[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() gdzie nie trafie to jakieś niepochlebne recenzje widzę, i mam mieszane uczucia czy wybierać się do kina. -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
"piła II" - obejrzane...(do kina za nic bym się nie wybrał, ciemny pokój jest wystarczająco klimatyczny).
hmmm...i hmmm...wsadził mnie w fotel tak jak pierwsza część, nieprzewidywalny, okrutny, krwisty. Życzę przyjemnego oglądania, nie zawiedziecie się tym co prezentuje "saw 2". Nie jestem fanem horrorów, ale twórcy tego filmu mają naprawdę świetne pomysły by wystraszyć widza i oczywiście zaskoczyć całkowicie. Kóncówka miodzio.... czekamy na "piłę III" ?? Ten post był edytowany przez Ahmed: 10.11.2005 22:56 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
do Mrocznego Wiatru...
ja osobiscie nie ogladalam tego filmu ale moi znajomi uwazaja, ze byl dobry... tylko zakonczenie kiepskawe... nie pojdziesz to sie nie dowiesz... czasem nie warto polegac na opini innych... Ten post był edytowany przez dominisia888: 10.11.2005 23:01 -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..." [ks. Jan Twardowski] |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Przed chwila obejrzalam 'Corpse bride'. I coz moge powiedziec.. Sympatyczna bajeczka zabarwiona odrobina nostalgii, ktora jednak do mnie dotarla (i to nie tylko dlatego ze glos do glownych postaci podkladali Johnny Depp i Helena Bonham Carter)
Wszystko zaczyna sie od tego, ze niejaki Victor na probie slubu za nic nie moze wymowic przysiegi malzenskiej, czym dyskredytuje sie w oczach tesciow i obawia sie niezbyt pochlebnego nań spojrzenia swierzo poznanej narzeczonej. W akcie desperacji udaje sie na spacer i cwiczy tekst przysiegi. Gdy w koncu mu sie udaje i rozentuzjazmowany zaklada obraczke na galazke okazuje sie, ze to jednak galazka nie byla.. ale reka jego gnijacej, swierzo poslubionej zony ;p Moge polecic jako calkiem ciekawa alternatywe dla ciezkiego i ambitnego (chociaz nie zawsze te przymiotniki ida w parze :P) kina. Mile, przyjemne, ale tez nie pozbawione sensu. No i szczerze polubilam tytulowa Gnijaca Panne Mloda ;P -------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Mroczny Wiatr @ 09.11.2005 21:40) ![]() gdzie nie trafie to jakieś niepochlebne recenzje widzę, i mam mieszane uczucia czy wybierać się do kina. moim zdaniem nie warto. zachecac moga nazwiska (wes craven [ten od 'koszmaru z ulicy wiazow', 'krzyku' i paru innych produkacjach] czy christina ricci [zawsze mi sie dobrze kojarzyla, ale chyba nic nie przebije jej roli w 'rodzinie adamsow']) ale na dobrych nazwiskach zalety sie koncza. jest co prawda kilka scen, gdzie mozna mocniej fotel zlapac, bo cos tam nagle wyskakuje na ekran, ale to wszystko, jesli chodzi o 'strach' w tym fimlie. za duzo watkow (czesto sie z tym okresleniem spotkalem), muzyka nie budujaca napiecia, przynudzanie. miejscami mialem wrazenie, ze nie ogladam horroru. mysle,ze lepiej isc na 'egzorcyzmy emily rose', chociaz jeszcze nie mialem okazji ogladac, to jedna osoba narobila mi duzego smaku na ten film, a wierze w jej gusta, ktore trudno zaspokoic. Ten post był edytowany przez GrimmY: 11.11.2005 02:27 -------------------- |
dominisia888 |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 325 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Trójmiasto Płeć: Kobieta ![]() |
"egzorcyzmy... " naprawde warto obejrzec... to wiem z autopsji
![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
Oglądałam. Nie bałam się, ale rozumiem dlaczego się budzisz
![]() ![]() do Elv: A miałam ochotę obejrzeć ![]() ![]() Ten post był edytowany przez Dorcas Ann Potter: 12.11.2005 14:49 |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
poszłam sobie do kina w celu dotrzymania towarzystwa i zmarnowania pieniędzy, ale ''Pan życia i śmierci'' naprawdę mi się podobał. po pierwsze, świetna obsada, Jared Leto, którego od dawna b. lubię no i oczywiście Nicolas Cage, czy Ethan Hawke. właściwie to chyba wcale nie po pierwsze, ale wystarczająco płytkie, coby od tego zacząć. jeśli już przy tym jesteśmy- lubię krajobrazy Afryki, choć nieraz ryczeć mi się chce, kiedy widzę nędzę, która wieje z każdego jej zakątka (no, nie z każdego...), lubię też patrzeć na murzynów, zwyczajnie mi się podobają z wyglądu. i to tyle co można powiedzieć ot tak sobie.
