Ideał
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ideał
Yavanna |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 95 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Lubaczów/Kraków Płeć: Kobieta ![]() |
Jeśli jakaś osoba staje się dla nas
ideałem urody, to myślę, że pociągają nas detale w jej urodzie. Czasami
uwagę przyciągają oczy, czasami włosy. Każda jednostka ma w swoim wyglądzie
coś elektryzującego, co może być zauważone przez drugą osobę. I dlatego
według mnie każdy ma inny ideał urody.
Wielu ludzi teraz stwierdza, że ceni bardziej charakter od wyglądu zewnętrznego. Jednak wygląd też się liczy. Uważam, że nie zaczęlibyśmy rozmawiać z daną osobą, gdyby coś nie przyciągnęło nas w jej wyglądzie. Kanony piękna w mediach zmieniają się z roku na rok. Media próbują nam narzucić wykreowany przez nich ideał piękna. Jednak, jak już wspominałam, każdy mimo tego będzie widział piękno gdzie indziej niż druga osoba. Dla mnie ideałem piękna w wydaniu męskim jest Keanu Reeves. Ale to tak na marginesie. -------------------- "(...) Proszę tylko, żebyście raczyli uważnie przeczytać to, co piszę, zamiast, jak to jest w Polsce we zwyczaju, wydawać opinię nie skażoną znajomością rzeczy".
Rafał A. Ziemkiewicz - "Polactwo" Ot co. 'What this country really needs... right now... is a Doctor' (; |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
ideal... kiedys mowilam, ze to wysoki brunet, dlugie wlosy, piekne, glębokie oczy. czuly, inteligenty... nie cieć i nie paker, nie kujon i nie nieuk... gra na gitarze elektrycznej. moge z nim o wszystkim porozmawiac. wszystko mu powiedziec. ech. ale teraz wiem, ze to nie jest takie proste. wyglad nie ma znaczenia [no moze troszke XP] liczy sie 'wnetrze'. ale z drugiej strony nie moglabym chodzic z np. dresem, chociazby swietnie mi by sie z nim gadalo.
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
osobiscie na teksty w stylu: "wygląd
nie ma znaczenia, liczy się wnęęętrze" reaguje, albo;
- psychopatycznym śmiechem albo - atakiem szewskiej pasji. wygląd bardzo sie liczy. jest wazny, bardzo wazny, a moze nawet najważniejszy? zyjemy w rzeczywistosci, która kultywuje młodosc i urodę. w dzisiejszych czasach wyglad liczy sie chyba bardziej niz kiedykolwiek wcześniej. udowodnione jest ze ludzi ładnych i atrakcyjnych traktuje sie z większa pobłażliwością, przypisuje sie im lepsze cechy, uwaza sie ich za inteligentniejszych itd. a ktos kto mówi, ze wygląd sie nie liczy jest po prostu obłudny. weźcie do łapy prase, włączcie tv. swiatem żądza pieniądze, polityka i uroda. troche pompatycznie, ale tak jest..=) -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
Czytając wypowiedz viggi zauważyłam, że ona
sama sobie przeczy. Pierw pisze o swoi ideale, potem, ża tak naprawde wygląd
się nie liczy, a potem, że nie mogła by chodzić z dresem, nawet jak miałaby
z nim o czym gadać. Pf...
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
vigga |
![]()
|
||
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
no widzisz, napisalam:
co oznacza, ze ma. ale tez nie jest taki zupelnie najwazniejszy [ale JEST wazny].i dlatego napisalam, ze nie moglabym chodzic z dresem, wlasnie dlatego, ze wyglad troche sie dla mnie liczy -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
||
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
no chyba bardziej niż troszke.
-------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
vigga |
![]()
|
oj, ze sie tak wyraze, czepiasz sie
szczegolow... zacznijmy od poczatku. wyglad nie jest dla mnie najwazniejszy.
ale tez sie liczy. nie moglabym byc z dresem, poniewaz nie rozumiem jego
myslenia, jego spojrzenia na swiat. ale rowniez bardzo nie lubie chloapakow,
w takich rozciagnietych, szerokich szmatach.
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
Luthien |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 74 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: Kraina Zero Płeć: Kobieta ![]() |
Muszę się zgodzić w całej rozciągłości z
Kirą. Powiem więcej, dla mnie wygląd jest ważny, nawet bardzo ważny. O wiele
chętniej rozmawiam z osobą o miłym, ładnym wyglądzie niż z jakimś brzydalem.
