Kino Czy Dvd, oto jest pytanie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Kino Czy Dvd, oto jest pytanie
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
Jak wolicie ogladac filmy w kinie czy moze w domowym zaciszu
czy w zwiazku z DVD kino ma szanse przetrac??? jakie jest wasze zdanie ---------------------- Jesli taki temat juz byl prosze nie bic -------------------- szkoła :( :( :(
|
Galia |
![]() ![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 249 Dołączył: 28.05.2004 Skąd: *From the land of stars * ![]() |
Uważam, że oglądając film w kinie odczuwa się coś, czego DVD nigdy nie da. Swoista 'magia' wielkiego ekranu, ciemnej sali. Oczywiście, że DVD to świetna rzecz, bo nie każdy film można zobaczyć w kinie, dzięki tej rzeczy możemy oglądać ulubiony film wiele razy czy obejrzeć filmy już nie wyświetlane w kinie. Nie sądze jednak by DVD wyeliminowało kino. To poprostu zupełnie inny kaliber przeżyć.
-------------------- Jestem myślicielką niezależną, wolną poszukiwaczką oazy nieskrępowanych istnień. Przemierzam pustynie w poszukiwaniu sensu... Czy odważysz się pójść za mną?
Myśli, marzenia, złudzenia. Moje życie... Nie można dostać czegoś, nie tracąc czegoś w zamian. Żeby coś otrzymać musisz poświęcić coś o podobnej wartości. To zasada równoważnej wymiany. To prawda o świecie... |
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Kino to jest całkiem inna rzecz niż DVD. W kinie możemy się tak jakby wczuć w atmosferę film. A jak oglądamy coś na DVD to albo ktoś krzyczy z kuchni (np)
"ścisz to!!!". Zapewniam wszystkich, że kino jest o wiele lepsze od DVD. Ale każdy ma swoje zdanie... ![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kino, oczywiscie ze kino, a najlepiej takie obskurne, jak u mnie zebys wiedzial ze w kinie bylezs bo cie tylek boli, albo masz po czipsach niestrawnosc ^^
chociaz czasem ma tego dosc, w multiplexach bywam zadko, ale fajnie jest jak jest malo ludzi na sali, siedza i spokojnie ogldaja:> a nie ktos ci sie filmu boi i wrzeszczy ==' A poza tym DVD to nie to samo, rownie dobrze moznaby ogladac film na video, ylko jakosc lepsza... -------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Anarchistka |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 43 Dołączył: 11.08.2004 ![]() |
Fakt, kino ma klimat. Ja niestety mam coraz mniej czasu, żeby tam chodzić (najbliższe kino jest oddalone od mojej wsi o przeszło 10 km :/), więc chcą nie chcąc DVD tylko pozostaje
![]() -------------------- ... bo czasami słowa to zbyt wiele
|
Secner |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 118 Dołączył: 05.07.2004 Skąd: Z Nienacka. ![]() |
Zawsze kiedy słyszę o wyższości kina przypomina mi się scena z "Pianisty" wyrzucania niepełnosprawnego na wózku z okna, na którą to scenę kino zareagowało ogólną wesołością.
-------------------- Khamulec dał głos.
Syn do ojca: - tato jestem gejem! Ojciec spokojnie: - Synu czy jezdzisz dobrym samochodem? - No raczej nie, tato - A czy ubierasz sie w eksluzywne ciuchy od Armaniego? - No tez nie, tato - A czy masz dom z wielkim ogrodem w Los Angeles? - No nie tato a czemu pytasz? - No widzisz to ty zwykly pedal jestes! |
Sunlight Priestess |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 97 Dołączył: 26.06.2004 Skąd: Privet Drive, Surrey ![]() |
Ja mam podzielone zdanie. Niby DVD jest lepsze bo jak musisz iść do klopa to robisz przerwę i idziesz a w kinie tak nie możesz. Przy oglądaniu DVD nikt obok Ciebie nie siedzi i nnie szeleści papierkami... Tylko ty i film.
Z drugiej strony kino daje swoisty klimat... Niewygodne fotele i popkorn w powietrzu... szepty, jęki, krzyki... Mnie to osobiście wkurza. -------------------- Nieśmiertelność. Nie ufam. Nie wierzę. Nie toleruję. To nie istnieje.
