Ideał
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Ideał
Kira |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
nadya, a moze nie dlatego, ze wydaje im sie ze roztaczaja aure niedostepnosci, ale dlatego, ze tak rzeczywiście jest? to oczywiście bardzo ogólne stwierdzenie, ale moze faktycznie cos w tym jest...
zgadzam się w 100%! zwróciłas uwage na bardzo istotną rzecz. czesto jest tak, ze nie sposób odmówic komus urody, ze po prostu trzeba obiektywnie i uczuciwie przyznac, ze ktos jest naprawde bardzo ładny, atrakcyjny, przystojny itd., ale mimo wszystko... w naszym odczuciu czegos tej osobie brakuje... choc ciezko sprecyzowac co to jest. moze to jest własnie to bezosobowe, blizej nieokreslone 'to cos'? chemia... to jest własnie to... czasami przyciągają całkiem nieładne osoby. Syriusz - ja mam w ogóle słabosc do rudych ludzi ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
||
Szara Elfka |
![]()
|
||||
![]() Łuczniczka doskonała Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 65 Dołączył: 12.04.2003 Skąd: Eriador ![]() |
serio? u nas w Tricity też jest taki koleś, Szatan, ale za bardzo sie do mnie podwala. Odpada. ![]() -------------------- Jaka twoja cena byś brata sprzedał? Jaka twoja cena byś kupić się nie dał? Fatalny dzisiaj czas, godnych reguł zagłada. Brat sprzedaje brata, sąsiad sąsiada. Jesteś normalny, ja zapewne szalony. Jestem prawdziwy, ty dobrze ułożony. Farben Lehre - Judasz </b> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||
Słoneczko |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Za górami za lasami... ;) ![]() |
Heh... Ideał. Jak dla mnie coś takiego
nie istnieje. Szczerze powiedziawszy bardziej o tym czy ktoś mi się
"podoba" czy nie decuduje wbrew pozorm jego zachowanie i to jaki
jest niż to jak wygląda. No okej, że napewno nie powiem, że gość jest super
pszystojny kiedy waży sto kilo i w ogóle jest piegaty i pryszczaty, ale za
to jest fajny z charakteru, o nie nie nie odpada.
Chodzi mi głównie o to, ze nie mam określonego ideau i nie staram się wyszukiwać w tłumie facetów "pięknych". Po prostu jak poznaję jakiegoś gościa, który (przypuśćmy) ma nos jaki mi się nie podoba, to jak go lepiej poznam to nawet ten nosek mi się w nim zaczyna podobać. I właśnie dlatego uważam, że wygląd i to co się komu podoba, to jest sprawa najbardziej względna na świecie. |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
ideał pod względem wyglądu to dla mnie
ktoś, kto:
- ma wdzięczną anatomię ;] tj. atletyczą budowe - ciemna oprawe oczu - no i musi fajnie 'sie nosic' ; ) mam na myśli oczywiście strój. inne elementy wyglądu nie mają raczej znaczenia. same rysy twarzy w zasadzie tez... w sumie to coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze najważniejsze jest po prostu to cos.. dotyczy to równiez samego wyglądu. wiem, ze brzmi to strasznie banalnie i patetycznie, ale to prawda. tak chyba rzeczywiście jest. pees. jazda z tym na Kulturę ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Anarchistka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 11.08.2004 ![]() |
Wysoki, długowłosy brunet z tym
„czymś” w oczach i pełen charyzmy. No i najlepiej w glanach oraz
„ramonie”... Tylko po co sobie takiego wyobrażać(?!) ... już
się nie raz o tym przekonałam, że „ideałów” nie ma. Człowiek bez
wad i defektów nie byłby człowiekiem.
![]() -------------------- ... bo czasami słowa to zbyt wiele
|
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Może to trochę głupie, bo zwykle to faceci
maja co do tego upodobania, ale niesamowicie podobaja mi się goście z
długimi nogami. ^^" Tzn. nie z jakimiś mega długimi i chudymi, tylko po
prostu długie nogi świetnie wyglądają w dżinsach i gościo po prostu robi
wrażenie na mnie. To dodaje mu hmmm... nie wiem jak to nazwać, ale jest po
prostu bardziej pociagający. =p Nic na to nie poradzę - mój ideał faceta ma
długie nogi.
-------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Kira |
![]()
|
Atina, moja kolezanka zakochała sie kiedys w chłopaku, który miał chude, niesamowicie dłuuuugie nogi i ochrzciłysmy go 'szczupłonogim'
![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Golumek |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 08.08.2004 Skąd: Rzeszów ![]() |
nikt wam nie powiedział, że nie ma ideałów?
![]() -------------------- |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
A Tobie nikt nie powiedział, ze we własnym
umyśle można stworzyć prawie wszystko? No, chyba, że czyjś jest bardziej
ograniczony...
