Zabieranie Rzeczy Uczniów..., ...
i oddawanie ktoregostam czerwca
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Zabieranie Rzeczy Uczniów..., ...
i oddawanie ktoregostam czerwca
avalanche |
![]()
|
![]() Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1391 Dołączył: 11.04.2003 Skąd: Mementium Morium Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE konwiskowanie dobre ;] QUOTE Cholera, co w tym złego, że ludzie so
słuchają muzyki albo wysyłają sesemesa?
absolutnie nic. GuPi NaUcZyCiElE cZePiAjĄ sIeM! QUOTE Jak
chcą, by im ukradziono - to kogo to
obchodzi? nauczyciele to kradzieje ;p powiem mamie. -------------------- "Oznaką inteligencji najwyższej klasy jest zdolność do uznawania dwóch przeciwstawnych idei jednocześnie."
F. Scott Fitzgerald |
sweet_kisses |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 29.10.2004 ![]() |
Ostatnio koleżanka z którą siedzę w ławce
wysyłała sms'a na lekcji, gdy babka od biologii kogoś pytała. Skończyła
maltretować tą osobę, wstała podeszła do koleżanki i wzięła jej komórkę,
mówiąc:
-"Ooo... masz moja droga taką samą komórkę jak ja. Czyli bez problemu wejdę w twoje sms'y" ... ![]() -------------------- ![]() |
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
U nas normalnie nauczyciele zabierają nam
rzeczy i oddają dopiero pod koniec roku szkolnego...
-------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
kubik |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1449 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Ostatnio koleżanka z którą siedzę w
ławce wysyłała sms'a na lekcji, gdy babka od biologii kogoś pytała.
Skończyła maltretować tą osobę, wstała podeszła do koleżanki i wzięła jej
komórkę, mówiąc: -"Ooo... masz moja droga taką samą komórkę jak ja. Czyli bez problemu wejdę w twoje sms'y" ... Twoja wypowiedź nie wymaga komentarza... ale zapewniam ciebie, ze jest on zupełnie inny od tego którego byś się spodziewała. ![]() -------------------- ...
|
illusen |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 21 Dołączył: 03.03.2004 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie zauwazylam aby nauczyciele u mnie w
liceum jakos specjalnie reagowali, tylko anglistka sie czasem bura, ale nie
spotkalam sie z zabieraniem komorki czy innych rzeczy.
W gimnazjum bardziej reagowali, ale konfiskowanie komorek bylo rzadkoscia. Za to najwiecej bylo zabieranych pilek do nogi za granie na korytarzu. Pod koniec roku wychowawca nie mial miejsca w gabinecie na pileczki i musial porozdawac. Ale najlepsze numery z konfiskowaniem rzeczy byly w podstawowce. Babka od biologii jak widziala kogos grajacego w pokemony, zabierala zetony ze slowami " moje dziecko bedzie mialo zabawe". A w kwietniu nasilalo sie zabieranie uczniom pistoletow na wode, w pokoju nauczycielskim na parapecie byl co roku niezly stosik. ![]() -------------------- Do you know about his strength of convictions??
|
Quizer |
![]()
|
![]() Gusrim Gehorertz, Syn Odyna, Wielki Wódz Nordów, Arcykapłan Zakonu Auril Grupa: kontroler ruchu Postów: 672 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Wellington Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Quizer @ 26.10.2004
23:41) Hmm o ile wiem z
punku widzenia kodesu prawnego to raczej nie moze zabierac, a z pktu
widzenia kodeksu szkolnego to moze ;-)) Poprawka z punku widzenia prawa moga zabrac ale nie moga okreslic na jaki czas zabieraja ( tzn rodzic moze kiedy chce odebrac ![]() -------------------- "We Stand Alone but Stand Together"
|
sweet_kisses |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 6 Dołączył: 29.10.2004 ![]() |
QUOTE(kubik @ 30.10.2004
12:49) QUOTE Ostatnio koleżanka z którą siedzę w
ławce wysyłała sms'a na lekcji, gdy babka od biologii kogoś pytała.
