Mud (multiplayer Users Dungeon)
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Mud (multiplayer Users Dungeon)
Sandro16 |
![]()
|
![]() Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1 Dołączył: 28.11.2004 Skąd: Szkoła dla magów pod Atlantykiem Trójkąt Bermudzki ![]() |
Jest to mój pierwszy post tak więc
zamieszczajcie tutaj dodatkowo czy to dobry pomysł
![]() -------------------- Biała magia................Czarna Magia................................Czekają na KOGOŚ...............................Spełni się PRZEPOWIEDnia
|
Hefaj |
![]()
|
![]() Cenzor Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 851 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Katofaszystów k./ Ciemnogrodu Płeć: Mężczyzna ![]() |
krótko:
było. chociaż można by było teraz odświerzyć a stare tematy MUDach wywalić.. -------------------- Ciemnogrodzkie ogłoszenie: Jestem strasznym , agresywnym i wojującym katofaszystą , używam nieekologicznego mydła , nienawidzę wszystkiego co się rusza łącznie z Żydami i Arabami , kocham Hitlera i jest on dla mnie Bogiem , biję gejów , lesbijki i murzynów , jestem łysy , mam bejzbola , należę do 8 bojówek neofaszystowsko/nazistowsko/frankistowsko/skinowskich , codzień palę flagę Izraela , kocham Mein Kampf , słucham Radia Maryja , popieram PiS , LPR i PPN , mam moherowy beret , podejdź a odgryzę ci lewe ucho. W obawie przed życiem i zdrowiem nie klikaj tego linka! |
Syriusz_Black |
![]()
|
![]() Cichociemny. Grupa: czysta krew.. Postów: 1910 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: stąd nie widać Płeć: jedyny w swoim rodzaju ![]() |
W sumie..
No ja polecam VALLHERU... Całkiem miło mi isę w to gra.. 2 dni temu zaczęła się nowa era, wszyscy zaczynają od początku, można się dołączyć i walczyć już na równych szansach, a nie tak jak wcześniej... -------------------- ![]() |
BlackOmen |
![]()
|
![]() Animag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1526 Dołączył: 29.05.2004 Skąd: 4chan.org Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kiedys sobie pogrywalem ale pozniej jakos
zaczalem zajmowac sie innymi rzeczami i porzucilm MUDy a nawet GO i jak
narazie w gry netowe gram tylko na informatyce (czyli jakies gierki na
kurniku).
![]() -------------------- ![]() "Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" Jonasz Kofta |
Klaud ze Slytha |
![]()
|
Ślizgonka Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 430 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Mazańcowice Płeć: Kobieta ![]() |
Ha, MUDy...
Grałam, gram i grać będę ;-) Na początku była Arkadia, o której dowiedziałam się właśnie z tego forum. Wciągnęło mnie to. Kilka miesięcy później ukazał się inny MUD - Dragfor (a raczej 1 faza testów) osadzony w świecie Forgotten Realms. Wysłałam podanie (ech, stary dobry system na podania) i zostałam przyjęta. Było miooodzio normalnie. Dostałam się do świetnej drużynki. Do dzisiaj pamiętam pożegnanie, wszyscy żeśmy ryczeli ;-) Potem był powrót na Arkadię, dopóki nie wyskoczył... Nightal (kontynuacja Dragfora, tylko o innej nazwie, beta testy), który został otwarty 1 grudnia tego roku. Gram dopiero 4 dzień, ale nie mogę nie przyznać, że jest świetnie (chociaż zabawę trochę naszej drużynie zepsuły pewne półorki, z którymi w sumie mam już sprawę załatwioną - ubili mnie dwa razy i są usatysfakcjonowani ^^). Ogólnie MUDy to świetna zabawa, uwaga - cholernie wciąga. Polecam każdemu ;-) |
voldius |
![]()
|
Unregistered ![]() |
Trzeba mieć 'zajawkę'. Ja nie
miałem wielkiej i moje przykody z Barsawią i Arkadią kończyły się szybko.
