Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )

129 Strony « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Drzewo · [ Standardowy ] · Linearny+

> [filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd

Mroczny Wiatr
post 09.11.2005 21:40
Post #326 

Uczeń Hogwartu

Grupa: Magiczni Forumowicze

dementi.gif a ja może tak w formie pytania. Kto oglądał film "przeklęta" czyli "cursed" ????
gdzie nie trafie to jakieś niepochlebne recenzje widzę, i mam mieszane uczucia czy wybierać się do kina.

--------------------
Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling

The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand!
user posted image
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ahmed
post 10.11.2005 22:53
Post #327 

The Fallen

Grupa: czysta krew..

"piła II" - obejrzane...(do kina za nic bym się nie wybrał, ciemny pokój jest wystarczająco klimatyczny).

hmmm...i hmmm...wsadził mnie w fotel tak jak pierwsza część, nieprzewidywalny, okrutny, krwisty. Życzę przyjemnego oglądania, nie zawiedziecie się tym co prezentuje "saw 2". Nie jestem fanem horrorów, ale twórcy tego filmu mają naprawdę świetne pomysły by wystraszyć widza i oczywiście zaskoczyć całkowicie. Kóncówka miodzio.... czekamy na "piłę III" ??

Ten post był edytowany przez Ahmed: 10.11.2005 22:56

--------------------
w nocy spać i grzecznym być za dnia.
+Quote Post
dominisia888
post 10.11.2005 22:59
Post #328 

Ścigający

do Mrocznego Wiatru...

ja osobiscie nie ogladalam tego filmu ale moi znajomi uwazaja, ze byl dobry... tylko zakonczenie kiepskawe... nie pojdziesz to sie nie dowiesz... czasem nie warto polegac na opini innych...

Ten post był edytowany przez dominisia888: 10.11.2005 23:01

--------------------
Czlonkini The Marauders fanklubu Huncwotow

"Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą..."
[ks. Jan Twardowski]
+Quote Post
Eva
post 10.11.2005 23:49
Post #329 

nocturnal

Przed chwila obejrzalam 'Corpse bride'. I coz moge powiedziec.. Sympatyczna bajeczka zabarwiona odrobina nostalgii, ktora jednak do mnie dotarla (i to nie tylko dlatego ze glos do glownych postaci podkladali Johnny Depp i Helena Bonham Carter)
Wszystko zaczyna sie od tego, ze niejaki Victor na probie slubu za nic nie moze wymowic przysiegi malzenskiej, czym dyskredytuje sie w oczach tesciow i obawia sie niezbyt pochlebnego nań spojrzenia swierzo poznanej narzeczonej. W akcie desperacji udaje sie na spacer i cwiczy tekst przysiegi. Gdy w koncu mu sie udaje i rozentuzjazmowany zaklada obraczke na galazke okazuje sie, ze to jednak galazka nie byla.. ale reka jego gnijacej, swierzo poslubionej zony ;p Moge polecic jako calkiem ciekawa alternatywe dla ciezkiego i ambitnego (chociaz nie zawsze te przymiotniki ida w parze :P) kina. Mile, przyjemne, ale tez nie pozbawione sensu.

No i szczerze polubilam tytulowa Gnijaca Panne Mloda ;P

--------------------
“You may be as vicious about me as you please. You will only do me justice."

deviantART
last.fm
+Quote Post
GrimmY
post 11.11.2005 02:27
Post #330 

Potężny Mag

QUOTE(Mroczny Wiatr @ 09.11.2005 21:40)
dementi.gif  a ja może tak w formie pytania. Kto oglądał film "przeklęta" czyli "cursed" ????
gdzie nie trafie to jakieś niepochlebne recenzje widzę, i mam mieszane uczucia czy wybierać się do kina.
*

moim zdaniem nie warto.
zachecac moga nazwiska (wes craven [ten od 'koszmaru z ulicy wiazow', 'krzyku' i paru innych produkacjach] czy christina ricci [zawsze mi sie dobrze kojarzyla, ale chyba nic nie przebije jej roli w 'rodzinie adamsow']) ale na dobrych nazwiskach zalety sie koncza. jest co prawda kilka scen, gdzie mozna mocniej fotel zlapac, bo cos tam nagle wyskakuje na ekran, ale to wszystko, jesli chodzi o 'strach' w tym fimlie. za duzo watkow (czesto sie z tym okresleniem spotkalem), muzyka nie budujaca napiecia, przynudzanie. miejscami mialem wrazenie, ze nie ogladam horroru.
mysle,ze lepiej isc na 'egzorcyzmy emily rose', chociaz jeszcze nie mialem okazji ogladac, to jedna osoba narobila mi duzego smaku na ten film, a wierze w jej gusta, ktore trudno zaspokoic.

