony wiec nasz gust jest zmienny ja powiedziałam że
wysocy bruneci są piękni ale to nie znaczy że to mój ideał
co do spraw łóżkowych zgadzam się całkowicie z nadzieją ![]() Ten post był edytowany przez Teodora: 29.07.2004 16:01 -------------------- m
|
Szyszmora |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 17.07.2004 ![]() |
Jasne, że zadarte! Jak ktoś krytykuje mój nos tylko dlatego, że jest nieco zadarty, to mnie nerwica bierze.Spojrzeliby na swoje kartofle! A co do ideału...Mnie nigdy nie pociągali napakowani lalusie. Może jestem banalna, ale o wiele bardziej wolałabym fajtłapowatego intelektualistę, erudytę z poczuciem humoru, niż modela z okładki jakiegoś pisma, z którym nie miałabym o czym rozmawiać.( Ale najlepiej byłoby, gdyby był i ładny i mądry ![]() ![]() ![]() -------------------- the things you say
games you play dirty magic... |
||
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
Sam napisałeś Katon, co wpływa na to, że
mi się ktoś podoba. Tak więc o dokładny zarys ideału bardzo trudno. Zresztą,
do dziś myślałam, że wolę brunetów. Moją tezę obalił chłopaczek napotkany na
deptaku. Ciemny blondyn. O bardzo dziwnych oczach i nietypowej twarzy.
Szkoda tylko, że nie widuję takich na szkolnych korytarzach...
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
gdybym miala okreslic ten swoj ideal, to nie
dosc, ze mialabym problem z konkretnym okresleniem jego wygladu (ale to sie
jakos przezyje), to raczej... po prostu byloby ich wiecej niz jeden =P
moze z tym ma cos wspolnego ta cecha zwana popularnie "kochliwosc"? =P Silny, b. "męski" ( nie lubie tego okreslenia, ale nic innego nie przychodzi mi do glowy, co mogloby zastapic to slowo..) brunet o elektryzującym spojrzeniu mozliwie jak najbardziej ciemnych oczu.. Romantyczny, wrazliwy blondyn wpatrzony gdzies w dal zamglonym wzrokiem lazurowych oczu.. z urzekajaco slodziutkim usmiechem. te 2 szablony, gdy sie czyta, robia podobnie "wspaniałe" wrazenie... ale jednak chodzi o te rysy twarzy. o coś.. ładnego, wlasnie o ta symetrie i proporcjonalnosc. i w tym pieknie (a czasem nawet nie-pieknie?) musi sie znalezc wlasnie takie c-o-s, co przyciagnie wlansie MOJ wzrok i tym sie zachwyce.. hmm, u mnie po czesci role takiego idealu spelnia Shane West. =) Po czesci jeszcze jedna osoba, ale w to zaglebiac sie nie bede =P -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie mam okreslonego idealu, a to dlatego,ze sam nie naleze to szczytnego grona pieknych ludzi (a moze mam po prostu niskie mniemanie o sobie...whatever:). Oczywiscie kiedys patrzylem tylko na to czy kobieta jest ladna, reszta mnie nie interesowala, nawet jesli miala by byc najglupsza osoba na ziemi liczyl sie tylko wyglad. Teraz szukam kogos z kim moglbym rozmawiac, podzielic sie pogladami na swiat, kogos kto podnioslby mnie na duchu w razie potrzeby. Poki co nie znalazlem jeszcze takiej osoby, no ale bog tez zaczynal od zera co nie?;D
A tak poza tym to mi sie Mila Jovovich podoba ^^ -------------------- |
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Nie mam swojego ideału mężczyzny. Według
mnie od urody ważniejsze jest wnętrze człowieka. Cóż mi po przystojniaku,
jeżeli ma same głupoty w głowie i dyskusja z nim o rzeczach poważniejszych
nie wchodzi w grę.
