Halloween, Czyli witaj
Ameryko...
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Halloween, Czyli witaj
Ameryko...
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
Omen - cóż , swego nie znają..
A ja na 4 grudnia przystroję dom węglem i będę miał w pokoju 'Odkrywkę Bełchatów' ![]() ( PS. - ja poczekam aż mi zatrzymająś na 997 , 1945 , 977 lub na tysiąc pincet sto dziewińcet ;-p ) Ten post był edytowany przez Hefaj of Gryffindor: 11.11.2004 13:26 -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
KaRoLiNa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 24.05.2003 Skąd: Łódź ![]() |
Tak zalewa nas fala amerykanizacji, wszyscy
przeżywają zachodnie święta niż nasze własne. Tak w ogóle dzisiaj jest
święto niepodległości, a u ile osób z was ma wywieszone flagi? Ja mam
dwie na balkonie, trza będzie dokupić żeby było na każde okno. Zresztą
hallowen to święto pogańskie (kiedyś w podstawówce pani od religi nam
tłumaczyła dokładnie jego pochodzenie, ale już zapomniałam). Niedługo
zaczniemy wywieszć amerykańskie flagi na 4 lipca. A co do hallowen i innych
amerykańskich świąt to jak Amerykanie nie mają historii i tradycji to muszą
sobie coś wymyśleć żeby nie zostać w tyle (marne 300 lat istnienia co to
jest). Do Ameryki nic nie mam tylko do nastawienia ludzi w Polsce (gdzie
indziej zresztą też) do tego państwa. Jak ktoś lubi to niech sobie obchodzi,
mi to lotto (jak z tej reklamy kolektury), tylko irytywało mnie (moich
rodzicieli też) jak w podstawówce nas zmuszali to obchodzenia tego.
-------------------- T.Love - Marzyciele
Życie jest tak wspaniałe, że trzeba przez nie przejść Czasami w to nie wierzę i myślę, że lepsza jest śmierć Babilon-System swoją bronią pragnie zniszczyć mnie Lecz życie jest wspaniałe - kolory czarno-białe My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Ja wtedy właśnie żyję, gdy idziesz obok mnie Dla mojej i dla twojej satysfakcji wszystko dzieje się Życie jest tak wspaniałe, naprawdę to wiem A ci, którzy chcą mnie zniszczyć, faszerują nas złem My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Na całe ziemi piekło - napompowany świat Zatruty, zepsuty balon - nienawiść i gwałt A nasze życie jest, nasze życie trwa Dla mojej i twojej satysfakcji - dla naszego ja My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
QUOTE(Hefaj of
Gryffindor @ 11.11.2004 13:17) QUOTE(BlackOmen @ 11.11.2004
11:40) QUOTE(Agnessa @ 11.11.2004
11:24) Tak naprawde to nie
Ameryka wymysliła to,ale Wielka Brytania. Ja obchopdze HALLOWEEN jak kazde
inne świeto...i świetną mam z tego zabawe ![]() A noc swietojanska obchodzisz?? Taa..a na święto dziękczynienia pieczesz indyka ? ;-p bez przesady... ![]() -------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Hefaj of
Gryffindor @ 11.11.2004 13:23) Omen - cóż , swego nie
znają.. A ja na 4 grudnia przystroję dom węglem i będę miał w pokoju 'Odkrywkę Bełchatów' ![]() ( PS. - ja poczekam aż mi zatrzymająś na 997 , 1945 , 977 lub na tysiąc pincet sto dziewińcet ;-p ) A ja 4 Grudnia ide na imieniny swojej babci ![]() QUOTE Tak
w ogóle dzisiaj jest święto niepodległości, a u ile osób z was ma wywieszone
flagi? Ja zadnej nie mam w domu ![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
KaRoLiNa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 24.05.2003 Skąd: Łódź ![]() |
Hallowen
![]() -------------------- T.Love - Marzyciele
Życie jest tak wspaniałe, że trzeba przez nie przejść Czasami w to nie wierzę i myślę, że lepsza jest śmierć Babilon-System swoją bronią pragnie zniszczyć mnie Lecz życie jest wspaniałe - kolory czarno-białe My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Ja wtedy właśnie żyję, gdy idziesz obok mnie Dla mojej i dla twojej satysfakcji wszystko dzieje się Życie jest tak wspaniałe, naprawdę to wiem A ci, którzy chcą mnie zniszczyć, faszerują nas złem My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Na całe ziemi piekło - napompowany świat Zatruty, zepsuty balon - nienawiść i gwałt A nasze życie jest, nasze życie trwa Dla mojej i twojej satysfakcji - dla naszego ja My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
a propo dzisiejszego dnia. tak naprawdę to
dla większości ludzi jest to wspaniały dzień, ale nie z powodu tego, co się
tego dnia stało dokladnie 86 lat temu, ale dlatego, że z tego powodu mają
jeden dzień wolnego. nie ważne jest, że ludzie tysiącami ginęli wtedy za ten
dzień... nieee... ważne, że nie trzeba iść do pracy, do szkoły. ech... =|
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Flagę posiadam, od lat 12 tę samą.
