[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
niah niah, ten aktor gral tez w filmie 'wrog u bram', ktory byl na tyle zabawny, ze podczas sceny milosnej chichralam jak glupia. Trzeba zobaczyc!
-------------------- |
em |
![]()
|
![]() ultimate ginger Grupa: czysta krew.. Postów: 4676 Dołączył: 21.12.2004 Skąd: *kṛ'k Płeć: buka ![]() |
-------------------- |
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
a ja ostatnio ogladałam "Opowieści z Narnii" oraz "Piła 2". co do tego drugiego to troche sie zawiodlam, mówili ze niezły, a ja mówie ze banał.
Za to Narnia mnie zachwyciła ![]() ![]() |
Shell |
![]()
|
![]() Szukający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 459 Dołączył: 09.04.2003 Skąd: z krainy Oz Płeć: Kobieta ![]() |
"Green Street Hooligans". Obejrzalam przed chwilka. No i mam mieszane uczucia. Poczatek był ciekawy, na srodku prawie zasnełam i się strasznie denerwowalam, bo niecierpie kiedy w filmach jest cos takiego ze kogos bezpodstawnie oskarzaja ze wzgledu na gigantyczne nieporozumienie, natomiast koncowka... Ohh I loved it! Ostatnia, piekna walka kibicow, na która patrzy się z zapartym tchem. A na koniec sie poplakalam :). Jedno musze przyznac, film ten zmienil moj punkt widzenia. Zawsze uwazalam tzw "hoolsow" za bande debili ktorej sie nudzi w domu, po tym filmie poczulam iskierke zrozumienia dla nich, a nawet zaczelam w nich widziec ludzi ktorzy mysla (to juz cos;). Tak czy siak, trzeba obejrzec i troche sie ponudzic ze wzgledu na koncowe 20 minut.
Wciąż dmucham bańki mydlane Piękne bańki w powietrze Lecą tak wysoko Prawie pod niebo I jak moje sny zanikają Fortuna się ukrywa Szukałem już wszędzie Wciąż dmucham bańki mydlane Piękne bańki w powietrze United! United! ;) -------------------- Miasto wśrubowało się w ziemię, pięściami walczącego marzenia.
|
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
Hazel dałam tak dużo za efekty specjalne... reszta krótko mówiąc to 3.5 godzinna chała...
-------------------- Luke I'm your father!!!
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Lost In Translation - muszę przyznać ze po obejrzeniu tego filmu odniosłem wrażenie jakby całą akcję filmu można było streścić w 2 zdaniach. To co nam prezentuje pani Coppola w swoim filmie to obraz relacji między facetem przechodzącym kryzys wieku średniego a młodą dziewczyną osadzony w japońskim klimacie. Bardzo dobra muzyka, świetni Murray i Johansson, film wyjatkowy, intrygujący, to co w nim piękne pozostaje ukryte między słowami....
Broken Flowers Jarmuscha, no i Murray jeszcze raz (tym razem prawdziwie kamienna i niewzruszona twarz, ale po raz kolejny Bill zagrał naprawdę niesamowicie). Momentami nudny, dłuży się, mnie nie wciągnął. Specyficzny i jarmuschowski(koniec), brakowało mi jednak tego swoistego humoru, postacie niejednoznaczne, dziwaczne, jak zwykle mnóstwo niedopowiedzeń. Liczyłem na więcej, a dostałem "upadek Don Juana" w śwetnej kreacji Murraya. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
ty i ja, i wszyscy, ktorych znamy.
niewatpliwie bardzo piekny film, z europejskim posmakiem. wyszukane dialogi, ale niespecjalnie, tworza one zrozumiala calosc, ale zmuszaja do malych refleksji. swietna gra aktorow sprawia, ze uczucia i mysli glownych bohaterow staja sie niemal namacalne. obserwujemy ich walke o zainteresowanie, przyjazn, milosc i akceptacje. te usilne starania sa pokazane w sposob dosadny, troche karykaturalny. w dodatku kazdy z bohaterow jest zupelnie inny, a jednak maja pewne cechy wspolne, ktore poznaja u siebie podczas roznych komicznych sytuacji. calosc tworzy film docierajacy silnie do odbiorcy, na ktorym nie mozna sie nudzic. czas ucieka nie wiadomo kiedy, tylek boli od niewygodnego siedzenia, ale to nie gra roli. polecam szalenie. -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
Ahmed |
![]()
|
![]() The Fallen Grupa: czysta krew.. Postów: 2027 Dołączył: 16.07.2005 Skąd: 20eme arrondissement de Paris Płeć: Mężczyzna ![]() |
Blue Velvet Lyncha - błękitny aksamit mnie urzekł swym nietypowym, mrocznym klimatem, jak zwykle sporo tajemnic, sny przeplatane z rzeczywistością , świetna muzyka i mistrzowski Dennis Hopper. Nie będę nikogo przekonywał do specyfiki Lyncha, jednych urzeka, innych odpycha. Blue Velvet krytykuje zło, zepsucie człowieka, odkrywa jego mroczne strony. Film nie wbił mnie w fotel, Lynch na pewien sposób "wywala kawę na ławę", przez co film wydaje się być obdarty z atmsofery wątpliwości i niedopowiedzeń.
