Stare Moje...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Stare Moje...
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
moje stare wirszyki tak jak mówiłam
![]() Zamykam oczami wiatr, łamie prześcieradła nadzieji, kupuje słońce na kilogramy... jeszcze tylko ty zostałeś, na półce, jakby z przeceny... Pada deszcz, a ty stoisz pod drzewem jak zawsze bez liści. Jesteś mokry, zziębnięty, takiego cię kocham, kiedy mogę ci nalać herbaty i nałożyć gryzący sweter... nawet nie wiesz jak samotne jest życie bez ciebie... twoich prób i błędów, chcę cię przytulić... Już zawsze będziemy razem ... |
Carti |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: La Luna de Palma Gradac ![]() |
Wiersze o temetyce miłosnej najbardziej lubię zarówno pisać, jak i czytać. Trudno mi określić, czy to jeden, czy dwa wiersze... Chyba dwa
![]() Pierwszy do mnie specjalnie nie przemawia. Nie mam na jego temat opinii, ale moim zdaniem stać Cię na więcej. Ten drugi zaś to takie bardziej wyznanie. Ładne i przyjemne, ale niespecjalnie głębokie i poetyckie. Piękne wyznanie, piękne jest to uczucie, ale tą prostotą nie zmusza do przemyśleń, co jest w takim wypadku konieczne. Takie po prostu naiwne. Musisz popracować nad oryginalnym ubieraniem w słowa tego co czujesz, nad otoczką, bo temat jest najpiękniejszy z możliwych. -------------------- Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
|
iney |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Zgadzam się z Carti. Pierwszy wiersz - zupełnie bez wyrazu i z błędem:
Poza tym, jeśli to ty łamiesz i kupujesz, to powinno być: kupuję łamię Zapomniałaś o ogonkach ![]() Drugi jest cieplutki jak ten gryzący sweter, ale bardzo mało oryginalny i niezbyt poetycki... Przemawia do mnie tylko dlatego, że akurat podobnie czuję, a to znaczy, że do wielu może kompletnie nie przemówić. -------------------- (...) czuwaj - kiedy światło w górach daje znak - wstań i idź
dopóki krew obraca w piersi twoją ciemną gwiazdę powtarzaj stare zaklęcia ludzkości bajki i legendy bo tak zdobędziesz dobro którego nie zdobędziesz powtarzaj wielkie słowa powtarzaj je z uporem jak ci co szli przez pustynie i ginęli w piasku Z. Herbert "Przesłanie Pana Cogito" Za życie płaci się skrzydłami Dzięki, Galia :) |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 07:32 |