-------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Lilly Lill |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Gliwice city Płeć: Kobieta ![]() |
Mój ideał ma ciemne, faliste włosy do
łopatek, 180-190 cm wzrostu, jest szczupły, ma orzechowe oczy. Ubiera mniej
wiecej w tym samym stylu co ja. Gra na gitarze. Lubi koty, chemię, dobrą
herbatę, książki. No ale wszyscy dobrze wiemy, że ten pan choćby istniał i
tak mi się nie będzie podobał^^ Za to podobają mi się chłopcy, którzy są w
moim odczuciu brzydcy i strasznie chudzi :]
-------------------- |
Bitter |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 87 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: najbiedniejszy region UE. ![]() |
a ja spotkalam ideal, doslownie ideal -
czuly, opiekunczy, bez nauogow (;>), inteligentny, oczytany, dlugie
wlosy, ciemna karnacja, wysportowany student...
i jak na debilke przystalo, nie odpisalam mu na smsa i zobacze go przez to w najlepszym wypadku za jakies pol roku, kurwa. idzie sie zalamac ;> -------------------- and he said 'I got to be honets - I've been waiting for you all my life.' |
ginny_irlandka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 29 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: LUBLIN!! czocha & gniew & Ireland ![]() |
ok mała ginny wrocila i bedzie juz w
domu... nie planuje dluzszych wyjazdow, wiec forum odwiedzac bede
czesciej.
ten ideal.. probowalam przeczytac caly temat od czasu mojej nieobecnosci. milo mi jest na sercu (is it correct>) gdy ktos oswiadcza ze lubi rudy, ze ma do niego slabosc. why? domyslcie sie sami ;> moglibysmy tak w nieskonczonosc opisywac rzeczy, cechy, itp ktore chcielibysmy ujrzec w swoim partnerze/ partnerce. ja dalej przystaje ze idelau nie ma, ale zgadzam sie ze kazdy ma jakies upodobania za ktorymi podaza. nie bede powtarzac wypowiedzi "tych po moim poscie". napisze tylko ze zgadzam sie z nimi. hm... a czemu ja tez nie sporobuje wymienic tego zespolu cech... why not? tylko nie za dlugo, bo to jest nudzace... 1. wyobraznia 2. wrazliwosc 3. pomyslowosc, orientacja, zorganizowanie, itd (czyli to czego mi brakuje.. =) 4. dystans do roznych spraw, opanowanie, zaradnosc; 5. wiedza w roznych dziedzinach. to tylko niektore... detale to niby tylko detale ale czynia cuda i duzo dla mnie znacza. nie jestem perfekcjonistka czy pedantka, ale lubie kiedy ktos ladnie pachnie, jest zadbany i musi, musi byc czyysty!!!! to chyba oczywiste... chociaz dla wielu..bleee.. wyglad. ma dla mnie duze znaczenie. i koniec. jeslil kogos uznam za ladnego to szaleje mi serce. i wyobraznia wlacza sie,..., jesli ktos mi sie nie podoba, to nie ma sily, niestety charakter nie da wiele. ostatecznie ta osoba zafascynuje mnie i byc moze skonczy sie przyjaznia, a ja bede podziwiac i szanowac ta osobe za jej charakter i usposobienie... skoncze to bo sie bede powtarzac. jestem jeszcze za mloda na cokolwiek, a gadki o idealach sa jednym z ogniw wieku mlodzienczego. w swiecie doroslych tego nie ma. mowie o normalnych doroslych. mozna to zaobserwowac na ludziach troszke ode mnie mlodszych, hahh, ktorzy ciagle sa kims zafascynowani, podkochuja sie w nauczycielach, starszych itp. fajnie ze jest taka dyskusja. ja tam na razie zbieram doswiadczenia, wyprowadzam wnioski, ucze sie. jestem na poczatku kretej sciezki wiodacej ku zachodowi lonca poprzez niezbadane labirynty, a ideal i moja reakcja gdy go ujrze to kolejna wielka tajemnica... zostawie to na pozniej. -------------------- I have nothing more to say.
Only the heart can see... Only the heart can see... ***Follow your star*** |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Jestem teraz sama na forum i czytam te
wszystkie opisy ideałów i aż się rozsmakowałam... ^^'
Też mam gdzieś w myślach zespolenie najprzyjemniejszych męskich cech, zwane ideałem. Taki sobie pan miałby około trzydziestu lat, byłby szczupły i wysoki. Miałby proste, ciemne włosy, zawadiacko potargane, lekko uniesione brwi, zdradzające ironię, czarne oczy, duży, nieładny nos,zapadnięte policzki i mocno zarysowaną szczękę. Wieczorem miałby lekko szorstką od zarostu skóręi i pachniałby porannym papierosem, kawą i Eternity. Rano, byłby gładki , elegancki i śpiewałby fałszywie pod prysznicem. Wyglądałby dobrze w garniturze (uwieeelbiam facetów w garniturach). Ostry, bezwzględny i piekielnie inteligentny. I nosiłby okulary, ale tylko do czytania. |
Anna |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 30 Dołączył: 08.06.2004 ![]() |
A ja nawet mam swój ideal mezczyzny (
!!!)
