To Co Nie Kończy Się Długo
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
To Co Nie Kończy Się Długo
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Będę mówił, co mam mówić,
Nie obchodzi mnie, że Cię to rani, szkłem Ci ktoś po szyi przejechał, To wszystko nie moja wina, nie moja sprawa, Ty i tak nie zrobisz tego co powinieneś, Jesteś za słaby, Próbujesz sobie zapętlić, Czy wszystko co masz nie jest szalone? Nie potrafiłbym przestać, odłożyć w dobre miejsce, Na półce ze zdjęciem. Rzuć tym raz jeszcze, kulawe wspomnienie Cię goni? Nie podołasz. Nie podołam. Jestem tylko małą twarzą, nieskończoną. Już sam nie wiem, czy to ja jestem Tobą, czy Ty jesteś mną, Nie możesz zabić, tego co sam stworzyłeś, Nie jesteś pewny, nie dziś, nie wiecznością, A ta rysa już zostanie i rzucisz to kiedyś, pytając grzecznie: Czy ja powinienem żyć, czy powinienem oddychać, Trawić, wkładać sobie palce w oczy. I tak oto skończyć z tym, bo nie ma w tym choroby. Tylko wszystko jest chore. |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
o widze że twórczośc własna, i to jeszcze będę pierwsza...no prosze
QUOTE(voldius @ 04.10.2004 22:29) -to przejechał jakos nie pasuje, psuje wiersz QUOTE(voldius @ 04.10.2004 22:29) jak to mam zrozumiec...zapętlić?? QUOTE(voldius @ 04.10.2004 22:29) Trawić, wkładać sobie palce w oczy. I tak oto skończyć z tym, bo nie ma w tym choroby. Tylko wszystko jest chore.-a ten fragment mi siem naj podoba:D nie jest genialnie, ale jest dobrze....wydaje mi się że mniej masła maslanego i będzie pięknie:D |
Nea |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta ![]() |
A właśnie, że to jest poezja współczesna. Taka z Ciebie NeMhAiN wielka znawczyni wierszy a nie tego nie wiesz? =>
Jest jak piosenka. Vold, zawsze mnie zadziwiasz swoją dojrzałością. Tym razem nie ma wyjątku. |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Zgadzam sie z Neą, to brzmi bardziej jak tekst piosenki niż wiersz. Bo wierszem bym tego nie nazwała...a dojrzałość? hm, być może. dla mnie nieudolnie przelana na klawiature.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 01:30 |