Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

129 Strony « < 49 50 51 52 53 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd

PrZeMeK Z.
post 17.09.2007 18:18
Post #1251 

the observer

Grupa: czysta krew..

Są tacy, którzy tego filmu nie widzieli.

Oczywiście szanujemy ich.

Ja nie widziałem.

--------------------
Hey little train, wait for me
I once was blind but now I see
Have you left a seat for me?
Is that such a stretch of the imagination?
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
GrimmY
post 17.09.2007 19:50
Post #1252 

Potężny Mag

Grupa: Magiczni Forumowicze

oż ja też nie !!!11
co teraz?!

--------------------
user posted image
+Quote Post
Lilith
post 17.09.2007 20:00
Post #1253 

non sono sposata!

spoko, we wszystkie święta chodzi.

kto znajdzie Ewę i Mateusza...?wink2.gif

Ten post był edytowany przez Lilith: 17.09.2007 20:00

--------------------
user posted image

ha!
+Quote Post
Kit_fan
post 17.09.2007 23:54
Post #1254 

Prefekt

Grupa: Prefekci

QUOTE(em @ 17.09.2007 20:10)
gosh, wychodzi na to, że tylko ja widziałam ten film pierwszy raz  dementi.gif
*

Ja również go widziałam po raz pierwszy w życiu. Przyznaję, skusiła mnie doborowa obsada z Pottera wink2.gif. Chciałam zobaczyć ich w nieco innych kreacjach aktorskich. Jak zobaczyłam Emmę Thompson, to myślałam, że z krzesła spadnę z wrażenia. Totalnie inna osoba blink.gif ! W pierwszej chwili, to się nawet zastanawiałam - "kurczę, buźka znajoma, tylko skąd ja ją znam?". I nagle olśnienie! Najnormalniej Sybilla we własnej osobie laugh.gif . Widać, że charakteryzatorzy muszą poświęcić sporo czasu, by przeobrazić ją w tą pokręconą wróżbitkę biggrin.gif. A film nawet przypadł mi do gustu. Jak zawsze, ten magnetyczny głos Rickmana... cheess.gif

Zaś dzisiaj oglądałam kultowy "DesperadoII". Film podoba mi się z wielu powodów, ale najważniejsze z nich to oczywiście świetna rola Banderasa i naturalnie absolutnie fantastyczny Johny Depp, jak w każdym filmie zresztą smile.gif
Tym co nie widzieli szczerze polecam, a tym co już go kiedyś obejrzeli, także polecam wink2.gif. Kino na najwyższym poziomie po prostu!

--------------------
user posted image KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)

członkini Klubu Luny Lovegood
+Quote Post
Lilith
post 18.09.2007 10:47
Post #1255 

non sono sposata!

nie no, ale żeby Thompson kojarzyć tylko z Pottera, to to jest wielka krzywda dla tej aktorki...

--------------------
user posted image

ha!
+Quote Post
Kit_fan
post 18.09.2007 14:38
Post #1256 

Prefekt

Przyznam się bez bicia, rzeczywiście nie znałam wcześniej Thompson z żadnych ról filmowych blush.gif . Po raz pierwszy na dużym ekranie zobaczyłam ją dopiero na "Więźniu Azkabanu". Bardzo mi się wtedy spodobała, bo naprawdę fenomenalnie odegrała postać Trelawney. Oglądając ją w "Rozważnej i romantycznej", uznałam że to świetna aktorka, bo doskonale odnajduje się w dwóch tak bardzo odmiennych kreacjach! smile.gif

--------------------
user posted image KONIEC... Dnia 17 lutego o godz. 22.45 zakończyłam moją literacką przygodę z Harrym Potterem. To były wspaniałe lata i jestem szczęśliwa, że na mojej drodze stanęło owe siedmiotomowe dzieło Joanne K. Rowling. :)

+Quote Post
Lilith
post 18.09.2007 15:00
Post #1257 

non sono sposata!

usprawiedliwić Cię może jedynie wiek poniżej lat 12 wink2.gif

--------------------
user posted image

ha!
+Quote Post
owczarnia
post 18.09.2007 15:26
Post #1258 

Bagheera

No umówmy się, w Potterach gra śmietanka. Najlepsi z najlepszych. Fiennes, Gleeson, Thewlis, Smith, Walters, Isaacs, Rickman, Thompson, Bonham Carter, Oldman, Staunton, Gambon - to są NAZWISKA. To są GWIAZDY. Gwiazdy, które mają na koncie całe półki nagród za kreacje tak teatralne, jak filmowe. I nawet jeśli się ich widziało tylko w Potterach, szczytem ignorancji oraz obciachu jest wyrażać zdziwienie oraz stwierdzać że nie ma się pojęcia iż grali w "czymś jeszcze".

