[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
tak jak urok każdej innej muzyki blednie
przy geniuszu Comy, tak wszystkie filmy, gdy porówna się je z obrazami
Lynch'a wydają się nijakie, nudne, płaskie ^^ [piękne porównanie,
prawda?;)] tak, tak, łyknęłam kolejne dziełko Mistrza - Miasteczko Twin
Peaks: Ogniu, krocz ze mną. film jest jakby rozwinięciem lynchowskiego
serialu - Miasteczko Twin Peaks z końca lat 80'. żadne słowa nigdy nie
będą w stanie uwielbić geniuszu filmów Lyncha w taki sposób, na jaki one
zasługują ^^ próba pisania o nim byłaby dla nich tylko krzywdząca [to samo
zresztą dotyczy Comy:)] na fenomenalność tego filmu składają się niesamowita
atmosfera, tajemnicze, groteskowe postacie [karzełek!!], mnóstwo
dziwactw połączonych z niezwykłą [naprawdę niezwykłą] muzyką... Lynch wspiął
się na wyżyny surrealizmu, który fascynuje... po prostu brak
słów!!! nie da się tego opisać, więc nie będę pisać, powiem
tylko LYNCH TO GENIUSZ. Mój Mistrz :]] [a raczej jeden z kilku Moich
Wielkich Mistrzów:)]
i tyle. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
/me idzie na filmostrade ;]
Ale to na feriach :} w planach mam na pewno "Wiosna, lato, jesien zima i znowu wiosna" i "Lila4ever" a jak z resztą się zobaczy ;] był już ktoś? może mi mała reckę napisze takiego np. bodysong bo nie wiem czy się za to zabierac ;] "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
skicia |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 227 Dołączył: 16.11.2003 Skąd: Place where the angels fall... ![]() |
Ostatnio widziałam film "Porządek musi
być" w reżyserii Marcusa Mittermeier'a. Był delikatnie mówiąć
okropny. Facet ok. 30 ma manię na łapanie złodzeji, krętaczy itp. Biega po
całym mieście w ich poszukiwaniu. Zakochuje się, ale w końcu zabija swoją
ukochaną, bo ona "poszła" z innym. No cóż.. Najlepsza w tym
wszytskim była muzyka (60 Jahre... lalala). Ogólnie nie polecam tego filmu,
jest po prostu beznadziejny.
-------------------- ![]() ![]() ![]() (hm...)Kto nie jest z nami , ten jest przeciwko nam(hm...) |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
zatoichi - dziekuje polskiemu przemyslowi
fonograficznemu, ze w koncu sciagneli ten film do polski :*. a o co sie
rozchodzi? opowiesc w satrym dobrym stylu o niewidomym staruszku zwinnie
machajacym mieczem , ktory podczas wedrowek broni niewinnych chlopow i
niewiasty ^^. nie nalezy sie spodziewac jakis ultra-mega-ziom walk, choc i
tak robi wrazenie kilka (nascie?) scen, bo nie o to tutaj chodzi. calkiem
zaskakujace zakonczenie, ogolnie film z glebszym sensem... mua! (voldzik
obejrzyj to moj niggasie)
-------------------- |
Meave |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Dzisiaj miałam okazję obejrzeć
„Aleksandra”. Nie czytałam wcześniej recenzji, by nie sugerować
się opiniami innych.