Skończyła maltretować tą osobę, wstała podeszła do koleżanki i wzięła jej
komórkę, mówiąc: -"Ooo... masz moja droga taką samą komórkę jak ja. Czyli bez problemu wejdę w twoje sms'y" ... Twoja wypowiedź nie wymaga komentarza... ale zapewniam ciebie, ze jest on zupełnie inny od tego którego byś się spodziewała. ![]() Możesz uważać mnie za tępą, ale nie wiem o co Ci chodzi. Sorry. -------------------- ![]() |
Child |
![]()
|
![]() leżący rybak Grupa: czysta krew.. Postów: 7043 Dołączył: 26.11.2003 Płeć: Mężczyzna ![]() |
o to, że twoja reakcja najprawdopodbniej
wyglądałaby tak "no jak tak można ludziom komórki zabierać, ty stara
babo, żeby cię <cenzura> strzelił!!!"
natomiast kubik - najprawdopodobniej poparł stanowisko nauczyucielki. ot i wsio na temat [dop. autora - chyba :]] -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
U nas nie zabieraja tylko kaza
zdjac/zakryc/schowac/wylaczyc [w zaleznosci od zakazanego przedmiotu] Za to
w moim gimnazjum dyro mial tonik i waciki i kazda dziewczyna z mocnym
mejkapem miala darmowy demakijaz w czasie przerwy.
Komorka na przerwie - nie ma sprawy. Ale jak kom zadzwoni na lekcji np biologii z dyrektorka to mozna miec przesrane, oj oj ;d Ja tam tez sadze se sie uczniakom w tylkach przewraca czasami, ale nie mozna popadac ze skrajnosci w skrajnosc. Mnie np cholernie wqrwialo na sprawdzianie nieustanne pikanie nauczycielskiej nokii. -------------------- |
Lilly Lill |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 135 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: Gliwice city Płeć: Kobieta ![]() |
W moim liceum na razie tylko straszą
zabieraniem, ale do niczego jeszcze nie doszło, chociaż w statucie szkoły
podobno pojawił się zapis zabraniający przynoszenia komórek do szkoły. Póki
co, mało kto go przestrzega :]
W moim byłym gimnazjum [i nota bene też podstawówce] tylko konserwatorzy zabierali piłki tenisowe, gdy ktoś sobie takowe odbijał, po czym chowali je w szufladzie w swojej kanciapie. Gdy ktoś przyszedł po swoją, po lekcjach kazali mu szukać jej wśród stosu zabranych różnym osobom piłek, za każdym razem mówiąc, że wybrało się nie swoją piłkę. W końcu i tak nie oddawali ==' Ale to na szczęście taki skrajny przypadek był. -------------------- |
Psychopatka |
![]()
|
Prefekt Naczelny Grupa: czysta krew.. Postów: 518 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Glajwic Płeć: Kobieta ![]() |
bezsens.
jak wam nauczyciel cos zabierze i nawet powie ze dopiero w czerwcu to odzykacie, to po prostu rodzic na zebraniu do niego idzie i prosi o oddanie... -------------------- Hey you little Jesus bride why have you smiled to me ?
Hey you little Jesus bride why have you sang to me ? They say that God is inside us all, and sometimes He is not in the way that I have preached for to wish to but God is my lover and I love him too //F.Ribeiro// |
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
W mojej szkole zbronione sa komórki,
rozpuszczone włosy, makijaż.
Trzy czwarte mojej szkoły ma w szkole komórki, większośc dziewczyn rozpuszczone włosy, i co poniektóre (kurka jak to się pisze?) makijaż. Jedyną osobą która na cokolwiek zwraca uwagę jest pani od historii, która konfiskuje, każe związac lub zmyć (analogicznie ;p). Oddaje wtedy kiedy zgłoszą się rodzice. Dyrektor jest tylko od tego, zeby powiedzieć jakie sa zasady. Potem mozna już o nich zapomnieć. Oprócz tego, 2 razy podczas dwóch lat nauki w mojej szkole skonfiskowano komukolwiek z klasy telefon. Po prostu ammy wyłaczony głos i nie piszemy smsów/ rozmawiamy na lekcji. I nie ma problemu. -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE W
mojej szkole zbronione sa komórki, rozpuszczone włosy,
makijaż. Kufa wylecial bym ![]() ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
czadowa_ |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 225 Dołączył: 21.03.2004 Skąd: Białystok ![]() |
Szkoła.
