[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
[filmy] Co Ostatnio Obejrzeliśmy, cd
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
QUOTE(Sihaja @ 21.11.2004
23:27) Elluś,
Księżniczko-Siostro, to mój ukochany aktor. Ja go wprost ubóstwiam
![]() Też się na Bridget wybiorę. ![]() ![]() No bo to ty mnie zaraziłaś "miłością" do pana Firtha ![]() QUOTE Dirty Dancing II - niesamowity film.
taki... klimatyczny (: i pikny. a teraz to muszę dorwać jedynkę, bo podobno
ona to jest sto razy pikniejsza. E tam dwójka. Nie zachwyciła mnie. Tylko jedynka ma ten urok, dzieki któremu można ją oglądać i po raz pięćdziesiąty i nie znudzi ci się. QUOTE Króluje tutaj scena walki pomiędzy
takimi dwoma mężczyznami ;] -to co, utopisz mnie teraz w 16 cm wody? -...w sumie niezły pomysł (i jazda ;]) Przyznam że mnie to ubawiło. Czyli jak z tym filmem? Nie jest ambitny, nie jest pouczający, nie jest wuglarny ani sprośny (chociaz scena w której taki jeden dobierał się do pani Jones troche mi do gustu nie przypadła...mogli tą aktorkę troszkę ładniejszą dać, a co ;]) A Renne Zelweger nie jest ładna? A że w filmie miałą nadwagę, to przecież o to chodziło. Scena w fontannie była jedną z lepszych ![]() -------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Osobiscie wole kreacje Colina w Dumie i
uprzedzeniu. Mrau.
-------------------- |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
Niedługo pojawi się w kinach
"Aleksander".. i obejrzę go ewentualnie tylko ze względu na to, iż
wystęuje w nim aktor, którego bardzo szanuję i cenię za talent, mianowicie
Antony Hopkins...
No i jest tam też Angelina Jollie ![]() Jakkolwiek krytycu mówią, ze jest to kolejna Hollywoodzka hała, gdzie reżyser zaczerpnął do antyku, bo nie ma już pomysłu, a ostatnio znów są w modzie: wielkie batalie, wątki historyczne itd... -------------------- ![]() |
Khamul |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 198 Dołączył: 27.11.2003 Skąd: Skwierzyna (13267 mieszkańców) ![]() |
Ostatnio obejrzałem kilka filmów:
"Sekretne Okno" z Johnnym Deppem i Marią Bello, film na podstawie opowiadania Stephena Kinga (najlepszego według mnie pisarza jeśli chodzi o horrory). Film oceniam 9/10, ponieważ zarówno dobrze ujęto głównego bohatera i jego psychikę, jak i pomyślano o orginalnym zakończeniu (czyli produkcja hollywoodzka bez happy-endu, a to już coś). Dobrze zostały też zmontowane ujęcia. Jedyny minus, jaki znalazłem, to jedna z ostatnich scen kiedy szeryf ni stąd ni zowąt jest pewnien winy pisarza i mówi, że "dobrze wie co zrobił". Ale skąd? "Naciągacze" z Nicolasem Cage'em, jak dla mnie kiepska komedia, przereklamowana i chyba rzeczywiście "naciągnięta". 3/10. "Obcy kontra Predator" - hołduję zasadzie, że w większości przypadków pierwsza część jest lepsza od przeróżnych sequeli i prequeli, a w tym przypadku reżyser sknocił fabułę, a mieszanka Obcego z Predatorem wyszła bardzo źle. Po obejrzeniu serii z Obcym czy Predatorem jakoś nie chce się wierzyć w cudowną broń Predatorów, antarktydzkie cywilizacje czy wojny kosmitów. W dodatku podejrzanie wygląda to, że Predatorzy najpierw mordują niemalże wszystkich uczestników ekspedycji (no, resztę zostawiają obcym) a następnie sprzymierzają się z ostatnim ocalałym (???). Efekty jednakże wyszły, a i ostatnia scena pozwala mniemać że powstanie i "Obcy kontra Predator 2". 4/10. "Zgromadzenie" - świetnie przemyślana fabuła, wartka i trzymająca w napięciu akcja i ...koniec. Dobrze ujęte wydarzenia w filmie, jak się okazuje prowadzą donikąd. Potencjalny widz nie wie co myśleć na temat takiego filmu, mimo profesjalnego nagrania. Obraz ujęto tak, że z łatwością bez zbędnej przeróbki fabuły mozna nakręcić prequel czy sequel. 9/10. -------------------- |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
Dirty Dancing- dziwię się, że dopiero
teraz. perfekcyjny, piękny. mogliby w ogóle nic nie mówić, chociaż nawet te
ich czasami nieporadne rozmowy miały swój urok (: kocham scenę, kiedy jest
już po występie i tańczą w sali (przed przyjściem tego tamtego śmiesznego
półmózga). nie ocenię chyba nawet z tego wrażenia.