Film Stone’a zdecydowanie nie przypadł mi do gustu. Jest to typowa hollywoodzka produkcja. Sceny, które teoretycznie powinny „wyciskać łzy z oczu widza”, śmieszyły mnie swoją płytkością. Według mnie w filmie brakowało pewnej spójności: dzieciństwo => młodość =>Aleksander jako król Macedonii => Aleksander wraz z wojskami posuwa się coraz bardziej na Wschód => i nagle przeskok o osiem lat wstecz by zobaczyć scenę zamordowania Filipa => ponownie towarzyszmy Aleksandrowi w jego drodze na Wschód. Nawet jeżeli cofnięcie się w czasie, czy też wspomnienia tytułowego bohatera (do końca nie jest przekonana co to właściwie miało być) wprowadziło jedynie chaos w fabule. „W końcu serce Aleksandra zatrzymało się na zawsze”. W tym momencie ktoś siedzący za mną powiedział: „Rzeczywiście, w końcu!”. W duchu przyznałam tej osobie rację. Nie pamiętam kiedy ostatni raz czekałam kiedy wreszcie pojawią się na ekranie napisy końcowe. Zaletą tego filmu jest możliwość poznania dość szczegółowo biografii Aleksandra Wielkiego. Niestety film jako całość nie trafił do mnie i o życiu wielkiego wodza wolę jednak dowiadywać się tradycyjnie - z książek. To co na pewno z niego zapamiętam to czerwone drzewa, które bardzo mi się spodobały. ![]() -------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
niedawno obejrzałam satyryczno-prześmiewczy film o czerwonym monarsze. tak, tak, o Stalinie. wesoła rzecz. 'wujek Joe' pewnie by się w grobie przewrócił gdyby dowiedział się, że coś takiego powstało... i film wcale nie jest amerykańskiej produkcji, ale brytyjskiej. [bo co tak naprawdę Amerykanie mogą wiedzieć o historii Europy w jakimkolwiek znaczeniu. nawet jeśli twierdzą, że jest inaczej, to są chyba mało wiarygodni]. film powstał w oparciu o opowiadania Jurija Korotkowa, który spędził prawie całe życie zbierając informacje o Stalinie od różnych ludzi, którzy przebywali z nim lub mieli z nim jakikolwiek kontakt. mam książkę tego człowieka. naprawdę hmm dla pasjonata czerwonego cara to prawdziwa perełka. chciałabym mieć okazję jeszcze kiedyś obejrzeć ten film, bo tradycyjnie pod koniec trochę mi się przysnęło... świetne. polecam. tylko aktor grający Stalina wyjątkowo niepodobny do swojego odpowiednika... hah.
-------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ja widziałam niedawno "Marzyciel".
super filmik... oskar za muzykę. film taki spokojny, nastrojowy... po prosu
bardzo miły...
![]() -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
constantine - hellblazer'a nie czytalem, ale na film poszedlem z nastawieniem optymistycznym. kijanu riws zrzucil plaszcz z matrix'ow, ale miny dalej robi te same, sam film raczej dobrze strawny, kilka scen humorystycznych przoduje (w pamieci zapadla mi scena z pajaczkiem w szklance, lub sam koniec filmu [kto widzial ten wie]), film do wybrania sie z kumplami/kumpelami/wszystkim na raz. w szczesciostopniowej gwiazdkowej ocenie mej - 3,5 gwiazdki.
-------------------- |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
eurotrip. wery kul komedja, nawet uchodzi. niektórym się bardzo może spodobać, myślę. amerykańska młodzieży wyrusza w podróż do europy i poznaje bezpruderyjny, wyuzdany, zaniedbany, uduchowiony i całkowicie dziwaczny kontynent. sporo zabawnych nawiązań do kultury innych narodów. najbardziej chyba podobały mi się momenty, w których bohaterowie jechali do danego państwa i na ekranie tworzyła się szalona 'wycinanka' dotycząca tego kraju.
scotty doesn't know, so don't tell scotty. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Kira |
![]()
|
QUOTE(Mira @ 30.12.2004 20:56) a Teksańą masakrę... ponad miech temu na urodzinach u kumpeli oglądam i prawie zasnęłam. Film do kitu, flaki latają, facet z piłą wygląda jak niedorozwiniety frankenstein, a ta jego piła to tylko śmiech wywołuje... Żeby ludzie takie kity robili to już niech lepiej się czymś innym zajmią... ![]() szkoda kasy powalila mnie reakcja ludzi w kinie. krew tryska, głowy i konczyny latają na prawo i lewo, a tu sie wszyscy śmieją. co to juz sie na tym swiecie porobilo... ehh -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE scotty doesn't know, so don't
tell scotty. Miskuzi :] -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie pamiętam co oglądałem przez te 3
miesiące oprócz jednego...