Może jestem powierzchowna, ale tak właśnie reaguję, bo taka jest wg mnie
natura człowieka. Ale też wiem, że wnętrze jest ważne. Lecz dla mnie
istnieje jeszcze taki jeden element - czy osoba ma właściwości przyciągające
do siebie, czy jest interesującym człowiekiem, takim, który potrafi
imponować. Więc nie chodzi tylko o to, że musi być miły, mądry, itp., ale
żeby czymś mnie zainteresował.
A ideał? Mimo całej ludzkiej mądrości, jakiś tam ideał próbuję nakreślić. Meżczyzna - blondyn, wysoki, niebieskie oczy (och jakie to banalne), natomiast kobieta - powinna być niska, taka filigranowa, szczupła, ciemne włosy. A jeśli chodzi ogólnie o twarz, to zauważyłam, że podobają mi się ludzie o wyrazistych, ostrych rysach. -------------------- |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja zawsze niby mam ten ideał, ale podobają
mi się faceci z naprawdę róóóżnych kategorii...
Raz niski, raz wysoki Raz blondyn, raz brunet Raz stary, raz młody Po prostu ideały możemy sobie wymyślać, ale przecież serce nie sługa, no nie? |
Ilchirion |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 04.08.2004 ![]() |
mam jeden ideał.
ideał banalności. ideałem banalności jest ideał. czegoś tak banalnie idealnego jak idealny męzczyzna (ani kobieta =P) nie ma na tym nieidealnym swiecie. ('pod wzgledem fizycznym') Ten post był edytowany przez Ilchirion: 04.08.2004 22:38 -------------------- na niebie
błękit naszych marzeń. Na ziemi zieleń naszych ciał. Na drzewach biel naszych uśmiechów. Na drodze czerń naszych wspomnień... |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
a ja w słowniku pod słowem
'idealny' znalazłam taką interpretacje;
idealny - niematerialny, duchowy, uduchowiony. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
alchemiczka |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 98 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z lochów Płeć: Kobieta ![]() |
to mi przypomina jak kiedyś na polskim
sorka chciała nam wyjaśnić istote renzesansowej cnoty i wymienialiśmy różne
słowa opisujące to, zeby w końcu do tej cnoty dojść. Tak więc zapisaliśmy na
tablicy:
ideał - geniusz - perfekcja - mądrość - piekno - siła - itp, itd... aż w końcu sorka do nas - "no co jakie słowo te wszytkie słowa obejmuje?" (chodziło jej o tą "cnotę" renesansową), a my siedzimy jak woły i nic nie czaimy, "no jakie to będzie jedno słow na te wszytkie określenia, geniusz, perfekcja, mądrosć, uroda...?", a ktoś z tyłu - "Lisek" (Lisek, taki nasz kumpel z klasy). -------------------- Myśka (31-05-2003 12:35): Hazel, legendo forum..((; (...) i erotycznych snów [z udziałem dementiego^^] (...) - o to im chodzi, Dem? Ja też w ogóle tego nie rozumiem |
ginny_irlandka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: LUBLIN!! czocha & gniew & Ireland ![]() |
ideał? przyglądam się
waszej dyskusji i czegoś mi tu brakuje... wg mnie wyglad sie liczy,
osobowosc tez, ale bardzo, bardzo wazna jest chemia.... ktos to nazwal
kiedys pożądaniem, przyciaganiem. nazwa nazwą ale jak wytlumaczycie to, ze
jakas osoba jest dokladnie w waszym typie, ma fajna osobowosc, ale nie
dziala na was? a podobna do niej/ niego, dziala, i to bardzo. W tym wypadku
ideał kobiety/mężczyzny jest calkowicie bezsensowny. Poniewaz po co tworzyc
go w wyobrazni, skoro jesli spotkamy odpowiednia osobe, nie jest istotne,
czy ma wlosy blond, czarne, kasztanowe rude czy niebieskie =P ale czy
rowniez czuje "chemie".