a Dirty Dancing 2? popłuczyny. może gdybym dłużej odczekała po jedynce. ale tak- główni wydają mi się niedorobieni, fabuła tragicznie niedorobiona i wszystko takie nie takie. -------------------- voir clair dans le ravissement
|
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Dirty Dancing 2 nie oglądałam. Mam
zamiar, ale waham się czy warto.
Ostatnio? Bridget Jones 2 - w sumie już dawno, ale i tak ostatnio. Jak dla mnie ekstra - film odpowiedni do mojego ówczesnego nastroju i chyba dlatego tak bardzo przypadł mi do gustu. Jak dla mnie lepszy niż pierwsza część. I warty jest 8/10 za samego Hju [tajski chłopiec i te sprawy XD]. Uśmiałam się po raz pierwszy od dawna tak, że po wyjściu z kina bolał mnie brzuch ![]() -------------------- |
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Ach...ten Wirujący seks.
Drugiego takiego już nie mieli szans odstawić. Chociaż może jakby Hju zagrał;} |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Nie no Nadziejko kochana, mimo całej
miłości do Hju, nie wyobrażam sobie go pląsającego jakiś dirty dance, z tym
jego sztywnym, angielskim tyłeczkiem ;-)
|
nadzieja |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 217 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Nibylandia ![]() |
Nie doceniasz go moja droga, nie
doceniasz. Fryz na żela, skórzane portki opinające angielski tyłeczek i
obcisły biały podkoszulek uwydatniający jego rozbudowanego torsa. I bioderka
w prawo i bioderka w lewo i miednica w przód i jeszcze raz i jeszcze. Nawet
by mu żadna pałętająca się u boku dziewuszka nie była potrzebna. Taki byłby
dobry! O!
|
ELF |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 45 Dołączył: 11.11.2004 Skąd: Z boiska... ![]() |
Ja ostatnio obejrzałam:
"Powrót do przyszłości"- całą trylogię, która jak zepwne wiecie opowiada o przyjaźni chłopaka o imeniu Marty z szalonym dockorem Brown'em, który stwarza wehikuł czasu w starym samochodzie. Marty się przenosi w czasnie by pomóc swojemu ojcu w latach młodosci. W drugiej częsci musi się przenieść do przyszłości by uratować swojego syna. A w 3 części przenosi się w czasy dzikiegoz achodu by uratować doktora Brown'na. Oprócz tego oglądałam: "David Copperfield: 15 lat iluzji"- dokument wyreżyserowany przez David'a Copperfield'a, który opowiada o całej swojej karierze. W nim można oglądnąć stare nagrania jego trików i tych nowych. Oprócz tego opowida gdzie się urdził, wychowywał itp. Doskonała muzyka i świetnie połączone wyczyny z różnych okresów jego życia. Oczywiscie ostatnio też oglądałam "Magię David'a Copperfield'a" oraz inny program z nim, który się po prostu nazywa "David Copperfield". No i to chyba wszystko... Pozdrawiam. P.S. A co do Hugh Grant'a on się już na to nie nadaje... jest za stary... bardzo sie ostatnio zestarzał. Ten post był edytowany przez ELF: 07.12.2004 20:30 -------------------- ![]() Harry Potter jest jedyna osobą, która przeżyła kopniaka z półobrotu od Chucka Norrisa. Potterowi została tylko blizna w kształcie błyskawicy na czole. |
Emily Strange |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 77 Dołączył: 11.03.2004 Skąd: Lublin ![]() |
Zestarzał?
