[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
słyszysz, potti? sama jesteś głupia! i prymitywna jesteś też!
lepiej byś sobie takie złote myśli jak ta powyżej wieszała nad łożkiem, może by coś weszło do tego twojego pustego łba >:| -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 309 Dołączył: 14.06.2005 ![]() |
QUOTE ja niestety nie dostanę w Lublinie wersji "dla ludzi"... Moja sytuacja jest dokładnie sama. Lublin - duża wieś z brakiem dobrego kina ( bo czy "Kosmos", gdzie grają 2 filmy na miesiąc można nazwać dobrym kinem? Ech, o "Wyzwoleniu", czy "Bajce" nie wspomnę....) Gdzie się wybierasz do kina na HP, wersję nie dla ludzi ^^? |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
A co, chcesz go wyrwać? XD
Budują u nas multikino, więc nie pierdzieć. Kosmos jest obecnie najlepszym kinem w Lublinie, chociaż ma cholernie niewygodne siedzenia jak na kogoś mojego wzrostu XP |
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
No to mi ulżyło. Jeżeli w krakowskim Arsie (gdzie zwykłem chadzać ze względu na lokalizacje, chociaż siedzenia i układ rzędów pozostawiają sporo do życzenia...) będzie wersja dla ludzi to mogę spać spokojnie. Jakkolwiek polski dubbing stoi na całkiem wysokim (i cały czas rosnącym) poziomie to wolę jednakowoż widzieć i słyszeć tego samego człowieka...
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Nie lubię tak post po poście, ale odczułem potrzebe wyrażenia zdziwienia, że w tak zacnym mieście jak Lublin największe kino nosi megaobciachową nazwę Kosmos (aaaaa, kto to wymyślił!!!!) a kina pomniejsze nazwy tak reliktyczne jak Wyzwolenie (szkoda, że nie Manifest PKWN - byłby miły regionalizm). Zróbcie coś z tym mieszkańcy Lublina!!!
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Budują nam centra handlowe, niby coś się dzieje w tym mieście ale na multikina nie mamy,aczkolwiek jest pocieszająca wiadomość że budują cetrum "Lublin Plaza" w którym będzie na pewno multikino, budowa ruszyła w lipcu. W związku z czym multikina się nie doczekam bo po maturce i tak do W-wy się wybieram (jesli się uda). Co do HPiCO to i tak pójdę zapewne na wersję dubbingową do "Kosmosu", chociaż niezbyt mi to odpowiada
![]() A co do poprawiającego się dubbingu to prawda. Ostatnia ściągnąłem HPiWA z dubbingiem młodszemu bratu i gdy oglądał to zerknąłem raz czy dwa na ekran i muszę przyznać że dubbing polski był naprawdę dobry. Ale to chyba już jakieś przyzwyczajenie że wolę filmy oglądać w oryginale. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Mhahahaha, Katon, należy również wspomnieć o kinie "Grażyna" XD
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
dwie tragedie:
"American Pie: Band Camp" - szkoda czasu, nihil novi, bez starej gwardii aktorskiej to już nie jest to American Pie... "Bracia Grimm" - kilka osób mi polecało, obejrzałem i zawiodłem się srodze, nic co mogłoby mnie mile zaskoczyć czy nawet rozbawić, 2 godzinki stracone, pomysł na film był dobry ale fabuła okropna. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Na HP byłam, ale się zawiodłam
![]() |
NeMhAiN |
![]()
|
![]() Prefekt Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 419 Dołączył: 24.08.2004 Płeć: Kobieta ![]() |
hm...harry...no nie był taki zły tylko zmieniony jak cholera i skrócony komercyjnie ;( ale, nie należy narzekać ,był gorszy od trójki?
i byłam wczoraj na filmie Wierny Ogrodnik....taki....telewizyjny i dość mocny podobno, ale ja mam już znieczulicę i nie działam poprawnie :/ktoś w ogóle widział??:)aha no i najważniejsze podobał mi się Ralph Fiennes<tak to się pisze?> grał też, tylko miał bardziej twarzową rolę niż w harrym, no i oczywiście znalazł się w niej świetnie Ten post był edytowany przez NeMhAiN: 02.12.2005 14:14 |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Dorcas- 175 cm :P
|
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
byłam na małym czarodzieju, wkopałam się w dabing, bo to akcja spontaniczna była, ale jak już o dabingu mowa, to nie był taki najgorszy. lepiej byłoby oczywiście słyszeć słodkie niebiańskie głosiki bohaterów. czas minął mi szalenie szybko, bo ciągle gadałam i jadłam, nie wiem czy inni mają podobne odczucia co do czasu. poza tym tupię nogą, bo romanz harego z cho został stłumiony! a nikt nie chce przecież oglądać potera świętej dziewicy.