Niezniszczalny -brak jakiejś wartkiej akcji, dialogi egzystencjalno-psychologiczne , taki pozorny, spokojny nastrój, no i ta tajemniczość Shyamalana. Przez większość cześć filmu czułem się wyraźnie znudzony i już nawet rozważałem wciśnięci x w prawym górnym rogu vplayera, ale jakoś się powstrzymałem. W sumie coś w Jego(Shyamalana) filmach przyciąga uwagę widza. Bardzo mgliście zarysowana fabuła, w sumie ciężko powiedzieć w jakim kierunku zmierzają bohaterowie, końcówka (dla jednych oczywista, dla mnie lekko zaskakująca), Elijah świetnie zagrany przez Samuela L.Jacksona. Bez rewelacji. -------------------- w nocy spać i grzecznym być za dnia.
|
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Billy Elliot - świetny film, który porusza kilka problemów: walkę o swoją przyszłość, o to co się naprawdę lubi robić, homoseksualizm (Michael czy jak mu tam) i strajki górników o pracę za ludzkie pieniądze. Spodobało mi się, no i ta ścieżka dźwiękowa (T.Rex króluje).
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
Fajny film, jakkolwiek zbyt nachalnie przemyca treści społeczne szantażując trochę widza. A kiedy się jest tacherystą, jak Katon, takie zabiegio trochę irytują =)
|
Kara |
![]()
|
![]() Absolwent Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 666 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: 3miasto Płeć: Kobieta ![]() |
ten film mi sie średnio podobał... nie wiem tak naprawde dlaczego... Przesłanie filmu do mnie przemawiało ale... chyba to przesłanie było przekazywane zbyt... hmmm... "agresywnie"??. nie jestem pewna ale chyba o to chodzi...
Kara -------------------- Luke I'm your father!!!
|
Bujdka;) |
![]()
|
Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 32 Dołączył: 05.02.2006 Skąd: z niewygodnego krzesła Płeć: Kobieta ![]() |
1. Zielona Mila... dawno ogladalam ale chetnie powracam do niego:) film po prostu cudo:) i taki... wzruszajacy:(
2. Transporter niedawno ogladalam tez fajny. szczegolnie poscigi:) i musze siusiu:D 3. moze banalne ale.. The buterfly effect... dlugo myslalam az doszlam o co chodzi:) ale ogolnie supcio:) 4. nie pamietam tytulu ale film o 4 chlopcach co zrzucili wozek z hotdogami i zabili jakiegos faceta i skazani zostali na rok w poprawczaku i tam byli molestowani fizycznie i psyhicznie przez straznikow. Po latach chca sie 'odegrac'... wiem ze gra tam Brad Pitt:) 5. Urban Legend... fajne... momentami skakalam:] o miasteczkowych opowiesciach ktore staja sie prawda.... ![]() duzo fajnych filmow jest ale teraz nic wiecej nie przychodzi mi na mysl:) -------------------- sialala;)
|
Katarn90 |
![]()
|
Czarodziej Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 826 Dołączył: 13.07.2005 Płeć: Mężczyzna ![]() |
właśnie wrociłem z "Munich" (Monachium). Powalające. Łezka się w oku kręci , kiedy pokazywali jak terroryści wtargnęli do kwatery izraelskich olimpijczyków i w ogóle jak to się potoczyło (akcja na lotnisku - wszyscy sportowcy zabici).
Eric Bana zagrał zaskakująco dobrze, polecam |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
|
Rillenne |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 08.02.2006 ![]() |
Billy Elliot... Nie ukrywam, że film mnie trochę zniesmaczył. Pojawiła się postać tranwestyty i coś we mnie pękło. Za dużo problemów społecznych, całej inności. Wszystkiego na siłę. Rozumiem, że miało to być coś prawdziwego, poruszającego. Owszem, nie było cukierkowate, ale wolę już holywoodzie kino (wiem, oburzające). No cóż, ale już przynajmniej wiem, czemu film był wychwalany przez recenzentów. Ok, ale ja dziękuję.
|
Kara |
![]()
|
Film "Duma i Uprzedzenie" mile mnie zaskoczył... Myslałam że znowu bedzie to hollywoodzka wersja z kiczowatą muzyką w tle, a zrobił sie z tego bardzo dobry film i ku zaskoczeniu widowni jako jedyny ze znanych nam filmów tego typu nie zakończył sie pocałunkiem. Za to nastepny plus... i wogóle ogólnie wyszedł świetnie... Wszystkim gorąco poleca do obejrzenia (świetna rola aktora (sorry nie pamietam nazwiska
![]() Pozdrawiam Kara -------------------- Luke I'm your father!!!
|
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Obojetnie kto co powie, nie przestane kochac poprzedniej wersji Dumy z Colinem.
