Rapy, Hip-hopy I Inne Huncwoty, Czarnuszy rap znaczy się!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Rapy, Hip-hopy I Inne Huncwoty, Czarnuszy rap znaczy się!
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
OSTR feat. Craiga G. - Brother On The Run
czek dis ałt! szczególnie jak murzyn zaczyna śpiewać! normalnie łał! |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Śpiewający murzyn jest wysamplowany.
-------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jeden i drugi?
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tam jest jeden śpiewający przecie.
Rymujący to Craig G właśnie, z legendarnego Juice Crew (ale nie był tam postacią pierwszoplanową). Nowa płyta O.S.T.R.'a jest pozycją obowiązkową. Muzycznie w dalszym ciągu się rozwija, posamplował pełno fanku, miał głowę do pętli. Poprzednia płyta była oparta głównie na własnym graniu na klawiszach, teraz tylko kilka kawałków jest na tym opartych. Tekstowo jest różnie, dużo lokalnego patriotyzmu [Reprezentuj], dużo ataków na polityków, no i ten specyficzny humor [kawałek o politykach z pierwszych stron gazet... dealujących staffem ![]() A tutaj pozycja obowiązkowa, tak zwany klasyk z 2000 roku, political rap to się nazywa w Stanach - Dead Prez - Let's Get Free . Ten post był edytowany przez vold: 27.02.2007 21:25 -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
podpisuję się pod postem wszystkimi członkami.
wujek adam utwierdził mnie w przekonaniu, że polska raperia ma się całkiem nieźle, he. -------------------- |
Madame Lestrange |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 14 Dołączył: 27.08.2007 Skąd: Dolina Godryka Płeć: Kobieta ![]() |
Rap? To całe moje życie. Słucham od urodzenia
![]() Kogo szanuje? Przede wszystkim 2paca prawdziwy poeta, Eminema za wszystko, Proofa, The Game'a, Snoop Dogga, Dr. Dre, Method Man, Redman, Ca$his, LL Cool J, Lil Jon, Kurupt, Lil' Kim, Lil' Mama, Missy Elliot Z Polskiego hh to: Tetris, O.S.T.R, Gural, Sokól, Fisz, Onar, Jędker, Peja, Włodi A niektórym zleciłabym najpierw poznanie 'trochę' hh czy rapu i dopiero ocenianie. ![]() |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Równie dobrze mógłby Ci zalecić to samo, żebyś sobie oddzieliła ziarna od plew, bo wymieniasz jednym tchem prawdziwych artystów i totalne dno.
|
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Madame Lestrange @ 23.12.2007 15:57) Rap jest dla mnie tylko amerykański a hip hop polski. A niektórym zleciłabym najpierw poznanie 'trochę' hh czy rapu i dopiero ocenianie. ![]() Pośmiałem się ![]() Dla Twojej wiadomości, 'hip-hop' to kultura - graffiti, rap itd. 'rap' - to muzyka. i ta amerykańska i ta polska ![]() |
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
Hm, zna tu ktoś Łonę? <;
-------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Obił nam się o uszy.
|
vold |
![]()
|
Cholera, nigdy nie byłem na Adamie na żywo, fajne koncerty podobno daje.
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
co mówię na to ja? konewka!
łona = full rispekt yn da hałs z mojej strony. -------------------- |
nutrias |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 680 Dołączył: 02.06.2007 Skąd: z kont Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
Rysiek_Kowal |
![]()
|
Wow! Potwierdzam. Niekoniecznie tylko dla fanów hiphopu. Fenomenalne jazzujące i funkujące podkłady, genialne angielskie featuring. Warto się otworzyć i sprawdzić.
(Nigdy nie przypuszczałem, że kupię polską płytę hiphopową a tu proszę.) |
vold |
![]()
|
Będzie złoto, będą się rozpływać krytycy. Nie wiem czy nie najlepsza płyta Ostrego (kurde, mówię to chyba przy każdej nowej płycie).
|
nutrias |
![]()
|
Ostry, od Tabasko, był dla mnie człowiekiem, który nagrywa parę fajnych kawałków na każdej płycie. 'Hollyłódź' była jakimś przełomem dla mnie - 3/4 tracków naprawdę mnie wciągnęła. Po singlu '1980' byłem pewien, że nowa płyta będzie dobra, lecz nie przypuszczałem że będzie genialna
![]() |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tak tylko odkopuje temat
-------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
witajcie w moim skupie szmat
hiihihi -------------------- |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
dajcie linkaaa!
-------------------- ![]() ha! |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
zmieńcie nazwę tematu na coś innego proszę.
-------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
O takiego!:P
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
Może ze mnie studencka pipa, że się dokształcam w dziedzinie podziemnego hh z porcysa, ale właśnie sobie ogarniam większość z tych rzeczy i naprawdę część z nich bardzo bardzo konkretnie wymiata. Polecam.
|
vold |
![]()
|
Hehe, patronowałem jeden z tych materiałów.
Nie wszystko tutaj jest takie fajne, ale rozumiem że to pierwsza część, więc będzie jeszcze szansa na pokazanie czegoś innego. Moim zdaniem należy koniecznie sprawdzić 3H, Smarkegoi, Zkibwoya, Gresa, Dinali, Jimsona, Patr00, Perki Pat, Roszja/Lu, Szybki Szmal, Tetrisa. Jak coś to dam namiar jeszcze na coś ciekawego. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
nutrias |
![]()
|
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 13:02 |