Legalize Me!
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Legalize Me!
Norriśka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: currently riding the lightning ![]() |
-------------------- ![]() hiiil de łooooord, mejkit beter pleeeeejs, for juu end for miii end di entaaaajr hjumyn reejs! -Zapraszam na moje Forum Motoryzacyjne- WinAmp zapodaje: ![]() |
anna_maria |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 105 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: krózganki-gnief!!! ![]() |
WOW
pozostaje wiec tylko czekac.. kilka(nascie) lat =) oby |
Aylet |
![]() ![]()
|
![]() shinigami Grupa: Prefekci Postów: 1465 Dołączył: 16.04.2003 Skąd: z lodówki Płeć: Kobieta ![]() |
wow, juz widze jak ludzie ustawiają się w
kolejkach po recepty
![]() -------------------- |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kiepski pomysł.
Nie mam nic przeciwko trawce raz na jakiś czas, podobnie jak innym używkom, bo po to one właśnie sa na tej ziemi, ale legalność odebrałaby urok :] Coś jak alkohol przed 18 ;] Fakt faktem, marichuana jest conieco zdrowa, nie niszczy ponoć płuc tak jak fajki, no ale ;] mało to mamy w polsce debili którzy każdą wolna chwilę spędzaliby na jej paleniu? Ja wiem że o recepty chodzi - no ale wtedy kazdy złapany na posiadaniu takowej substancji tłumaczyłby się stwardnieniem rozsianym... odpada "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
Katon |
![]()
|
YOU WON!! Grupa: czysta krew.. Postów: 7024 Dołączył: 08.04.2003 Skąd: z króliczej dupy. Płeć: tata muminka ![]() |
W te jej lecznicze właściwości nie wierzę za
cholere, ale jak ktoś chce - niech się nawet zajara na śmierć (byle potem
nie chciał renty z moich podatków!!!!).
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ja jestem za :] ale na recepte, to i tak by
było lekkie przegięcie. według mnie jak juz coś to powinno byc tak jak fajki
i alkohol. od 18 lat. ale wątpię, zeby coś takiego wprowadzili...
-------------------- |
Norriśka |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 155 Dołączył: 07.04.2003 Skąd: currently riding the lightning ![]() |
ale jeśli byłby to jedyny ratunek dla
chorego człowieka to czemu nie wydawać na recepte?
-------------------- ![]() hiiil de łooooord, mejkit beter pleeeeejs, for juu end for miii end di entaaaajr hjumyn reejs! -Zapraszam na moje Forum Motoryzacyjne- WinAmp zapodaje: ![]() |
Eva |
![]()
|
![]() nocturnal Grupa: czysta krew.. Postów: 5438 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Poznań, miasto doznań. Płeć: Kobieta ![]() |
Ja bym poszla w inna strone; skoro
marihuana, o mniejszej szkodliwosci od papierosow jest zakazana, to ja bym
zakazala rowniez sprzedazy papierosow ;d
A tak serio to ja nie mam nic przeciwko legalizacji, choc teoretycznie mnie ten temat wisi, bo nie pale, z mlekiem tez nie pije. Wolnosc, rownosc i braterstwo - alkohol i papierosy legalne, to mary tez powinna. [przynajmniej kumple by sie nie musieli tak gimnastykowac] A poza tym, zastanowilo mnie to, co napisal P2 QUOTE legalność odebrałaby urok :] Wiec moze zdac sie na to rozwiazanie
pod tym psychologicznym wzgledem? -------------------- |
matoos |
![]()
|
![]() Wytyczający Ścieżki Grupa: czysta krew.. Postów: 1878 Dołączył: 15.04.2003 Skąd: Ztond... Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Norriśka @ 02.12.2004
17:00) To całkowicie niemożliwe. Marihuana działa tylko jako środek znieczulający - jest wiele innych które mają działanie takie samo tyle że silniejsze, na przykłąd morfina. Ona nie leczy tylko pomaga znieść chorobę. -------------------- |
Pawelord2 |
![]()
|
![]() Prefekt Naczelny Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 587 Dołączył: 10.04.2003 Skąd: Przeworsk Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE ale