Ten post był edytowany przez owczarnia: 18.09.2007 15:27

--------------------
Welcome back, plus one. we missed you!
+Quote Post
Kit_fan
post 18.09.2007 16:09
Post #1259 

Prefekt

QUOTE(owczarnia @ 18.09.2007 17:26)
I nawet jeśli się ich widziało tylko w Potterach, szczytem ignorancji oraz obciachu jest wyrażać zdziwienie oraz stwierdzać że nie ma się pojęcia iż grali w "czymś jeszcze".
*

Dlaczego od razu rzucasz tak mocne słowa?! Wszak nie powiedziałam, że nie znam z innych filmów WSZYSTKICH „potterowskich” aktorów. Wymieniłam tylko to jedno nazwisko, bo owszem, aż do trzeciej części Pottera, po prostu nie kojarzyłam tej aktorki, czy to aż taki duży wstyd blink.gif ? Nie sądzę. Wiele osób z tej, jak to powiedziałaś, śmietanki, miałam przyjemność oglądać w różnorakich produkcjach i uwierz, z pewnością nie czuję się jak ignorantka!

--------------------

+Quote Post
owczarnia
post 18.09.2007 16:21
Post #1260 

Bagheera

Jest takie bardzo mądre przysłowie: uderz w stół, a nożyce się odezwą.

Bo widzisz, ja nie pisałam do Ciebie. Nie wiem czym się czujesz a czym nie. Napisałam ogólnie, i czy Ci się to podoba czy nie, to co napisałam to czyste fakty, wszystkie co do jednego.

A następnym razem zanim zaczniesz się oburzać, spróbuj przeczytać z większym rozumieniem.

--------------------
+Quote Post
Pszczola
post 18.09.2007 16:41
Post #1261 

Mistrz Różdżki

Jejku, tak zauroczyła mnie "Duma i Uprzedzenia", że obejrzałam film już siedem razy i to tylko na C+ (o różnych porach dnia i nocy). Do tego "Rozważna i Romantyczna" kilka godzin przed ostatnią dawką "Dumy* i Uprzedzenia", oraz "Jane Austen - The Complete Novels " na kolanach, wprowadziły mnie w błogi stan.

Wezmę w obronę Kit_fankę (co za pseudonim!). Mimo że na długo przed przygodą z Potterem znałam filmy, w których grali i Thompson, i Rickman, i Smith, i masa innych aktorów z HP, dopiero niedawno zaczęłam ich kojarzyć. Potter w tym pomógł. Internet zdecydowanie też. Nie mam pamięci do nazwisk. Twarze kojarzyłam, ale nie mogłam sobie przypomnieć skąd je znam. Tylko gwiazdy Hollywood jako tako znałam, bo wszędzie o nich była mowa. Dopiero kiedy zagooglowałam większość z tych NAZWISK i zobaczyłam ich filmografię, dotarło do mnie, że znam ich role i bardzo mi się ich filmy podobały. Wtedy obejrzałam ponownie niektóre z nich i w pełni doceniłam talent danego aktora.
To trochę tak jak z gazetami. Parę lat temu nie obchodziły mnie nazwiska autorów tekstów, a same tytuły. Teraz szukam ulubionego autora i wiem, czego się spodziewać. Często chodzę do kina nie dla samego filmu, a raczej dla gry aktorów. Spodziewam się, że, powiedzmy, Emma Thomson, nie zagra w kretyńskiej komedii z dowcipem klozetowym w tle, a raczej w filmie godnym uwagi.

Niemniej jednak, zgadzam się też z Owczarnią, że niektórych kompletnie nie obchodzi kto gdzie grał, jaką ma karierę, jak się wykazał. Nie jest na okładce brukowca, nieważne. Szkoda, bo w ten sposób okazuje się brak szacunku dla pracy aktora. Czasami ważniejsza jest popularność niż talent.