Ten post był edytowany przez GrimmY: 11.11.2005 02:27

--------------------
user posted image
+Quote Post
dominisia888
post 11.11.2005 02:39
Post #331 

Ścigający

"egzorcyzmy... " naprawde warto obejrzec... to wiem z autopsji biggrin.gif ... ja bylam na tym w Halloween... a to jest historai na faktach i dzieje sie 31.X. ... czasem budze sie o 3 w nocy... ale zeby wiedziec czemu musisz to obejrzec ...

--------------------

[ks. Jan Twardowski]
+Quote Post
Dorcas Ann Potter
post 12.11.2005 14:48
Post #332 

Ścigający

Oglądałam. Nie bałam się, ale rozumiem dlaczego się budzisz smile.gif . Ostatnio oglądałam w kinie: "Wallace i Gromit: Klątwa Królika". Wiem, może się to wydać śmieszne, ale to jedyne co oprócz "Egzorcyzmów Emily Rose" grali w kinie obok szkoły. A poza tym, to my friend złapała doła i trzeba ją było jakoś pocieszyć (między innymi rozśmieszyć ^^) czarodziej.gif

do Elv: A miałam ochotę obejrzeć wink2.gif I chyba to zrobię tongue.gif

Ten post był edytowany przez Dorcas Ann Potter: 12.11.2005 14:49
+Quote Post
Potti
post 12.11.2005 18:50
Post #333 

Plotkara

poszłam sobie do kina w celu dotrzymania towarzystwa i zmarnowania pieniędzy, ale ''Pan życia i śmierci'' naprawdę mi się podobał. po pierwsze, świetna obsada, Jared Leto, którego od dawna b. lubię no i oczywiście Nicolas Cage, czy Ethan Hawke. właściwie to chyba wcale nie po pierwsze, ale wystarczająco płytkie, coby od tego zacząć. jeśli już przy tym jesteśmy- lubię krajobrazy Afryki, choć nieraz ryczeć mi się chce, kiedy widzę nędzę, która wieje z każdego jej zakątka (no, nie z każdego...), lubię też patrzeć na murzynów, zwyczajnie mi się podobają z wyglądu. i to tyle co można powiedzieć ot tak sobie.
motto filmu ''Zło zawsze zwycięża'' jest w jego wypadku jak najbardziej trafione. tak jedynie można to opisać, to całe tłumaczenie, dlaczego Jurij handlował bronią, oszukiwanie samego siebie-> bo i tak ktoś robiłby to za niego; to dlaczego za każdym razem się wyślizgiwał oraz mina Valentina, który zrobił wszystko jak trzeba i wyglądał jakby miał się rozpłakać, ale żałośniej niż małe dziecko, któremu zabrano ukochaną zabawkę.
jedyne co mogę jeszcze powiedzieć, to jeśli to wszystko zdarzyło się naprawdę- pogratulować przebiegłości i świetnych pomysłów. smutne, ale prawdziwe.

i pożałować, że historia oparta na faktach /dzięki Voldius, miałam po prostu wczoraj zły dzień.../

nie lubię też za bardzo filmów ''opowiadanych'', nawet wolę oryginalny montaż, w którym brakuje jakiegokolwiek narratora, a do wniosków trzeba dochodzić samemu... ale wiem, że to tak miało być i się nie czepiam.

Ten post był edytowany przez Potti: 13.11.2005 10:23

--------------------
voir clair dans le ravissement
+Quote Post
voldius
post 13.11.2005 03:58
Post #334 

Unregistered

Potti - nie ma faktów nieprawdziwych /z tego co ja wiem wink2.gif/.

widziałem Donnie'go Darko.
okurde. jutro napiszę więcej, napiszę też coś o Revolwerze, nowym filmie Rithciego. ale Donnie jest naprawdę zmuszający do myślenia.
+Quote Post
Ahmed
post 13.11.2005 13:57
Post #335 

The Fallen

a to chetnie skonfrontuję twoją opinię na temat Donniego bo też niedawno oglądałem i gdzieś tu nawet o tym pisałem. Film zmusza do myślenia - to mało powiedziane.

--------------------
+Quote Post
Dorcas Ann Potter
post 13.11.2005 14:12
Post #336 

Ścigający

Wczoraj obejrzałam "Trzynaście duchów" po raz enty. Świetny horror.
+Quote Post
dominisia888
post 13.11.2005 14:15
Post #337 

Ścigający

a mi sie 13 duchow nie podobalo... chyba dlatego, ze obejrzalam za duzo filmow na temat nawiedzonych domow... np. czerwona roza albo Huse on the hunted hill...
moze ktos mi poleci naprawde straszny horror bo jeszcze takiego nie znalazlam... ehh

--------------------

[ks. Jan Twardowski]
+Quote Post
Ahmed
post 13.11.2005 14:20
Post #338 

The Fallen

a ja musze z pełną odpowiedzialnoscią przyznac że 13 duchów to jeden z najgorszych horrorów jakie widziałem, wiec wczoraj wcale nie miałem zamiaru go oglądać po raz drugi. beznadziejna fabuła, duchy tragiczne, rzekłbym tandeta (ale jako że pewne osób nie lubią tego słowa) to uzyję sformułowania ze było to po prostu marne i przykre.