![]() ![]() -------------------- Anna powróciła kto się cieszy? XD
Mój blog |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
ależ tu są fajne tematy zakopane
![]() no to odkopuje. na wstepie pragne zauważyc, ze kobiety mają zupełnie inny stosunek do piękna niż mężczyźni. mianowicie nie ma to dla nich w efekcie większego znaczenia. są oczywiście wyjątki. ja np mam słabość do fajnych, nie owłosionych męskich torsów ![]() facet moze byc nieatrakcyny na gębie, ale jak ma tors to jest gosc, zawsze zwroce na niego uwage ![]() ktoś tu gdzies napisał, ze łóżko jest ważne. ano ważne. ale chodzi chyba o to, zeby sie nam ktos po prostu podobal. ale dywagacje nad czystym pieknem, bez domieszki milosnej nie wchodza w rachube. byl kiedyś taki pan, który bardzo mi się podobał. Apollo bez dwóch zdań. i któregoś dnia sie odezwał. i to był koniec ![]() tokoż więc tylko to "coś". wtedy jest pięknie ![]() -------------------- ![]() ha! |
Illusion |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 08.04.2006 Skąd: z mamusi ^^ Płeć: Kobieta ![]() |
Ideału nie mam, ponieważ podoba mi się w zasadzie każdy typ urody. "Kochałam" już brunetów, szatynów, blondynów... Rudego jeszcze nie było, ale wszystko przede mną. Oczy mieli różne, budowę i sylwetki też. Łączyły ich tylko niektóre cechy charakteru.
Na pewno idealny facet musi być inteligentny. Musi mieć to coś - czy to w zachowaniu, czy w gestach, w wyglądzie, obojętne. Czuły, wrażliwy, opiekuńczy, trochę ironiczny. Z ogromnym poczuciem humoru. No i musiałby mnie kochać. Ten ostatni warunek mógłby nawet spełniać bez tych poprzednich i bardzo możliwe, że wtedy bym się zakochała. Ale to musiałaby być naprawdę wielka, bezgraniczna miłość. Aż groźnie brzmi ; ) -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ideał? a tak, spotkałem po raz trzeci ;)
-------------------- |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Mój (zewnętrznie) powinien być wysoki, przystojny i bardzo wysportowany i szczupły. Zawsze miałam słabość do niemal szkieletów z mile rozbudowaną masą mięśniową... I khe, khe, lubię jak facet ma orli nos. Albo spory w każdym razie. Bez skojarzeń. I ujmujący uśmiech. A że mój mężczyzn dokładnie taki jest, nie mam na co narzekać.
Wewnętrznie: tu (musi!) powinien mieć pasję, coś co go pochłania, coś co mu wyznacza cel. Poza tym, no, rzecz oczywista, nadawanie na tych samych falach. Szerokie zainteresowania. Wrażliwość. Poczucie humoru, także na swój temat. Edit: Zmieniłam "musi" na "powinien". Kto wie co mnie jeszcze w życiu spotka i potem będzie wstyd XD Ten post był edytowany przez Sihaja: 12.10.2006 10:19 -------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
acha, jeszcze jedno
podobają mi sie młodsi najczęściej dość bardzo ![]() nie wiem, czym to jest uwarunkowane, ale faceci z chłopięcą uroda mają w sobie coś, co mnie przyciąga. -------------------- ![]() ha! |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Hehe, to mnie starsi. Co najmniej 3 lata. Górna granica nie ma znaczenia, ale mam swój rozum
![]() Ten post był edytowany przez Sihaja: 12.10.2006 10:44 -------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
a mój ideał nie jest szkieletem.
ba, nie jest nawet szczupły. można wręcz rzec, że jest przy kości. ale i tak jest moim ideałem. |
Illusion |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 180 Dołączył: 08.04.2006 Skąd: z mamusi ^^ Płeć: Kobieta ![]() |
o, co do wieku. Ciągnie mnie do takiej mieszanki mężczyzny z chłopcem. Męska sylwetka, ale buzia aniołka. wtedy się rozpływam po prostu ;]
-------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
Kira |
![]()
|
boshe, po wczorajszym meczu to chyba tylko Deco. on ma peruwiańskie oczy. matko, jest super.
i, mówcie co chcecie, ale gwiazdor Cristiano też ;p portugalczyki fajne som. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Illusion |
![]()
|
Oj nie, nie portugalczycy. Jak już idąc tym tropem to Kaka najprzystojniejeszy ze wszystkich piłkarzy. Ten ma z kolei oczy jak sarenka.
A Christiano mi się przejadł. Przystojny, ale egoista i samolub, ot co. przynajmniej w grze ;P -------------------- Chociaż oczy bolą, szukam w niebie dna.
- A. Osiecka |
Lilith |
![]()
|
QUOTE(estiej @ 12.10.2006 15:43) A tak z ciekawości Lilith, to ile masz lat, że Ci się podobają młodsi panowie? no i jeszcze w profilu masz "mężczyzna", to ja już nie wiem w ogóle, z czym się Ciebie je. aha, mój ideał - mała czarna, ale najbardziej zakochiwuję się w blondynkach. na tyle dużo, że młodsi mieszczą się w granicy pełnoletności ![]() co do profilu, to zawsze uważałam, że facetom jest lepiej na świecie, więc niech tak zostanie. -------------------- ![]() ha! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:55 |