[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
Marzyciel - hmm.... ładny film, można obejrzeć, ale mnie nie powalił. muzyka wpadająca w ucho ;P ogólnie może być
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Carmen @ 26.06.2005 22:54) Ostatnio to tak : gwiezdne wojny ( wszelkie komenty zbedne, bo kazdy wie o co chodzi), sin city ( mam mieszane uczucia, bo jestem fanatyczna wielbicielka komiksu, a film...troszke mnie zawiodl, nie bylo widac w niej reki rezysera, po prostu ruchoma wersja komiksu, wszystko powiedziane przez wszechwiedzacych bohaterow - co kto czuje, co mysli, czego pragnie, nie mozna bylo nawet pomyslec i me caly seans siedzialo naburmuszone, ale nakrecony znakomicie, doskonala obsada, swietnie dobrani aktorzy do postaci), brakowalo kilku watkow, moim zdaniem istotnych. chocby ten ,kiedy to marv odwiedza swoja matke, co moim zdaniem czyni jego postac bardziej ludzka i tragiczna, i nie przypomina po tym tylko naszprycowanego lekami osilka. Ten post był edytowany przez GrimmY: 04.07.2005 14:45 -------------------- |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
"Gra wstępna". Na ulotce pisało coś w stylu: "Może widziałeś już wiele filmów, ale na ten możesz nie być gotowy". Tylko się uśmiechnąłem. A trzeba było uwierzyć i pójść na "Madagaskar". Dawno nie widziałem czegoś tak wstrząsającego i przerażającego. Wyszedłem z kina i nie wiedziałem przez jakiś czas jak będę dalej żył...... Odradzam, jeśli ktoś nie ma nerwów z tytanu.
|
Carmen |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 26.06.2005 Skąd: Gdynia ![]() |
Co do sincity to jesli ktos nie czytal komiksu to wlasciwie marv jest postacia, ktora odgrywa rolke w przedstawieniu "piekna i bestia" i wyszla na czulego drania...no nie wiem moze rezyserowi chodzilo o taki efekt, ze dla niego liczy sie tylko goldie czy cos, ale ja wole marva komiksowego
![]() Na "gre wstepna"pojde, jeszcze nie wiem kiedy, bo w silverze na razie nie graja, ale w trojmiescie jest kilka kin, wiec sie nie przejmuje :] Jesli chodzi o Madagaskar ( ![]() -------------------- ![]() |
hiob27 |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 379 Dołączył: 28.05.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
SinCity-> nie znam komiksu ale film mi przypadł do gustu, zwłąszcza prostytutki, zresztą większość książek, filmów i komiksów podtrzymują tajemnicze kreacje kobiece
![]() Karol, Człowiek któy został papieżem -> Najcudowniejszy film jaki obejrzałem. Być może zrobił na mnie aż takie wrażanie że obejrzałem go dzień po Sincity (szok). Ale film sprawia że czuję się dumny z bycia polakiem i z tego że mieszkam w Polsce, bez znaczenia jaka ona jest... P.S -niektóre sceny działają jak cebula -------------------- Prefekt Hufflepuff
![]() ![]() |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
'Pamiętnik'.
myslałam, że kolejna komedia romantyczna. a okazało się bardzo ładną opowiescią o miłosci i poswięceniu dla niej. nosz, mało jaki film z tego gatunku mi się podobał. własciwie to żaden. na tym poryczałam się aż 4 razy i były to łzy całkiem rzewne [ale to może okres się zbliża]. w każdym razie polecam. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Carmen |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 46 Dołączył: 26.06.2005 Skąd: Gdynia ![]() |
pamietnik widzialam, ja srednio lubie takie filmy.Na dvd widzialam wlasnie "Warszawe" Gajewskiego i ...mam mieszane uczucia. Niby fajny, ale jakos tak mi nie podszedl.
-------------------- ![]() |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
o, albo 'the united states of leland'. w polsce przetłumaczyli to bodaj na 'odmienne stany moralnosci'.
bardzo dobry film, o dosyć hmm dziwnym chłopaku, który nie wiadomo z jakiego powodu zabił niepełnosprawne dziecko. w poprawczaku prowadzi rozmowy z nauczycielem, opowiada mu o swoim życiu, co zresztą staje się natchnieniem dla pisarza-amatora, jakim jest ww nauczyciel. pierwsze, co mi się nasuwa z tym filmem, to spokój. pewnie dzięki głównemu aktorowi, który wszystko chował pod twardą skorupą obojętnosci. nastrój był niemal psychodeliczny, a ja taki lubię. no myslę, że ten film skłania do myslenia. pare ładnych mysli zostało tam ujętych. a wszystko przedstawione w smacznej formie. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobra ukradlem Sin City w swietnej jakosci wiec mialem co sobie obejrzec na kompie. Teraz przyszla pora na wrazenia a wiec...