jeśli byłby to jedyny ratunek dla chorego człowieka to czemu nie wydawać na
recepte? Dokładnie tak jak napisał matoos, nawet dodam ze taką morfiną się podaje pacjentom którzy no co tu dużo mówić - juz długo nie pociągną... bo im już uzależnienie zwisa po prostu, a ból toto usmierzy (świadomość niestety też) QUOTE Wiec moze zdac sie na to rozwiazanie
pod tym psychologicznym wzgledem? Mało jest na tym świecie ludzi którzy robią coś między innymi dlatego że to ma urok :] Robią to cos - w tym wypadku ćpają - dla efektu... A że już teraz sporo dzieciaków złopie alkohol bez większego umiaru i sensu (no bo dla mnie jest różnica między wypiciem 0,7 ze znajomymi bo akurat jest okazja, a między chlaniem dzien w dzien z argumentem "bo tak") to jakby jeszcze ćpać zaczęli.. ;] może by i wyzdychali z tego...ale, lepiej niech się wytłuką, szybciej i taniej "...P..." -------------------- now everybody's praying, don't pray on me
|
daizy |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: z daleka czy z bliska co za różnica ![]() |
QUOTE Dokładnie tak jak napisał matoos,
nawet dodam ze taką morfiną się podaje pacjentom którzy no co tu dużo mówić
- juz długo nie pociągną... bo im już uzależnienie zwisa po prostu, a ból
toto usmierzy (świadomość niestety
też) Z calym szacunkiem, ale glupty gadasz. Morfine sie podaje bardzo roznym pacjentom, nie tylko tym w terminalnym stadium. Podaje sie ja w uzasadninych przypadkach nawet niemowlakom, ktore cale zycie maja przed soba. Nawet w przypadku terminalnych stadiow choroby dawke dobiera sie tak zaby zniesc bol ale umozliwic w miere normalne funkcjonowanie. Oczywiscie niektorzy pacjenci wymagaja dawek ktore wplywaja znacznie na ich swiadomosc, ale to juz sa skrajne przypadki. QUOTE Marihuana działa tylko jako środek
znieczulający - jest wiele innych które mają działanie takie samo tyle że
silniejsze, na przykłąd morfina. Marihuana nie dziala tylko jako srodek znieczulajacy. To co jest naprawde ciekawe i obiecujace to jej wplyw na glejaki i inne nowotwory (bez wdawania sie e szczeguly). Moim zdaniem jesli lekarz ma prawo wystawiac recepte na morfine i 1000 pochodnych, nie wspominajac o calej grupie silnie uzalezniajacych lekow psychotropowych etc to czemu niemialby przepisywac marihuany. |
Teodora |
![]()
|
Ścigający Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 260 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: dworzec kurski Płeć: Kobieta ![]() |
no no
oprócz tych rzekomych leczniczych właściwosci mania ma dużo zwiazków, między innymi THC, które wpływają bardzo niekorzystnie na organizmy pic na wode fotomontarz są duzo skuteczniejsze specyfiki nie narażające organizmu na szkody, i watpie że marichuana będzie koniecznie niezbędna w leczeniu jakiś schorzeń... z drugiej strony czemu nie? a może ma jakieś ukryte własciwosci ![]() Ten post był edytowany przez Teodora: 03.12.2004 16:38 -------------------- m
|
daizy |
![]()
|
![]() Kafel Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 15 Dołączył: 08.05.2003 Skąd: z daleka czy z bliska co za różnica ![]() |
QUOTE pic
na wode fotomontarz są duzo skuteczniejsze specyfiki nie narażające
organizmu na szkody Podaj mi jeden przyklad leku stosowanego w leczeniu raka, ktory nie czyni spustoszenia w organizmie. Chyba wszyscy widzieli w telewizji jak wygladaja osoby po chemioterapii... QUOTE oprócz tych rzekomych leczniczych
właściwosci mania ma dużo zwiazków, między innymi THC, które wpływają bardzo
niekorzystnie na organizmy Tak sie sklada ze tp wlasnie THC jest badane pod wzgledem tych rzokomo leczniczych wlasciwosci u chorych ze stwardnieniem rozsianym. Nie leczy ale znosi niektore objawy, jak spastyczne przykorcze miesni i w duzym stopniu poprawia chorym jakosc zycia. |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
doswiadczenia?
