[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
ejże, ale kolorystyka w 300 była właśnie rewelacyjna!
-------------------- ![]() ha! |
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
No tak, ale była "komiksowa" - przejaskrawiona i w ogóle dziwna, więc chwilę potrwało, nim z "normalnych" filmów przestawiłem się na coś takiego.
-------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeżeli chodzi o fabułę, to maksymalnie głupi ten Silent Hill był. Ryczałem ze śmiechu jak słyszałem te dialogi w stylu dwa słowa. Poza tym efekty dosyć sympatyczne, momentami klimat miał, ale jako fan [nie tru
![]() A jakie wątpliwości? Końcówka? Też nie do końca skumałem chyba, ale z tego co udało mi się zrozumieć, to one nie wyszły ze świata mroku. I tyle. Natomiast polecam GENIALNY 'Ludzkie dzieci'. Przkonkretne kino, z świetnymi zdjęciami [sceny wojenne, kręcone z ręki i inne - normalnie filmowane, muaaa], dopracowane detale, przemyślona fabuła. Możnaby wymieniać, bo aktorzy też dali mocno radę, bardzo lubię Clive'a Owen'a, a Caine niesamowicie ożywił całość. Poza tym pod przykrywką filmu, hm, 'science-fiction'[?!] kryje się prawdziwa problematyka, BARDZO nam bliska, w zasadzie w zasięgu ręki. No i wizja świata jest brutalna, natomiast została świetnie wykreowana. -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
PrZeMeK Z. |
![]()
|
![]() the observer Grupa: czysta krew.. Postów: 6284 Dołączył: 29.12.2005 Płeć: wklęsły bóg ![]() |
No, "Ludzkich dzieci" aż genialnymi bym nie nazwał, ale całkiem dobry. Świat wykreowany bardzo ładnie i wiarygodnie, może tylko trochę rozczarowujące zakończenie - wydawało mi się urwane, ale może to taki urok tego filmu. O problematyce się nie wypowiem, zauważę jeszcze tylko, że to już drugi film Cuarona, jaki widziałem i po raz kolejny (po WA) zaimponowała mi praca kamery. Wspaniałe ujęcia.
A "Silent Hill", fakt, był głupi. I niestraszny. Ale klimat jako tako trzymał. Grałem tylko w drugą część, więc nie mam porównania z grą, ale tragicznie nie było. Końcówkę odebrałem tak samo. -------------------- Hey little train, wait for me I once was blind but now I see Have you left a seat for me? Is that such a stretch of the imagination? |
Nati |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 108 Dołączył: 09.08.2004 Skąd: Pszów (woj.śląskie) ![]() |
Ja ostatnio oglądalam "Eragona". Nie mam słów na ten film... Dlaczego większość adaptacji filmowych musi być do bani?
-------------------- Harry Potter wywrócił moje życie do góry nogami ale w takiej pozycji jest ono o wiele cikawsze :P
|
vold |
![]()
|
![]() rzygacz pospolity II Grupa: czysta krew.. Postów: 1190 Dołączył: 25.04.2006 Skąd: Spółdzielnia Osiedlowa Płeć: Mężczyzna ![]() |
genialny w swoim rodzaju oczywiscie.
-------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
'children of men' przyznaje film porzadny, szczególnie zdjęcia. ale żeby było śmieszniej to bardzo, ale to bardzo kojarzył mnie się z klimatem half-life'a drugiego, nie pytajcie dlaczego
![]() -------------------- |
vold |
![]()
|
nie grałem, więc nie mówię że nie
![]() -------------------- Dwudziesta trzecia, dzień jak Kukuczka zleciał.