Film b klimatyczny, pochalanial czlowieka bez reszty. Klimat komiksu byl doskonale wyczuwany. Granica jednak pomiedzy tym co bylo komiksowe a realne byla bardzo rozmyta przez co film wydawal sie czyms na granicy miedzy jawa i snem. Chociaz przeczytalem komiks i wiedzialem co to maja byc za historie to jednak czlowiek mial zaparty tech i czekalo sie na dalszy bieg wydarzen. Bardzo podobala mi sie mieszanie sie wszystkich 3 historii. Takze poczatek i koniec filmu kiedy mielismy zabojce ktory milowal sie w kobietach o wspanialych oczach:]. Takze dopasowanie aktorow do bohaterow b mi sie pdobalo. W komiskie Becky byla naprawde nieladna a w filmie wyszla bosko. Zastrzezen w zasadzie nie mam, ale do pomyslu Grimmigo o glebszym zarysowaniu psychiki Marva, przychylam sie calkowicie. -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
widzialem tez.
najslabszy Hartigan, chujnia z grzybnia pod wzgledem wizerunku milosci. w komiksie o wiele lepiej zarysowane. najlepszy Marv. makabryczny i wysmienity Kevin wymiata. The Man zabijajacy panny... bezsensum, jak Rodrigez juz tak zapetlal, to z jakims wytlumaczeniem. slowa rzucone na wiatr - Marv o uratowaniu Nancy. racze jsrednio mi podszedl, chyba na nie jestem. |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE racze jsrednio mi podszedl, chyba na nie jestem. A znajdziesz rownie plytki film, ktory jest tak samo fajny jak Sin City? -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
hyhy.
kino rozrywkowe zawsze jest płytkie, więc w ten sposób do mnie nie mów, man. |
vigga |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 489 Dołączył: 06.07.2003 Skąd: Olsztyn ![]() |
Apartament -> piękny film. ale trzeba się nieźle zagłębiać w niego od samego początku, aby wszystko zrozumieć. kurde faaajny był... ;]
-------------------- mądrzejsi mówili nie rób
mówili trzymaj się z daleka nie pozwalali mi sam się dowiedziałem czym jest kłamstwo zło i krzywda dziękuje Wam za okaleczenie mojej duszy... all we see or seem is but a dream within a dream ************* nierealne jak bajka...prawdziwe jak bajka... |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z filmów które ostatnio oglądalem głęboko w pamięc zapadła mi węgierska produkcja "Kontrolerzy". Cała akcja filmu toczy się w metrze i opowiada o codziennych perypetiach kontrolerów. FIlm momentami smutny, mroczny jest z drugiej strony zabawny i dziwny. Brak konkretnej fabuły, jednolitej akcji nie przeszkadza wcale. Ogląda się przyjemnie aczkolwiek gdy na ekran wchodzą końcowe napisy to czułem pewien niedosyt, czułem że wiele rzeczy w filmie nie zostało dopowiedzianych. Zresztą sam film ma być pewnego rodzaju symbolem, alegorią walki Dobra ze Złem.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Taaak, mialam to ogladac jakis czas temu ale niestety KTOS zle nagral plyte i wcisnal ja innemu KOMUS.. ;] <mndhr pozdrawiam ;d>
-------------------- |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
Ostatnio
Karol,człowiek który został papieżem(czerwiec)-świetny film,aż sie wzruszyłam(rzadko to sie zdarza) i tak chlipałam jak głupia w kinie :) Sin City (poczatek lipca)-jako tako,klimat ok,ale troche taki...czegoś mu brakowało. Sposób na teściową(zeszła niedziela)-świetny film,śmialam się do łez.Genialne poprostu XD. Zamierzam w najblizszym czasie iśc na Amityville.Horror,fabuła dośc ciekawa ;] Niechno tylko uzbieram 15zł (13zł bilet+2zł na bilety na tramwaj XD) i znajde troche czasu ;]. Ten post był edytowany przez Agnessa: 22.07.2005 18:36 -------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ja ostatnio ogladałam "Madagascar" i "Piła"
Madagacar nawet może być, na poprawienie humorku ![]() ![]() "Piła" śerdni film i troche dziwna ta cała fabuła... ale horrorem tego bym nie nazwała raczej thriller ![]() |
Agnessa |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 280 Dołączył: 08.11.2004 Skąd: z wariatka.exe ![]() |
-------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Natalia |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 28 Dołączył: 15.07.2005 Skąd: Tarnów ![]() |
Ja ostatnio oglądnełam Karol, człowiek który został papieżem i Sposób na teściową
Fajny był ten film:) -------------------- Motto:
Mrok kryje prawdę o nas samych. Ludzie boją się ciemności bo w niej kryją się demony, ale nie pochodzą z piekła tylko z ludzkich umysłów. Sami boimy się siebie nawzajem. Moc i wiara we własne możliwości są piękne tylko w ciemności. ......................................................................................... Przyjaźń może oznaczać bycie razem, pisanie listów lub rozmowy telefoniczne. może być wiotka, ulotna, trwała i silna, może trwać całe życie lub tydzień. Może zostawić nas z uczuciem goryczy albo zostać w pamięci jak ciepły, jasny klejnot. Nic nie zastąpi przyjaźni - ani pieniądze, ani władza, uroda, dobrobyt, ani sława... Uśmiech jest najprostszą drogą do ludzkich serc...Uśmiech jest jak słońce, które spędza chłód z ludzkiej twarzy...Uśmiech bogaci obdarzonego, nie zubożając dającego... |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Agness - co jest ciekawego w fabule Amityville? wtórność potworna.