*edit: buhahahha, niechcący zamiast "m" napisałam "p"!

Ten post był edytowany przez Pszczola: 18.09.2007 16:45

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
owczarnia
post 18.09.2007 16:50
Post #1262 

Bagheera

Nie ma potrzeby brać kit_fanki w obronę, bo nikt jej nie atakuje.

I jeszcze... można czegoś oczywistego nie wiedzieć. Zawsze. Ale w niczym nie zmniejsza to obciachu, gdy się tym pochwalić.

QUOTE(jestie @ 18.09.2007 16:49)
nie ma się czym tak podniecać. przy takiej charakteryzacji jak z Gambonem czy Gleesonem nie miałem pojęcia, że widziałem ich w innych filmach, a nie jestem na tyle zainteresowany, by latać z każdym nazwiskiem po imdb i szukać. nie widzę w tym ani ignorancji, ani tym bardziej obciachu. nie każdy ma fioła na tym samym punkcie.
*

Fioła? Uważasz, że orientowanie się w pewnych standardach to fioł? Że posiadanie jakiejkolwiek wiedzy ponad tę niezbędną do oddychania to już nadto?

Hm. I czemu odnoszę wrażenie, że kolejny raz zjawiasz się tylko po to, żeby podkreślić zdanie w miarę możliwości odmienne od mojego? Rzuciłam jedną luźną uwagę. W przestrzeń. A już się okazuje, że się podniecam. O-ho.

--------------------
+Quote Post
Pszczola
post 18.09.2007 16:55
Post #1263 

Mistrz Różdżki

E, Gambon ma charakterystyczny głos. Ale racja. Że Emma Thompson gra w Potterze, dowiedziałam się z napisów końcowych.

Jeżeli podoba mi się gra jakiegoś aktora, mam tendencję do wyszukiwania z nim filmów. Jest ich 4-5, ale fijoła mam. A fijoła zapoczątkowali japońscy seiyuu, ponieważ fascynują mnie głosy i gra głosem. *głosy słyszę* Sprawia mi przyjemność oglądanie/słuchanie ich w akcji. Na tym polega biznes rozrywkowy.

"Fijoł"/"fioł", jak kto woli, sympatyczne słowo. Lepsze niż "maniak".

Ten post był edytowany przez Pszczola: 19.09.2007 01:53

--------------------
“so far from God and so near to Russia”
+Quote Post
owczarnia
post 18.09.2007 16:59
Post #1264 

Bagheera

Kiedyś, w dawnych czasach... Jak się szło na film, to się wiedziało kto w nim gra. Że już o teatrze nie wspomnę. Jak człowiek pomylił nazwisko albo się przejęzyczył, patrzyli na niego jak na zdechłą muchę. Albo się miało pojęcie, albo się trzymało język za zębami żeby nie wyjść na głupka.

Czuję się strasznie stara.

--------------------
+Quote Post
Kit_fan
post 18.09.2007 17:45
Post #1265 

Prefekt

W porządku, być może te słowa nie były skierowane do mnie, ale kiedy wyraźnie powiedziałam, że nie znałam Emmy Thomson, Ty za moment właśnie takie zachowanie dosadnie krytykujesz. Każdy by chyba w takiej sytuacji się pomylił. Ale, dobra, już wszystko sobie wyjaśniłyśmy, jest ok. smile.gif !

QUOTE(Pszczola @ 18.09.2007 18:41)
Wezmę w obronę Kit_fankę (co za pseudonim!).

Dzięki za pomoc biggrin.gif ! Ty też masz niezłe pseudo wink2.gif

--------------------

+Quote Post
owczarnia
post 18.09.2007 17:52
Post #1266 

Bagheera

No to wyjaśnijmy sobie do końca: nie krytykuję żadnego zachowania, piszę tylko co myślę. W zasadzie głównie w związku z tym, co wcześniej napisała Lilith. Bo miała rację (i nie, nie chodzi mi o uwagę na temat wieku). No i daj Boże żebyś tylko takiej "dosadności" doświadczyła w życiu...