A u nas wcale nie najważniejsze, ze nie 3a do szkoły czy pracy. Tu najważniejsze są ROGALE! Marcińskie oczywiście. Cały Poznań i okolice wcina rogali i im nawet przez myśl nie przejdzie, ze to nie Święto Białego maku i bakalii, a jakiś tam dzień niepodległości. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE Tak
w ogóle dzisiaj jest święto niepodległości, a u ile osób z was ma wywieszone
flagi? Ja mam dwie na balkonie, trza będzie dokupić żeby było na każde
okno e...moze zle kumam, ale chyba nie powinno sie okazywac swego patriotyzmu w liczbie flag wywieszonych na domkach. aczkolwiek sam gest wywieszania flagi jest jak najbardziej na miejscu. sasiad ma przez caly rok, coz moze to wygodniej. a ktory uczen powie, coze to za swieto mielismy 7-go listopada? -------------------- |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
QUOTE(nadzieja @ 11.11.2004
21:04) Flagę posiadam, od
lat 12 tę samą. Tu najważniejsze są ROGALE! Marcińskie oczywiście. Cały Poznań i okolice wcina rogali i im nawet przez myśl nie przejdzie, ze to nie Święto Białego maku i bakalii, a jakiś tam dzień niepodległości. Bez przesady rogal to inna sprawa a niepodleglosc inna poznan w jednym dniu ma dwa swieta jedno niepdleglosci drugie "bialego maku i bakali" jedno nie wyklucza drugiego -------------------- szkoła :( :( :(
|
KaRoLiNa |
![]()
|
QUOTE e...moze zle kumam, ale chyba nie
powinno sie okazywac swego patriotyzmu w liczbie flag wywieszonych na
domkach. aczkolwiek sam gest wywieszania flagi jest jak najbardziej na
miejscu. sasiad ma przez caly rok, coz moze to
wygodniej. Nie na pewno nie o to chodzi, tylko moje flagi są (a raczej były) jedyne na całym bloku i troche tego mało, a zresztą jestem patriotką i nie wstydze się tego okazywać, niestety ten rodzaj ludzi jest na wymarciu. Wszyscy tylko się pchają za granice do krain mlekiem i "miodem płynących" (bleeee) i zamiast być dumnym z naszego kraju to potrafią tylko marudzić "jak to jest źle" i "jaki ten kraj jest beznadziejny". A jest być z czego dumnym. Jak śpiewał Muniek "(...) Ojczyzne kochać trzeba i szanować, nie deptać flagi i nie pluć na godło (...)". Ten post był edytowany przez KaRoLiNa: 16.11.2004 22:34 -------------------- T.Love - Marzyciele
Zusia =) |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 258 Dołączył: 22.12.2003 Skąd: z jamaici ![]() |
QUOTE(Agnessa @ 11.11.2004
13:41) Tak naprawde to nie
Ameryka wymysliła to,ale Wielka Brytania. Ja obchopdze HALLOWEEN jak kazde
inne świeto...i świetną mam z tego zabawe ![]() a tu sie nie zgodze. ciotka, angielka, mowila mi, ze w UK sie tego nie obchodzi. a święto pochodzi od Celtów, tyle, że w Stanach jest bardzo popularne. Ten post był edytowany przez Zusia =): 18.11.2004 18:55 -------------------- borufki
|
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
halloween juz minęło i temat nie na
czasie..^^
![]() A co do 11 listopada, to najlepiej u nas w szkółce: jutro robią apel własnie z okazji świeta niepodległosci. i to włąsnie jeden z dowodów, że szkoilnicto i oswiata s daleko w tyle...^^ ![]() -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(kelyy @ 18.11.2004
18:52) niech się stanie. bo już zajeżdża offem. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 21:47 |