Szkło Tęsknoty
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Szkło Tęsknoty
Carti |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: La Luna de Palma Gradac ![]() |
Szklanka wody spoczywa samotnie na kredensie...
Przeszywana mym spojrzeniem w otchłań doznań gna... Nie ma diabła na dnie szklanki... Można wypić do dna... Woda faluje pod presją... Tęsknoty wiąże się nić... Szklanka się zbije być może... Uczucie nie, co tu kryć... Okno otwarte, wyje wiatr... Patrzę łapczywie... Może mi powie... Jedno pragnienie... Jedna chęć... Koniec! Wypiję! Twoje zdrowie. Ten post był edytowany przez Carti: 04.10.2004 09:07 -------------------- Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
|
Nea |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta ![]() |
"Trójkropki" i przecinki w nadmiarze. Dziwnie podzielone wersy. Gubienie rytmu. Przez to nie rozumiem tego wiersza. Wogóle.
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
a to chyba trzeba zaśpiewać. szkoda, że głosu nie mam
|
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
podoba mi sie, tylko po co tyle kropek :/byłby ładniejszy...
|
Carti |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 35 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: La Luna de Palma Gradac ![]() |
Te wielokropki w sumie były zamierzone, miały dodawać pseudouroku
![]() A co do rytmu: na początku to miał być wiersz zupełnie wolny, ale jakoś pod koniec rytm "złapał się sam". Heh ![]() I dzięki za opinię serdeczne! -------------------- Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
|
voldzia |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 20.08.2004 Skąd: Łódź Płeć: Kobieta ![]() |
technicznie sprawy sie maja kiepsko:
wielokropki konczace kazdy wers to jest to, co mnie denerwuje. wielokropek
wstawiamy wtedy, kiedy zaczynamy nowa mysl, lub jesli kontynuacja mysli juz
rozpoczetej nastapi pozniej, nie tyczy sie jednak to wersow.
w sprawie przeslania tekstu moge powiedziec tyle- nie zrozumialam zbyt wiele. Moze tylko to, ze uczucie trwa wiecznie, i nawet po zniszczeniu wszystkiego wokolo bedzie nadal. Na poczatku myslalam ze szklanka miala symbolizowac zycie, jednak moje myslenie bardzo zaklocily wers: "Można wypić do dna... " i "Koniec! Wypiję! Twoje zdrowie." hmm pierwszy cytat mozna jeszcze interpretowac jako oczyszczenie, a drugi? posiwecenie zycia dla kogos? nie mam pojecia. W obu przypadkach jednak slowo "wypic" mi nie pasuje. ogolnie wiersz sredni. popracuj nad technika i plynnascia tekstu. |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Ła, zakropeczkowałaś się.
Powiem tak: tekst strasznie fajny, jeśliby to wziąć jako jakąś satyryczną piosenkę, ale wiersz to raczej nie jest. Keep trying ![]() -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 10:44 |