W Co Najczęściej Gracie Na Kompie?
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
W Co Najczęściej Gracie Na Kompie?
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 06.08.2007 23:21) Abstrakcjo, tym razem absolutnie Cię nie poprę. Masz na gry dziwaczne poglądy. Po pierwsze, użycie słowa STRATEGICZNE. Jeśli już coś miałoby demoralizować, to zapewne ultrabrutalne strzelanki, ale strategiczne? Po drugie - gry, jak wszystko, są dla ludzi, ale dla ludzi rozsądnych. To, że masz kolegę debila, nie świadczy o złym wpływie gier, tylko o jego tępocie. Po trzecie - Twoim kolegom albo przejdzie zafascynowanie grami (to taki wiek), albo wybiorą sobie jedną ulubioną i będą jej poświęcać wolny czas. Nie uważam, by było to gorsze hobby niż wędkowanie czy inna filatelistyka. Po czwarte - ludzie, których znasz, na pewno widzą świat poza grami, tylko że Ty tego nie widzisz. To, że rozmawiają o grach czy czasem grają o niczym nie świadczy. Po piąte - jakich "znających się" ludzi masz na myśli? Czy ci ludzie grali kiedykolwiek w coś poza Saperem? I po szóste - grałem w trzy części GTA. Kradłem więcej aut i zabiłem więcej ludzi, niż widziałaś w najkrwawszym i najbardziej niemoralnym filmie. Nie czuję się psychopatą. Co do moich kolegów, to ja nie widze zeby robili cokolwiek poza graniem w te swoje pierdołki. Strategiczne, wojenne, strzelanki, autka wyścigowe, zabijanie bronią różnoraką, ktorej w zasadzie nigdy nie widzieli na oczy i tak dalej. Nie wiem w co oni grają, ale o GTA kiedys wspominali. Potem jakies ET, CS , tibia i inne glupoty. Nie twierdze, ze sie na tym znam. Wystarczylo raz zerknac, zeby zrobic w tyl zwrot i postukac sie w czolo. Ja doskonale wiem, że poza grami nie robią nic, co jakiś czas spotkają sie na piwie, żeby podyskutować o.. grach, piłce nożnej, grach , panienkach i o grach. ;] Jakos mi ten tryb zycia nie podchodzi. I nie tylko 'moi koledzy', bo trudno ich nazwać kolegami, po prostu się znamy i na tym chyba się konczy, stety lub niestety, rzecz w tym, ze nie tylko oni przejawiaja takie jednokierunkowe zainteresowania. Bo przejawia je 80% ludzi w tym wieku. To jest przerazajace. -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
No właśnie, Abstrakcjo - Ty nie widzisz, co nie znaczy, że nie robią innych rzeczy poza graniem. Tym bardziej, że sama napisałaś:
QUOTE poza grami nie robią nic, co jakiś czas spotkają sie na piwie, żeby podyskutować o.. grach, piłce nożnej, grach , panienkach i o grach. Powtórzę raz jeszcze - znasz WSZYSTKIE ich rozmowy? Znasz KAŻDĄ chwilę ich życia? A to, że takiego stylu życia nie popierasz, nie znaczy, że inni nie powinn grać. Sama się przyznajesz do nieznajomości tematu. Gdybyś sama trochę pograła, być może zmieniłabyś zdanie. Zresztą, ubolewanie, że 80% nastolatków nie widzi świata poza grami, to po pierwsze przesada, a po drugie niezrozumienie, że w pewnym wieku chłopaki lubią sobie pograć. To mija albo zmienia się w pasję, nie gorszą od innych. I spójrzmy prawdzie w oczy - ktoś, kto np. gra zamiast czytać książki czy się uczyć nie jest spaczony przez grę. On jest po prostu leniwy albo zwyczajnie pasuje mu taki tryb życia. Trudno się więc oburzać, że mają "jednokierunkowe zainteresowania". Trudno mi z Tobą polemizować, bo postrzegasz sprawę bardzo jednowymiarowo. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
Dobra, ja mam tu poważne pytanie do Was, drodzy koledzy. Jak bardzo, w skali od 1 do 10, mam się martwić, jeżeli moje kochane dziecko - gdyby mu pozwolić - grałoby 24/7? W nocy skurczybyk potrafi wstać, po tym jak już się położy, nastawić sobie budzik np. na 3 rano bo coś tam "ważnego" musi zrobić w grze. Widziałam to jego Lineage, no nie wygląda odstręczająco jakoś, lepsze już od Tibii chyba, ale czy on nie przesadza trochę? Wyrywać go z korzeniami, czy dać czas to sam ochłonie?...
