[muzyka] Reggae, Ragga, Dancehall, w Polsce
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[muzyka] Reggae, Ragga, Dancehall, w Polsce
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
co sądzicie o tym gatunku muzyki, który się rozwija w Polsce.
mamy indios barvos, abradaba nowy album, pięć g czy kilka osób w kawałku fu 'raptowne realia'. szczerze powiedziawszy słabo znam się na tych gatunkach muzycznych, polecam jednak zajzeć na http://www.reggaenet.pl/. osobiście bardzo pasują mi ostatnio dancehall, bardzo wyluzowany, polecam właśnie pięć gie. to jest projekt z panem duże pe, jakby ktoś kojarzył. szczególnie powinno się też wychwalić indios bravos - zespół Piotra Banacha i Gutka [który współpracuje z dAbem]. ciekawe brzmienie, coś świeżego w Polsce. Czerwony Album dAba, w zajebistych rytmach może bawić. dobra muzyka, świetnie zrobione, poprostu czegoś takiego powinno być więcej. |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Ano fajne, fajne...
Raz na jakis czas wypad na Reggae Party i wszystko gra ![]() -------------------- ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Koncerty punk reaggowe sa w pyte! Sama muzyka rowniez niczego sobie. Milo sie przy niej odprezyc i wypic piwko.
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Owiec to się ska chyba nazywa ;p no a tak to jest, przyjemna muzyka. a ska jest właśnie muzyką skinheadów w Angli m.in. ;] fajnie, nie? reggae bardzo wiąże się ze skinami.
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czlowiek zawsze czegos ciekawego sie dowie
![]() ![]() Ten post był edytowany przez BlackOmen: 12.10.2004 07:18 -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
aaaaaaaaah ja kocham Gutka.
I Indios Bravos /kurcze nikt z moich znajomych ich nie zna, więc aż dziw, że ktoś tu o nich słyszał... a może ja po prostu mam buraczanych znajomych? nevermind/, puszczam ich sobie teraz jesienną porą to mnie nastrajają pozytywnie. Taka słoneczna muza. Choć Gutek angielski akcent ma taki jak mój czyli bardzo marny ==' dlatego wolę ich piosenki po polsku. -------------------- dupa.
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
omen - a znasz jakiegos skina osobiscie? ok, pomijam to czym sie kieruja tacy ludzie w zyciu, ale tak poza tym to calkiem ciekawi ludzie z ktorymi naprawde mozna niezle porozmawiac.
a co do samego tematu. mamy jeszcze izrael! \o/ -------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
punk, reggae, rock!
to moja muzyka : ) a zespoły: - akurat [bo nie jest to taki klasyczny rock, ma 'regałowe' naleciałości] - indios bravos - izrael - bakszysz - rap [reggae against politics] w zasadzie nie wiem, dlaczego tak to lubię, tak po prostu jest i już : ] nie potrafię tego wytłumaczyć. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja musze chyba do voldiusa pojechac i tego posluchac.
Dykcja Dykcja Dykcja - Dżamajka Ska! -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
plum plum ciągle to przeklęte plum plum wtórnosci do obrzydzenia.
nie lubię. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
vampirka |
![]()
|
![]() Renia Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 367 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
a ja znam 2 piosenki habakuka ;p
i mi sie rasta trans podoba bardzo -------------------- Morning, sunshine. How do you feel?
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
... i jeszcze farben lehre...
ale to w zasadzie nie jest reggae... nie no, to ogóle nie jest reggae... chociaż niektóre utwory, np. pozytywka, helikoptery, niepiosenka, mają jakby trochę regałowe brzmienie. ale mimo wszystko jak na takie klasyczne reggae to chłopaki trochę za szybko grają ;-) Ten post był edytowany przez Kira: 30.04.2005 16:31 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Sumiko |
![]()
|
![]() >>blondynki są głupie.<< Grupa: czysta krew.. Postów: 876 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: z dupy. Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja byłam na dwóch koncertach Indiosów i były najbardziej zajebiste w mojej /w sumie jednak dość biednej/ karierze klubowych. ociekałam potem. i byłam dalece zarajana.