Of course istnieja osoby calkowicie nie w moim typie, na co skladaja sie cechy osobowosci, kultura osobista itd, tzw "obycie" eh... poziom rozwoju umyslowego (ze sie tak wyraze), i wiele roznych innych rzeczy ktore mnie w pewnien sposob raza, zniechecaja, oraz wrecz odstreczja. NIe lubie pewnego pana o osobliwym nazwisku pewnego ptaka, z ktorym mam czasem do czynienia, i gdy gapi sie na mnie swoimi oblesnym, sprosnym spojrzeniem, a jego galki oczne obracaja sie z przerazajaca szybkoscia, a jego zel do wlosow blyszczy wyjatkowo (czyżby to był wspaniały pan Tomasz K. english teacher??) heh jak to poczatkujaca nastolatka ciagle zakochiwalam sie w wielu mezczyznach, aktorach, itd (teraz mi to troszeczke minelo) ale nie nazywalam ich idelalami. idealu nie ma. kazdy posiada wady, ktore sa praktycznie niewidoczne, gdy spojrzymy na caloksztalt... ale jednak je posiada i przy blizszym starciu odkrywamy je ;D Orlando, boski Bloom, Brad Pitt, kto tam jeszcze? sami wybierzcie.. mam tego dosyc., to jest chore. nobody's perfect, a kazdy wygladalby ladnie po profesjonalnej przerobce komputerowej (troche o tym wiem, experymentuje w gimpie) make up'ie itd. ale to juz inna sprawa. konczac nie szukam (tak to nazwe, bo najczesciej to mnie szukaja) tzw "idealu", tylko osoby ktora zadomowi sie w moim serduszku jako ktos wyjatkowy, kto na mnie maxymalnie podziala i spodoba mi się. jesli jestes taka osoba zadzwon pod 0-700-880. Finito. PS: jade na oboz jezykowy na Mazury, bede 15.08 czy 16.08. En ausencia de ti.... ![]() Ten post był edytowany przez Syriusz_Black: 05.08.2004 08:22 -------------------- I have nothing more to say.
Only the heart can see... Only the heart can see... ***Follow your star*** |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Hm, dla mnie na chwile obecna wokalista
Hoobastank. (cos mnie tknelo na skosnookich ostatnio) Ale u mnie to sie
zmienia z szybkoscia rosyjskiej torpedy.
A pewno ze wyglad ma znaczenie, ale (na szczescie) sa rozne gusta i niektorym moga sie podobac osobniki o urodzie z lekka mniej olsniewajacej (; Spojrzmy prawdzie w oczy, Esmeralda nie wybrala Quazimoda. (smutna prawda ale jednak, wyjatki zdarzaja sie tylko w Shreku i chwala mu za to) -------------------- |
Karolcia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 24.04.2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
nie ma idealu, to prawda, ale chyba kazdy
ma cos takiego ze w jednej osobie podoba sie jej to w drugiej to, i dla mnie
wlasnie to jest ideal , taka mieszanka, nikt nie ma wsyztkiego i co z tego
ze nie ma na tej ziemi idealu!
wkurzaja mnie te wasze teksty 'idealu nie ma', 'ideal nie istnieje' itp. co to ma do rzeczy? pytanie jest jaki jest wasz ideal a nie czy on istenieje? gosh z faktu ze wyjezdzam dzis nie mam czasu sie rozpisywac o moim idealu bo musze sie zastanowic do konca ![]() ![]() -------------------- http://www.walktoremember.prv.pl <--- polska nieoficjalna strona mojego ulubionego filmu
|
Lilly |
![]()
|
![]() Forumowa Sekretarka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 332 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kielce Płeć: Mężczyzna ![]() |
No cóż, wygląd się liczy i musimy się z
tym pogodzić. Ale nie jest tak źle - w końcu nie same miss i misterzy chodza
po świecie, a jednak żyje im się dobrze i też znajdują swoje
'połówki'. Bo na szczeście oprócz skrajnych 'piękny' i
'brzydal', istnieje coś takiego jak 'ładny' czy poprostu
'przeciętny'. I nawet jesli nie znajdziemy się w grupie
najpiękniejszych, to bedziemy w ładnych lub przeciętnych - osób skrajnie
brzydkich nie jest jednak AŻ tak dużo. No i jeszcze oprócz samego wyglądu
liczy się też to, czy o siebie dbamy. Są osoby brzydsze, ale dbające o
higienę, a są przeciętni, którzy są poprostu brudni i oblesni
![]() -------------------- زدزز - Lilly po arabsku ;D
![]() ![]() ![]() |
nadya |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 53 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja konkretnie.
idealem kobiecej urody jest dla mnie liv tyler. ma niesamowita twarz. a idealem meszczezny slynny don juan johnny depp. niesamowity ah -------------------- "Kiedy patrze na ciebie, mowisz nie ma lekko, nie ma lekko-zalatwie to ucieczka"
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Ideałem mężczyzny dla mnie też jest Depp.