PIŁA! SAW! łoboże. najlepsze co widziłem ;-)) -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
GrimmY |
![]()
|
QUOTE(TimmY @ 08.04.2005 16:47) Nie pamiętam co oglądałem przez te 3
miesiące oprócz jednego... PIŁA! SAW! łoboże. najlepsze co widziłem ;-)) tytul raczej mi bardziej podpada pod "patrzec/widziec" niz "pila" (choc to drugie mialo swoj epizod w filmie), mniejsza o to, bo zaiste film niezly OKROJONE aa no i same motywy zbrodnicze tez niczego sobie (kask-przegiecie). kurew, Grimson nie spoileruj. vold bacznie patrzacy! Ten post był edytowany przez voldius: 08.04.2005 21:42 -------------------- |
Hagrid |
![]()
|
![]() Historyk Forumowy Grupa: czysta krew.. Postów: 1225 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Szczytno/Olsztyn (Apliakcja Radcowska) Płeć: Mężczyzna ![]() |
W przerwie działania forum do mojego
miasteczka dotarł w końcu "Aleksander".
Byłem do filmu pozytwynei nastawiony bo w imię prawdy historycznej umieszczono tam wątek homoseksualny choć w USA wiązało się to ze stratami finansowymi. Przecietnego widzą mogą razić przydługie teksty narratora opowiescie, przedstawiające kolejne wojny Aleksandra ale dają filomowi sporą wartość merytoryczną i z mojej perspktywy domorsołego historyka były przydatne. W filmie można zobaczyć 2 cieszące oko bitwy a ich przebiegi jest oddany jest mimo wszystko bardziej realistycznie niż miało to miesjce w "Gladiatorze". Obraz człowieka targanego sprzecznościami i zmienianego przez woję był przejumujący choć ząden wątek nie został być może nalęzycie wyeksponowany. Farrell dokonał rzeczy jak na niego zadziwiajacej- jego przemówienia do żołnierzy tchneły duchem bojowym i potrafiłyby zmusić do nadludzkiego wysiłku, wypadł dużo lepiej niż którykolwiek z bohaterów tandetnej "Troi" -------------------- Dobro zawsze zwycięża, bo zło niszczy się samo!
|
GrimmY |
![]()
|
house of flying daggers, tudziez domek
latajacych sztyletow.
nastawilem sie na jakies fiziu-miziu w stylu "hero" i... mieszane uczucia mna ogarnely. ogolnie mam straszny sentyment do filmow z lataniem po lasach, ale tutaj jakos bylo inaczej. film nie jest slaby ale nic nowego się tu nie znajdzie (mowie oczywiscie, do znawcow :>). zdjecia ladne, zreszta jak to w chinskich widoczkach, a las bambusowy byl niczego sobie. scenariusz - mialo byc w kilku momentach zaskoczenie, ale na mysl przychodzi "no tak, mozna bylo sie tego spodziewac", sceny walki - nie ma sie do czego przyczepic. wycieczke do kina (jesli w ogole bedzie w polsce) mozna sobie darowac. Ten post był edytowany przez GrimmY: 10.04.2005 00:17 -------------------- |
MeGi_16 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 137 Dołączył: 31.12.2003 Skąd: Poznan ![]() |
A ja jakiś tydzień temu oglądałam "Ring
2".Kolega się nawet na premiere rzucił i postawił bilecik
![]() Podobno jest już scenariusz do 3 części.Ciekawe jak ona wyjdzie ze swojej studni skoro ją tam zamknęli.Hyhy pewnie Pudzian przyjdzie i jej otworzy ![]() Jak już to oglądnąć można w domowym zaciszu na kompie ![]() -------------------- "Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień." George Bernard Shaw (1856 - 1950)
--- "Dla Ciebie mógłbym zrobić wszystko co zechcesz powiedz tylko... Naprawdę na dużo mnie stać" Myslovitz Dla Ciebie warto żyć =* Hej Kolejorz,hej Kolejorz,heja heja hej Kolejorz!!! |
GrimmY |
![]()
|
zakladam ,ze wielu z was to ogladalo, ale
wczoraj po raz enty postanowilem obejrzec jeden z genialnych filmow
pythonow, tym razem padlo na "sens zycia". streszczac nie bede,
moim zdaniem kazdy szanujacy sie buc powinien obejrzec chociaz jeden z ich
filmow.