![]() |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
Kino
magia, niepowtarzalny urok. Klimat, jakiego nie odtworzy żaden domowy projektor. No i poza tym to swoista radość z kina. Jak byłam mała, to zawsze się niesamowicie cieszyłam, że pójdę do kina. i mi to zostało, bo przecież to jest frajda. Rozrywka niecodzienna, tym bardziej ekscytująca. A dvd... osobiście nie przepadam, bo dużo kosztuje, a poza tym nie mam dvd, co najwyżej w komputerze. a oglądanie filmów przy moim "komputerowym stanowisku" jest beznadziejne. Wąska przestrzeń między poręczą od schodów a ścianą, szeroka na nie więcej niż 1.20 m, niewygodne krzesło. o wiele większą przyjemność daje kino, naprawdę... a z kinem to u mnie jest tak, że tata ma darmowe bilety w jednym kinie w Bielsku, więc czasem jak on jedzie do pracy to jadę z nim i wtedy mogę sobie jakieś filmy obejrzeć. ale niestety, rzadko... -------------------- borufki
|
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
Nie posiadam DvD i posiadac nie bede.
Filmy ogladam tylko w kinie, od pewnego czasu. -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
ale kurcze temat.
jasne z braku laku... zaraz będzie: prysznic czy wanna? krzesło czy kanapa? na górze czy na dole? no ludzie. -------------------- dupa.
|
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
wanna , kanapa, na górze
lepsze to niz aborcja -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
zamiast wiecznie narzekać sama coś wymyśl, Sumiko.
racjonalna propozycja, nic więcej. Ten post był edytowany przez Zusia =): 28.08.2004 22:07 -------------------- borufki
|
Słoneczko |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: Za górami za lasami... ;) ![]() |
Zdecydowanie wolę kino.
Duży ekran ma w sobie to coś czego nigdy się nie osiągnie we własnym domu. Nawet jeśli miałoby się najlepszy w świecie zestaw kina domowego nigdy nie oddworzy się tego specyficznego klimatu, który panuje w kinie. Po wyjściu można narzekać na odgłosy innych ludzi oglądających film, ale jednak to jest kolejny czynnik wpływający na urok tego miejsca. Jestem osobą raczej towarzyska i potwierdzam regółę, że człowiek jest zwirzęciem stadnym. Wolę wpatrywać się w ekran z setką innych ludzi choćby obcych niż w samotności gapić się w telewizor... |
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
wychodzę jednak z założenia Zuziu, że lepiej się wstrzymać niż sztucznie zapychać forum dretwą gatką. a jak nie mam o czym pisać to nie pisze, bo pustosłowia nie lubię.
psajcho-----> a ja wole na dole. -------------------- dupa.
|
Zusia =) |
![]()
|
jednak niektórzy o tym nie wiedzą
i dlatego zakładają takie tematy. a reszta się na nich wypowiada, bo nie ma nic lepszego. a poza tym, nie wszyscy lubią to samo (kiedyś tłumaczyłaś Miśkowi, że niektórzy lubią lizać psie kupy a niektórzy lubią piwo, to dobry przykład) -------------------- borufki
|
Sumiko |
![]()
|
ale to drętwy temat. każdy po kolei wypowie się mniej więcej tak samo i po co?
jak się nudzi to lepiej wyjśc na świeże powietrze a nie gnić przed monitorem. ale ok. każdy lubi co innego, więc jeśli lubisz drętwe tematy to ok. uszanuje. no i zawsze masz ten jeden post więcej, hurra. -------------------- dupa.
|
Zusia =) |
![]()
|
z takim podejsciem to mozna w zasadzie dojsc do wniosku, ze po co sie rodzic, skoro i tak kazdy kiedys umrze.
a dretwy... no coz, sama sie na nim wypowiedzialas, wiec w sumie nie wiem po co dodalas to o jednym poscie wiecej. -------------------- borufki
|
Sumiko |
![]()
|
niby z jakim podejściem?
mówię tylko, że temat w sztywne ramy włożony. nie wysuwaj tak daleko idących wniosków, bo za dobrze Ci to nie wychodzi. -------------------- dupa.
