Nasi Kochani Huncwoci, i wszystko
co z nimi związane ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Nasi Kochani Huncwoci, i wszystko
co z nimi związane ;)
kkate |
![]() ![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
A ja zapraszam do dyskusji na temat postaci
Remusa Lupina. W tym temacie możecie umieszczać wszystko, co z nim związane.
Co o nim sądzicie, co w nim lubicie, a co nie? Jaką rolę odgrywał w paczce Huncwotów? Jaką rolę odegrał w serii do tej pory? A jaką może odegrać? I kim Remus jest (będzie) dla Harry'ego? Oczywiście to tylko niektóre z proponowanych, podstawowych zagadnień. Dodawajcie swoje, a ja chętnie się przyłączę do dyskusji o moim ulubionych bohaterze ![]() Zobaczymy, co z tego będzie.... Ten post był edytowany przez kkate: 12.12.2004 13:49 -------------------- just keep dreaming.
|
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Tak bardzo lubię Lupina. W paczce
Huncwotów odgrywał role poważnego osobnika. Był chyba najmądrzejszy z nich
wszystkich.(nie zostal zabity, nie poszedl do azkabanu, nie byl
zdrajca)Rozwany, z temperamentem. Był madry. No nie wiem co jeszcze mozna
napisac
-------------------- ...
|
kkate |
![]() ![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Aha, powiedzcie mi, czy już była dyskusja na temat:
Co łączyło Remusa i Lily??? Bo jak dla mnie, to mogła być ciekawa historia... ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Jak dla mnie tylko przyjaźń...
A masz jakąś nową tezę - > jakieś dowody http://dowody.karne.pl/ ?? Ten post był edytowany przez vampirka: 07.10.2016 12:50 -------------------- ![]() |
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
Ten durny film, to jedyny dowód.
nic ich nie łączyło, Remus był na to za dobry. Nie zrobiłby świństwa kumplowi (czyt. Jamesowi) natomiast, przypuszczam, że byli przyjaciółmi, w końcu dwójka prefektów. A... a tak wogóle to myśłe, że Remus był najlepszym przyjacielem Syriusza. Takim bardziej prawdziwym niż James. Kimś, z kim Syriusz mógł normlanie pogadać, bo nie wydaje mi się, żeby z Jamesem było to możliwe. A Remus jest kochany XD -------------------- ![]() yeah. |
madziula |
![]()
|
||
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 13.06.2004 ![]() |
A ja się z Tobą nie zgodzę... ![]() To Twoje zdanie,ale sądzę...że wiele osób ocenia Jamesa..po tej jednej scenie ,która młody Potter zobaczył w myślodsiewni... A tak naprawdę, myślę , że był świetnym i wiernym kumplem... ![]() P.S: Zresztą nie sądzę,by Syriuszowi przeszkadzało to ,że był "troszkę" zarozumiały... ![]() A Co do Luniaczka ![]() Był troche zbyt sztywny...<-----to moje zdanie... P.s: Co nie znaczy,że go nie lubię...mam nadzieję, że on tak ciągle się nie uczył... ![]() Ten post był edytowany przez madziula: 15.08.2004 21:59 -------------------- "....And I give up forever to touch You...'cause I know, that You feel me somehow...You're the closest to heaven that I'll ever be...And I don't wanna go home righ now....
And all I can taste is this moment ...and all I can breathe is your life...'cause sonner or later it's over ...I just don't want to miss You tonight...." "Życie,choć piekne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by stracić je..."(*) "Lece,bo chcę..lece bo życie jest złe,czy są pieniądze czy nie ,lecę bo wolność to zew...Lece bo wciąż Kocham Ciebie ...Kocham Cię..." |
||
kkate |
![]() ![]()
|
||
Film (ale nie taki durny) może i jest jedynym dowodem, ale coś w tym jest. ![]() A że Remus jest dobry, to ja to wiem, i on nie zrobiłby Jamesowi w życiu takiego świństwa, ale skąd wiecie, że nie podkochiwał się skrycie w Lilce? Przyjaźnili się na pewno, i Lily uważała Remusa za kumpla, a skąd wiecie, że mu się nie podobała? Może.... Ale nikt o tym nie wiedział, nawet Huncwoci (zwłaszcza James), a sam Remus uważał, że on na Lily nie zasługuje a poza tym, Lily kocha tylko Jamesa itd... O rany! Poniosła mnie wyobraźnia! Już nic nie mowię ![]() Krótko mówiąc: nie twierdzę, że mieli romans ani że Lily zdradziła Jamesa, ale... ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
||
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
nieszczęśliwie zakochany Remus? nie,
tylko nie to, on jest za fajny.