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
28 dni później
Do połowy świetny, od połowy jakoś emocje opadły. Za dużo latania z bronią i heroizmu, za mało dla mnie prawdziwej hipotezy co mogłoby... Tak, tak, wiem, wiem, jest tam jedna z hipotez, ale to dla mnie ciut miałkie, a i postaci żołnierzy jak z foremki - schematyczne i mało ciekawe. -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
ostatnio obejrzałem 'strzelca' (ang. the shooter). historia pewnego snajpera wrobionego, który wpadł po uszy w gów...ny wątek filmu. film trochę nierówny, liczyłem na trochę więcej akcji typu one man army, ale nadrabia aktorstwem na poziomie lepszym niz 'na wspolnej' (bardzo dobra rola danny'ego glovera w roli prawie-że-głownego-złego), no i paroma niegłupimi tekstami w momentach kiedy wszystko powinno się dobrze skończyć.
no a teraz ciekawostka trailerowa: kilka scen z tureckiego rambo (wspaniałe) a tu trailer prawdziwego rambo część IV, czyli stallone znów ratuje świat (zwracam uwagę na poziom brutalności tego filmu, jejku!) z niecierpliwością czekam na ten film, bo przygody dzielnego żołnierza zawsze mnie przednio bawiły. -------------------- |
MisieK |
![]()
|
![]() Chrapiący Mesjasz New Age Grupa: czysta krew.. Postów: 4619 Dołączył: 27.03.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
uaha! scena z tym działem na kułkach! co za marnotrawstwo amunicji! XD
-------------------- QUOTE MisieK: Ja jepie [pozdro dla matoosa, przyp. red.] PrZeMeK_Z.: Tak trochę. |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
jo-ho, jo-ho!
Jack Sparrow to moja ulubiona postać filmowa ostatnich lat. od razu lepiej jak się tak na niego popatrzy te 3 godz ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wróciwszy z Piratów: odsłona trzecia. I wcale nie mam nastroju do śpiewania Yo Ho Ho and a bottle of rum. Poszedłem uradowany, pewien, że otrzymam wspaniałe kino akcji okraszone efektami specjalnymi i szczyptą humoru. Zawiodłem się. Przesyt, naciąganie fabuły, wielowątkowość, chaos, mdłości na widok nieudolnej gry aktorskiej Blooma i Knightley (która umiejętnie nadrabia urodą). Kilka scen mnie wręcz zniesmaczyło (oglądane z miną: wtf?), gdzieś się zapodział cały ten tajemniczy klimat z pierwszej części. Druga trzymała poziom, ale widać było w jakim kierunku idą producenci - rozmach, efekty! At World's End to już kulminacja tych dążeń. Przesada transforms into żenada. Szkoda.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
ej, oni nigdy nie umieli grać i mam jeszcze większy problem, bo Bloom dla mnie nie nadrabia niczym
![]() co do reszty to jakby rozumiem zarzuty, ale nie przeszkadzały mi w oglądaniu. śmieszył mnie, chociaż jak o tym myślę to wszystko sprowadza się do Johnny'ego Deppa ![]() -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Lilith |
![]()
|
non sono sposata! Grupa: czysta krew.. Postów: 3543 Dołączył: 06.10.2006 Płeć: Kobieta ![]() |
o matko. jestem zupełnie odmiennego zdania!
