[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Owszem. Polowałem długo i nie żałuję trudu podjętego w tym celu. jedna z najlepszych tegorocznych produkcji filmowych. Napiszę jeszcze raz: pyszniutki soundtrack + bajeczne efekty wizualne. Opowieść pełna metafor, alegorii i symboliki. Piękne dzieło.
Grim, wpadaj do Wawy. Wódki się napijemy, podyskutujemy, a przy okazji film obejrzysz ;-) -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
hazel |
![]()
|
![]() czym jest fajerbol? Grupa: czysta krew.. Postów: 3081 Dołączył: 24.12.2005 Skąd: panic room Płeć: kaloryfer ![]() |
Potwierdzam, film całkiem dobry. Ścieżka dźwiękowa świetna. Powinnam mieć gdzies linka do torrenta, ale to w domu, jak wrócę to sprawdzę.
edit: znalazłam http://www.torrentz.com/14094c74517d2bc11e...967aa6253eb5f16 Ahmed, jeśli dysponujesz soundtrackiem, byłabym dozgonnie wdzięczna, gdybys sie podzielił. Bo szukałam, ale nie moglam znaleźć. Ten post był edytowany przez hazel: 26.04.2007 14:40 -------------------- ![]() The voice in my head doesn’t think I’m crazy. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Potrzebuje jakiegos sensownego torrenta z Nosferatu, symfonia grozy, ktory nie jest mp4
![]() pm wyslany / grimi Ten post był edytowany przez GrimmY: 26.04.2007 22:02 -------------------- |
Rysiek_Kowal |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 984 Dołączył: 12.07.2006 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chyba nadchodzi pora, żeby przeprosić się z telewizorem. Sobota, godzina 01:25. David Lynch zaprasza przed ekran. Jego ulubiony aktor - Kyle MacLachlan - w życiowej roli. Miasteczko Twin Peaks - odcinek 1.
Klimat, obsada, kreacje postaci, opowieść, tajemnica, napięcie, strach, zło, piękno, dobro, muzyka. W tym serialu wszystko jest mistrzowskie. Przy każdym z tych rzeczowników moża postawić ten przymiotnik i w żadnym momencie nie będzie przesady. Reżyser i producent zobowiązują. Nie znam drugiego takie serialu i raczej go nie ma i nigdy nie będzie. Dzisiejsze bardzo komercyjne, przeciągane w nieskończoność i schematyczne amerykańskie twory garściami czerpią z Twin Peaks, ale nie są w stanie nawet nawiązać do jego legendy. Jeżeli jesteś fanem Davida Lyncha - obowiązkowo! Jeżeli uważasz, że Lost to serial wszechczasów to na 99% nie widziałeś Twin Peaks. Jeżeli szukasz inteligentnej rozrywki na wysokim poziomie i nie masz co robić w sobote po północy, polecam! Jeżeli jednak sypiasz normalnie to skorzystaj z nieograniczonych możliwosci internetu - warto! |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Z ogromnym opóźnieniem obejrzałem "Diabeł ubiera się u Prady". I cóż... Średni. Po dobrym początku trochę się rozlazło i chociaż do końca udało się temu filmowi utrzymać moje zainteresowanie, to jednak najlepszy nie był. Bardzo dobra gra Mirandy, czyli szefowej i wiarygodna gra jej młodej, naiwnej asystentki.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
chyba muszę sobie zrobić maraton z Lynchem, bo o ile "Miasteczko Twin Peaks" weszło mi bez problemu i faktycznie jest niesamowite, reszta już nie do końca. ale to było dawno, więc może się uda tym razem
![]() a "Diabeł ubiera się u Prady"- bajeczka wałkowana zbyt wiele razy, Anne Hathaway i jej (choć przystojny!) facet jakoś bez wyrazu. za to fajne ciuchy + świetna gra Meryl Streep i Stanleya Tucci. Ten post był edytowany przez Potti: 01.05.2007 16:56 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
oh, ja uwielbiam Lyncha. mam słabość do psychodeliki w takim wydaniu. Miasteczko Twin Peaks to chyba najlepszy i najniezwyklejszy serial świata. i ta muzyka... ale nie ma się czemu dziwić, w końcu niesamowity Badalamenti maczał w niej palce. samego MacLachlana szalenie lubię, obok udziału w filmach Davida za rolę Józefa K. w zekranizowanej powieści Kafki. był bezbłędny :3 a Lyncha można było całkiem niedawno spotkać w łódźkiej filmówce :]
Alfabet. Mulholland Drive. Zagubiona autostrada. Głowa do wycierania. Twin Peaks: Ogniu krocz ze mną. odbiegająca zupełnie od zakręconych, lynchowskich klimatów Prosta historia (muzyka! znowu Badalamenti, czyli po raz kolejny - wszystko co najlepsze to Włosi ![]() ![]() ostatnio... wczoraj oglądałam Pułapkę. właściwie to jeszcze się z tego filmu do końca nie otrząsnęłam. jedna z bardziej niezwykłych rzeczy, jakie widziałam w ostatnim czasie. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Dom Dusz.