-------------------- dupa.
|
anna_maria |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: krózganki-gnief!!! ![]() |
koncerty reggae,ska,raga w skali do 10 ocieniam na 8
koncerty reggae,punk w skali do 10 oceniam na 11 normalnie cos niesamowitego http://www.reggae.zw.pl/tez dobra stronka a byliscie kiedys na imprezie reggae?? normalnie klimat ktorego sie nie da opisac.. wszyscy pala ziolo i wszyscy sa tacy.. dla siebie nawzajem.. polecam: moja miłość największa happysad izrael cala gora barwnikow habakuk akurat indios bravos menomini a slyszeliscie kiedys geto blasta? wydaje mi sie ze mistrzostwo jesli chodzi o reggae w polsce a moze juz nie raggae ale z cala pewnoscia maja najlepsze koncerty w polsce: KSU Farben Lehre edit: barwinki chyba, nie barwniki. Ten post był edytowany przez Myśka: 05.05.2005 15:29 |
Kira |
![]()
|
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
za reggae nie przepadalem nigdy, ale szacunek na zawsze pozostanie (dla marley'a chociazby).
a co do piosenki...rygidygigigidygidą , niechjąpowieszą. nie podoba mi sie. -------------------- |
Kira |
![]()
|
a ten utwór został wyprodukowany przez Piotra Banacha... ech... jakonmógł (??!!!)
|
Lilly Lill |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Gliwice city Płeć: Kobieta ![]() |
Hyy, ściągnęłam w/w piosenkę, puściłam i mój ojciec każe sobie puszczać w kółko ==' Normalnie 'Ska-ska-ska-skaranie, skaranie Boskie z tym, drogi panie!'
-------------------- |
Kira |
![]()
|
skoro nowy styl, to tez nowy pseudonim...podobno Alicja Janosz ma sie teraz nazywac Sister Ali...
|
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ali J. in da hałs ;}
całość uboga, jak sudański żebrak, ale ten fragment z ziołem wymiata :}}} -------------------- |
Krista91 |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2 Dołączył: 06.08.2005 Skąd: LSM :D (Legnica) :* ![]() |
Indios Bravos!!!! Reagge, Grunge.... Punk, Rock, Metal.... To cos dzieki czemu zyje, no i LSM, pozdro dla Dziub Dziuba bo na III czocha 2005 tylko on byl moim zwolennikiem co do muzyki :*:*
|
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE(Krista91 @ 06.08.2005 22:09) Indios Bravos!!!! Reagge, Grunge.... Punk, Rock, Metal.... To cos dzieki czemu zyje, no i LSM, pozdro dla Dziub Dziuba bo na III czocha 2005 tylko on byl moim zwolennikiem co do muzyki :*:* ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Jutrzenka |
![]()
|
Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 18 Dołączył: 14.04.2005 Skąd: Woodstockowe miasto Kostrzyn ![]() |
-------------------- |
Kira |
![]()
|
a słyszeliście o Podwórkowych chuliganach albo Końcu Świata? jedne z najlepszych moich muzycznych odkryć ostatnich miesięcy. chociaż nie są to zespoły stricte reggae'owe.
pierwszy z nich, to prześmiewcza kapela oi!owa, muzycznie łącząca reggae z punkiem. ileż oni mają w sobie pozytywnej energii! :] każdy utwór (ściślej - tekst) tworzy osobną historyjkę. strasznie przyjemnie się słucha, strasznie fajne ![]() drugi - też bardzo fajny. mają lotne teksty, może czasem trochę przekombinowane, odrealnione, ale wciąż atrakcyjne dla ucha, ciekawe w swoich metaforach, skojarzeniach i powiązaniach. muzyka to równiez połączenie reggea, punku oraz skocznego folku; jest barwna i wesoła (zajebiste dęciaki ![]() ![]() ![]() strony Podwórkowych chuliganów niestety nie znam, nawet nie jestem pewna czy takową posiadają. Ten post był edytowany przez Kira: 01.11.2005 01:58 -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 17:11 |