Jak Wygląda Scenariusz Do
"czary Ognia"?, Co zostanie wycięte, a co nie? [spoiler]
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Jak Wygląda Scenariusz Do
"czary Ognia"?, Co zostanie wycięte, a co nie? [spoiler]
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Osoba, która pracowała nad scenariuszem
Czary Ognia wysłała do strony Mugglenet informacje na temat tego, jakie
sceny są w nim w całości, jakie w części, a jakich nie ma wcale. UWAGA!
Jeśli nie chcecie wiedzieć, nie klikajcie na
„więcej”....
Są to informacje nie do końca potwierdzone, ale jednak… „- Co zostało częściowo wycięte: całkowicie wątek z W.E.S.Z, początkowe sceny z Dursleyami, ekspres do Hogwartu (są ujęcia z nim, ale nie to, co było w pociągu), oraz sprawdzanie różdżek. - Co na razie zostało: pierwsza scena z Voldemortem, Glizdogonem i Nagini, sceny z Mrocznym Znakiem, kawałek z „Potter cuchnie”, sklątki, zadanie z rogogonem, zadanie z trytonami (może być super!) oraz ostatnie zadanie, chociaż pająk może się NIE pojawić (informator nie pamiętał tego). Jest za to sfinks. Więc są Zgredek i Mrużka, świstokliki, szaleństwo Croucha, scena z myślodsiewnią i koniec Cedrika. - Sceny wycięte w całości: Bal Bożonarodzeniowy (nie… jaka szkoda! bardzo szkoda! – K.), Mistrzostwa świata w quidditchu, bzdury wypisane przez Ritę Skeeter (pojawia się w filmie, ale nie tak dużo jak w książce), stres Harry’ego spowodowany zagadką jaja, sceny ze Snapem (nie ma go za dużo), historia miłości Hagrida i madame Maxime (jest, ale zredukowana do krótkich, zwięzłych momentów dla humoru), humor Dumbledore’a (znowu.. nigdy nie zostawią go w spokoju). Muszę wam powiedzieć, że zawiodłam się, gdy usłyszałam, że skrócili to z dwóch filmów do jednego, ale wygląda na to, że naprawdę to ścisnęli. Drugie zadanie naprawdę odgrywa rolę tej akcji w środku obrazu, kiedy wszyscy zapomną o tym, co dotychczas widzieli w filmach. Ostatnie zadanie także wygląda niesamowicie (mowa oczywiście o scenariuszu), a koniec będzie taki, że aż dreszcz przechodzi po plecach. Wiem, że mówią to przy każdym filmie, ale ten powinien być naprawdę pełen grozy (nie „mroczny”) z powodu scen z Voldemortem. Nie jestem pewna, co będą o tym myśleć młodsi. Ale ten film będzie wierny książce, i będzie najlepszym z serii (a po tym, co zrobił Cuaron, to coś chyba mówi!)” Mój komentarz: no cóż, ja żałuję, że prawdopodobnie wycięta będzie ta scena z balem, a szkoda. Chciałabym zobaczyć Hermionę z Krumem i Harry’ego z Parvati. Nie jest wspomniane nic o kąpieli Harry’ego w łazience prefektów (chyba że to ten jego „stres”?). W każdym razie według mnie szkoda, że nie będzie z tego dwóch filmów. Zresztą, oceńcie sami. Źródło: Mugglenet Ten post był edytowany przez kkate: 22.08.2004 17:10 -------------------- just keep dreaming.
|
Anet |
![]()
|
![]() mała księżniczka Grupa: czysta krew.. Postów: 144 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: raz w lewo, raz w prawo i prosto. Płeć: Mężczyzna ![]() |
To, co caly film niech wytna
;>
A moze to tylko plotki -------------------- Straceni jak Romeo i Julia, bez szansy na lepsze jutro.
|
Szyszmora |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 58 Dołączył: 17.07.2004 ![]() |
szkoda, że wycięli ten bal, bo ja chciałam
zobaczyć jak Fleur i ten jej chłoptaś są sobą "bardzo zajęci"
![]() -------------------- the things you say
games you play dirty magic... |
Hipopotamus |
![]()
|
Hipo Zawsze Czujny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 25.01.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W sumie szkoda niektórych z wyciętych
scen, zwłasza Mistrzostw Świata, ale trudno by było zmieścić całą treść
książki w jednym, czy nawet dwóch filmach. Może serial by tu pomógł, ale
trudno serial pokazywać w kinie. Wierzę jednak ze za kilka lat tak się
stanie i powstanie serial telewizyjny z WSZYSTKIMI przygodami naszych
ukochanych bohaterów....
