Manga i Anime, kącik starego pryka
2 in 1
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Manga i Anime, kącik starego pryka
2 in 1
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ten temat już był, ale sądzę, że można go reaktywować, bo jest częścią kultury..
Czytacie/ oglądacie/ rysujecie coś?? Ja ostatnio zacząłem oglądać Fushigi Yuugi ![]() -------------------- ![]() |
sasilla |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 09.08.2003 Skąd: Grodzisk Maz. ![]() |
Tak.
![]() Czytam. M.in. Chobits, OMG, Hellsing, Slayers i inne. Wszystko co mi w lapki wejdzie. Ogladam. Ostatnio: Trigun, Dragon half, Excel saga, kawalkami Full Metal Panic (caly czas czekam, az sie calosc posciaga) i cos w czym sie zakochalam czyli Puni Puni Poemy. Wszystkim polecam (sorry, poprawka. Polecam wszystkim, ktorzy czuja sie wystarczajaco dorosli, bo momentami jest... achem...) I tak Futaba rzadzi! ![]() Rysuje. O np. <klik>. Inne roznosci tu. Ostatnio jakos stracilam nastroj, do rysowania, ale moze kiedys... Ten post był edytowany przez sasilla: 05.10.2004 21:33 -------------------- Spotkałem panią pośród łąk.
Przecudną panią, dziecko wróżki: Włos miała długi, dzikie oczy. Leciutkie nóżki. John Keats La belle Dame sans merci |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jezu podziwiam Kobayashi Yumiko za role Puni co za głos *_*
Ten post był edytowany przez kubik: 05.10.2004 22:02 -------------------- ...
|
sasilla |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 125 Dołączył: 09.08.2003 Skąd: Grodzisk Maz. ![]() |
Yap, yap!
Zwlaszcza taa... predkosc! Ja sie zakochalam. -------------------- Spotkałem panią pośród łąk.
Przecudną panią, dziecko wróżki: Włos miała długi, dzikie oczy. Leciutkie nóżki. John Keats La belle Dame sans merci |
MeGi_16 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 137 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Poznan ![]() |
no ja już teraz to tak niebardzo,ale w wieku chyba 12,czy 13 lat pasjonowałam się tym trochę.do dziś uwielbiam Neon Genesis Evangelion i strasznie żałuję,że przestali wydawać go w polskiej wersji językowej.sprzedawali go tylko w jednym kiosku na osiedlu obok i cóż to była za radość kiedy pojawił się "nowy".a tym wszystkim zaraziła mnie siostra,wiadomka,że od Sailor Moon się zaczęło,później Kawaii...a i lubiłam też oglądać sobie Macrossa i Tenchiego
![]() ![]() dzięki za ten temacik,chyba zaraz sobie wyszukam te zakużone z lekka "ksiażeczki" i po przeglądam ![]() -------------------- "Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)
--- "Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechcesz powiedz tylko... Naprawdę na dużo mnie stać" Myslovitz Dla Ciebie warto żyć =* Hej Kolejorz,hej Kolejorz,heja heja hej Kolejorz!!! |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
w sumie lubilam mange przez ok. rok. z samej mangi nie lubilam nigdy egmontu, nie wliczajac w to edenu, ktory kawalkami byl dla mnie poezja (,,Gdybym byl Bogiem inaczej urzadzilbym swiat, ale gdyby ktos zapytal mnie jak bym to zrobil- nie przychodzi mi do glowy zaden inny, lepszy sposob'', ,,Placz poki mozesz, bo kiedys moze zabraknac ci lez''). cenilam JPF i dluugo polowalam na X-a, az w koncu posiadlam na wlasnosc kilka tomow, slyszalam mnostwo pochwal w strone Chobitsa, ale mi sie nie podobal, Slayersi na papierze stracili swoj urok, a OMG przefrunal mi gdzies kiedys ktorys tom, ale nie byl pierwszy i nic nie zapamietalam. teraz jestem najbardziej na etapie waneko, chociaz juz mnie to w sumie nie obchodzi, lubie w empiku przeczytac przypominajacego telenowele Marsa, Rei jest dla mnie boski. choc to prymitywne. podoba mi sie wlasnie taki mdly styl Fuyumi Soryo i faceci w stylu Kashino i Aloszy. kiedys zagladalam tez do mangamixu, a wczesniej kupowalam kazdy nr kawaii... ale to bylo dawno i nieprawda.