-------------------- |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
legalizacja? czemu nie...akcyze nalozyc,
sprzedawac jakies podrobione gowno, a ludzie i tak beda kupowac, myslac ,ze
sa tru niggas i w ogole. ale znajac mentalnosc polskich wladz nie dodzekam
sie tego za mojej kadencji.
tak na trzezwiej - konopie maja duzo innych zastosowan,nie tylko zjaranie mordy. komu sie chce niech poszuka w necie, ja dodam od siebie tyle, ze wlokna uzyskane z lodyg sa kilkakrotnie bardziej wytrzymale niz len (w indiach sie z tego spodnie robi), a wladze widza tylko zacpanych nastolatkow w tym. lol. -------------------- |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
dobra ale skoro lekaz moze wypisac na
recepte 1000 innych silnie uzalezniajacych lekow ktore zabija bol swiadomosc
i wszystko inne to po co legalizowac maryche po to zeby miec 1001
srodek???nie sadze aby to mialo cos na celu jak ktos chce "stracic
swiadomosc" to rownie dobrze moze to zrobic bez legalizacji i innymi
srodkami ,moze isc do lekaza zasiegnac wiedzy z encyklopedi medycznej i
udawac chorego i dostanie leki uzalezniajace ,marycha na recepte a niby po
co???
-------------------- szkoła :( :( :(
|
daizy |
![]()
|
QUOTE moze isc do lekaza zasiegnac wiedzy z
encyklopedi medycznej i udawac
chorego Raczej trudno przekonac lekarza ze masz stwardnienie rozsiane albo glejaka mozgu opierajac sie na tym co przeczytasz w encyklopedii. Newet jak go naklonisz do zrobienia badan to zaraz sie okaze ze sciemniasz. Ludzie uciekaja sie do marihuany bo leki dostepne na recepte nie dzialaja. Lekarze maja do dyspozycji 1000 lekow ale niestety zdarza sie ze zaden z tego 1000 nie daje efektow i dlatego ciagle szukaja nowych. Gdyby isc tym tropem ze niby po co 1001 i po co to czy tamto na recepte to bysmy nie mieli tego 1000 bo ktos kiedys by powiedzial po co 10, 15, 100 nowy lek jak juz mamy tyle. |
KaRoLiNa |
![]()
|
![]() Kandydat na Maga Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 60 Dołączył: 24.05.2003 Skąd: Łódź ![]() |
Marichuana, z tego co wiem, jest dostępna w
Ameryce pod postacią kapsułek, przepisują to ludziom chorym na raka. Podobno
te tabletki są gówniane tylko się po nich wymiotuje i nic nie dają, można
chyba zdobyć pozwolenie na hodowanie jednego krzaczka w celach leczniczych,
ale nie jestem pewna.