momenty z balu były moimi ulubionymi momentami, pomijając jeden, priorytetowy - ten, w którym hary pokazuje cycki B) poza tym cedrik fajny taki hot, chociaż czasami wyglądał zbyt uniwersalnie z tą swoją idealną twarzą. Ten post był edytowany przez Myśka: 02.12.2005 15:13 -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hooligans - o tym, ze bardzo fajnie jest byc kibicem i rozbijac sobie butelki na glowie czy plytki. byloby lepiej gdyby olali watek kheeeeeeeem "psychologiczny" i skupili sie
na zrobieniu z froda prawadziwego hóóligana, bo ogladalo sie calkiem bezstresowo. -2/10. bylo, ale wyparowalo, wiec sie powtorze, bo film zacny: donnie darko - im mniej o tym filmie dowiecie sie przed obejrzeniem tym lepiej:> to co go wyroznia to dziwna basniowa atmosfera, ktora po prostu poraza i sprawia, ze na kazda kolejna scene czeka sie z szeroko otwartymi oczami. jak dla mnie ma cos w sobie z fight clubu, 25 godziny, miedzy slowami. -------------------- |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Cat, różnica między mną a Tobą wynosi zaledwie 1 cm. No, naprawdę niewygodne siedzenia ;P
|
Ahmed |
![]()
|
"Kingdom of Heaven" - spodziewałem się epickiego rozmachu, wspaniałych bitwenych sekwencji no i przede wszystkim bałem się Blooma. Co otrzymałem? Kolejną holiłódzką produkcję o wysokim budżecie. Amerykanie myśleli że potrafią nakręcić fiim o krzyżowcach, rycerski epos osadzony realiach średniowiecznej Jerozolimy. Otóż nie potrafią. Poza wspaniałą ścieżką dźwiękową, film nie obfitował w żadne rewelacje. Niby patos, walka o wiarę, walka o zbawienie, miejsce styku kultury europejskiej i orientalnej. Do końca nie wiem co Scott nam chciał tym filmem przekazać. Słabo zarysowana postać głównego bohatera, moralizatorskie dialogi o równości i pokoju między katolikami a muzułmanami. Całośc wypada mizernie.
A "Opowieści z Narnii" w Lublinie oczywiście tylko z dubbingiem ![]() btw, ktoś był już na "King Kongu"??? bo nie wiem czy jest sens wydawać pieniążki na bilet do kina ![]() Ten post był edytowany przez Ahmed: 20.12.2005 21:55 -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Myśka |
![]()
|
ble, fe, giń przepadnij. schowaj pieniądze głęboko do kieszeni, zanim ci wyskoczą po bilet. poszłam na to z klasą i ciągle tupano mi w krzesło, rzucaliśmy się popkornem i koka kolą, ale nie to było najgorze - film okazał się nuuudny, bez polotu, zupełnie nieinteresujący. ani na chwilę nie czułam więzi pomiędzy mną a bohaterami, ich straszliwe przygody nie robiły na mnie żadnego wrażenia. klapa, może lepiej trzeba było iść na prawiczka?
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Ahmed |
![]()
|
więc pieniądze może jednak nie przepadną skoro Jackson dał plamę swoją najnowszą produkcją....pcozekam jeszcze na większą ilość subiektywnych opinii
![]() -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
wczoraj na polsacie leciała Filadelfia, którą uwielbiam, ale która zawsze rozwala mi humor. i mogę o niej dużo napisać słuchając ''Streets of Philadelphia'', tak jak teraz.
za każdym razem, widząc Andrew Becketta myślę, że mi by się nie chciało walczyć o coś, czym i tak nie będę miała czasu się nacieszyć, nie dążyłabym za wszelką cenę do sprawiedliwości, a swoje ostatnie dni wolała spędzić z ukochaną osobą (niż doprowadzić do tego, że ona sama będzie prosić o mój czas). ale podziwiam to, że ktoś tak kocha swoją pracę, tak kocha prawo, że oddaje mu się dosłownie ''do końca''. podziwiam Miguela za opanowanie do ostatniej chwili, za bycie i wspieranie. był niesamowity. podziwiam też Joe za to, że przemógł swoją niechęć do homoseksualistów i tak się zaangażował w sprawę. I couldn't tell what I felt I was unrecognizable to myself -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Wielbie ten film.
