Esencja Umysłu
oferta kolonii Harry Potter Kolonie dla dzieci Travelkids | Szybki i bezpieczny 24h | ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witaj GOŚCIU ( Zaloguj się | Rejestracja )
![]() ![]() ![]() |
Esencja Umysłu
fumsek |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 156 Dołączył: 09.05.2004 Skąd: z chlewa Płeć: Kobieta ![]() |
Umysł pod ciężkim brzemieniem winy gnije,
Spod jadowitych wyrzutów Wysuwa upodlone członki dawna doskonałość. Jadowicie kąsa złych występków owoce - Na twarzy wykrzywionej szyderstwem, Spękanych warg łukiem Uśmiech szaleńca rysując. Wydrapuję wściekle przegnitą materię Kruche palce usprawiedliwienia łamię W ziemi, diabelnych nasion okryciu Zakopując złudnie zwodnicze myśli. I boję się snu... Miażdżącego umysły, intruza o stu twarzach, Który chciwie zaciskając, pozornie ukrytych prawd szpony, Siecią niezatartych wspomnień Każdą z myśli tysiąca oplata. I jedna tylko dama zna eliksir – ukojenie. Śmierć... Kościstych dłoni okrywająca zapomnieniem, Każdy blady cień niechcianej pamięci. Pustym dotykiem o głuchym oddźwięku, Zasłoni wewnętrzne, chciwie sycące się oczy, Karmione człowieczej winy pożywieniem - Z ziarna nieprawości zrodzonej rośliną. I jednym ze swych oddechów grobowej stęchlizny, Wypleni czarnych wspomnień zeschłe pędy - Zarazę żywiącą się najdrobniejszym wspomnieniem. Twór właściwy człowieczeństwu jedynie, Który konwulsji umysłu tysiące przynosi, I pośród plugawego myśli odmętu się przechadza - - Demon nie znający zapomnienia – sumienie. *Debiutantka ze mnie w tej dziedzinie więc nie tłuc mnie słownie za mocno proszę XD Ten post był edytowany przez fumsek: 09.04.2005 16:01 |
Cat |
![]()
|
Unregistered ![]() |
W sumie tylko rzuciłam okiem, ale wydaje
się być jakieś dekadenckie.
|
Nea |
![]()
|
Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 162 Dołączył: 05.04.2003 Skąd: Kostrzyn Płeć: Kobieta ![]() |
Trzy tony dekoracji a treści niewiele.
|
fumsek |
![]()
|
![]() Iluzjonista Grupa: Magiczni Forumowicze Postów: 156 Dołączył: 09.05.2004 Skąd: z chlewa Płeć: Kobieta ![]() |
QUOTE(Cat @ 10.12.2004 10:18) W sumie tylko rzuciłam okiem, ale
wydaje się być jakieś dekadenckie. a być może, Baudelaire'a żem się za dużo naczytała XD Ten post był edytowany przez fumsek: 03.01.2005 16:54 |
![]() ![]() ![]() |
Kontakt · Lekka wersja | Time is now: 11.05.2025 08:14 |