swoją drogą to postać wyjątkowa... taki dobry, miły, uczynny, kurczę, a do tego wilkołak, odrzucany przez społeczeństwo, posądzany przez przyjaciół o zdradę i co? dalej taki dobry... -------------------- ![]() yeah. |
anagda |
![]()
|
||||||||||
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ja całego go bardzo lubię. jego spokój, charakter i wogóle całoksztłt :]
sądzę, ze był do "uspokajania" niesfornych kolegów (James i Syruiusz)
jak to "jaką"? taka jak napisała Jo
mylę, ze do końca zostanie pozytywną postacię, ale niestety w VI lub VII tomie zginie w obronie Harry'ego, lub kogoś z "swiętej trójcy" ![]()
(był) nauczycielem (jest) przyjacielem (będzie) zostanie przyjacielem -------------------- |
||||||||||
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Jeśli chodzi o "romans" Lily i
Lupina to ja to odrazu odżucam. Nawet wydaje mi się, że wpływ Lupina na Lily
doprowadził do tego, że Potter miał swoją Evans.(tzn. Lupin przekonał Lilly
by była z Jamesem)
-------------------- ...
|
Super_Kasia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 44 Dołączył: 10.08.2004 Skąd: Legnica ![]() |
Lupin to zarąbisty człek. Wyrozumiały i
takie tam. Po prostu niezły z niego ziomek.
![]() -------------------- Kasia z pokoju 210 , Zamek CZocha, III turnus 2004!! UCHH+ Dziub Dziub RUlEzZz
|
kkate |
![]() ![]()
|
||||||
Zgadzam się ![]()
A dlaczego nie? Każdy ma uczucia i nawet ktoś taki jak on może się zakochać, także nieszczęśliwie. A czy w Lily, czy w kimś innym ("Manewry" czytaliście??? ![]() A może macie pomysł, w kim nasz Remusek mógłby się bujnąć?
I tu się zgodzę z Syriiuszką. Bardzo wyjątkowa. -------------------- just keep dreaming.
|
||||||
Luna Lovegood |
![]()
|
W kim mógłby się zakochać Lupin?? A czy
znamy jakieś postacie kobiece z tamtego okresu. Bo ja mam chwilowe zaćmienie
i tylko kojazy mi się Lilly.
A po za tym Lupin jest wyjątkowym i za razem specyficznym człowiekiem... -------------------- ...
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w kim remus??? przeciesz to oczywiste!
W Hermionie Granger! XD
dobra bez smichów.... mógł w narcyzie w belli w andromedzie w lily Ten post był edytowany przez kubik: 15.08.2004 22:20 -------------------- ...
|
Luna Lovegood |
![]()
|
Bella i Andromeda są z rodu Blacków.
Można by powiedzieć(przynajmniej z Andromedą), że miałby tą sprawę
uproszczoną, dzięki Syriuszowi. Ale wątpie , żeby Lupin mówił komus o swoich
uczuciach.
-------------------- ...
|
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Co o nim sądzę, badzio lubię tą
postać! Kieruje się bardziej jego młodą osobowościa, a nie tą która
przedstawiona jest nam teraz, bo chyba bardziej przypadły mi do gustu
przygody Huncwotów z młodych lat, a on w końcu był jednym z nich.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pS. napisałam " glupi Potter", bo Lilka przez większość lat spędzonych w Hogwarcie za takiego go uważała, u mnie jest całkiem odwrotnie. ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
madziula |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 13.06.2004 ![]() |
ren.Asiek....ja cie kocham ![]() ale widze, ze mamy bardzo podobne upodobania....Myślę dokłądnie tak samo ![]() ![]() A wracająć do Remusa, bo ciągle zaczynam nie na temat ![]() Myslę, że różnią się tylko jednym..Harmiona nie powstrzymuje się przed wypowiadaniem swoich racji..kiedy Ron , Harry chca zrobic cos glupiego czy ryzykownego.....Remus..natomiast..(zwazajac na scene ze Wspomnienia) ...hmm....chyba obawiał się glosnego wypowiedzenia swojego zdania...i powstrzymania kumpli przed "ulubioną zabawą" ....eh, nawet go rozumiem... bo Harry i Ron są chyba bardziej wyrozumiali niz James i Syriusz w młodosci..tak mi sie przynajmniej wydaje..<----to takie moje skromne przemyslenia... ![]() Ten post był edytowany przez madziula: 16.08.2004 00:43 -------------------- "....And I give up forever to touch You...'cause I know, that You feel me somehow...You're the closest to heaven that I'll ever be...And I don't wanna go home righ now....
And all I can taste is this moment ...and all I can breathe is your life...'cause sonner or later it's over ...I just don't want to miss You tonight...." "Życie,choć piekne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by stracić je..."(*) "Lece,bo chcę..lece bo życie jest złe,czy są pieniądze czy nie ,lecę bo wolność to zew...Lece bo wciąż Kocham Ciebie ...Kocham Cię..." |
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
lol ja uwielbiam Huncwotów ;].