|
Pottero |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 13 Dołączył: 24.04.2003 Skąd: Rybnik ![]() |
Cóż, bardzo dziękuję za tego newsa –
utwierdziliście mnie już całkowicie w tym, że nie pójdę na
„Harry’ego Pottera i Czarę Ognia” do kina. Po obejrzeniu
„Kamienia Filozoficznego” obiecałem sobie, że nie obejrzę
„Komnaty Tajemnic”, a po obejrzeniu tego filmu obiecywałem
sobie, że nie obejrzę „Harry’ego Pottera i więźnia
Azkabanu”, ale teraz to już naprawdę – przecież z tego filmu
prawie nic nie zostało! Jestem jak najbardziej za dwoma filmami, nawet
jeżeli miałbym płacić dwa razy – załóżmy, że zrobiono by dwa filmy po
około trzy godziny, już co nieco byłoby w nich ujęte. A tak? Dwie i pół
godziny z 700-stronicowej książki? Nie, dziękuję! Nie pójdę ani do kina,
a tym bardziej nie kupię tego filmu na DVD – to oszukiwanie fanów. Nie
pomoże nawet to, że w tym filmie gra Emma Watson.
I na zakończenie: to skandal, że Rowling godzi się na takie coś! Mam nadzieję, że nie podpisze z Warner Bros. kontraktu na ekranizację kolejnych części. Niech się zadowoli kasą z książek i nie kaleczy uczuć fanów pozwalając realizować takie szmiry. -------------------- „Jeden, dwa - Freddy idzie po ciebie.
Trzy, cztery - zarygluj dokładnie drzwi. Pięć, śześć - krucyfiks w rękę weź. Siedem, osiem - czuwaj do późna w noc. Dziewięć, dziesięć - nie zaśniesz nigdy już!” |
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Nie no za dużo już wycieli!! jakby
nie mogli zostawić już tych dwóch filmów...Najlepsze kawałki wycieli..
-------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
ANASTAZJA BLACK |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
racja! jak pająka wycięli to kitowo!!!! to w jaki sposób Harry bedzie kulał? jeżeli to nie plotki, to bedzie to film bezsensowny, podobnie jak III!!!!! w III akcja działa sie tak szybko, ze ktos kto nie czytał książki by sie niepołapał, już nei mówiąc o złej kolejności!!!!!! ale to tylko film. zobaczymy. -------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
http://img.photobucket.com/albums/v480/kka...hp/sadzonki.jpg obrazek w sygnaturce nie przekracza 200x200 |
||
Elendil! |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 26 Dołączył: 08.02.2004 ![]() |
oj szkodaaaa bardzo wielu fajnych scen
których wkońcu "Czarze...." nie brakuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Et Earello Endorenna utulien. Sinome maruvan ar Hildinyar tenn' Ambar-metta! Zza Wielkiego Morza przybywam do Śródziemia i tutaj żyć będziemy ja i moi potomkowie aż do końca świata |
justine |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 23.08.2004 ![]() |
[SIZE=1][COLOR=blue]
oby to były tylko plotki, bo jak wytną te wszystkie rzeczy, :down:albo przynajmniej ich większość to.........oooooo..... ![]() ![]() |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ktoś tu o ostrzezeniu spojleorwym chyba
zapomniał.
![]() ![]() -------------------- ...
|
kkate |
![]()
|
Czarodziej Grupa: slyszacy wszystko.. Postów: 894 Dołączył: 10.03.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Tak mówisz? W opisie tematu jest napisane
[spoiler], a na stronie głównej "kto nie chce niech nie czyta" .
Chyba że masz na myśli większe zabezpieczenia
![]() -------------------- just keep dreaming.
|
kkate |
![]() ![]()
|
UWAGA!
Na Mugglenet pojawił się kolejny news dotyczący scenariusza CO. Przysłał go syn jednej z osób nad nim pracującej. Oto i on: "Kiedy ludzie mówią, że calutki wątek WESZ nie jest włączony do filmu, zapewniam was, że jest! Nie wspominają o tym zbyt dużo ale pokazują Hermionę robiącą odznaki WESZ i namawiającą Harry'ego i Rona do kupienia ich. Scena z Mrocznym Znakiem ma być naprawdę długą sceną, co powiedział mi mój tata. Powiedział też, że skończono filmowanie sceny z myślodsiewnią. Umieszczono też Karkarowa zawsze łażącego za Snapem, by rozmawiać z nim o Znaku na jego ręce. Scena z jajkiem jest nie taka jak w książce. Harry naprawdę nie stresuje się przez to zbyt dużo, ale dostaje pomoc od Cedrika. Inna pokazana rzecz to ta, kiedy skrzeloziele zostaje ukradzione z gabinetu Snape'a przez Zgredka, a Harry nie jest osobą podejrzewaną przez Snape'a.. Scena z Harrym wracającym do dormitorium po rozwiązaniu zagadki jaja jest wycięty, więc nie widzimy, jak jego stopa utyka w schodach, zamiast tego Moody pyta Harry'ego o Mapę." Do licha, znowu nie powiedzieli, czy będzie sama scena, gdy Harry rozwiązuje zagadkę jaja w łazience..... ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
ciągle o tej łazience...