-------------------- |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
Ja ostatnio oglądałam "Klątwę"...
powiem tylko tyle - DNO
![]() -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Jesli chodzi o Pythona to molestuje Graala ;dd
Oraz duzo odcinkowych, z 'nobody expects the spanish
inquisition!' na czele! Ihaa! No i bicycle repairman kara
;d
-------------------- |
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
Python to wogóle jest świetny!
![]() ![]() -------------------- |
Ewelka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 145 Dołączył: 15.05.2004 Skąd: ?? ![]() |
Jeśli ktoś obejrzał film (horror) The
Ring 2. to niech mi koniecznie opowie o co tam chodzi bo chcem wiedzieć czy
warto obejrzeć czy nie.
|
Magya |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 874 Dołączył: 01.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie przepadam za polskimi filmami, a
szczególnie komediami, ale jedną z nich, którą uważam za najlepszą jest
"Pieniądze to nie wszystko". Często do niej powracam, bo warto.
Najlepsza polska komedia
![]() -------------------- Motylem jestem.
![]() Członkini The Marauders - fanklubu Huncwotów |
Meave |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 127 Dołączył: 07.07.2003 Skąd: Bydgoszcz Płeć: Kobieta ![]() |
Wczoraj miałam okazję ponownie obejrzeć
„Pianistę”. Niestety film już nie budził we mnie takich emocji,
jak za pierwszym razem. No może po za sceną w której Szpilman, brudny,
zmęczony i wygłodzony, siada na żądanie niemieckiego oficera do fortepianu i
gra tak, jakby swą muzyką chciał zagłuszyć całe okrucieństwo wojny. To mój
ulubiony moment filmu.
-------------------- "Nazwanym i bezimiennym, pamiętanym i zapomnianym - wszystkim udała się ta sama sztuczka, niezależnie od tego czy zmarli natychmiast czy minutę czy godzinę póżniej. Hokus-pokus: z żywej istoty w nieboszczyka. Najszybsza przemiana na świecie."
/Robert McLiam Wilson, "Ulica Marzycieli"/ Champagne for my real friends, and real pain for my sham friends! |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pythonow bardzo w pytke jest 'Live at
Hollywood Bowl' jak ktos lubi ten humor i zna troche skeczy to sie
zdrowo posmieje.
Ostatnimi czasy obejrzalem 1 film Marka Koterskiego (tego od dnia swira) pt. "Dom Wariatow" (kradniecie filmowe e-mulem rula). Ten film rzomdzi i wymiata, nigdy takiego porabanego i genialnego filmu zarazem nie widzialem. Nazwa jest w 100% adekwatna do tego jak moze sie czuc widz ogladajac ten film. Koterski ogolnie jest qll rezyserem Czeka mnie jeszcze 'Lot nad kukulczym gniazdem' ale nie mam czasu teraz ogladac moviesow. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Kira |
![]()
|
QUOTE(Ewelka @ 16.04.2005
14:44) Jeśli ktoś obejrzał
film (horror) The Ring 2. to niech mi koniecznie opowie o co tam chodzi bo
chcem wiedzieć czy warto obejrzeć czy nie. sądząc po 1 części, to nie warto ![]() -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 09:15 |