Co do legalizacji w Polsce to mam mieszane uczucia, bo w sumie maryśka pomaga ludziom przy niektórych chorobach, a z drugiej strony recepty będą fałszowane apteki okradane itd. W sumie to mnie śmieszy, że ludzie tak strasznie reklamują marichuane i chcą jej legalizacji. Być może jest mniej szkodliwa od papierosów, ale jak nie pali się jej dużo, tylko "raz kiedyś". Jak się człowiek od marychy uzależni to przychodzi taki moment, że nie daje mu tego, co dawała na początku palenia i wtedy sięga po mocniejsze narkotyki. I to przestaje być takie nieszkodliwe. -------------------- T.Love - Marzyciele
Życie jest tak wspaniałe, że trzeba przez nie przejść Czasami w to nie wierzę i myślę, że lepsza jest śmierć Babilon-System swoją bronią pragnie zniszczyć mnie Lecz życie jest wspaniałe - kolory czarno-białe My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Ja wtedy właśnie żyję, gdy idziesz obok mnie Dla mojej i dla twojej satysfakcji wszystko dzieje się Życie jest tak wspaniałe, naprawdę to wiem A ci, którzy chcą mnie zniszczyć, faszerują nas złem My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko Na całe ziemi piekło - napompowany świat Zatruty, zepsuty balon - nienawiść i gwałt A nasze życie jest, nasze życie trwa Dla mojej i twojej satysfakcji - dla naszego ja My marzyciele naszego wieku Dzieci rewolucji pijące mleko |
Mellisa |
![]()
|
![]() Czarodziej Grupa: fikcyjnie głodni Postów: 911 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: gd Płeć: Mężczyzna ![]() |
każda dawka narkotyku powoduje
jakies negatywne skutki -------------------- |
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Mellisa @ 04.12.2004
21:54) Super Size Me pokazuje, że McDonalds szkodzi? Prawda to? A no prawda, jak się żre go przez miesiąc. Ale od czasu do czasu? "Nic nie jest trucizną i wszystko jest trucizną, bo tylko dawka czyni truciznę", jak mawiał Paracelsus. -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
Mellisa |
![]()
|
tak, pięknie powiedziane
ale myśle ze z uzywkami nie jest tak prosto... nie chodzi bowiem od razu o dziury w mozgu -------------------- |
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Mellisa @ 04.12.2004
22:56) tak, pięknie
powiedziane ale myśle ze z uzywkami nie jest tak prosto... nie chodzi bowiem od razu o dziury w mozgu "Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną, bo tylko dawka czyni truciznę - zdanie wypowiedziane przez Paracelsusa (1493-1541), któremu do dziś nie są w stanie uwierzyć ekowojownicy za wszelką cenę forsujący hipotezę liniową, wedle której każda substancja trująca w dawkach dużych musi być trująca w dawkach małych. Dla przykładu w tym przypadku nawet najmniejsza dawka alkoholu etylowego jest trująca, ponieważ 250 ml alkoholu wypitego w krótkim czasie jest dawką śmiertelną dla człowieka (a przecież nie od dziś wiadomo, że lampka wina dziennie jest wręcz wskazana dla organizmu dorosłego człowieka, o piwie nie wspominając). Podobnie z kawą, ponieważ śmiertelna dawka dla człowieka wynosi 10g czystej kofeiny (około 100 filiżanek wypitych jednocześnie)." http://www.he.com.pl/Nauka/Klamstwaeko/klamstwaeko1.html a> -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
mayi |
![]()
|
![]() Uczeń Hogwartu Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 190 Dołączył: 18.06.2004 Skąd: poznan ![]() |
QUOTE(daizy @ 04.12.2004
18:13) QUOTE moze isc do lekaza zasiegnac wiedzy z
encyklopedi medycznej i udawac
chorego Raczej trudno przekonac lekarza ze masz stwardnienie rozsiane albo glejaka mozgu opierajac sie na tym co przeczytasz w encyklopedii. Newet jak go naklonisz do zrobienia badan to zaraz sie okaze ze sciemniasz. nie trzeba miec od razu glejaka wystarczy chocby udawac psychicznie chorego psychotropy dzialaja ponoc podobnie -------------------- szkoła :( :( :(
|
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Legalize that!, bym powiedział. No ale
wtedy subkultura hip hopowa już nie będzie tak tru niggasowa. wszystko
straci swój zielony kolor.
poza tym baka nadaje się tylko do palenia, po co komuś do czego innego ;] nie wyobrażam sobei, żeby w Polsce się to dobrze przyjeło. -ej młody masz grass? -nie, ale mogę skoczyć do apteki. jak już legalizujemy, to do końca ;] |
daizy |
![]()
|
QUOTE nie
trzeba miec od razu glejaka wystarczy chocby udawac psychicznie chorego
psychotropy dzialaja ponoc podobnie Moze w takim razie psychotrpy tez powinny byz zdelegalizowane bo jeszcze je ktos wyludzi. Udawanie psychicznie choroge nie jest wcale takie proste swoja droga. I malo kto sie na to porywa, po co sie meczyc i oszukiwac psychiatre majac jakies 5% szans powodzenia jesli te same leki mozesz dostac od delera. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 15.05.2025 00:19 |