Plejada gwiazd, nie da sie ukryc... Irons, Streep, Ryder, Close... I ladny motyw przewodni: wszystkie zdarzenia sa ze soba powiazane. Poza tym film bez glosnej otoczki medialnej, z ciekawym tlem historycznym (rewolucja w Chile) oraz naprawde dobra gra aktorska, ktora jest na pierwszym planie. Zdecydowanie jeden z lepszych, choc nie najlepszych, ktore widzialam. A co do 'Diabel ubiera sie u Prady', to Meryl Streep jak i w tym, jak i w powyzszym filmie pokazala, jak genialna jest aktorka, a Hathaway pokazala ladna buzie. Chwila rozrywki, dla niezbyt wymagajcego widza. -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
Właśnie skończyłem oglądać "Mechaniczną pomarańczę" ("A Clockwork Orange").
Ja jestem prostak, profan i nie znam kina, ale ten (ponoć genialny) film był niesamowicie nuuuuuuuudny. To był pierwszy film w moim życiu, który przewijałem w niektórych momentach, bo po prostu niemiłosiernie mnie nudził. Doceniam takie rzeczy jak kilka szokujących albo niepokojących scen (początek w barze, bójka, no i słynna terapia), ale film jako całość nie zrobił na mnie najmniejszego wrażenia. Pomijam już fakt, że tak w czasach powstania filmu kontrowersyjne sceny przemocy nie działają już w ogóle i nie są ani trochę szokujące. Muzyka, o ile się odzywała (a robiła to rzadko), była niepokojąca i po prostu dobra. Ale poza tym... Dziś ten film nie miałby szans stać się kultowym. Ech... Zmarnowałem dwie godziny. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
niedziela + wtorek:
Kiedy Harry Poznał Sally Notting Hill Czekolada Syreny Godziny Francuski Pocałunek Wielki Gatsby Wielki Podryw Witaj w domu Roxy Carmichael Mickey Blue Eyes w ramach przedmaturalnego odmóżdżenia + practicing my listening skills. -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
no i obejrzałem wreszcie to 'źródło'.
krótko pisząc - film bardzo znośny, powiedziałbym, że nawet bardzo fajny, zrobiony bez jakiś wielkich och achow, z poprawną grą aktorów i kilkoma dobrymi momentami. tylko niech mi ktoś wytłumaczy, co to to właściwie była ta bańka w której on tak podróżował w kosmosie? znaczy sie jakiś rodzaj 'pojazdu' or smth? -------------------- |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
poprzedni tydzień dość filmowy był, ale nie będę o wszystkim pisać, szczególnie że nic nowego w większości.
za to widziałam w końcu "Labirynt Fauna". nie rozumiem tych wielkich zachwytów i nie podobało mi się, że tyle razy musiałam nie patrzeć*. nie wyniosłam też zbyt wiele (szczególnie w porównaniu do niektórych opinii, że dał im b. dużo do myślenia i w ogóle jaki to on nie jest głęboki). ale źle też nie było. co prawda wciągnął mnie dopiero od porodu matki Ofelii, a jeśli chodzi o samą dziewczynkę to zapadły mi w pamięć momenty, ale całość mnie nie wzruszyła raczej (uwaga, spoileruję)- zostawienie sukienki, zjedzenie winogron, radość po powrocie Fauna i dostaniu drugiej szansy, no i sama końcówka. podobał mi się ten kontrast, z jednej strony Ofelia w wymarzonym świecie razem z rodziną, szczęśliwa jakiej jej jeszcze nie widzieliśmy (i skojarzenia z niebem też miałam), a z drugiej Mercedes płacząca nad jej ciałem. a tak btw, cały wątek Mercedes to duży plus dla mnie. jeszcze o wątku historycznym. katalońska część mnie czasem się nie sprzeciwia takiemu przedstawianiu wojny w Hiszpanii, ale raczej jak ktoś jest związany ze sprawą trochę mocniej niż meksykański reżyser. bo ja już dostałam wykład jak to "naprawdę" wtedy było pod wpływem filmu i się uśmiałam, ale może trzeba było płakać? ale z drugiej strony jaki głupek bazuje wiedzę historyczną na czymś takim. *ok, chodziło o ukazanie brutalności świata, w którym żyje Ofelia, ale czy te sceny tak dużo wniosły? poza tym, że film nie jest dla dzieci, a wcześniej stwierdziłam, że dla idiotów też nie- już prawie nie ma kto oglądać ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
Spiderman 3
całkiem elo, fajne efekty, Ciocia Dobra Rada, walka dobra ze złem, Człowiek Piasek (super był, latał nawet bez wiatru)... ogólnie rewelacja, jeżeli sie lubi pojśc czasem do multipleksu, kupić popcorn i dużą colę i oglądnąć odmóżdżacz. ja lubię ;] -------------------- ![]() ha! |
Atina |
![]()
|
Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 401 Dołączył: 07.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
a best of all:
scena w której Spiderman pojawia się na tle ogromnej amerykańskiej flagi ;] -------------------- At the end of the world... or the last thing I see...