W zasadzie Barsawia ciekawa była, bardziej mi przybliżona, w Arce nie miał mi kto pokazać, co robić. Może kiedyś coś mnie złapie i zacznę grać póki co, nie. |
GrimmY |
![]()
|
![]() Potężny Mag Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 2510 Dołączył: 08.07.2004 Skąd: z miejsca, gdzie stało zomo. Płeć: Mężczyzna ![]() |
hm, dawniej gralem w to na potege. w sumie w
necie nic innego nie robilem, od momentu przyjscia ze szkoly. potem neta mi
odcieli na jakies 0,5 roku, wiec mi przeszlo, ale moze to i lepiej, mam
wszak czas na inne pierdolki hihi.
-------------------- |
dementorek |
![]()
|
![]() Don Dementore Grupa: wiecznie żywi... Postów: 1137 Dołączył: 04.04.2003 Skąd: Caer Deithwen Płeć: kaloryfer ![]() |
Primo:
telnet to protokol, jak http i ftp na przyklad. Secundo: jedynym slusznym klientem jest TF ![]() no i arka oczywiscie ![]() ![]() poziomy, gildie.. bylo, jest, bedzie. coz, jak w zyciu ![]() -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
murof |
![]()
|
Uczeń Hogwartu Grupa: czysta krew.. Postów: 187 Dołączył: 05.07.2004 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Sandro16 @ 05.12.2004
08:40) Jest to mój pierwszy
post tak więc zamieszczajcie tutaj dodatkowo czy to dobry pomysł
![]() Myślę, że warto lepiej poznać język w którym się mówi. Tak więc Multiplayer users Dungeon znaczy mniej więcej: Wielograczowy, użytkownikowy loch. Prawidłowa nazwa to _Multi_ users Dungeon i tego radzę ci się trzymać. A na przyszłość zerkaj do słownika. -------------------- - Oj, nie wolno rzeczy wielu,
Kiedy celem jest - brak celu... (Zwłaszcza, jeśli duszy nie ma - I to wszystko na ten temat). |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mud.
Ho-ho. gmud? jedyna zaleta - malo wazy i sie nie instaluje. zmud jest dobry. mush jest dobry. tf jest dobry. Zalozenie owego teamtu na tym forum jest odwazna decyzja. Gdyby byla wolnosc slowa to bym sie wypowiedzial.. Nie chce natomiast bana na forum mimo, iz tu nie zagladam. Arka smierdzi. /me kiwa glowa madrze. Connected to host barsawia.uni.cc CODE Witaj w krainie ** BARSAWII ** [ III faza testow ] Oficjalna strona Barsawii : http://barsawia.prv.pl/ Forum Barsawii : http://barsawia.forum.prv.pl/ Bank Opisow : http://barsawia.bo.prv.pl/ Kontakt listowny : barsawia@irc.pl Informacje o kompresji : http://barsawia.prv.pl/mccp.html Wpisz 'wprowadzenie', aby uzyskac dostep do waznych, szczegolnie dla poczatkujacych, informacji. W celu utworzenia nowej postaci podaj swoj email jako imie. Aby wejsc do gry juz stworzona postacia wpisz jej imie. Gamedriver: CDpl.04.08-B01 Mudlib: CDpl.02.B33 Podaj swoje imie: Imie jest za krotkie - musi miec przynajmniej 3 znaki. Podaj swoje imie: ----------------------------------------------------------------------- Od tej pory dane miedzy mudem a twoim klientem sa kompresowane (MCCP) Dzieki tej wlasnosci ilosc przesylanych danych jest zredukowana. ----------------------------------------------------------------------- Codziennie widze to. I to przez bodajze Emme Scyther, nalogowa Arkadyczyjke ;] Mudy... Kim ja bym byl bez nich? Czym bym sie interesowal.. Ilu bym ludzi nie poznal.. Moja przygoda z Arkadia przypada na moj okres nooberski (pierwsze 1,5 tygodnia) oraz kilka tygodni okolo wrzesnia. Natomiast moja przygoda z Barsawia trwa od poltora roku i bedzie trwac... Ilez to ja tysiecy godzin zycia stracilem na "bawienie sie w wieloosobowym notatniku" ... jednak to rozwija. Rozwija wyobraznie. Rozwija jezyk. I umy ;] Na Dragu tez spedzilem kilka chwil.. War(ch)lock mnie nie pociagnal.. Grywalem tez na zagranicznych mudach, a rowniez wspoltworze jeden z polskich mudow ;] (Admin Level 1/5 ![]() Ale wlasciwie to o czym bedziemy rozmawiac? -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