|
Arwen |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Lothlorien/Rivendell ![]() |
Kino, duzy ekran, bla bla bla podzielam zdanie niektorych poprzednikow chociaz po kinie mozna w domu i tak obejrzec film jeszcze raz i to jest ten plus. Ale ja o czym innym: [offtop]: Wy jestescie przewrazliwieni na punkcie tzw. "nabijania sobie postow", komentarze w stylu "napisalas\es to zeby nabic sobie posta" sa czasem beznadziejne, dyskusja to dyskusja kazdy tu ma prawo wypowiedziec sie w sposob w jaki chce (chyba)[chodzi mi teraz o dugosc wypowiedzi]...ja rozumiem posty w stylu "Ok" to moze jest przesada...ale..ech...a szczegolnie jak ktos ma 726 (liczba przykladowa) postow i tak jakby ten jeden rzekomo "nabity" post mial jakies szczegolne znaczenie...z reszta nie wiem moze ma.. A jak przychodzi ktos nowy to dla niego perspektywa posiadania 10 postow zamiast 0 pewnie jest kuszaca i wypowiada sie na swoj sposob...z czasem jak sie wczuje w "klimat" forum to moze przestanie miec jakies wielkie znaczenie, bedzie sie wypowiadal tam, gdzie ma cos do powiedzenia...No, to tak ode mnie, Good night.
![]() Ten post był edytowany przez Arwen: 29.08.2004 01:28 -------------------- "Nie każde złoto blask okrywa,
ani wędrowiec myli drogi, starość dojrzała siłą bywa, korzeni mróz nie sięga srogi..." Remembering Sirius |
Sumiko |
![]()
|
=='
chodziło mi o sens takich topicków, gdzie sorry ale raczej żadna sensowna /i na temat/ dyskusja się nie wywiąże. i nie odczytuj tego co piszę zbyt dosłownie /tak jak z tym jednym postem/. -------------------- dupa.
|
Syriiuszka |
![]()
|
![]() Laska Szatana XD Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 643 Dołączył: 12.05.2003 Skąd: z nienacka. Płeć: Kobieta ![]() |
==?
edit: kuref, otwarty zostawić, można tu dyskutować. Ten post był edytowany przez voldius: 29.08.2004 19:50 -------------------- ![]() yeah. |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
ja osobiscie wole DVD dlaczego
1.wychodzi taniej i rodzina tez sobie obejrzy (nawet jak nie chce ![]() 2.Mam dodatkowo materialy dotyczace filmu 3.moge ogladac film w nieskonczonosc i kiedy chce 4.moge zatrzymac film jak chce na chwile wyjsc 5.moge wybrac wersje z lektorem badz z napiami 6.nie musze sluchac efektow dzwiekowych na jakie jestem narazona w kinie np szeleszczenia papierami 7.nie musze wysluchiwac komentarzy w czasie filmu -------------------- szkoła :( :( :(
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
A gdzie tam :]
DVD ma to do siebie że oglądamy filmy na telewizorze. Nawet jeśli zakupimy sobie sprzęt dzwiękowy klasy XYZ i dokupimy telewizor o przekątnej 30' to i tak i tak w kinie będzie dzwiek głośniejszy a obraz większy, a w związku z czym całość będzie bardziej przejmująca :] Pozatym imo dziewczyne lepiej zaprasza się do kina (ja akurat sam na filmy udaję się do rzeszowskich kin, do przeworska zapraszam niewiasty bo u nas jest w 90% pusto ]:-> ) niż na dvd ;p bo ciężko jest wykombinować całkiem pusty dom ;] DLatego - kino rox... "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
mayi |
![]()
|
fakt ogladac film z dziewczyna /chlopakiem na dvd w ramach randki jest trudno ,przyznaje kino ma swoja niepowtarzalna atmosfere ale wychodzi mi tylko to...
-------------------- szkoła :( :( :(
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
proste - kino domowe ,to fajna rzecz, ale kasy troche trzeba wlozyc, zeby jakoscia choc troche przypominalo to co w kinach jest (ogladanie na zwyklym tv i stereo sie mija z celem imho), bo jesli chodzi o dzwiek , to jeszcze nie jest tak zle, glosniki "5+1" powinny wystarczyc (no chyba ,ze ktos jest audiofilem) to z obrazem gorzej, bo dobra jakosc utrzymuje sie dopiero z porzadnego projektora (watpie zeby kazdego bylo stac na telewizor lcd), a pzoa tym dochodza jeszcze sasiedzi, a raczej ich stopien wytrzymalosci bebenkow, bo powinno sie ogladac tak,ze przelatujaca na filmie mucha tworzy taki bas, ze szyby leca :P
kino - kino to przede wszystkim klimat, porzadny dts i obraz, z racji braku kasy na porzadne kino domowe (i ograniczona goscinnosc kumpli:P) chodze twardo do kina i zawyzam srednia krajowa -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:00 |