![]() swoją drogą szkoda ze na razie nic o niej nie wiadomo - na pewno fajna scena by była ![]() ![]() jeżeli uda im sie z tych wycinków scen sklecić cos inteligentnego to ja jestem cała za. -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
kkate |
![]()
|
||
No a co! ![]() A czy sklecą z tego coś dobrego, to mam pewne wątpliwości... ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
||
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Mogliby ją nakręcić byłoby zabawnie...
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
kkate |
![]()
|
Bardzo zabawnie....
![]() ![]() Wiem! Na pewno ta dziewczyna co gra Parvati, nie ma siostry bliźniaczki i w jednej scenie nie mogłyby grać jednocześnie; tzn. wiem że to się da zrobić dzięki efektom specjalnym, ale może uznali że za dużo roboty... ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
Will12 |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 24.08.2004 ![]() |
Ja uważam, że to jest po rpostu śmieszne,
wycinać z filmu dosyć ważne sceny. Może jeszcze te trzy zadania
wytną?!
Will, wybaczysz, że ci zedytowałam tego posta, ale przekształciłam go na normalny tekst tylko.... - kkate Ten post był edytowany przez kkate: 25.08.2004 22:24 |
ANASTAZJA BLACK |
![]()
|
||
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 06.07.2004 ![]() |
a ty co , kkate, tak bardzo chcesz zobaczyć Dana w łazience?? ![]() -------------------- SADZONKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Osioł, "Shrek2")
http://img.photobucket.com/albums/v480/kka...hp/sadzonki.jpg obrazek w sygnaturce nie przekracza 200x200 |
||
kkate |
![]()
|
A żebys wiedziała, Anastazjo Black!
![]() Ale tak serio, to po prostu myślę, że mogłaby to być ciekawa, fajna i zabawna scena. Zaraz... bingo! W 4 tomie ma się na pewno pojawić Jęcząca Marta, a z tego co wiem, to pojawiała się ona podczas drugiego zadania (Harry ją pod wodą spotkał), a także w łazience, pomogła Harry'emu w rozwiązaniu zagadki! Czyżby więc... jednak to było? ![]() -------------------- just keep dreaming.
|
czarnotek |
![]() ![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 19.05.2004 Skąd: Kaliszewo ![]() |
Najbardziej mi szkoda sceny z Balu i
Mistrzostw Świata... To były naprawdę świetne kawałki! Spodziewałam
się, że takie fragmenty po prostu MUSZĄ być w filmie. Nawet jeżeli miałby
być podzielony na dwa- wcale, a wcale by mi to nie przeszkadzało =))
Ten post był edytowany przez czarnotek: 25.08.2004 09:35 -------------------- [I] Mother, do you think they`ll drop the bomb? [/I]
|
Will12 |
![]() ![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 24.08.2004 ![]() |
kkate, nie mogą nie pokazać łzienkowej sceny, bo przcież Harry właśnie wtedy rozwiązał zagadkę tego jaja! Pod wodąw tej wielkiej wannie, usłyszał o tych trytonach. Muszą to pokazać, bo jak Harry się dowie o tych stworzonkach? Ja uważam, że to pokażą.
![]() ![]() Ten post był edytowany przez Will12: 25.08.2004 13:49 |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tak tródno wymyslec jakąs scene?
-------------------- ...
|
Sunlight Priestess |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 26.06.2004 Skąd: Privet Drive, Surrey ![]() |
Duuuuuużo fajnych momentów wycięli, i bardzo żałuję,ale nie można mmieć wszystkiego nie?
-------------------- Nieśmiertelność. Nie ufam. Nie wierzę. Nie toleruję. To nie istnieje.
![]() |
kkate |
![]()
|
||
Nietrudno. Kubik, trudno się pisze przez "u" A równie dobrze Harry może rozwiązać zagadkę w innych okolicznościach, wymyślonych przez scenarzystów.... -------------------- just keep dreaming.
|
||
Eden_ka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 149 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: Neverland ![]() |
Że jak słucham?!?!
Nie ma balu?! O nie nie nie, ja tego do wiadomosci nie przyjmuję, mowy nie ma! Bal po prostu musi (muuuusi XDXD) być i koniec... to na pewno sa plotki bez pokrycia! Racja, Marta (a bardziej ta aktorka.. w tym momencie nie pamietam nazwiska) ma sie pojawic, wiec scena w lazience bedzie... Innych scen jakos nie zaluję zbytnio... WESZ bylo troche wkurzajace... nie bedzie stresu przed 2? glupio... ja tez sie stresowalam czytajac ten fragment, szkoda by bylo pozbawic widza tego uczucia, hyhy... -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 10.05.2025 11:13 |