Nasi Kochani Huncwoci, i wszystko
co z nimi związane ;)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Nasi Kochani Huncwoci, i wszystko
co z nimi związane ;)
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
Hm... a może dlatego, że był synem jego
najlepszego przyjaciela?
-------------------- ![]() yeah. |
LadyDevimon |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 08.08.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Nie wiem dlaczego ale juz od 1 chwili Remus zyskal moja sympatie i dolaczyl do grona ulubionych bohaterow razem z reszta huncwotow.
|
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
[iron]LadyDevimon => no
cudownie[/iron]
Remus John Lupin - na razie brkauje mu szczescia prawda? 1. ugryziony przez wilkołaka 1. jednak znalazł paczke przyjaciół 2. smierc jego przyjaciela i jego zony 3. musial odejsc z Hogwartu 2. Chciał odejśc a to róznica 4. smierc jego drugiego przyjaciela 5. brakuje jeszcze tylko aby pogryzł kogoś z zakonu [ekhm Hermiona Granger ekhm] Ale spoko wszysko sie wyrównuje w swiecie i Lupin zazna szczescie Ten post był edytowany przez kubik: 16.08.2004 21:25 -------------------- ...
|
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
no i skąd on bierze na to wszystko
siły?
I jeszcze chodzi uśmiechnięty =/... -------------------- ![]() yeah. |
LadyDevimon |
![]() ![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 08.08.2004 Skąd: Kraków ![]() |
Niewiem jak on to wszystko wytrzymuje, ale
podziwiam gio za to ze mimo wszystko potrafi sie cieszyc [ bo ja bym sie
zalamala].
![]() |
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Niom, facet ma silny charakter, choć na
pierwszy rzut oka tego nie widać....
kubik <---- wszystkowiedzący, powiedz, skąd wiesz, że drugie imię Remusa Lupina to John? Lady Devimon <---- widzę, że ściągnęłaś avka z mojego podpisu... Skąd wiem, że nie ze strony? No bo na stronie miał wymiary ponad 100x100 pikseli, a ja go własnoręcznie zmniejszyłam... Poprawiając napis, bo był niewyraźny. Trzeba było się spytać ![]() ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
Syriiuszka |
![]()
|
No proszę, jak ty zdobywasz popularność
Kkate XDDD
Niekoniecznie bym się załamała, ale z pewnością nie byłabym taka łagodna i nieskończenie cierpliwa. -------------------- ![]() yeah. |
kkate |
![]() ![]()
|
||
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
No pewnie ![]() ![]() A Remus czasami jest... za łagodny. W niektórych sytuacjach ja bym nie wytrzymała i zaczęła wrzeszczeć albo gorsze rzeczy robić ![]() Oooo, to moj setny post? Fajnie, jestem już uczniem... Uczennicą Hogwartu. ![]() Ten post był edytowany przez kkate: 17.08.2004 12:35 -------------------- just keep dreaming.
|
||
Syriiuszka |
![]()
|
tak, gratuluję, 100 postów to naprawdę
jest coś XD
A ten ffick o którym mówisz, to 'Manewry' wspaniałe. Hm, a taka akcja w książce byłaby bardzo, bardzo ciekawa. Podsuńmy to Rowling... -------------------- ![]() yeah. |
kubik |
![]()
|
||
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kylie: What does the "J" in Remus J Lupin stand for? JK Rowling replies -> 'John'. Boring but true! JK Rowling World Book Day Chat ![]() -------------------- ...
|
||
Mlekolak |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 12.08.2004 ![]() |
Powiem krótko: Remus is the best
|
WesołaMinkaNaDzieńDobry! |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 17.08.2004 ![]() |
Remus z pewnoscią jest moja ulubioną postacią z serii książek o HP. Jak dla mnie to mogło być tak, ze Dumbledore przydzielił Huncwotom ,,czujkę" - Lupina - która pilnowałaby ich. Może chłopcy nie byli nawet zadowoleni na początku, ale potem sie zakumplowali... Taka jest moja wersja, którą wykorzystuję w moim ff, nieopulikowanym, ba, nawet nie napisanym. Ono powstaje w mojej głowie, hehe. REMUS RLZ!!!
-------------------- Twoje glany, twoje glany
Twoje glany niejednego już skopały Twoje glany, twoje glany Twoje glany niejednemu wycisk dały ,,TWOJE GALNY" BIG CYC |
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
Lol schodzi na fan ficki
![]() ![]() ![]() A co do Remusika, no tak zadziwiające,że nie wybuchał ale jego wnętrze było raczej spokojne i nie okazywał impulsywnie swoich złości, raczej mówił wprost co mu się nie podoba i na tym koniec sprawy. ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
madziula |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 63 Dołączył: 13.06.2004 ![]() |
ren.Asiek....właśnie o to mi chodzi...o
tego konfidenta...
Hermiona <no niby zawsze ma racje), ale jest w akcie desperacji zdolna wydać swoich kumpli, niby zawsze wtedy kiedy się oni martwi, no ale zawsze... Ale NIE Remus...<----tak myśle... A i jak nie czytałaś ficka z Luniaczkiem w roli głownej to KONIECZNIE przeczytaj "Manewry" Meriden Auris...chyba najlepsze opowiadanie o Remusie.. Po tym opowiadaniu zaczęłąm go coraz bardziej lubić... ![]() -------------------- "....And I give up forever to touch You...'cause I know, that You feel me somehow...You're the closest to heaven that I'll ever be...And I don't wanna go home righ now....