byliśmy na Piratach w piatek i jestem zachwycona! to własnie pierwsza i druga czesc w moim odczuciu były lekkim kiczem i żenadą. trzecia idzie juz w kierunku bajkowej psychodeli. motyw krainy zmarłych świetny, także gra aktorska dla mnie lepsza: Bloom sie rozkręcił, a Knightley zawsze była drewniana, ale na szczescie odzyskała zdrową wagę do filmu i nie ogladaliśmy szkieletu. mnóstwo umownych scen, ale własnie to mi sie podobało - balansowanie na granicy kiczu, a nie przekraczanie jej. i rewelacyjna postać Sparrowa - absolutnie bezwzględna szuja przy czym niezwykle czarujący. no i smutne acz romantyczne bajkowe zakończenie. jestem zadowolona. i nienasycona - idę jeszcze raz w ten weekend! -------------------- ![]() ha! |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
a kto został po napisach i obejrzał prawdziwe 'zakończenie'? ;-)
ja zdania nie zmienię. część pierwsza to absolutna rewelacja i zdecydowanie najlepsza odsłona trylogii. Aktorski popis Deppa i Rusha. dwójka również na poziomie, zdecydowanie mniej mroczna, mnóstwo efektów, genialna postać Davy'ego Jonesa. trójka jednak mnie zawiodła. przepych, bańka mydlana prysła. twórcy chcieli koniecznie odpowiedzieć na wszystkie pytania, nie zostawili niedopowiedzeń. nieustanna pogoń, wartka akcja, tylko po to, żeby wszystko upchnąć w 170 minut [aczkolwiek Keith Richards w roli kapitana Teague'a całkowicie mnie zaskoczył, impressive!]. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Lilith |
![]()
|
no własnie nie zostałam... więc chce zobaczyc jeszcze raz!!!;]
-------------------- ![]() ha! |
Potti |
![]()
|
ja już byłam dwa razy i dopiero za drugim zostałam po napisach. sala była zajęta co do miejsca, a zakończenie zobaczyło chyba z 7 osób ;]
i co do niego nie domyśliłabym się, że on wrócił na zawsze gdybym nie przeczytała komentarza kogoś z ekipy. zbyt mało dopracowany ten wątek kapitana Latającego Holendra. najbardziej podobał mi się sposób "zakończenia" losów Jacka Sparrowa. taki typowy dla niego, nieco niewydarzonego kapitana, a mimo wszystko genialnego =) mam tylko nadzieję, że to już ostatnia część, bo jednak furtkę znów sobie zostawili. a co za dużo to niezdrowo. która część najlepsza ocenię później, bo tak na świeżo nie ma co :] -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Muszę się wybrać, nie ma co. Pierwszą część pamiętam słabo, druga podobała mi się średnio, a i tak zawsze głównym daniem jest kreacja Johnego Deppa. Ciekawa jestem ostatniej części.
Knightley nie trawię, aż mi zęby ściska, natomiast Blooma jakoś przeżyję, choć nie powiem, żeby to był aktor, przed którym padnę na kolana ![]() A co do filmów... Obejrzałam dzisiaj Smażone zielone pomidory i podbił mnie absolutnie. Ja się łatwo ostatnio wzruszam, więc płakałam jak głupia, ale i śmiałam się sporo. I choć zakończenie do przewidzenia, ogląda się baaaardzo przyjemnie, pozostaje w człowieku jakiś taki pogodny klimat i uśmiech sam się pcha na gębę. Polecam gorąco! -------------------- |
Lilith |
![]()
|
a czytałaś książkę?
ja najpierw oglądnełam film, potem przeczytałam i byłam w cięzkim szoku, jak bardzo zmieniono (a raczej zatuszowano pewną skłonność) Idgie w filmie. -------------------- ![]() ha! |
Sihaja |
![]()
|
Którą to skłonność podejrzewałam
![]() Nie wiedziałam, że jest książka, ale zacznę szperać po bibliotece i empikach, bo mnie historia ujęła i ciekawie byłoby przeczytać. -------------------- |
Lilith |
![]()
|
ja właśnie nie. oglądałam film dawno bardzo i pozostał mi obraz raczej kobiety wyzwolonej. w książce natomiats widać to jak na dłoni. i jednak wolę film. ma zupełnie inny klimat. ale za to w książce na końcu są wszystkie przepisy
![]() -------------------- ![]() ha! |
Sihaja |
![]()
|
Ja się zorientowałam mniej więcej, kiedy jako mała dziewczynka ubrała się w spodnie na ślub siostry. a scena nad rzeką potem to potwierdziła. I miód tyż
![]() Ale jak na końcu są przepisy, to ja na pewno muszę tą książkę przeczytać ;P -------------------- |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Zachecona waszymi opiniami zakupilam film na allegro za cale 3,99zl ;> Ksiazki niestety nie ma ale w ostatecznosci zamowi sie w Kapitałce.
-------------------- |
Sihaja |
![]()
|
Jesteśmy dumne z towarzyszki ;>
Evcia, a film - nu, warto obejrzeć. Mnie tam ujął za serducho i połechtał mile po oczkach. -------------------- |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 17.05.2025 20:48 |