![]() Tóż on przecież coraz młodziej wygląda! On jest jak wino ![]() ![]() Ale nie wiem czy chciałabym patrzeć jak kręci tyłeczkiem w lateksowych spodenkach... Ten post był edytowany przez Emily Strange: 07.12.2004 20:42 -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Nadzieja-> Tak, tors to on ma jak byk
XDDD
Ale wizja całkiem seksowna, ahhh ![]() |
Potti |
![]()
|
![]() Plotkara Grupa: czysta krew.. Postów: 2140 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Paris or maybe Hell Płeć: Kobieta ![]() |
a wlasnie, ze sie zestarzal! chociaz w
jego przypadku to z jednej strony moze byc nawet komplement ;>
-------------------- voir clair dans le ravissement
|
Ellie |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 236 Dołączył: 16.05.2003 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Hju z wiekiem coraz przystojniejszy jest.
W Bridget wygląda całkiem całkiem. Co nie zmienai faktu, że Firtha wolę.
-------------------- As happens sometimes a moment settled...
... and hovered and remained for much more than a moment. And sound stopped and movement stopped? ... for much, much more than a moment. And then the moment was gone. |
kelyy |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 202 Dołączył: 23.04.2003 Skąd: Jelenia Góra ![]() |
Co ja ostatnio oglądałam?
Bridget Jones w Pogoni za rozumem, to jush Potti komentowała, chmm.. 6,5/10 Niezbyt ambitny film, ale nie wiem czemu czuje sympatie zarówno do Renee Zelwegar jak i Bridget Jones, i chyba taka ocena za zajrfajne sceny i texty z pbytu Bridget w tajlandzkim wiezieniu. Trochę dawniej jush Superman ze św. pamięci Marlonem Brando w roli głównej. Film chmm... moim zdaniem nieco nudny i odronie sztuczny, oseniam na 5+/10 -------------------- Z miłością jest jak z gruszką. Gruszka jest słodka i ma kształt. Spróbujmy zdefiniować kształt gruszki.
Jaskier, "Czas Pogardy" |
Ellie |
![]()
|
Marlon Brando??? Chyba Christopher Reeve.
-------------------- As happens sometimes a moment settled...
nadzieja |
![]()
|
Wizualizacja ostatniej dostępnej formy
M.Brando w elastycznych niebieskich gatkach z dumnym znakiem "S"
na mięśniu piwnym i powiewającą z tyłu pelerynką (nie)widką, powaliła mnie
całkowicieXD.
|
irycio |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 26.05.2003 ![]() |
Dwa dni temu byłem na Iniemamocnych.
Rewelacja
![]() ![]() |
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
No więc tak, dzisiaj obejrzałam Wimbledon z
Kirsten Dunst i Paul'em Bettany w rolach głównych.Powiem, że film mi się
bardzo podobał, lubię takie angielskie filmy
![]() ![]() Daję mu 10 ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
co obejrzalem ostatnio?
