Dzieci Na Wojnie
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Dzieci Na Wojnie
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Jezus Maria. One mają oczy przedwieczne One mają usta zamknięte nie krzyczą, chodzą na palcach nie budząc diabła o siedmiu rogach i dwóch milionach rąk. Lalki, porcelanowe światy marmolady, konfitury wyschłych marzeń, chleb zabaw. Cicho, ktoś może usłyszeć. Śmierć w kolorze głodu. Ten post był edytowany przez Sihaja: 23.11.2004 23:52 -------------------- |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
wiedziałam, że po wszystkich
dobrych wierszach przyjdzie czas na najlepszy =) tytuł nie byl zachecający... listopad, miesiąc pisania o wojnach ale mnie zaskoczylas pozytywnie... niesamowity wiersz bardzo przejmująco napisany troche dziwny fragment o diable reszta kapitalna =) dwóch przez ó z kreską ogolnie naprawde wielkie gratulacje pieknie -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Nie mogę przestać się zastanawiać, co to
jest ten diabeł o siedmiu rogach!
|
Sihaja |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: czysta krew.. Postów: 1716 Dołączył: 12.06.2003 Skąd: Z Nibylandii Płeć: Kobieta ![]() |
Cat - diabeł - kwestia indywidualnej
interpretacji. Dla mnie jest to ech... człowiek. Wróg. Zło. Siedem - liczba
doskonała wg niegdysiejszych wierzeń. Dwa miliony - no, duża liczba po
prostu
![]() Mell - dziękuję :* -------------------- |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
A ja zaczęłam od liczenia kantów w swastyce
XP
|
muszka Me |
![]()
|
![]() Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 268 Dołączył: 25.05.2003 Skąd: z tego nieba, w którym już nie ma aniołów ![]() |
Chyba miałam przesyt poezją, tak że
unikałam jej jak ognia ostatnio, żeby teraz tylko z większym smaczkiem
pooglądać, co tam nowego powymyślaliście ("ja nie byłem nigdy poetą
nie lubiłem poezji jak snów/tylko lęk swój przed śmiercią składałem w
skamieniałe naręcza słów"*). No to tyle w ramach wstępu. Pragnę
jednak zaznaczyć, że nieprzypadkowo wybrałam wiersz Sih, jako pierwszy.
Wiesz co? Rozwijasz się (nie, nie jak papier toaletowy;D). Widać w Twoich perełkach coraz większą dojrzałość emocjonalną, coraz pełniejszą formę. Ładnie Ci idzie. Wiersz. Wstrząsnął? Może mniej niż powinien. Ale zachwycałam się kunsztem Twojego języka, umiejętnym doborem słów, skojarzeń. Tak jakby przewiłały mi się w umyśle pewne obrazy, jednocześnie krążące wokół jednego. Może coś czasem wybijało mnie nieco z całości (zamierzone? nie zamierzone?), ale ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Jak zwykle u Sih końcówka, która pozostaje, która zaskakuje, która zachwyca. Czyli brawa, Tancerko. ------ *) Jan Twardowski, "Leśniczówka" z "Powrotu Andersena". Ten post był edytowany przez muszka Me: 27.11.2004 20:59 -------------------- Poetka, samobójczyni,
Loki rozwiawszy fiołkowe, Nad wodą stoi... "Safo, co chcesz uczynić?" "Chcę morze zarzucić na głowę, By nikt nie dojrzał łez moich..." (Pawlikowska-Jasnorzewska) "Dobrze mi na mojej empirowej równinie. To ona utula mnie do snu jak najczulsza kochanka w rozpiętym między galaktykami hamaku, którego nitki przędzie boży pająk, władca krainy łagodnej melancholii. Kocham ją." (Łysiak) |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:06 |