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
Sir Momo Mumencjusz Mum |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 154 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: z Warszawy ![]() |
Z ideałami to raczej ciężko;
ja swojego nie mam. Od razu uprzedzam - ja prosty chłopak jestem i podoba mi
się jakieś 90% populacji dziewczyn. Jedne mniej, inne bardziej, to
oczywiste. Są natomiast takie elementy w ich wyglądzie które sprawiają, że
dana dziewczyna podoba mi się bardziej. Przykładowo - mam dziwną słabość do
dziewczyn w okularach (ahh...) i jakieś 4/5 takich dziewczyn podoba mi się
"bardziej". W każdym razie kilka takich elementów jest. Ale one
wszystkie połączone razem wcale nie obrazują mojego ideału. Znam dziewczynę,
która łączy większość tych cech, ale wcale przez to nie wydaje mi się
"super-atrakcyjna". Normalna, ładna dziewczyna. Jeśli podciągnąć
jednak do miłości - tzw. "obiekt moich westchnień" nie posiada
żadnej z tych cech, a i tak potrafię wgapiać się w nią godzinami jak w
obrazek i mi się nie znudzi. I nie potrafię patrzyć na nią jak na
"elementy składowe" - oczy, włosy, twarz, etc., tylko wgapiam się
w całość ^^. Znam ją ponad cztery lata, rozmawiamy ze sobą raczej chyba
często, a ja do dziś nie wiem, jaki ma kolor oczu... Raczej wątpię, czy
mógłbym ją nazwać moim ideałem, ale co z tego? ;P
P.S. Ja wiem, że to powyżej ma koszmarną ilość powtórzeń, no ale to nie opowiadanie ![]() -------------------- W imię Moda, bezczelnym nabijaczom wieczny przynosimy odpoczynek! Amen.
jam ci on gdyżeś aniele wzbił się księżyc świeci w jeziorze pluskają ryby i do tego wcale idę i widzę i słyszę i tak dalej bo w końcu zaiste przeszłość przepowiedziana przeznaczeniem jest zawsze ten obcy co jeździł koleją w armacie widziany huk raz za razem niby on nie ja wy amen To ja ^^ |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
Coraz częściej uświadamiam sobie że na
świecie nie ma ideałów. Ja bym się złapała na nieidealnego długowłosego
faceta 180 cm z IQ powyżej 100 XP.
Zapomniałam że jednak jest jakis ideał: moja sis Alexa! Brawa dla tego szydercy i sadysty! Ten post był edytowany przez Vilanda: 04.08.2004 12:44 -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Vi - i vice versa kochana XD
Moim ideałem jest Richie z mojego avata XDDD Tak na serio to jest mój kochanek, więc i tak no comments :> Dla mnie wielu jest ideałem, a każdy wygląda inaczej XD |
Lilly |
![]()
|
![]() Forumowa Sekretarka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 332 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kielce Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja też zawsze miałam problemy z
określaniem ideału piękna. Poprostu nie ma u mnie czegoś takiego, żebym
mogła na widok jakiegoś faceta powiedzieć 'On jest idealnie
przystojny'. Zawsze brakuje 'czegoś' ;] Ale to nie znaczy, że
żaden mi się nie podoba, jest paru takich. Ze znanych - Orlando Bloom (z
lekkim zarostem, mrau ;] ), Brad Pitt, David Beckham (chociaz czasem ma
koszmarne fryzury) i piłkarz Anthony Le Tallec ;D I jest tez paru z reala,
którzy podobają mi się czysto fizycznie, nie chciałabym z nimi
'kręcić'.
-------------------- زدزز - Lilly po arabsku ;D
![]() ![]() ![]() |
Bitter |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: najbiedniejszy region UE. ![]() |
idealem prawie idealnym jest moj
przyjaciel, ktorego godnosci tu nie wymienie;>
taki duzy, czuly, delikatny, taktowny, a jednoczesnie kawal z niegow skurwiela ; ) -------------------- and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.' |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"Pamietam dobrze ideal
swoj..."
No a tak na prade to nie mam okreslonego za bardzo, jedyne co wiem, to ze wole raczej nizsze panie:) -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
voldius |
![]()
|
||
Unregistered ![]() |
peeeee? jak się zastanowiłem, to chyba jestem za młody na określanie ideałów. idealna to jedynie jest furażerka, którą właśnie mam na głowie i bardzo mi się podoba! |
||
Bitter |
![]()
|
||||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: najbiedniejszy region UE. ![]() |
skad wiedziales?! ;> ciiii, pan [P] tez ma neta i nie chce zeby sie dowiedzial ze wypisuje na nim na moim non-public blogu, bo by sie ostro zdenerwowal...tzn, no, i tak mu powiedzialam ze jest slyczny i wspanialy, wybrechtal mnie, powiedzial ze to ja jestem sliczna, wspaniala i idealna, wybrachtalam go i jeszcze sie wydarlam ze klamie. jak widac ciezkie jest zycie ideału! ;D poza tym, voldius - ;*~~ -------------------- and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.' |
||||
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
yoł, to powiedz mu, że jest brzydki i
śmierdzi i jest ćwok ;P zobaczymy co zrobi ;P
a poza tym czytam bloga ;] ;* |
alchemiczka |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z lochów Płeć: Kobieta ![]() |
wg mnie głupi post. -------------------- Myśka (31-05-2003 12:35): Hazel, legendo forum..((; (...) i erotycznych snów [z udziałem dementiego^^] (...) - o to im chodzi, Dem? Ja też w ogóle tego nie rozumiem |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:29 |