Ten post był edytowany przez owczarnia: 07.08.2007 14:28 -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
przejdzie mu.
ciesz się, że są wakacje i ze nie zrywa się z lekcji do biblioteki 'flote wysłać' XD -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
owczarnia |
![]()
|
![]() Bagheera Grupa: czysta krew.. Postów: 4378 Dołączył: 20.07.2005 Płeć: Kobieta ![]() |
O matko.
No nic, na razie w ramach programu "oczyszczanie" pojechał na dwa tygodnie do babci na wieś. Kazałam zażywać świeżego powietrza pod karą wywalenia komputera na śmietnik ![]() -------------------- Welcome back, plus one. we missed you!
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Oooo, ogame byl srogi ;> Pamietam ze dokladnie to samo robilam - budzik na 4 bo flota wrocila i trzeba ja bylo z surowcami znow na ksiezyc wyslac ;> Znudzi mu sie. Gorsza sprawa jak zacznie w Warcrafta grac.
-------------------- |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Eva @ 07.08.2007 16:31) ja już wykupiłem abonament i gram jak szalony. rano do pracy, a wieczorami nocne sesje w WoW. Tyrka tyrka tyrka. Exp wpada. Koks Koks Koks [moja mantra]. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Kim grasz? I jak jest na blizzardzie..? *_*
-------------------- |
Hito |
![]()
|
![]() Magik Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 751 Dołączył: 11.10.2005 Skąd: Częstochowa/Wrocław Płeć: Mężczyzna ![]() |
Taki zapał powinien mu po jakimś czasie przejść, chociaż, kto wie - ponoć MMORPGi są najbardziej uzależniające. Ale byłbym dobrej myśli.
(kurczę, ale BLizzard zarobi dzięki WoW... Kilkanaście milionów graczy co miesiąc płacących abonament, zdaje się, kilkudziesięciu dolarowy) Avada>>ookej, z tą grozą faktycznie przesadziłem. Miałem na myśli bardziej nastrój niepewności i zagrożenia (pomaga też, że przeciwnicy potrafią dokopać mocno). Jak to się mówi, Far Cry ma ,,klimat". QUOTE a NWN2 znudził mnie, ale nie za szybko, zdążyłem se kupić taki miecz c osię palił w neverwinter, który zmniejszał mi ilość klatek na sekundę do 4. Ja prawie na samym początku znalazłem Bone Pheonix (chyba) i podpalam każdego przeciwnika, który stanie mi na drodze, buahahaha! (to tak odnośnie wypaczających gier ![]() Dobrze, że mnie jeszcze gierka nie znudziła. Za to podziwiam osoby, których Oblivion nie wkurzył po kilku dniach. -------------------- Mój nowy fic
One in Fire Two in Blood Three in Storm Four in Flood Five in Anger Six in Hate Seven Fear Evil Eight Nine in Sorrow Ten in Pain Eleven Death Twelve Life Again Thirteen Steps to the Dark Man’s Door Won’t be turning back no more |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
wybór beznadziejny - priest troll (powinienem był wziąć undeada).
trudna postać dla nowicujsza w świecie wow, ale jakoś sobie radzę. od 40 lvl będzie łatwiej - shadowpriest rox! -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
abstrakcja |
![]()
|
![]() Reborned. Siódma z O6. Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 801 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Wszędzie Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 07.08.2007 13:43) No właśnie, Abstrakcjo - Ty nie widzisz, co nie znaczy, że nie robią innych rzeczy poza graniem. Tym bardziej, że sama napisałaś: QUOTE poza grami nie robią nic, co jakiś czas spotkają sie na piwie, żeby podyskutować o.. grach, piłce nożnej, grach , panienkach i o grach. Powtórzę raz jeszcze - znasz WSZYSTKIE ich rozmowy? Znasz KAŻDĄ chwilę ich życia? A to, że takiego stylu życia nie popierasz, nie znaczy, że inni nie powinn grać. Sama się przyznajesz do nieznajomości tematu. Gdybyś sama trochę pograła, być może zmieniłabyś zdanie. Zresztą, ubolewanie, że 80% nastolatków nie widzi świata poza grami, to po pierwsze przesada, a po drugie niezrozumienie, że w pewnym wieku chłopaki lubią sobie pograć. To mija albo zmienia się w pasję, nie gorszą od innych. I spójrzmy prawdzie w oczy - ktoś, kto np. gra zamiast czytać książki czy się uczyć nie jest spaczony przez grę. On jest po prostu leniwy albo zwyczajnie pasuje mu taki tryb życia. Trudno się więc oburzać, że mają "jednokierunkowe zainteresowania". Trudno mi z Tobą polemizować, bo postrzegasz sprawę bardzo jednowymiarowo. Bo z jakichś w miare uzasadnionych wg mnie przyczyn mam takie zdanie. Ktorego w tym przypadku bede bronic murem. -------------------- Jedyną stałością jest zmiana.
