Komiksy, niemangowe!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Komiksy, niemangowe!
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
To odpada mam g*** a nie operatora i tvp kultury u mnie nie uswiadczysz :/
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jako człowiek absolutnie "nie-komiksowy" mogę pochwalić się jedynie wielkim sentymentem i sympatią do przygód Asterixa (świetne uwypuklanie stereotypów i robienie aluzji do spraw bieżących). No i jeżeli już mowa o komiksie to uwielbiam Tadeusza Baranowskiego i jego bohaterów Profesorka Nerwosolka i Entomologię oraz Lorda Hokus-Pokus i Diplodoka...Mam gdzieś w domciu archiwalne albumy, które już od dzieciństwa uwielbiałem czytać i które bawią mnie po dzisiaj.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Ahmed @ 03.02.2006 18:42) Jako człowiek absolutnie "nie-komiksowy" mogę pochwalić się jedynie wielkim sentymentem i sympatią do przygód Asterixa (świetne uwypuklanie stereotypów i robienie aluzji do spraw bieżących). No i jeżeli już mowa o komiksie to uwielbiam Tadeusza Baranowskiego i jego bohaterów Profesorka Nerwosolka i Entomologię oraz Lorda Hokus-Pokus i Diplodoka...Mam gdzieś w domciu archiwalne albumy, które już od dzieciństwa uwielbiałem czytać i które bawią mnie po dzisiaj. ja mam wrażenie, że im dłużej asterixem zajmuje się sam uderzo tym z poziomem fabularym i dowcipem gorzej. a może jak zwykle się czepiam. swoją drogą właśnie obejrzałem jeden z odcinków 'cowboy bebopa' na tvp kultura. no nie moge, telewizja publiczna naprawdę potrafi zaskoczyć:> -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
W Empikach można nabyć ekskulywne wydania komiksów z Kaczorem Donaldem, autorstwa wybranych rysowników. Każdy z nich poświecony jest wybranym wątkowym z wstępem na temat wkłądu autora w rozwój serii. Dla maniaków=) Nie kupowałem ale poczytałem trochę na miejscu, łezka się w oku kręci na wspomninie lat dziecinnnych a swego czasu byłem fanem Donalda;d
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
o tak!
każdy chyba przechodził zauroczenie kaczorem donaldem. -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam takie podejście że we wszystko w co się zaangażuje badam bardzo dokładnie i cos z tej fascynacji w pamieci zawsze zostawiam. Najlepsze komisksy mam ciagle w kolekcji=) Tak jak ksiązki o dinozaurach, cała biblioteczkaXDDD
-------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Mellisa @ 19.10.2006 19:17) haha, do dzisiaj na półce w domu dumnie stoi niemała kolekcja "gigantów" XD ostatnio przeczytałem millerowego "300" czyli termopile w wersji rysunkowej. dosłownie prze-komiks, jakiś taki strasznie męski mi się wydaje ;P buc znowuż mi udowodnił, że jest wielki. boję się jednego - jakoś dziwnie jestem niespokojny o ekranizację, planowaną na 2007 rok (teaser już chyba jest; edit: jest, całkiem niezły nawet -> click), a może to po prostu brak doświadczenia reżysera tak na mnie działa... swoją drogą ten sam pan (a imię jemu i nazwisko zack snyder) planuje nakręcić w niedalekiej 'strażników' (ang. 'watchmen' , mówcie sobie co chcecie, ale kto nie czytał ten trąba; najlepszy komiks o superbohaterach) o co boję się jeszcze bardziej. Ten post był edytowany przez GrimmY: 30.10.2006 19:15 -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:14 |