Substytut
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Substytut
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Hmmmm....
Pogardę zaciska pod powiekami tam inny obraz mgli się niewyraźnie nieznany zapach, twarz i usta, na które ktoś czekał i się nie doczekał. Wyciągnąć rękę łatwo, zawiesić na niemarzeniu sprzeniewierzyć się sobie - mieszać z błotem myśli stwierdzając ze zdziwieniem, że ich się nigdy nie miało. To nie ta bajka, ktoś drzwi pomylił ktoś odarł brutalnie świat ze swej nadziei, i stanął w bezczelnych łachmanach twierdząc, że to naturalne, w imię wyższej potrzeby nauczył się mówić miłość jak popadnie. -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
ciekawych slow uzywasz...
ale jakos ten wiersz 'nie jest Twoj' nie czuć w nim tego, co zawsze prezentowala Sihaja... takie troche banalne 'czekał i sie nie doczekał' w sumie, nie wiem czego mi brakuje... nie umiem dokladniej powiedziec... ale brakuje na pewno... -------------------- |
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Dwa ostatnie wersy to jest mistrzostwo swiata.
Reszta jakos nie zapadla mi w pamiec. A szkoda, bo ładny jest ten wiersz. Nawet bardz, ale Mellisa ma racje jakis nie Twoj. -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Sens mi się podoba, końcówka genialna, jednakże z drugiej strony -- mam głupie wrażenie, że się nie przyłożyłaś, miszczu (;
Przede wszystkim w niektórych momentach ma się wrażenie, że to proza, nienaturalnie pocięta na wersy (czasem to aż gryzie). Po drugie: "...na które ktoś czekał/ i się nie doczekał." Jakby to powiedzieć? "Siała baba mak/ nie wiedziała jak" (: No i jeszcze mnie denerwuje interpunkcja -- ale to tylko bardzo subiektywne zdanie, bo jedni to lubią inni nie -- Twój wybór i zero błędów. Dobra, a teraz trzeba pogłaskać. Jak już mówiłam koniec jest ładny, no genialny, niech będzie. Jeszcze mi się "niemarzenie" podoba i kilka innych słów, które dodają tej esencji... No i coś przekazujesz w tych wierszach. Nie piszesz tak o, ale zawsze dajesz coś do wyciągnięcia i zapamiętania na szare dni. Dzięki -- to lubię u Ciebie. O. =) -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
iney |
![]()
|
||
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 20 Dołączył: 14.06.2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Hmmmm.... Czy ja jestem jakaś inna? ![]()
Jak dla mnie - nic rewelacyjnego. Nie jest źle, ale zabrakło koncepcji... Trochę to wysilone. Ten post był edytowany przez iney: 27.08.2004 18:18 -------------------- (...) czuwaj - kiedy światło w górach daje znak - wstań i idź
dopóki krew obraca w piersi twoją ciemną gwiazdę powtarzaj stare zaklęcia ludzkości bajki i legendy bo tak zdobędziesz dobro którego nie zdobędziesz powtarzaj wielkie słowa powtarzaj je z uporem jak ci co szli przez pustynie i ginęli w piasku Z. Herbert "Przesłanie Pana Cogito" Za życie płaci się skrzydłami Dzięki, Galia :) |
||
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 22:40 |