-------------------- |
December |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 103 Dołączył: 07.11.2005 Skąd: miasto spotkań bez barier Płeć: Kobieta ![]() |
W 100% procentach zgadzam się z poprzedniczkami!!
Uwielbiam Filadelfie pod każdym względem. Mnie zawsze najbardziej wzrusza moment kiedy Beckett pokazuje mięśniaki na kaltce piersiowej w sądzie... Mam dreszcze na całym ciele i ściska mi się gardło. A wiecie, że do tej sceny "wykorzystano" klatkę piersiową osoby, która naprawdę chorowała na AIDS... Ten post był edytowany przez December: 22.12.2005 14:06 |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
a ja byłem na king-kongu na premierze, mam na myśli tej premierze o 0:01. film chyba każdy zna, więc myślę, że nie ma większego sensu streszczać fabuły jako takiej. i właściwie film mi się podobał, wytrwałem całe trzy godziny plus kilkanaście minut papki reklamowej (przypominam, że na filmie byłem w nocy. w sumie owe reklamy miały jednak swoją pozytywną stronę - ujrzałem zwiastun 'v for vendetta' wachowskiego i wachowskiej, miodzio). przypomina nieco 'władcę'- podobnie prowadzona kamera, ujęca. trochę rozczarowałem się muzyką, którą skomponował mel wesson. no nie podobała mi się i tyle. a jedyne do czego mogę się w tym momencie przyczepić, to chyba (i to na siłę)... skala nieprawdopodobieństwa w tym filmie ;d wiem, to nie miał być dramat psychologiczny, ale od momentu porwania białogłowej przez golluma, tfu!, goryla robi się po prostu zbyt 'z przytupem' ;d dinozaury były niezłe (widział ktoś trailer? w filmie nie ma walki z jednym t-rexem...są trzy t-rexy :D), owady też, ale wygrały dla mnie neitoperze-giganty. ale film po prostu dobrze się ogląda, większość znajomych z którymi byłem wyszła zadowolona, a ja jestem przekonany, że parę oscarów zdobędzie.
Ten post był edytowany przez GrimmY: 23.12.2005 01:15 -------------------- |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Wczoraj zacząłem oglądać "Aferę naszyjnikową" ale zasnąłem po połowie...
-------------------- ![]() |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
King Kong nie podobał mi się w takim stopniu, jak oczekiwałam.
|
Mroczny Wiatr |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 223 Dołączył: 07.09.2005 Skąd: Mroczny Zakątek Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Dorcas Ann Potter @ 23.12.2005 10:47) a co konkretnie ci sie nie podobało? do kina raczej na niego sie nie wybiore ale mam plany by zakupić go sobie za jakis czas na dvd. ostatnio obejrzałem Batmana i może być, tzn. nie zawiodłem sie a jako że za dużo sobie po nim nie obiecywalem to mi sie podobał ![]() -------------------- Jeżeli sądzisz że w dobie Harry'ego Potter sztuka komputerów zanika ....... zapraszam do centrum chłodzenia i wyciszania PC cooling
The Dark Lord shall raise again!.....Give me your hand Wormtail.....Yes Master, thank you Master!.....The other hand! ![]() |
Dorcas Ann Potter |
![]()
|
Mimo sprawnej reżyserii, doskonałych efektów specjalnych i spektakularnych scen akcji "King Kong" miejscami zwyczajnie mi się dłużył. Jackson w kilku miejscach delikatnie przesadził rozbudowując niepotrzebnie niektóre sceny bądź wprowadzając sekwencje, które co prawda ładnie wyglądały, ale nie miały większego znaczenia dla fabuły. Najlepszym przykładem jest poprzedzająca finał scena w parku. Sama w sobie bardzo ładna i zabawna, ale jednocześnie nie informująca nas o niczym nowym. Sekwencja ta bowiem po raz kolejny pokazuje unikalną więź jaka wytworzyła się pomiędzy małpą i Ann, więź, której jesteśmy świadomi już od dłuższego czasu.
To chyba najbardziej. Ale to przeciętny film i nie radzę wydawac na DVD ![]() I kto to mówi? Ja to każdy badziew mam na DVD ;P |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 03:02 |