--------------------
+Quote Post
GrimmY
post 18.09.2007 19:14
Post #1267 

Potężny Mag

QUOTE(owczarnia @ 18.09.2007 17:50)
Fioła? Uważasz, że orientowanie się w pewnych standardach to fioł? Że posiadanie jakiejkolwiek wiedzy ponad tę niezbędną do oddychania to już nadto?
*

to jeszcze zależy co kto rozumie pod pojęciem 'standard' jeśli chodzi o filmy.

QUOTE(owczarnia)
No umówmy się, w Potterach gra śmietanka. Najlepsi z najlepszych. Fiennes, Gleeson, Thewlis, Smith, Walters, Isaacs, Rickman, Thompson, Bonham Carter, Oldman, Staunton, Gambon - to są NAZWISKA. To są GWIAZDY. Gwiazdy, które mają na koncie całe półki nagród za kreacje tak teatralne, jak filmowe. I nawet jeśli się ich widziało tylko w Potterach, szczytem ignorancji oraz obciachu jest wyrażać zdziwienie oraz stwierdzać że nie ma się pojęcia iż grali w "czymś jeszcze".

a z drugiej strony bardzo ciekawi mnie co się stanie, a raczej jak potoczy się kariera głównego trio - czyli ruperta grinta, emmy watson no i daniela radcliffe'a. być może przesadzam, ale myślę, że trudno będzie im się pozbyć naznaczenia jakie zafundowali sobie rolami w cyklu pt. 'harry potter'. zawsze będą kojarzeni głównie z tym filmem i dziwota będzie kiedy udzielą się w jakiejś innej produkcji, a to przecież absolutny początek ich ewentualnej dalszej kariery aktorskiej (radcliffe co prawda próbował udowodnić swój talent pokazując wacka w sztuce, ale z tego co pamiętam to reakcje były różne). a z drugiej strony jakby kilkadziesiąt milionów ludzi na świecie dostawało szajby na mój widok to ewentualną karierą póki co bym się nie przejmował.

Ten post był edytowany przez GrimmY: 18.09.2007 19:16

--------------------
user posted image
+Quote Post
PrZeMeK Z.
post 18.09.2007 19:36
Post #1268 

the observer

Kiedyś, w dawnych czasach... Jak się szło na film, to się wiedziało kto w nim gra. Że już o teatrze nie wspomnę. Jak człowiek pomylił nazwisko albo się przejęzyczył, patrzyli na niego jak na zdechłą muchę. Albo się miało pojęcie, albo się trzymało język za zębami żeby nie wyjść na głupka.

Czuję się strasznie stara.

Zawsze w takich przypadkach odnoszę wrażenie, że wcale nie chodzi o to, że kiedyś było inaczej, ale że po prostu autor takiego stwierdzenia obracał się wśród lepszych ludzi.
Jestem pewien, że gdybym żył 30 lat temu, wcale nie byłbym otoczony kulturą, inteligencją i wartościami. Mamy po prostu skłonność do idealizowania własnej przeszłości i stąd przekonanie, że kiedyś było lepiej.
Ludzkość narzeka na upadek obyczajów od stuleci. Nic nowego.

A żeby być całkiem szczerym: lubię myśleć, że kiedyś miałem potencjał, który został zmarnowany z powodu mojego otoczenia. Ale to nieprawda. Ja po prostu tego potencjału nie miałem/nie wykorzystałem. Dzisiejsze czasy nie mają tu nic do rzeczy.

Dlatego właśnie uważam, że to, co opisujesz, Owczarnio, to kwestia wysokiego poziomu Twoich znajomych, a nie niskiego poziomu dzisiejszych czasów.

Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 18.09.2007 19:38

--------------------
+Quote Post
owczarnia
post 18.09.2007 19:43
Post #1269 

Bagheera

A ja myślę, Przemku, że się okropnie mylisz. Niedawno pisała o tym Karolina Korwin Piotrowska - nastały nowe czasy, nowa "jakość". Jakość "gwiazd" rodem z "M jak miłość". "Gwiazd", które wahać się należy nazwać nawet aktorami. Doda, Mandaryna, bracia Mroczek - równamy do dna. Ale myślę, że są jeszcze ludzie, którzy chodzą do teatru na Jandę czy Gajosa. Kwestia kogo co zadowala, to wszystko. I nie ma potrzeby dorabiania do tego ideologii o lepszych ludziach smile.gif. Zresztą, w ogóle nie ma potrzeby dorabiania jakiejkolwiek ideologii. To naprawdę są po prostu suche fakty.