w anime moje doswiadczenie jest jeszcze mniejsze. zaczelam od slayersow, poprzez wszystkie mangi puszczane na tvn7 (jesli nie liczyc oczywiscie fascynacji sailorkami, w wieku jakichs 6 lat). potem w koncu obejrzalam nge, ksiezniczke mononoke, pare innych. widzialam kilka wyrwanych z kontekstu odcinkow chobits i wolfs rain, bo wiecej mi sie nie sciagnelo. nastepnie przy szczesliwszym podejsciu fragmenty jakichs serii, glownie shojo, ale dokladniej nie pamietam. sledzilam tez to co lecialo na Hyperze, ominely mnie niestety cacka lecace na niemieckiej vivie- bo tegoz jezyka nie znam i znac chyba nie bede. na spirited away w kinie nie bylam, bo jakos mi przelecialo kolo nosa. co wiecej? kwestie takich dzialow mangi jak yaoi sa mi zupelnie obce. bylam w wawie na konwencie kiedys, calkiem spoko bylo, ale slaba organizacja. podobali mi sie jedynie ludzie i sala z projekcjami. no i sklepik. rysowalam kiedys, czesto przerysowywalam, probowalam uczyc sie z podrecznikow typu ''jak powstaje manga''. w koncu zaczelam sama tworzyc, ale tak sobie wychodzilo i wszystko podobne. no a teraz wole inne dziedziny sztuki, ale ta podziwiam w pewnym sensie. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam 7 tomików Naruto a na dysku 102 odcinki anime o tym samym tytule ;]
I w sumie to dzięki sieciom IRC i BT mogę sobie oglądnąć większość znanych serii anime czy też poczytać mangi w wersji elektronicznej... chwała internetowi... szczególnie teraz kiedy mangazyn padł definitywnie a kawaii jest... no pominmy jakie jest ;p "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
MeGi_16 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 137 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Poznan ![]() |
taaa kawaii to już teraz niestety nie jest takie jak było kiedyś...
a sailorkami to sie chyba wiekszosc dziewczynek kiedys interesowala.niektore rozwijaly to,a inne na nich poprzestawaly... a pamietacie taki kanal jak Polonia 1 ?na bank ![]() ![]() ![]() -------------------- "Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)
--- "Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechcesz powiedz tylko... Naprawdę na dużo mnie stać" Myslovitz Dla Ciebie warto żyć =* Hej Kolejorz,hej Kolejorz,heja heja hej Kolejorz!!! |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ja pamiętam, że przypomniałam sobie o starych, dobrych Sailorkach, kiedy kupiłam specjalne wydanie kawaii o nich [: a właściwie kiedy o nim usłyszałam i poleciałam do kiosku. wtedy się tak podnieciłam, bo dość sporo wspomnień mi się z tą bajkąwktórejwkażdymodcinkusiętosamodzieje wiąże. strony k. wydawały mi się takie przepełnione świętością i w ogóle nastrój był uroczysty i było fajnie ;pp
ale jakto zwykle bywa- jedno wydarzenie może wszystko zepsuć i za sprawą nie przytoczę kogo (pzdr... x) nastawienie do tej uroczej anime mi się zepsuło [: ale ta z jowisza rlz, chociaż nie pamiętam jak ma na imię. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Lady A. |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 7 Dołączył: 23.09.2004 ![]() |
Ja dopiero niedawno przekonałam się do mangi&anime.
W wakacje, ot tak - z nudów- zaczęłam oglądać na Hyperze 'Tajemnice Przeszłości' i muszę przyznać, że wciąga ![]() |
sasilla |
![]()
|
Mako. Jowisz nazywala sie Makoto (chyba) Kinoh. Nazwisk dobrze juz niestety nie pomne.
Ale nie ma i tak ![]() Mimo to, ja i tak musze sobie kiedys posciagac calosc i jeszcze raz popatrzec. Mile wspomnienia warto pielegnowac. ^^ -------------------- Spotkałem panią pośród łąk.