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Gdybym zaczął grać na kompie byłbym stracony dla świata. Dlatego nie gram w ogóle. Bo lubię bardzo, ale boję się o siebie.
|
Eva |
![]()
|
Ahmedos, troll to jedna z moich ulubienszych ras, ale faktycznie undead to klasyka. Moja pierwsza postac hordy (moja pierwsza postac w ogole to byl night elf rogue), ale aliantami tez nie pogardze bo lubie draenei. Strrrasznie. Chetnie bym ich wymienila na blood elfy, ale po co komu tyle elfow u aliantow..
Abstrakcjo, jednego czego sie nauczylam, to tego, zeby Twojego zdania nie traktowac powaznie, bo zwykle na calkiem szara sprawe nalozysz tyle bagna i przesady, ze wychodzi z tego szatan ;> Zwlaszcza ze Twoje poglady sie same ze soba gryza dosc intensywnie. No ale nvm, to temat o grach, nie o Tobie, wiec zajmijmy sie grami. Call of Cthulhu - boje sie grac po zmroku. Mrozi mnie to ;> Jeszcze sie w sumie nie rozegralam porzadnie ale musze przyznac, ze ta dosc 'stara' gierka klimat tworzy doskonaly. ![]() Haha btw przypomnialo mi sie cos: QUOTE(bash.org.pl) <absinth> omg <absinth> moj stary przeszedl cale call of duty <misiek> co w tym zlego lub dziwnego? <absinth> ta, ale on w przedostaniej misji sie mnieu pyta czy mozna colta na inna bron zmienic -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
pr0 and da mastah xD
Po wbiciu 61 poziomu doszedlem do wniosku, ze pal smierdzi. Chyba, ze kogos rajcuje tylko pve. a mi sie pvp ostrego zachciewa. shammy/rogal here i come? Bravo pomoz ;p btw - troll priest jest dobry. w mojej gildii ma najwyzszy lvl, chociaż poszedł w holy oO -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Postanowiłem, że już się nie przy...lam do Abstrakcji, ale chciałem zaznaczyć ile mnie to kosztuje po jej wypowiedzi na temat swoich kolegów.
Zaznaczam. Kosztuje wiele. |
Eva |
![]()
|
Rozumiemy Cie Mateusz i jestesmy z Toba. Wiemy co czujesz. Uwierz. Wiemy.
-------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kolega moj drogi przechodzi konto testowe w dwukrotnie krotszym czasie, a teraz zostalo mu jeszcze sporo z dwumiesieczngo abonamentu i.. juz zrobil 70 lvl.
WoW mowie oczywiscie. Ciociu owczarnio: nie wiem co Ci poradzic. Szkoda chlopaka.. Ale kazdy facet gra w pewnym momencie zycia.. Niektorym to NIESTETY zostaje. Dziekuj Bogu, ze to nie Tibia. Ale generalnie MMORPGi ssa, bo uwsteczniaja, bo tylko exp i chcec bycia lepszym, bo nie grasz dwa dni bo musiales sie uczyc/jechac do babci i juz Twoja postac jest gniotem i musisz nadrabiac i grac w nocy itd itd a ZADNYCH nie masz z tego wymiernych korzysci. Bo przy innym typie gry mozesz nad czyms pomyslec (jakies tam przygodowki), cos zapalnowac (strategie), pobac sie (Call of Cthulhu, Silent Hill), rozerwac sie (jakies samochody NFS albo strzelanie do Niemcow ET). Ale mi nazwanie MMORPGow MMORPGami uwlacza, bo to z RPG nie ma nic wspolnego. Mudy sa fajne. Rozwijaja ![]() PrZeMeK Z: jaka ladna dyskusja z abstrackja! Chwale Cie! Calkiem ladnie wypunktowales, a najbardziej to, ze wlasciwie z nimi nie przebywa, a jednak wszystko o nich wie ![]() -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Zwodnik |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 341 Dołączył: 05.04.2003 ![]() |