![]() Enormous amount of people would rather die, than think... in fact they do so. |
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
hyhy, też z tego polewałam ;]
a ostatnio opowiadając o tym filmie podczas pisania klauzury z budownictwa zbulwersowałam kolegów nazywając Spidermena Supermenem.... shame on me!!!!:D -------------------- ![]() ha! |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Uuuu... Superman sucks. Spiderman rox.
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
No ba! :D
Obejrzalam sobie w nocy 'Zawiescie czerwone latarnie'. Czuje ze nieco mnie przeroslo. ;> -------------------- |
Kira |
![]()
|
Mistrz Różdżki Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1312 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Roma, Italia! Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(PrZeMeK Z. @ 03.05.2007 22:46) Właśnie skończyłem oglądać "Mechaniczną pomarańczę" ("A Clockwork Orange"). (...) Ech... Zmarnowałem dwie godziny. A może spróbuj dorwać literacki pierwowzór? Przy okazji przekonasz się, jak bardzo Kubrick zmienił zakończenie tej historii (no tak, ale to akurat efekt posłużenia się, jako podstawy fabularnej filmu, amerykańskim wydaniem "Mechanicznej Pomarańczy", przez Kubricka; gdzie nie było, z zalecenia wydawcy, ostatniego rozdziału ![]() A sam film... do tego trzeba mieć specyficzne podejście. Mnóstwo aspektów, problemów, zagadnień, naprawdę niejedno można wycisnąć z "Mechanicznej Pomarańczy". I wydaje mi się, że rozumienie tego filmu = zrozumieniu, czemu jest właśnie taki kultowy. -------------------- ogni giorno sempre faccio qualche lotta
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Możliwe. Przyznaję się uczciwie, profan jestem.
QUOTE A może spróbuj dorwać literacki pierwowzór? Raczej się nie uda, zważywszy na to, że najlepiej zaopatrzona okoliczna biblioteka nie ma nawet Lovecrafta. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
turistas.
z tego filmu dowiedziałem się mniej więcej o tym, że w brazyli turyści mają przefikane, albowiem nie dość, że na imprezach cię upiją jakimś bełtem przy którym polski wynalazek w postaci denaturatu przepuszczonego przez chlebek to wykwintny trunek zarezerwowany tylko dla arystokracji, to jeszcze łatwo przy okazji wszystko stracić i to dosłownie, bo jeszcze ci nerki albo wątrobę, albo co gorsza wszystkie organy wytną i nawet nie podziękują psie krwie! ale na poważnie - temu filmowi brakuje przede wszystkim umownych 'jaj', bo teoretycznie można by z tego zrobić straszny film dla młodzieży typu 'krew! aaaaii!', ale aż piszczy brakiem jakiegokolwiek napięcia. i nawet kilka gołych (w tym brazylijskich) cycków nie ratuje sytuacji. -------------------- |
Potti |
![]()
|
faktycznie beznadziejny. a kolega z Brazylii ma przez niego koszmary o śmierci turystyki w jego kraju, bo podobno ludzie są głupi i w to wierzą XD
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Przed chwilą wróciłem z filmu "300".
Całkiem fajny, choć szczerze mówiąc tylko sceny walki budziły jakiekolwiek emocje. Z początku ciężko się przyzwyczaić do specyficznej kolorystyki itp., ale potem to już nie przeszkadza. Na pewno zapada w pamięć i nic więcej. Nie żałuję. Odnośnie filmu "Mechaniczna pomarańcza" chciałem zauważyć, że jak teraz o nim myślę, wydaje mi się ciekawy i uświadamiam sobie, że wiele rzeczy z niego zapadło mi w pamięć. A jednocześnie podczas samego oglądania nudziłem się. Dziwne. Może to kwestia tego, że byłem wtedy zmęczony. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Potti |
![]()
|
nie wiem czy jeszcze to zalega na półkach, ale ostatnio kupiłam za (chyba) 15 zł dwa archiwalne numery Zwierciadła + trzy filmy Jarmuscha ("Inaczej niż w raju", "Nieustające wakacje" i "Poza prawem"). fajnie mieć, bo uwielbiam ten klimat- niby nic się nie dzieje, a jednak tak dobrze się ogląda... i słucha.
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Obejrzalem wczoraj Silent Hill, w koncu.
Podobalo mi sie, serio serio. Ladnie zrobiony i fani gry tez nie beda zawiedzeni. Ale mam pare watpliwosci, jak ktos ogladal niech sie odezwie. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
Ja oglądałem. Też całkiem mi się podobał. O jakie wątpliwości chodzi?
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 21:05 |