Co do Hermiony i jej podobieństwa z Remusem. Tak to fakt mają coś wspólnego, ale chyba nie zgodzę się z tą większą wyrozumiałością Rona i Harry'ego niż Syriusza i James'a. Przecież oni równo jęczą kiedy Hermiona przestawia im swoje poglądądy! Więc chyba nie są co do niej na tyle wyrozumiali, żeby zrozumieć że ona się martwi noi ma rację! Remus np na pewno wiele razy prosił przyjaciół żeby przystopowali z psikusami, żeby dali spokój Snape;owi i różne takie, ale nic szczególnego w tym kierunku nie robił, bo nie chciał narazić się kumplom i zachowywać się jak ostatni konfident donosząc na nich ciągle. ![]() ![]() Co do James'a to widzę, że również tak uwazasz. Przecież nawet obecnie można znaleźć wiele przykladów chłopaków, którzy wśród swoich kumpli zachowują się jak nie wiem kto, a na osobności są całkiem fajnymi kolesiami. Tak wg mnie jest z James'em. Tylko, że pech w tym że Lily dopiero go pod koniec szkoły odkryła...stracili tyle cennych lat, i nie mieli czasu ich nadrobić... ='( -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
LadyDevimon |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 08.08.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Mysle ze Remus byl bardzo wazna osoba w
zyciu Harry'ego nie tylko jako naj. nauczyciel ale tez jako ktos w
rodzaju ojca [ zwlaszcza ze znal Jamesa]. wedlug mnie nie ma racji w tym, ze
zawiodl Dumbledora- przeciwnie mysle ze zrobil to co od niego oczekiwano. Bo
kto powiedzial ze nie probowal zapanowac nad swoimi przyjaciolmi, a co do
Lily to bardzo mozliwe ze byl w niej zakochany ale nie chcial zawiesc ani
jej ani Jamesa moze i nie od razu byla zakochana w Jamesie ale kto wie ?
Pozatym Lupin nie chcial nikogo narazac bo byl wilkolakiem chociaz wydaje mi
sie ze jeje by to nie przeszkadzalo. Moze ona widzala w nim tylko
przyjaciela a moze nawet kogos wiecej ? Mysle ze tego sie nigdy nie dowiemy,
a szkodaaaaaaaa.Lupin jest bez watpienia moim ulubionym bohaterem [ poza
Harrym, Ronem,. Hermi, Lapa, Rogaczem i Tonks.]
![]() ![]() ![]() |
kkate |
![]() ![]()
|
||
A ja sie zgadzam... Ze wszystkimi po
trochu. No, oprócz Kubika. ![]() ![]() Ale najbardziej.... z Lady Devimon. Mam takie samo zdanie jak ona.
<----- to szczególnie.
Wiem, upieram się przy Lilce, ale to moze dlatego, że... moja wyobraźnia.... no, ja lubię takie rzeczy i ostatnio układam, jak by to było.... Madziula, wiesz, co mam na myśli? A co do Jamesa... Tak myślę, że to prawda, to co mówią ren.Asiek i Madziula. To mogł być zupełnie inny chłopak wśród kumpli, a inny przy Lily... (to widać nawet w książce!) To jest niby temat o Remusku naszym kochanym ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
||
Syriiuszka |
![]()
|
||
Bo ja wiem, może w Tonks? =P (oczywiście, oprócz Olivi O'Connel, która jest moją fawortyką XD) -------------------- ![]() yeah. |
||
Luna Lovegood |
![]()
|
W tonks?? raczej nie ona jest przecież
córką Andromedy. I myśle, że jest młodsza od Lupina o jakies 10 lat.
Co do powstrzymywania, Jamesa i Syriusza od ich figli, to na pewno to robił. Ale nie zaczęsto. Przecież mógłby się im nArazić. A oni zrobili przecież dużo dla niego. Stać się nielegalnym animagiem, to przecież dużo. -------------------- ...
|
kkate |
![]() ![]()
|
||
A niektórzy podejrzewają, że Remus się
zakochał w Tonks już potem. To znaczy, że np. w 5 tomie jest
![]() Ale wiecie... Miłości nic nie przeszkodzi. Chociaż dla mnie to tylko ploty.
Syriiuszka <--- moją też ![]() ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
||
Luna Lovegood |
![]()
|
Nie no nie podejrzewamam Lupina o to,
żeby podryywał młodsze. A przynjmniej teaz wątpie, żeby miał czas na swoje
miłości. Teraz zaczyna się WOJNA.
A jeśli chodzi o ich związek to tylko ploty. -------------------- ...
|
Kiara Neto |
![]() ![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 10 Dołączył: 16.08.2004 Skąd: Wrocek ![]() |
A ja myślę że Lilly zakochała się w Lupinie
(Remusie) .
Ja mam tak że mam różne powiązanie i przyszło mi na myśl takie: Dlaczego Lupin tak bardzo pomagał Harry'emu już w pierszym roku poznania? Dlatego że Harry był Synem Lilly. Ale to tylko takie dziwne myśli które mnie okrążają -------------------- Jestem Zakochana w Syriuszu Blacku.
A opisane jest to na Moim Blogu (jeszcze nie wyznałam że go kocham) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:45 |