Nie, nie, nie. -------------------- |
Kara |
![]()
|
stara wersja była lepsza to fakt ale ta też jest nie najgorsza tak samo zawsze najlepsza będzie najstarsza wersja "Ptrzeminęło z wiatrem' to jest po prostu klasyka...
KAra -------------------- Luke I'm your father!!!
|
Katarn90 |
![]()
|
QUOTE(Kara @ 09.02.2006 20:53) stara wersja była lepsza to fakt ale ta też jest nie najgorsza tak samo zawsze najlepsza będzie najstarsza wersja "Ptrzeminęło z wiatrem' to jest po prostu klasyka... KAra W życiu nie słyszałem o jakiejkolwiek innej wersji "PZW" niż ta oryginalna. ![]() |
Kara |
![]()
|
Były jeszcze dwie amerykańskie wersje... Obrzydliwe nawiasem mówiąc...
Kara -------------------- Luke I'm your father!!!
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
|
erleen |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 47 Dołączył: 03.02.2006 Skąd: wiesz. ? ![]() |
QUOTE(Rillenne @ 08.02.2006 23:29) Billy Elliot... Nie ukrywam, że film mnie trochę zniesmaczył. Pojawiła się postać tranwestyty i coś we mnie pękło. Za dużo problemów społecznych, całej inności. Wszystkiego na siłę. Rozumiem, że miało to być coś prawdziwego, poruszającego. Owszem, nie było cukierkowate, ale wolę już holywoodzie kino (wiem, oburzające). No cóż, ale już przynajmniej wiem, czemu film był wychwalany przez recenzentów. Ok, ale ja dziękuję. nie znoszę amerykańskiego kina ![]() ![]() QUOTE(Elvaralinde @ 09.02.2006 18:42) mam na plycie wszystkie 4 odcinki ![]() ![]() ![]() -------------------- [ każde piekło w raju ma swój kres ]
|
Katon |
![]()
|
QUOTE(erleen @ 10.02.2006 22:24) A ja uwielbiam. Szczególnie stare. Lubię i patrzadła i filmy ambitniejsze, które są po stokroć lepsze, od ambitnych francuskich czy cholerawijakich. Rzygam Von Trierem, nie jestem w stanie wytrzymać do końca żadnego filmu tego peiwcy dewiacji Almodovara (trzeba mu przyznać, że pod względem wizualnym umie oczarować, ale scenariusze to takie wydumiska, że można umrzeć ze śmiechu i z obrzydzenia), nudzą mnie te pseudoproblematyczne lewackie agitki, które regularnie dostają nagrody na festiwalach nie za wartość artystyczną tylko za odpowiednią treść. W amerykańskim kinie liczy się kasa. To uczciwsze kryterium niż koteriowo - polityczno - towarzyskie układy w kinie europejskim. |
erleen |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 47 Dołączył: 03.02.2006 Skąd: wiesz. ? ![]() |
QUOTE(Katon @ 11.02.2006 12:14) nie jestem w stanie wytrzymać do końca żadnego filmu tego peiwcy dewiacji Almodovara (trzeba mu przyznać, że pod względem wizualnym umie oczarować, ale scenariusze to takie wydumiska, że można umrzeć ze śmiechu i z obrzydzenia) men, bo almodovar jest chory psychicznie ;] wg mnie. ale 'porozmawiaj z nią' wg mnie było zacne. obejrzyj sobie amenabara 'w stronę morza' ;] wzrusza do głębi. QUOTE(Katon @ 11.02.2006 12:14) W amerykańskim kinie liczy się kasa. To uczciwsze kryterium niż koteriowo - polityczno - towarzyskie układy w kinie europejskim. bo amerykańskich filmow jest od ciuta i mozna sobie wybierac, sa co prawda dobre filmy, ale masa jest tez tych do bani. a jak wyjdzie cos europejskiego, to przewaznie jest zdatne do obejrzenia ;] chociaz by bylo zle, to i tak jest dobre ;] Ten post był edytowany przez erleen: 11.02.2006 12:37 -------------------- [ każde piekło w raju ma swój kres ]
|
Katon |
![]()
|
Chociaż by było złe to i tak jest dobre. Hm. Mały rozumek misia nie pojmuje tej prawdy. Dla mnie większość tych napuszonych filmów z tezą, jest mnie strawna niż Rambo. Nie mówiąc już o Rockym. Dłużyzny, nadęte dialogi, nibytożyciowa problematyka, zawsze to samo politpoprawne przesłanie, kompletna statyka jeżeli chodzi o zdjęcia i montaż... W USA jest mnóstwo rzemiochów. Kilku z nich to artyści. A Europie są sami 'artyści' bez pojęcia o rzemiośle.
"W stronę morza" widziałem. Faktycznie dosyć ładne. Ale szantażuje widza. I to chyba aż za bardzo. Cenię brytyjskie kino. Szczególnie brytyjskie aktorstwo. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 09.05.2025 11:57 |