![]() I to w dodatku do wytrzymania. Jak kazda inna:) Nikt się z tymi zakazami nie liczy... brykałbys sobie po korytarzu wolny i frywolny:P Ale babka z histy sama by ci gumke zaofeowała.... :/ -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam nadzieje ze jakies fajne
![]() "Nakazy, zakazy, wszelakie powinnosci..." -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
czadowa_ |
![]()
|
QUOTE(BlackOmen @ 03.11.2004
23:27) Zwykłe białe, niezbyt grube gumki:) Oczywiście, że do włosów;) -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
raz zabrano mi komórkę
nie z mojej winy, ale opisywanie szczegółów nie ma sensu... Jednak nikt z rodzinki przychodzic nie musiał bo sama to zalatwilam... Na wiekszosc moich nauczycieli dzialaja teksty w stylu 'to ostatni raz, wiecej sie nie powtórzy' itp ale potem trzeba udowadniac swoją prawdomówność i konsekwencje przez caly rok... ^^ -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE Zwykłe białe, niezbyt grube gumki:) Oczywiście, że do włosów;) ![]() ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
Kufa, co wy wszyscy dzis z tym chlebem
XD
3 osoby to samo dzisiaj mi powiedzialy, a teraz Omen jeszcze. no cholera czlowieka bierze XD -------------------- borufki
|
BlackOmen |
![]()
|
Wszyscy na lewo i prawo rzucaja chlebem
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
czadowa_ |
![]()
|
QUOTE(BlackOmen @ 04.11.2004
21:10) Nigdy sie ich nie dopraszała, ale na siłe mógłbyc jej oddać ![]() Ale po co komu zuzyte gumki??? ![]() -------------------- Jestem Tobą zafascynowana, M.
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
No jak, wypierzesz i sa jak nowe.
Ale z was swintuchy. -------------------- |
BlackOmen |
![]()
|
QUOTE(czadowa_ @ 05.11.2004
10:54) Ale to sa gumki do wielokrotnego uzycia to wiesz. Nie jest to jakas tam zwykla jednorazowka ![]() QUOTE(Elvaralinde @ 05.11.2004 17:41) Kto tu swintuch? Kto tu swintuch? ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
KaRoLiNa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 24.05.2003 Skąd: Łódź ![]() |
U mnie w budzie można nosić komórki, ale
tylko na własną odpowiedzialność. Jak komuś telefon piśnie na lekcji to nic
się nie dzieje, bo nauczyciel nie ma pewności komu. A jak ktoś się bawi
komórem na lekcji, to dostaje ostrzeżenie. Czasami zabierają, zależy od
nauczyciela i jego humoru, ale wtedy rodzice moją się zgłosić na
konsultacjach po telefon. Makijaż, zbyt długie kolczyki, gołe pępki i
ramiona itp. są bardzo tępione (widziałam raz jak babka kazała dziewczynie
iść do łazienki i zmyć makijaż pod jej nadzorem). Raz na wychowaczej
poruszyliśmy temat naszego ubioru (dlaczego jest tak a nie inaczej) i nasza
wychowaczyni powiedziała nam, że "jak dziewczyna kuca i wiadać jej całe
stringi i plecy to chłopcy widzący to muszą iść natychmiastowo do
łazienki". I dlatego jest jak jest.
A wracając do komórek to nauczyciele powinni zezwolić na rozmowe w naprawdę wyjątkowych sytuacjach, a takie czasami się zdarzają. Sami też powinni mieć wyłączone komóry. -------------------- T.Love - Marzyciele
Życie jest tak wspaniałe, że trzeba przez nie przejść Czasami w to nie wierzę i myślę, że lepsza jest śmierć Babilon-System swoją bronią pragnie zniszczyć mnie Lecz życie jest wspaniałe - kolory czarno-białe My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Ja wtedy właśnie żyję, gdy idziesz obok mnie Dla mojej i dla twojej satysfakcji wszystko dzieje się Życie jest tak wspaniałe, naprawdę to wiem A ci, którzy chcą mnie zniszczyć, faszerują nas złem My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Na całe ziemi piekło - napompowany świat Zatruty, zepsuty balon - nienawiść i gwałt A nasze życie jest, nasze życie trwa Dla mojej i twojej satysfakcji - dla naszego ja My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
u nas tylko grożą....
kiedyś jak byłam maaaaaaaała i chodziłam do SP (dawno,dawno) jak jeszcze była mania na pokemony to zabierali kumplom te karty i te ine bzdetne gadżety.. -------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:47 |