--------------------
+Quote Post
Dorcas Ann Potter
post 13.11.2005 14:30
Post #339 

Ścigający

Nie twierdzę, że to najlpeszy horror jaki widziałam. Do "Klątwy" i "Blair Witch Project" - moich dwóch ulubionych horrorów to się nie umywa. No, można jeszcze wliczyć "Koszmar z ulbiny Wiązów". Po "Klątwie" naprawdę się bałam. A podczas tego? Ani razu nie poczułam się przerażona. Jak dla mnie - thriller. Przewidywalny thriller. tongue.gif Co do "House on the haunted hill" to owszem, też straszny.

Ten post był edytowany przez Dorcas Ann Potter: 13.11.2005 14:31
+Quote Post
dominisia888
post 13.11.2005 14:40
Post #340 

Ścigający

"Blair Witch Project" owszem dobre ale tylko I czesc... II srednia... a "House... " nie bly straszny(moim zdaniem, ale lepszy od 13 duchow"
a co myslicie na temat "Statku widmo" bo to kolejan superprodukcja, ktora mi nie przypadla do gustu...
polecam natomiast "Koszmar z ulicy wiazow" troszke wiekowe, ale fajne... i ekranizacje ksiazek Kinga... chociaz ksiazki sa o niebo lepsze...

--------------------

[ks. Jan Twardowski]
+Quote Post
Dorcas Ann Potter
post 13.11.2005 15:01
Post #341 

Ścigający

A "Klątwę" oglądałaś? Naprawdę warto. Straszne.
Co do Kinga, to najpepiej się go czyta, jak ja: z siostrą w domku letniskowym z latarką. Czytałyśmy wtedy chyba "Grę Geralda". Naprawdę się bałyśmy - domek letniskowy był w lesie. Szumy i szelesty...
+Quote Post
Cat
post 13.11.2005 15:22
Post #342 

Unregistered

Dominisia- jeżeli do tej pory nie znalazłaś wystarczająco strasznego horroru, to podejrzewam, ze już nie znajdziesz, być może masz spaczenie horrormaniaka :P
Osobiście za najstrasznieszy horror uważam transmisję z wyników ostatnich wyborów. I sequel, wotum zaufania dla rządu.
+Quote Post
dominisia888
post 13.11.2005 15:43
Post #343 

Ścigający

Cat moze masz racje juz zastanawialam sie nad tym czy nie mam spaczonej psychiki... chyba bede musial przerzucic sie na komedie... cale szczescie chociaz ksiazki mnie czasem strasza tongue.gif

--------------------

[ks. Jan Twardowski]
+Quote Post
Dorcas Ann Potter
post 13.11.2005 15:50
Post #344 

Ścigający

Tak, Cat to był naprawdę horror, ale sequel chyba straszniejszy ;P
+Quote Post
voldius
post 13.11.2005 16:30
Post #345 

Unregistered

Ahmed - przeczytałem Twoja wypowiedź, spojrzałem na imdb [63 tys glosow i ponad 8...] i stwierdziłem, że ściagam. /nie wiem czy wiesz ale scernariusz i reżyseria to robota 30 letniego faceta [wtedy 26!]/

moim skromnym zdaniem Klątwa była słabiutka [dwie sceny były dobre, tak mi się wydaje], w wersji japońskiej część druga jest natomiast baardzo fajna.

a Statek Widmo miał kilka smaczków, które mi się bardzo spodobały, poza tym raczej też słabizna.

+Quote Post
Dorcas Ann Potter
post 13.11.2005 16:45
Post #346 

Ścigający

Klątwa oczywiście w wersji japońskiej.
Chyba jednak bardziej mi się podobał "Koszmar z ulicy Wiązów".
Klątwa jest dobra, a poczętek najlepszych. A Tobie, voldius, jakie się scenkiw "Klątwie" podobały?
Mnie początek i wtedy, na tym boisku ;].
+Quote Post
voldius
post 13.11.2005 16:51
Post #347 

Unregistered

do japońskiej wersji Klątwy [cz. I] zabrać się nie mogłem, widziałem jedynkę amer. i dwójkę jap. wink2.gif
+Quote Post
Dorcas Ann Potter
post 13.11.2005 17:16
Post #348 

Ścigający

Poruszę temat innego filmu. Co myślicie na temat "Ring"?
Amer. lub jap. jak kto woli ;]
Ja oglądałam i jedno i drugie. Bardziej mi się podobało japońskie. Straszniejsze ;P

Ten post był edytowany przez Dorcas Ann Potter: 13.11.2005 17:17
+Quote Post
dominisia888
post 13.11.2005 17:32
Post #349 

Ścigający

oczywiscie, ze wersja japonska jest straszniejsza... a czy ktos czytal ksiazke?? polecam jest lepsza niz film...

--------------------

[ks. Jan Twardowski]
+Quote Post
Dorcas Ann Potter
post 13.11.2005 17:39
Post #350 

Ścigający