And all I can taste is this moment ...and all I can breathe is your life...'cause sonner or later it's over ...I just don't want to miss You tonight...." "Życie,choć piekne tak kruche jest, wystarczy jedna chwila, by stracić je..."(*) "Lece,bo chcę..lece bo życie jest złe,czy są pieniądze czy nie ,lecę bo wolność to zew...Lece bo wciąż Kocham Ciebie ...Kocham Cię..." |
kkate |
![]() ![]()
|
||
O tak! Koniecznie! ![]() PISZEMY DO ROWLING, ABY NAPISAŁA W SWOICH KSIĄŻKACH O LIV O'CONNELL!!! MERID, KOCHAMY TWOJEGO FICKA!!!! Co do ficków o Remusie, myślę, że powstanie jeszcze wiele... Może nawet ja coś stworzę... (ergh.... nie mogę się powstrzymać). Ale narazie to moja (choć nie tylko moja ![]() ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
||
Syriiuszka |
![]()
|
Pisz, pisz Kkate z Bogiem, będę ci
kibicować bo cię lubie, tylko mi Syriusza nie zakochuj, bo zepsujesz fficka.
Chociaż na tyle głupia nie jesteś napewno ^^"
Hmm - jasne, piszemy, tylko najpierw niech ktoś manewry przetłumaczy na inglisz. -------------------- ![]() yeah. |
ren.Asiek |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 553 Dołączył: 23.11.2003 Skąd: Kraków :))) Płeć: Kobieta ![]() |
hmm ale gdzie moge go znaleźć?
<lol>...bo na forum fan ficktion tu na org tego nie ma 8|. dajcie
linka ok?
![]() ![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Syriiuszka |
![]()
|
Jest na ff... ech, linka ci dam... http://www.harrypotter.org.pl/forum/index.php?showtopic=2870
-------------------- ![]() yeah. |
kkate |
![]() ![]()
|
||
Fajnie ![]() ![]() A Syriusz się na pewno nie zakocha, mogę ci obiecać ![]() ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
||
ren.Asiek |
![]()
|
Wow...przeczytałam "Manewry" i
okazało się ze to kolejny fan fikck, na którego kolejne części będę czekała
z niecierpliwością. Racja świetne opowiadanko! I Remus pokazany w
całkiem innym świetle...nieprawdopodobnym w stosunku do jego prawdziwej
osobwości, ale jednak mi przypasował!
![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
Luna Lovegood |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 673 Dołączył: 16.02.2004 Skąd: wJakimś mieścieNaJakiejśUlicyW jakimśPomieszczeniu Płeć: Kobieta ![]() |
Nie czytałam i jak narzie nie zamierzam(
te moje lenistwo) co do postaci Lupina, to mam takie pytanko czemu ani on
ani Glidogon nie byli zaproszeni na chrzest Harry'ego??
-------------------- ...
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ta... Remus tez od razu zdobył moją symptię. takaki opanowany, dobrze dogadujący się zarówno z nauczycielami, jak i uczniami. z dużą wiedzą, ze swojej dziedziny. tak pozytywna (ale na szczęście nie przesłodzona) postać. po prostu miodzio.
"manewrów" nie czytałam, ale może kiedyś... a tak pozatym to do komentowania ff to chyba jest ine forum.. ale co ja tam wiem.... Luna->> ciekawe spostrrzerzenie. chociaż, skąd wiesz, że ich nei było??? nigdzie nie ejst nic powiedziane o chrzcie Pottera -------------------- |
Syriiuszka |
![]()
|
Właśnie, że jest. Rowling się wypowiadała i mówiła, że był tam tylko Syriusz - nalepszy przyjaciel. Nikogo innego, więc Harry nie ma matki chrzestnej.
Ze względów bezpieczeństwa, James ufał tylko Syriuszowi. -------------------- ![]() yeah. |
ren.Asiek |
![]()
|
No właśnie ufał tylko i najbardziej Syriuszowi, ale przecież wszyscy czterej tworzyli paczkę Huncwotów prawda? Nie ufać Glizdogonowi- rozumiem, taki mały nieporadny, nie miał swojego zdania i robił zawsze to co kazali mu Black i Potter, silniejsi od niego koledzy. Ale Remusowi? Czemu nie ufał Remusowi na tyle żeby go zaprosić na chrzest, i czemu^^o ile dobrze pamiętam^^ z początku padały podejrzenia ze Remus mógł sie przyłączyć do Voldiego? Przecież w Hogwarcie zaakceptowali jego wilkołactwo i go poznali, wiedzieli że równy z niego gość! Dlaczego więc zmieniło się to po szkole? Przecież on jeden miał na tyle rozsądku w głowie, żeby dawać im dobre rady co do przychamowania w niektórych sprawach- może i go nie bardzo słuchali no ale jednak był tym najrozważniejszym
![]() ![]() -------------------- Być nikim innym jak samym sobą w świecie, który każdego dnia próbuje zrobić nas kimś innym.
|
kubik |
![]()
|
RJL jest wilkołakiem
![]() I to w zasadzie powinno wystarczyć. Pamietajcie co Lupin powiedział w filmie. Jedynie Lily potrafiła zobaczyc w nim człowieka. Byc może to, że Remus nie był na chrzcie było decyzja Jamesa. Ren => bardzo ciekawa teoria o tym rozpadzie Huncwotów. Kiedy Peter przyłączył się do Volda? -------------------- ...
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 02:51 |