--------------------
+Quote Post
PrZeMeK Z.
post 18.09.2007 19:54
Post #1270 

the observer

To nie jest całkiem tak, że ludzie wolą oglądać Mroczków zamiast Jandę. Dla wielu Janda jest po prostu za trudna. Jaki więc mają wybór?

Możliwe zresztą, że się mylę.

Ten post był edytowany przez PrZeMeK Z.: 18.09.2007 19:58

--------------------
+Quote Post
owczarnia
post 18.09.2007 20:22
Post #1271 

Bagheera

To nie Janda jest trudna. To Mroczki wyjaławiają nam mózgi. Wyobraź sobie, że kiedyś Mroczków nie było. Ludzie zaczytywali się w Sienkiewiczu, Dumasie. Zaśmiewali się na "Ślubach panieńskich", a bilety do teatru zdobywało się po znajomości. Każdy słyszał o "Krzyżakach". Dzisiaj natomiast na propozycję dowcipu o Jurandzie ze Spychowa słyszy się: "a kto to był Jurand ze Spychowa?"...

--------------------
+Quote Post
Ludwisarz
post 18.09.2007 21:05
Post #1272 

Roland Deschain

owca. ty ogladasz duzo filmow.

polec mi jakies ktory w jakis sposob na jakiejs plaszczyznie zmiecie mnie z nog.

--------------------
CODE
srimi (20:20)
ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu?

Gryffindor

Let's shake some dust, people.
+Quote Post
owczarnia
post 18.09.2007 21:35
Post #1273 

Bagheera

Ja nie oglądam filmów pod kątem "zmiatania z nóg" wink2.gif. Ja dzielę filmy na takie, które mi się podobają bardzo, albo tylko tak sobie. Albo też nie podobają mi się wcale. Jeśli chcesz żebym Ci poleciła coś, co podobało mi się bardzo, mogę polecić Ci na przykład "Powrót" Zwiagincewa. Albo jak Ci się uda gdzieś odkopać "Czy była tu Lily?" (De Kassière) - choćby dla samej muzyki Dave'a Stuarta. Nie wiem, co Cię interesuje, drogi Tymonie, może kino offowe, a może wręcz przeciwnie? Jeśli lubisz off, powinno Ci się spodobać takie na przykład "W mroku zła". A może wolisz coś ze starszych? Czarno białe? Proszę bardzo - "Lolita" z 1955 roku. Duża rzecz.

--------------------
+Quote Post
PrZeMeK Z.
post 18.09.2007 22:06
Post #1274 

the observer

To nie Janda jest trudna. To Mroczki wyjaławiają nam mózgi. Wyobraź sobie, że kiedyś Mroczków nie było. Ludzie zaczytywali się w Sienkiewiczu, Dumasie. Zaśmiewali się na "Ślubach panieńskich", a bilety do teatru zdobywało się po znajomości. Każdy słyszał o "Krzyżakach". Dzisiaj natomiast na propozycję dowcipu o Jurandzie ze Spychowa słyszy się: "a kto to był Jurand ze Spychowa?"...

Po zastanowieniu posostaje mi tylko przyznać Ci rację, Owczarnio. Teraz wydaje mi się, że poprzednim postem starałem się tylko usprawiedliwić. Cóż.

--------------------
+Quote Post
owczarnia
post 18.09.2007 22:09
Post #1275 

Bagheera

Przemek, przestań. Przez Ciebie zaczynam się czuć jak jakaś snobka, a to jest chore. Ty nie jesteś głupszy ode mnie, chłopie, tylko wyrastasz w czasach, w których wmawia Ci się że każde gówno można owinąć w złoty papierek i sprzedawać jako w pełni wartościowy szlachetny kruszec. To nie jest Twoja wina - nie do momentu, do którego nie jesteś tego świadomy. A później wybór należy już tylko do Ciebie. Zdążysz smile.gif.

Ten post był edytowany przez owczarnia: 18.09.2007 22:11

--------------------
+Quote Post

129 Strony « < 49 50 51 52 53 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

Kontakt · Lekka wersja
Time is now: 18.05.2025 19:19