motto filmu ''Zło zawsze zwycięża'' jest w jego wypadku jak najbardziej trafione. tak jedynie można to opisać, to całe tłumaczenie, dlaczego Jurij handlował bronią, oszukiwanie samego siebie-> bo i tak ktoś robiłby to za niego; to dlaczego za każdym razem się wyślizgiwał oraz mina Valentina, który zrobił wszystko jak trzeba i wyglądał jakby miał się rozpłakać, ale żałośniej niż małe dziecko, któremu zabrano ukochaną zabawkę. jedyne co mogę jeszcze powiedzieć, to jeśli to wszystko zdarzyło się naprawdę- pogratulować przebiegłości i świetnych pomysłów. smutne, ale prawdziwe. i pożałować, że historia oparta na faktach /dzięki Voldius, miałam po prostu wczoraj zły dzień.../ nie lubię też za bardzo filmów ''opowiadanych'', nawet wolę oryginalny montaż, w którym brakuje jakiegokolwiek narratora, a do wniosków trzeba dochodzić samemu... ale wiem, że to tak miało być i się nie czepiam. Ten post był edytowany przez Potti: 13.11.2005 10:23 -------------------- voir clair dans le ravissement
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Potti - nie ma faktów nieprawdziwych /z tego co ja wiem
![]() widziałem Donnie'go Darko. okurde. jutro napiszę więcej, napiszę też coś o Revolwerze, nowym filmie Rithciego. ale Donnie jest naprawdę zmuszający do myślenia. |
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
a to chetnie skonfrontuję twoją opinię na temat Donniego bo też niedawno oglądałem i gdzieś tu nawet o tym pisałem. Film zmusza do myślenia - to mało powiedziane.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Wczoraj obejrzałam "Trzynaście duchów" po raz enty. Świetny horror.
|
dominisia888 |
![]()
|
a mi sie 13 duchow nie podobalo... chyba dlatego, ze obejrzalam za duzo filmow na temat nawiedzonych domow... np. czerwona roza albo Huse on the hunted hill...
moze ktos mi poleci naprawde straszny horror bo jeszcze takiego nie znalazlam... ehh -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
Ahmed |
![]()
|
a ja musze z pełną odpowiedzialnoscią przyznac że 13 duchów to jeden z najgorszych horrorów jakie widziałem, wiec wczoraj wcale nie miałem zamiaru go oglądać po raz drugi. beznadziejna fabuła, duchy tragiczne, rzekłbym tandeta (ale jako że pewne osób nie lubią tego słowa) to uzyję sformułowania ze było to po prostu marne i przykre.
-------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Nie twierdzę, że to najlpeszy horror jaki widziałam. Do "Klątwy" i "Blair Witch Project" - moich dwóch ulubionych horrorów to się nie umywa. No, można jeszcze wliczyć "Koszmar z ulbiny Wiązów". Po "Klątwie" naprawdę się bałam. A podczas tego? Ani razu nie poczułam się przerażona. Jak dla mnie - thriller. Przewidywalny thriller.
![]() Ten post był edytowany przez Dorcas Ann Potter: 13.11.2005 14:31 |
dominisia888 |
![]()
|
"Blair Witch Project" owszem dobre ale tylko I czesc... II srednia... a "House... " nie bly straszny(moim zdaniem, ale lepszy od 13 duchow"
a co myslicie na temat "Statku widmo" bo to kolejan superprodukcja, ktora mi nie przypadla do gustu... polecam natomiast "Koszmar z ulicy wiazow" troszke wiekowe, ale fajne... i ekranizacje ksiazek Kinga... chociaz ksiazki sa o niebo lepsze... -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
A "Klątwę" oglądałaś? Naprawdę warto. Straszne.
Co do Kinga, to najpepiej się go czyta, jak ja: z siostrą w domku letniskowym z latarką. Czytałyśmy wtedy chyba "Grę Geralda". Naprawdę się bałyśmy - domek letniskowy był w lesie. Szumy i szelesty... |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Dominisia- jeżeli do tej pory nie znalazłaś wystarczająco strasznego horroru, to podejrzewam, ze już nie znajdziesz, być może masz spaczenie horrormaniaka :P
Osobiście za najstrasznieszy horror uważam transmisję z wyników ostatnich wyborów. I sequel, wotum zaufania dla rządu. |
dominisia888 |
![]()
|
Cat moze masz racje juz zastanawialam sie nad tym czy nie mam spaczonej psychiki... chyba bede musial przerzucic sie na komedie... cale szczescie chociaz ksiazki mnie czasem strasza
![]() -------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Tak, Cat to był naprawdę horror, ale sequel chyba straszniejszy ;P
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Ahmed - przeczytałem Twoja wypowiedź, spojrzałem na imdb [63 tys glosow i ponad 8...] i stwierdziłem, że ściagam. /nie wiem czy wiesz ale scernariusz i reżyseria to robota 30 letniego faceta [wtedy 26!]/
moim skromnym zdaniem Klątwa była słabiutka [dwie sceny były dobre, tak mi się wydaje], w wersji japońskiej część druga jest natomiast baardzo fajna. a Statek Widmo miał kilka smaczków, które mi się bardzo spodobały, poza tym raczej też słabizna. |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Klątwa oczywiście w wersji japońskiej.
Chyba jednak bardziej mi się podobał "Koszmar z ulicy Wiązów". Klątwa jest dobra, a poczętek najlepszych. A Tobie, voldius, jakie się scenkiw "Klątwie" podobały? Mnie początek i wtedy, na tym boisku ;]. |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
do japońskiej wersji Klątwy [cz. I] zabrać się nie mogłem, widziałem jedynkę amer. i dwójkę jap.
![]() |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Poruszę temat innego filmu. Co myślicie na temat "Ring"?
Amer. lub jap. jak kto woli ;] Ja oglądałam i jedno i drugie. Bardziej mi się podobało japońskie. Straszniejsze ;P Ten post był edytowany przez Dorcas Ann Potter: 13.11.2005 17:17 |
dominisia888 |
![]()
|
oczywiscie, ze wersja japonska jest straszniejsza... a czy ktos czytal ksiazke?? polecam jest lepsza niz film...
-------------------- Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Zabieralam się do czytania, ale się nie zabrałam
![]() |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 08.05.2025 22:25 |