"saw" (niech zyja piraci, bo u nas film w okolicach lutego) film skonczylem ogladac o godzinie 3 nad ranem. pierwsze slowo po skonczeniu seansu (pardon my french): "ja pierdole!". pierwszy film jaki skojarzylem - siedem. nie chce streszczac filmu, bo naprawde najmniejsze ujawnienie fabuly psuje caly obraz. zakonczenie filmu jest jednym z najlepszych jakie widzialem w zyciu (i chyba wlasnie dlatego sunie mi sie na usta film "siedem"). film ma kilka wpadek logicznych, ale jesli nie podejdziemy do niego okiem wielkiego krytyka gwarantuje kapitalne 1,5 h zarabiastej historii. polecam! o/ -------------------- |
Neonai |
![]()
|
![]() Jolene Grupa: czysta krew.. Postów: 3818 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: z nizin. Płeć: Kobieta ![]() |
"Żurek". Zupełnie nie dziwi mnie
fakt, że Katarzyna Figura została nagrodzona za rolę w tym filmie, grała
bardzo dobrze. 15-letnia dziewczyna grana przez natalie rybicką, troche
uposledzona, zostaje zgwałcona i rodzi dziecko. a jak dziecko, to i
kłopoty..zwłaszcza jeśli urodzone przez tak młodą osobę. Zawsze jak oglądam
takie filmy, robi mi się coś dziwnego. Boję się, że mnie też coś takiego
może kiedyś spotkać, choć dzisiaj jest to tak odległe. Zakończenie również
ciekawe..godny obejrzenia film.
|
Hermiona13 |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 113 Dołączył: 14.05.2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną....cóż tu
dużo mówić film makabryczny, i co gorsza oparty na faktach...Kto go widział
to wie jakie mam odczucia...
![]() Film warto obejrzeć... -------------------- ![]() ![]() ![]() Let's go the library! Let's go crazy and omit words to show off how good our English really is! Also, let's put a lot of shiny pictures to irritate the s... out of modem users. |
kaola |
![]()
|
Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 50 Dołączył: 17.06.2004 Skąd: warszawa ![]() |
QUOTE Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną....
(...) Film warto obejrzeć... hm, zobaczyłam żeby się pośmiać, i posmialam sie troche; glupie i nieciekawe, cos pomiedzy tandeta, a latajacymi flakami. nic wiecej sie o tym nie da powiedziec. a z filmow, ktore ogladam ostatnio (ym, ostatnio jak ostatnio...) to "Powrót do Garden State" niezły był. momentami świetny, od czasu do czasu genialny, momentami nużący. ale warto. takie to-to w sam raz do zobaczenia w wolnym czasie. polecam. -------------------- ...i już mnie tu nie ma!
|
Mira |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 289 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ostatnio oglądałam "I stanie się
koniec" z nie kto innym jak ze Schwarzenegerem. Film przeciętny, żeby
nie pwoeidzieć tandetny. Arnie lata ze spluwą po mieście by załatwić
szatana, który chce dokonać końca świata.... Jakby innej fabuły ci jankesi
wymyśleć nie umieli...
![]() jedynie resztki honoru filmu utrzymał Gabiel Byrne ( jeden z moich ulubionych aktorów) grający szatana za to Arnie niech lepiej się tym swoim gubernatorstwem zajmie ![]() a Teksańą masakrę... ponad miech temu na urodzinach u kumpeli oglądam i prawie zasnęłam. Film do kitu, flaki latają, facet z piłą wygląda jak niedorozwiniety frankenstein, a ta jego piła to tylko śmiech wywołuje... Żeby ludzie takie kity robili to już niech lepiej się czymś innym zajmią... ![]() szkoda kasy |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
W święta obejrzałem Fantyka. Słyszałem o nim
wiele pozytywnych rzeczy. Jednak uważam go za średni film. Owszem nie
chciało się z niego wychodzić więc tragicznie nie było. Początek był fajny
ale im akcja szła dalej tym wszystko było bardziej porąbane i pokręcone. Nic
z niczym się nie łączyło a przemiana jaka zaczęła zachodzić w głównym
bohaterze została przedstawiona w bardzo kiepski sposób (oczywiście to
wszystko jest tylko IMHO).
-------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 07.05.2025 17:37 |