|
Agnessa |
![]()
|
wtórna czy nie...chce go zobaczyc :)
-------------------- ![]() Mistrzyni Eliksirów Gliwice sa jak rzut ziemniakiem,a kanarki są pyszne!-by Agnessa.Wymyślone o 01:11 rozmawiając z kolegą,o tym,że Agnes jednak pomoze go uratiwac przed rozpędzoną tirówą ;] |
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
'Kandydat' [The Manchurian Candidate]
podczas wojny w zatoce odzdzial zolnierzy zostaje zlapany w zasadzke, kapitan marco traci przytomnosc, a wybawca okazuje sie sierzant shaw ktory sam niszczy wroga. po ok. 10 latach kapitan marco spotyka jednego ze swoich zolnierzy ktory opowiada mu o swoich snach zwiazamych z wydarzaniami ktore mialy miejsce w zatoce. gdy marco dowiaduje sie ze shaw [czlonek jednego z politycznych rodow usa] zamierza kandydowac na wiceprezydenta wracaja do niego wspomnienia z pamietnej zasadzki i tym co zdarzylo sie potem, zaczyna miec watpiliwosci, nawiedzaja go przerazajace sny i halucynacje, wiec oczywiscie postanawia sam szuakc prawdy. jak sie pozniej okazuje zrobiona im pranie mozgu. gdy shaw odbiera telefon i slyszy 'slowa-klucz' staje sie marionetka wpelniajaca wszystkie polecenia, we wszytko wplatana jest firmy Manchurian. pomysl znany bo to remake filmu z 1962. -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
dobra, to ja moge na imdb przeczytac, moze sama cos powiesz o filmie...
|
Nes |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 195 Dołączył: 26.02.2004 Skąd: Szczytno ![]() |
QUOTE dobra, to ja moge na imdb przeczytac na imdb sciemniaja. tutaj masz streszczone pol filmu przeze mnie nie jakies watpliwe serwisy ;] QUOTE moze sama cos powiesz o filmie... cholera jasna zara mnie jaka kurwica wezmie normalnie. czy kiedykolwiek w postach uzywalem rodzaju zenskiego?! nie. mam dac sobie w podpisie 'jestem facetem' czy jak? a tak miedzy wierszami mojego porzedniego postu chyab mzona bylo wyczytac ze skoro sie tyle o nim naprodukowalem to chyba wart jest obejrzenia? film niezly na jakis wieczor, ale dla tych ktozy znaja troche tematyke filmow 'teorie spiskowe/zamach stanu' bedzie raczej malo zaskakujacy. -------------------- ![]() "Gryffindor - You're brave, but you'll probably die by 20." |
Vilanda |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 558 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: israel Płeć: Kobieta ![]() |
nie wiem czy mnie nie zjecie jak napisze o filmie który widziałam w tivi.
film nosi jakże uroczy tytuł "blink", zdaje się nie tłumaczony z angielskiego. opowiada o kobiecie dość młodej, która po iluś tam latach odzyskuje wzrok. oczywiście, jak to w amerykańskich filmach, musiało jej się cos przytrafić. coś oznacza, że widzi seryjnego morderce, ma romans z gliną, i w dodatku ma na sobie taki okropny płaszcz. no i jeszcze te wizje mamuśki rozwalającej jej łeb o szybe, bo się dziecko bawiło kosmetykami. nie wiem jak kończy się film, bo zasnęłam, ale aktorka była ładna i miała fajnego psa. co dowodzi, że 100 na 101 filmów amerykańskich są tak samo nudne. finito. -------------------- jestem w nastroju nieprzysiadalnym,
FREE percy! ![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 15:48 |