dementorek |
![]()
|
![]() Don Dementore Grupa: wiecznie żywi... Postów: 1137 Dołączył: 04.04.2003 Skąd: Caer Deithwen Płeć: kaloryfer ![]() |
timmy, nie pekaj, juz nie mam specy
![]() zawsze lubilem inteligentne dyskucje i zgadzam sie z Toba, ze barsa smierdzi. -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
irycio |
![]()
|
Mugol Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 9 Dołączył: 26.05.2003 ![]() |
oj, kiedys sie grywalo w mudy,
grywalo....rozmarzylem sie. Ale powiem tak: ogolnie polecam takie gry,
gdyz-w przeciwienstwie do graficznych rewelacyjnie rozwijaja wyobraznie.
Poza tym maja olbrzymie mozliwosci i zazwyczaj olbrzymie-lub wrecz
nieograniczone-swiaty. To tyle
![]() |
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
grało się, rzucało grę i znowu grało. teraz
rzucam. jeżeli ktos zaproponuje mi grę, zbanuję, pogryzę, namysl sie nad
czyms kopiac przeciwnika w nos [ew. krocze].
joł! arka jest fajniejsza. barsa ma lepsze ciuchy. i koniki. i alkierze. ale swiat do dupy ;p -------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
dementorek |
![]()
|
Myska, napisz na gg, to Cie moge poexpic.
-------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
Myśka |
![]()
|
![]() nigeryjski chłopiec Grupa: czysta krew.. Postów: 1196 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: podróżny busik the kooks Płeć: Kobieta ![]() |
uznajmy, ze juz jestes bezpłodny ;p
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
dementorek |
![]()
|
Serio mowie, masz zwiedzil w dwa dni.
![]() to jak bedzie? idziesz ze mna? -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
_Tara-Madrid_ |
![]()
|
![]() Tłuczek Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 25 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Head Office of Platinum Dragons, Hell ![]() |
Nightal Rules. Gram rasą ludzką i jak na
razie zajefajnie jest. Do Arki nie ma porównania - klimat, mniejsze
expiarstwo, ale przede wszystkim klimat.
Szkoda, że swieta dopiero za dwa tygodnie - jak na razie nie ma kiedy grać więc nałogiem jeszcze nie jest. ![]() -------------------- |
Myśka |
![]()
|
nie ma mowy, dem. jestem wolna od nałogów i
nie zamierzam tego błogiego stanu przerywać ;]
-------------------- she moved so easily all i could think of was sunlight
|
dementorek |
![]()
|
dobry exp nie jest zly
dobry exp pol sukcesu ![]() -------------------- ewa tu bylam (krotko acz efektownie)
|
anagda |
![]()
|
![]() Członek Zakonu Feniksa Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 1994 Dołączył: 05.04.2003 Płeć: Kobieta ![]() |
ja tam pierwszy raz słyszę o MUDach... ale
zawsze warto spróbować...
-------------------- |
Ludwisarz |
![]()
|
![]() Roland Deschain Grupa: czysta krew.. Postów: 2511 Dołączył: 06.04.2003 Skąd: wastelands Płeć: Mężczyzna ![]() |
Póki możesz - nie wchodź w to!
To jak narkotyk. -------------------- CODE srimi (20:20) ale jestem pacan.. kto normalny trzyma dezodorant obok myszki ze wskazaniem na upadek na talerz niezjedzonego zimnego budyniu? Gryffindor Let's shake some dust, people. |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 14.05.2025 16:36 |