[ksiazki] Polska Fantastyka, Ziemianski, Piekara, Pilipiuk i inni....
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[ksiazki] Polska Fantastyka, Ziemianski, Piekara, Pilipiuk i inni....
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja znauem Piekare.
Toz to jeden z najwybytnieyszych przedstawyciely Polskey Fantastyky. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
I chwała ci za to;] Ale mówię, że 80% którzy
lubią fantastykę nie znało wcześniej Piekary...
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja słusząc pochlebne recenzje Katona sięgnąlem dziś do Ziemkiewicza, kupiłem sobie Polactwo konkretnie. No i musze przyznać Katon, że pan Ziemkiewicz wielkim publicystą jest;]
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Cieszę się, że udało mi si rozpropagować owe dzieło:) Czytał ktoś już może "Bożych wojowników" Sapkowskiego? Zastanawiam się czy sobie przeczytać czy nie. "Narrenturm" trochę mnie rozczarował...
|
Eden_ka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 149 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: Neverland ![]() |
Za Bozych Bojownikow na razie przeczytalam pare pierwszych stron w ksiegarni, bo ksiazka kosztuje prawie 50 zlotych, co jest dla mnie zdziebko wysoką sumą.... Przesada - znacznie grupsza "Pani Jeziora" kosztowala trzydziesci pare zlotych
![]() -------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Nie bede zakładać takiego topica, więc mały offtop
Może mi ktos podać jakieś dobre stronki z e-bookami? (to taki akt desperacji ![]() ![]() -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
MisieK |
![]()
|
Timmy, nie to samo co Pilipiuk, ale zaprawdę fajne;D
Gdzies keidyś podawałem, i nie pamiętam, a z resztą nie czytam ebooków ostatnio wogóle... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
hehehe... nie jakies powalające, ale dobre, dobre
![]() -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
vaampir |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 82 Dołączył: 22.01.2004 ![]() |
Co z polskiej fantastyki oprócz Sapkowskiego?
- Terakowska - była świetna, taka inna, szczególnie mi się podobała "Córka czarownic" i coś to drugie, z kotem XD - Pilipiuk - czytałam tylko Kuzynki i księżniczkę i Jakub ?wędrowycz jakoś mnie nie ciągnie - Białołęcka - cóż, "Tkacz Iluzji" jakos mnie nie zachwycił, p. Białołęckiej brakuje czegoś... - Brzezińska - dlaczego nikt nic więcej o niej nie wspomniał??? przecież jest świetna! - Dukaj - czytałam tylko "Inne Pieśni" ale były, co tu duzo mówić, niesamowite! no, na razie więcej mi sie nie kojarzy znajomych autorów... -------------------- My candle burns at both ends;
It will not last the night; But, ah, my foes, and oh, my friends - It gives a lovely light. Edna St Vincent Millay Sprawdź, jak dobrze mnie znasz... |
sasilla |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 09.08.2003 Skąd: Grodzisk Maz. ![]() |
Oj. Dla mnie to Bialolecka, Bialolecka po trzykroc Bialolecka!
Zarowno oficjalinie jak i incognito. (kto wie o czym pisze ten wie ![]() Wszystko co wyjdzie spod paluszkow Pani Ewy jest wprost genialne. Tkacza czytalam chyba z 15 razy i ciagle nie mam dosc. Teraz z niecierpliwoscia czekam na inna wersje pierwszego tomu Kronik II Kregu, tzn. Naznaczonych blekitem. Bardzo lubie rowniez Brzezinska, Babcia Jagodka jest the best ![]() Terakowska, lubie choc zawsze mnie troche przygnebia. Choc musze przyznac, ze ksiazki bardzo ciekawe, filozoficzne, ale ciekawe. Zauwazylam, ze ostatnio dosc dobrze rozwija sie polska fantastyka. Czesto odwiedzam strone Runy i musze przyznac, ze chetnie przeczytalabym wiekszosc ksiazek przez nia publikowanych. Niestety jest tylko odwieczny problem. Brak kasy ;( Ale mam nadzieje, ze kiedys sie jeszcze dorobie i bedzi mnie stac na wszystkie ksiazki, ktore chcialabym przeczytac. ![]() Chyba musze zagrac w totka, bo znajac moja predkosc czytania to musialabym miec naprawde DUZO pieniedzy ^^ -------------------- Spotkałem panią pośród łąk.
Przecudną panią, dziecko wróżki: Włos miała długi, dzikie oczy. Leciutkie nóżki. John Keats La belle Dame sans merci |
MisieK |
![]()
|
Runa i Fabryka Słów wymiatają ostatanio, Runa ma Szostaka, Białołecką i Brzezińską, Fabryka Ziemiańskiego, Piekarę i całą resztę;]
Edit// Właśnie dostałem "Opowieści z Wijżyńskiej Doliny" ... Babcia Jagódka jest zajebista;D Ten post był edytowany przez MisieK: 12.10.2004 22:16 -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
dorwałam się do Kuby Rozpruwacza i szczerze
mówiąc podobał mi się mniej niż Kroniki i Czarownik [niestety Czarnej Kury
jeszcze nie przeczytałam, bo nie mogę nigdzie znaleźć, a koleżanka mówi, że
jest najfajniesza...:/]. jakaś taka troszkę słabsza. oczywiście Pilipiukowy
Jakub rozbrajał swoim 'czarnym' humorem i swoimi przygodami, ale
jednak nie było to tak świetne jak poprzednie części.
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Ja przeczytałam fajną książkę Terakowskiej
"Władca Lewawu" podobała mi sie... były tam też wielkie pająki i
była postac " Nienazywany" czyli taki, co sie go wszyscy bali
![]() -------------------- |
vigga |
![]()
|
a ja też czytałam Władce Lewawu, ale
daaawno. jeszcze wtedy nie znałam Terakowskiej. i to była moja pierwsza jej
książka przeczytana. fajna. taka bajka w sumie.
![]() -------------------- mądrzejsi mówili nie rób
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:20 |