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
QUOTE(Lady A. @ 06.10.2004 22:40) Ja dopiero niedawno przekonałam się do mangi&anime. W wakacje, ot tak - z nudów- zaczęłam oglądać na Hyperze 'Tajemnice Przeszłości' i muszę przyznać, że wciąga ![]() No ja właśnie mówię o Fushigi Yuugi ![]() Za 15 minut kolejny odcinek ![]() Najlepszy był Nuriko... no ale niestety... kaput... no brand heroes... -------------------- ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kiedys bardzo lubilem mange i anime. Aktualnie od niechcenia cos sobei obejrze albo przeczyta. Ostatnio zabralem sie za X`a i Batlle Angel Alita (pozyczam od kolezanki z klasy). Musze obejrzec Wolfs Raina Scrapped Princesse i kiedys wypadalo by Saint Seya Hades Saga (czy jakos w ten desen) obejrzec cale ale pierwsze odcinki mnie zniechecily. No i musz epowiedziec jeszcze ze Azumanga wymiata. Codziennie pod koniec wakacji sobie przed snem puszczalem kilka odcinkow albo w ciagu dnia. Bardzo fajne anime.
I nie ograniczajcie sie tylko do mangi. Amerykanskie komiksy sa rowniez warte przeczytania. Nieznosze mangowcow ktorzy po za mangami niczego innego nie trawia i sa zamknieci w swoim malutkim swiecie. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
Kiedys lubilam mange jako rodzaj sztuki, teraz przestało mnie to pociagac. Ogladalam tez namietnie Inuyashe mimo iz byl po niemiecku XP
Ooo Polonia 1 kiedys to byl kanał namber łan!:D Gigi, sally czarodziejka XD yattaman, cos tam z kalendarzem, fajne to bylo..i jeszcze cos tam z pilka nozna XD |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
To byly czasy
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
POwiedział z refleksją Blackomen po czym pogładził sie po długiej brodzie.
|
BlackOmen |
![]()
|
Cicho dzisiaj sie ogolilem z tego swojego pseudozarostu.
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A oglądał/a ktoś/aś z was Blood the last vampire?
-------------------- ...
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja. Fajne wytłumaczenie Wietnamu
![]() -------------------- |
kubik |
![]()
|
E tam, taki wypadek przy pracy
![]() ale fajna była walka w hangarze i panika pielęgniarki ![]() podobno istnieje cała manga z ta sayą ![]() -------------------- ...
|
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja też nie. Ale rzeczywiście wydaje mi się że ją widziałem gdzieś na IRCu... Sprawdź kanał #mangaproject na serwerze irc.irctoo.net
![]() -------------------- |
Syriusz_Black |
![]()
|
QUOTE(Neonai @ 07.10.2004 19:34) Kiedys lubilam mange jako rodzaj sztuki, teraz przestało mnie to pociagac. Ogladalam tez namietnie Inuyashe mimo iz byl po niemiecku XP Ooo Polonia 1 kiedys to byl kanał namber łan!:D Gigi, sally czarodziejka XD yattaman, cos tam z kalendarzem, fajne to bylo..i jeszcze cos tam z pilka nozna XD Oj było było... Gigi Sallivan i białe majtki ![]() A generał Daimos?? -------------------- ![]() |
kubik |
![]()
|
czy to przypadkiem nie podchodzi pod kategorie "anime" ?
![]() -------------------- ...
|
Potti |
![]()
|
ale tu chodziło o to czy ''czytamy/oglądamy/rysujemy coś'', Kubik ;p a to, że to to się różnie nazywa to trudno.
btw, Syriusz Black-> Fushigi Yuugi jest prawie tak jednolite jak mój kochany Mars, chociaż mieści się w zupełnie innych realiach =) -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
raczej nie czytam.
za to oglądam. namiętnie Spirited Away i Mononoke Hime na dvd. w tv Cowboy Bebop jak daja. na kompie Fruits Basket, co jest najlepsze-najlepsze-najlepsze a jak ktoś powie, że nie, to w pysk. boję się tylko końcówki obejrzeć, bo wiem, że załapie depreche, że już tego nie ma =/ ale i tak to jest the best o!! -------------------- dupa.
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 12.05.2025 05:21 |