Co do ideału kobiety, to najbliżej do niego mojej koleżance, której i tak
nie zancie, więc ta wiedza niwiele wam daje.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Lilly-> tak mówiłaś o tych ''ładnych'' i ''przeciętnych''... mnie się wydaje, że to właśnie oni najczęściej znajdują swoje szczęśliwe połówki. z tego co widzę na ulicach za rękę, uśmiechnięci i zadowoleni z życia chodzą oni, a nie ci ''najpiękniejsi''.
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Szara Elfka |
![]()
|
![]() Łuczniczka doskonała Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: Eriador ![]() |
Hm... moim zdaniem trudno o ideał.
u mnie to jest to tak, że jakoś nigdy nie szukam w facetach tego idealnego. Zawsze ideałem jest dla mnie moja obecna (jejku, jak to drrrastycznie brzmi) 'miłość'. Ale dobra, napiszę... Nie muszę ukrywać, że kocham facetów w długich włosach... A oto wyidealizowany ideał... Wygląd Włosy (mania, mania... XD) do połowy pleców, ciemne, najlepiej czarne, lekko falowane. Ciemne, piwne oczy, duże. Prosty nos. Jasna, gładka cera, krótka bródka okalająca jasne (i miękkie) usta. Wzrost .... hm... tak około 177-180. Szczupłe, ładne nogi, zgrabny tyłek, ładna klata i brzuch. Aha no i bym zapomniała... śliczne dłonie (kolejna mania się odzywa... =) Co do wieku to nie mam jakiś specjalnych wymagań, oprócz tego, zę taki facet powinien kwalifikować się w przedziale od 17-23 lat. Charakter Miałby wręczać mi zawsze naręcze fioletowych tulipanów (byle by nie zbankrutował). Musiałby być szczery, oddany, troskliwy (byle nie za bardzo), ufny, otwarty, śmiały, gadatliwy (też bez przesadyzmu). Jeśli ktos kiedyś kogoś tkaiego gdzieś znajdzie, to zgłaszać się do mnie, albo do "Strefy 11"... tacy faceci nie istnieją... ): A jeśli bym miała wybierać kogoś idealnego z żyjących ludzi to u mego boku wylądowałby pan Johnny Depp, tyle że jak miał 20 lat ![]() -------------------- Jaka twoja cena byś brata sprzedał? Jaka twoja cena byś kupić się nie dał? Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada. Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada. Jesteś normalny, ja zapewne szalony. Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony. Farben Lehre - Judasz </b> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Marta |
![]()
|
||
![]() XXX Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 03.04.2003 ![]() |
wiesz elfka co do wygladu to znam kogos takiego. nazywaja go szatan. chlopak mojej kolezanki. srodowisko ludzi sluchajacych metalu. z charakteru nie znam go dobrze ale spoko czlowiek sie wydaje. wiec zapraszam do polic hehe ![]() |
||
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ja mam słabość ro rudowłosych dziewczyn
![]() -------------------- ![]() |
Alexa666 |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 306 Dołączył: 06.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
A ja mam słabość do Richiego XD On jest
taki słodziutki! XD Szkoda tylko, że ma tyle lat co ma...
|
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Nie wiedząc czemu,zawsze kiedy poznaję
jakiegoś chłopaka patrzę najpierw na oczy...muszą mieć w sobie cos co
przyciąga, jakąś nutkę tajemniczości i taką" głębię", w którą
można się wpatrywać bez końca. Kiedy poznam bliżej tą osobę, dopiero mogę
stwierdzić czy rzeczywiście jest w moim typie...jaki jest mój typ? Nie wiem
jak opisać...po prostu muszę poczuć,że osobowość drugiej osoby bardzo mi
odpowiada i widzę w tym kimś kogos wyjątkowego.
^^Potti ja tam widzę tylko tych najpiękniejszych chodzących ze swoimi drugimi połówkami po mieście, osiedlu czy parku;). Chociaż wg mnie słowo najpiękniejsi pokrywa się z ładnymi, bo to chyba oni mają najczęsciej z kim chodzić za rękę. =) -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
nadya |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 53 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
bo ludzie boja sie pieknych. bo wydaje im sie ze roztaczajo wokul siebie aure niedostepnosci. bo boja sie ze sami popadna w kompleksy patrzac na kogos niemalze idealnego. bo nie chca slyszec "takma piekna dziewczyna, ale on taki sredniawy" -------------------- "Kiedy patrze na ciebie, mowisz nie ma lekko, nie ma lekko-zalatwie to ucieczka"
|
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:54 |