Śmierć
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Śmierć
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Jeszcze mam w głowie dźwięk głosu jeszcze na wpół przebudzona pościel paruje ciepłem czyjegos ciała jeszcze zapach krąży, lekko tupiąc, po pokoju. A leży zwinięty w kulkę jak dziecko, nieszczęśliwe zapłakane, samotne skurczone ciało zbyt późno dotknięte Jeszcze przecież pamiętam szorstką pieszczotę ramion bezpieczeństwo i ufność, skryty pod poduszką dziecięcy Biegun Północny. Najbardziej pieką słowa, pieką i bolą w środku, ściśnięte, zapomniane, pogniecione w martwej pogoni własnych dni. -------------------- |
Egwadien |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 234 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szare Góry Płeć: Kobieta ![]() |
Komentarze do Twoich wierszy pisze czasem na sile.
Dla mnie one po prostu powinny byc... A mi brakuje slow... Temat cieżki. Przedstawiony zadziwiajaco ladnie. I się zgadzam, rozumiem... I nie wiem co napisac... Moze po prostu po kazdym przeczytaniu bede pisac tylko : gratuluję? -------------------- z podpisów pod postami:
"Elfy powinny się nauczyć żyć w symbiozie z toporem w dupie!" |
Cailith |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 318 Dołączył: 15.08.2003 Skąd: skąd inąd Płeć: Kobieta ![]() |
Boli.
I tyle. Ja to wiem, Sih. I bardzo mocno Cię teraz przytulam. I nie chcę, żebyś tak pisała - już nigdy. I przytulę Cię tak naprawdę - niestety dopiero na wakacjach... -------------------- Jestem dziełem bożym i jako takie oczekuję szacunku od świata.
Pamiętaj: nie polemizuj z Idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Proud to be a lesbian. |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
ładne tak jak zawsze, cóż więcej mozna
powiedziec, nigdy nie dorównam ...
|
Mara |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 485 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Słupsk ;D ![]() |
Podobaja mi sie dwa oistatnie wersy
przedostatniej zwrotki.
I one mi utkwily w pamieci. Ale wiersz ze tak powiem znosny. Czekam na cos Twojego (: -------------------- 'Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą'
Profesorze Włodku... na zawsze w naszych sercach ;* Give me a whisper And give me sigh Give me a kiss before you tell me godbye Don't you take it so hard now And please don't take it so bad I'll still be thinking of you And the times we had ... Baby 'Don't cry' Guns N'Roses "Bo w życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym" |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie podoba mi sie ostatnia zwrotka...
dalas sie tam poniesc rutynie ktora tylko czeka na słabość... bardzo dobrze, ze ktos, kto potrafi, zabral sie za ten trudny temat... mimo wszystko udalo Ci sie z niego cos wyciagnac... Wybierajac ten temat wiedzialas, ze bedziesz oceniana szczegolnie surowo... Takze gratuluje świadomej odwagi;) nie jest zle =) wszystko obracasz po swojemu nawet kamieniowi nadajesz swoją lekkosc Tylko uwazaj... co za dzuo to niezdrowo! =* -------------------- |
Avin |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 50 Dołączył: 13.06.2004 Skąd: sama nie wiem, skąd się wzięłam;D ![]() |
Chyba pierwszy raz komentuję wiersze. Twój
wiersz... wzruszył mnie. Bardzo ładnie napisałaś ten wiersz. Wręcz
przepiękne. Czekam na coś jeszcze.
-------------------- |
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Chmmm... twoje wiersze sihaja są bardzo
zmienne. Czasami ulotne, a czasami aż zbyt dosadne. Trudno odzcytac sens
ukryty w tych wersach. Piszesz fajnie. Przyjemnie się czyta, ale takie
tematy jak ten, to mogą wyjść jako totalne dno, albo arcydzieło, a ten
arcydziełem nie jest, a coś w sobie ma.
-------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Dziękuję Wam bardzo za słowa, za komentarze
![]() Zapomniałam dopisać, że ten wiersz był poświęcony pamięci kogoś mi bliskiego, który zmarł niedawno. Pisałam to co chciałam powiedzieć, nie patrzyłam na formę. Krótko mówiąc - to był totalny spontan ![]() -------------------- |
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Sihajku, piękny wiersz. Piękny, bo pisany
pod wpływem emocji. Wiem, że było ci smutno, chciałabym móc cię przytulić,
cóż pozostaje mi wspierać cię duchowo :*
-------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:21 |