QUOTE(owczarnia @ 07.08.2007 13:27) Dobra, ja mam tu poważne pytanie do Was, drodzy koledzy. Jak bardzo, w skali od 1 do 10, mam się martwić, jeżeli moje kochane dziecko - gdyby mu pozwolić - grałoby 24/7? W nocy skurczybyk potrafi wstać, po tym jak już się położy, nastawić sobie budzik np. na 3 rano bo coś tam "ważnego" musi zrobić w grze. Widziałam to jego Lineage, no nie wygląda odstręczająco jakoś, lepsze już od Tibii chyba, ale czy on nie przesadza trochę? Wyrywać go z korzeniami, czy dać czas to sam ochłonie?... Poruszyłaś kilka spraw ![]() ![]() po pierwsze jeśli stwierdzenie "gdyby mu pozwolić - grałoby 24/7?" nie jest zbyt mocno przesadzone, doradzałbym jednak pewną interwencję. Nie dlatego, że niesie to za sobą jakieś szczególne zagrożenia ale dlatego, że w pewnym momencie sam pożałuje straconego na to czasu. Przez kilka lat grałem w strzelaninę (zwaną Americas Army). Ponieważ grałem w klanie, a klan w ligach i turniejach, również bardzo często rodzice słyszeli słowo "muszę". Ale do czego zmierzam - istniał do tej gry całkiem fajny dodatek, strona www zliczająca dokładne statystyki, w tym ilość spędzonego w grze czasu. Do tej pory pamiętam jak zdenerwowany i na swój sposób smutny byłem, kiedy po dwóch latach grania spojrzałem setny raz w te statystyki i walnęło mnie po oczach i umyśle co oznacza niewinne (2.2 hrs. per day) . Niby niedużo. Ale przez te dwa lata to ponad dwa miesiące online 24/7. Kupa życia. Grać jeszcze wtedy nie przestałem, ale znacznie to ograniczyłem. Ale jeśli chcesz coś z tym zrobić (albo teraz, albo jeśli, odpukać, pogorszy się) sugeruję metody pozytywne a nie negatywne. Zakazy i ograniczenia moga być mniej lub bardziej skuteczne (zalezy od skuteczności w ich egzekwowaniu) ale niemal zawsze są okazją do treningu w buntowaniu się i ignorowaniu. Zamiast tego dobrze by było znaleźć jakiekolwiek hobby (a jako matka możesz w tym bardzo pomóc ![]() ![]() ![]() Na koniec chciałem jeszcze zaznaczyć (a właściwie powtórzyć) że wszelkiego rodzaju gry sieciowe mają niestety właśnie taką specyfikę - czasem "trzeba" coś zrobić o określonej, czasami dziwacznej porze. Można dyskutować, jak ważne jest to "ważne", ale faktem jest, że gra na tym właśnie polega. I w ściśle określonych ramach czasowych po prostu nie ma sensu. Ten post był edytowany przez Zwodnik: 08.08.2007 00:07 -------------------- AMOR PATRIAE NOSTRA LEX...
|
Eva |
![]()
|
Jak ma chlopak zaciecie artystyczne to moze sie w decoupage bawic ;d
A wakacje to tez dobre rozwiazanie - ostatni raz gralam w WoWa jakos po maturze, a to dlatego, ze jestem tak busy ze nie mialam kiedy ;> Wiec.. do babci, do dziadka, do Cioci, do rosji, do japonii (wujek estiej ugosci), do afryki, gdziekolwiek - byle by bylo duzo lazenia i zajec pozalekcyjnych. -------------------- |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(TimmY @ 08.08.2007 00:05) Kolega moj drogi przechodzi konto testowe w dwukrotnie krotszym czasie, a teraz zostalo mu jeszcze sporo z dwumiesieczngo abonamentu i.. juz zrobil 70 lvl. get yourself a life, you no lifer? WoW mowie oczywiscie. ![]() Czy może gra w Nihilum? [takie moje małe marzenie - grac w tej gildii. tyle ze sponsoruje je producent filmu 'mission impossible'] Btw - przejsc WoW? Blizzardowi sie uda szybciej zrobic Starcrafta 2 z dodatkami, nim ktokolwiek zaliczy wszystkie mozliwe fitursy WoW'a -------------------- |
Eva |
![]()
|
I wychodzi nowy dodatek niedlugo - Wrath of the Lich King :> Heroic klasa Death Knight, mozliwosc podbicia do 80 lvlu, nowa kraina, battlegroundy (budynki bedzie mozna niszczyc), questy i opcje wygladu :d
-------------------- |
Katon |
![]()
|
Może go tak na niekomputerowe rpg nakłonić? Ale to musiałby mieć grupę niegłupich kolegów do tego... Czasem to luksus.
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Widzialem 69 lvl u Niego, na drugi dzien mowil, ze juz 70 i robi nowa postac.
Gra w klanie tym w sensie wiewiorki sapokowskiego scoia'tael. no. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Child |
![]()
|
QUOTE Heroic klasa Death Knight ludzie zatopią ich w ślinie, jak to z BE palkami uczynili ;>Ide na globala. Bede niedojadal, ale ide. -------------------- |
Child |
![]()
|
-------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 01.07.2025 04:12 |